הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני מתאמנת נכון?

Strawberry

משתמש קבוע
1,818
952
נק' מוניטין:
2,605
1,818
952
EGO
שלום לכולם,

לא מזמן התחלתי לעשות אימונים בחדר כושר (עם תוכנית של מאמנת אישית) וגם שיעורים כאלו ואחרים (פילאטיס, עיצוב גוף, ספינינג וכו').
אני כבר שלושה שבועות כל יום מתעמלת בצורה כזאת או אחרת שלרוב זה פעם בשבוע (לפעמים פעמיים) ספינינג לשריפת קלוריות, שיעור אחד של פילאטיס / עיצוב, וכל יום מתעמלת בחדר כושר.
ההתעמלות בחדר כושר כוללת מכשירים, תרגילי מזרון ותרגילי מוט.
לפי המלצת המאמנת במכשירים (חזה, כתפיים, מרחיקים, מקרבים וכו') אני עושה 3 סטים של 15 והבנתי שזה לא כל כך עוזר לבניית השריר?
(אני מעלה את המשקל במכשירים).
ושיעור אחד בשבוע של שריפת קלוריות (כגון ספינינג) עוזר לירידה במשקל או שאני צריכה יותר?

מבחינת תזונה אני במעקב של דיאטנית ומסתבר שאני אוכלת מצויין!

אשמח להכוונה ברורה, תודה לעוזרים 😃

נשמע שהאימון שלך מצויין אבל אם את רוצה להוריד הרבה משקל את תצטרכי יותר מאירובי אחד בשבוע (הספינינג)..
תנסי אפילו להכניס כל אימון שלך בחימום ריצה בחדר כושר (לא יותר מידי זמן כדי לא לעייף את הגוף לפני האימון)
ואם את לא רגילה לריצה אז תעשי אימון כן אימון לא...
חוץ מזה תשתדלי שלא יהיה לך יותר מידי עומס, את מתאמנת הרבה וזה נשמע שעכשיו התחלת אז תזהרי מפציעות!

בהצלחה!

אם את רוצה להוריד במשקל, תצרכי להיות במאזן שלילי . בלתי אפשרי לבנות שריר במאזן שלילי. אפשר להוריד משקל בלי אירובי, מטורף לא?!..

מה את מתכוונת בבניית שריר? גם 15 חזרות כפול 3 יבנו שריר, הרבה פחות ממשקל כבד בחזרות נמוכות, אבל אני מאמין שאת לא רוצה יותר מזה. אלה אם כן את מעוניינת להיכנס רציני בקטע ולהרים כבד?

• פותח/ת השרשור
Meirsss אני משתדלת לעשות כמה שיותר אימוני אירובי אך לצערי בגלל התיזמון עם העבודה שלי זה קצת קשה (כי צריך לתזמן שיעורים עם העבודה ולא תמיד יוצא.. ככה שאני לרוב בחדר כושר).
אני עושה חימום של קצב 7 במשך 10 דקות לפני האימון.
אני משתדלת שלא יהיה עומס כמובן, לכן אני מתאמנת רק שעה ביום - ומשתדלת כמה שיותר שהמאמנים בחדר כושר ייראו שאני עושה נכון ובמשקל נכון. תודה 😃

pagi אשמח לפירוש "מאזן שלילי" אין לי מושג מה כוונתך ^^"
אני לא בקטע של בודי בילדרית, אבל אני כן רוצה לחטב את הגוף שלי יותר מהממוצע (שזה ריבועים בבטן ושרירים ביידים וכו' if you know what i mean..) ואין לי בעיה אם זה כרוך במשקלים כבדים..
נשמע שהאימון שלך מצויין אבל אם את רוצה להוריד הרבה משקל את תצטרכי יותר מאירובי אחד בשבוע (הספינינג)..
תנסי אפילו להכניס כל אימון שלך בחימום ריצה בחדר כושר (לא יותר מידי זמן כדי לא לעייף את הגוף לפני האימון)
ואם את לא רגילה לריצה אז תעשי אימון כן אימון לא...
חוץ מזה תשתדלי שלא יהיה לך יותר מידי עומס, את מתאמנת הרבה וזה נשמע שעכשיו התחלת אז תזהרי מפציעות!

בהצלחה!

הגבתי למטה, אני צריכה להכיר את החוקים P: ועוד משהו, כדאי להתחיל לאכול משהו ספציפי לפני ו/או אחרי אימון?

מאזן קלורי שלילי= להכניס פחות קלוריות ממה שאת מוציאה. בשביל לחטב את הגוף אין אפילו צורך בעבודה עם משקלים, את יכולה להמשיך עם מאזן שלילי עם שילוב אירובי או בלי. אבל אני לא יכול להבטיח לך שחיטוב יגרום לך להראות טוב אם אין עליך קצת שריר.

• פותח/ת השרשור
מאזן קלורי שלילי= להכניס פחות קלוריות ממה שאת מוציאה. בשביל לחטב את הגוף אין אפילו צורך בעבודה עם משקלים, את יכולה להמשיך עם מאזן שלילי עם שילוב אירובי או בלי. אבל אני לא יכול להבטיח לך שחיטוב יגרום לך להראות טוב אם אין עליך קצת שריר.

אני לא בטוחה שאני מבינה אותך טוב. אבל בכל מקרה אני יודעת שאני לא מכניסה פחות ממה שאני מוציאה (אני עובדת עם הדיאטנית לפי הGOAL שלי ולא ע"פ תוכנית דיאטה כזאת או אחרת - אני לא מאמינה בזה, אני מאמינה באורך חיים).

אני לא בקטע של בודי בילדרית, אבל אני כן רוצה לחטב את הגוף שלי יותר מהממוצע (שזה ריבועים בבטן ושרירים ביידים וכו' if you know what i mean..) ואין לי בעיה אם זה כרוך במשקלים כבדים..

יש לי חדשות בשבילך , את כן בקטע של בודי בילדרית - אל תפחדי מזה, תהני מזה (ולא את לא תוכלי להיראות כמו אלו שאת מפחדת להיראות כמוהן כי הן נעזרות בחומרים חיצוניים כדי להגיע למצבים האלו) תעבדי קשה תאכלי טוב ואת תשיגי את המטרות שלך

• פותח/ת השרשור
חחחחח כשאני אמרתי בקטע של בודי בילדרית התכוונתי למפחידות המרוחות בשוקולד 😃
אני עובדת קשה ומנסה להשיג את המטרות, השאלה אם אני בדרך הנכונה..
יש לי חדשות בשבילך , את כן בקטע של בודי בילדרית - אל תפחדי מזה, תהני מזה (ולא את לא תוכלי להיראות כמו אלו שאת מפחדת להיראות כמוהן כי הן נעזרות בחומרים חיצוניים כדי להגיע למצבים האלו) תעבדי קשה תאכלי טוב ואת תשיגי את המטרות שלך

תגובה למטה. אוח אני צריכה להתרגל ל"תגובה" חח

זה קצת מצחיק שלא ידעת מה זה גרעון שלילי בזמן שיש לך מעקב של דיאטנית ומאמן כושר אישי,
או שאת מוקפת בליצנים, או שהם מחסירים מימך המון מידע חיוני

• פותח/ת השרשור
זה קצת מצחיק שלא ידעת מה זה גרעון שלילי בזמן שיש לך מעקב של דיאטנית ומאמן כושר אישי,
או שאת מוקפת בליצנים, או שהם מחסירים מימך המון מידע חיוני

איזה קשר יש אחד בין השני?
עם המאמנת אני לא מדברת על תזונה כי במכון כושר יש מעקב של דיאטנית.
במעקב של הדיאטנית היא רואה בידיוק מה שאני מכניסה לפה וטוענת שזה מעולה למטרה שאני רוצה - למה שהם ידברו איתי על מאזן שלילי אם לא הייתי קרובה לאחד כזה?

איזה קשר יש אחד בין השני?
עם המאמנת אני לא מדברת על תזונה כי במכון כושר יש מעקב של דיאטנית.
במעקב של הדיאטנית היא רואה בידיוק מה שאני מכניסה לפה וטוענת שזה מעולה למטרה שאני רוצה - למה שהם ידברו איתי על מאזן שלילי אם לא הייתי קרובה לאחד כזה?

הקשר הוא שתדעי מה את עושה, אולי רק לפי דעתי זה לא מספיק שהיא תאשר שמה שאת עושה נכון

• פותח/ת השרשור
הקשר הוא שתדעי מה את עושה, אולי רק לפי דעתי זה לא מספיק שהיא תאשר שמה שאת עושה נכון

נכון, אבל אם אני לא קרובה למצב הזה אין סיבה להזכיר ולהסביר.. לדעתי לפחות

• פותח/ת השרשור
מה ז"א את לא קרובה למצב הזה, אני הייתי בטוח שאת מנסה להוריד במשקל

תקראי את זה בבקשה:

מאוד שימושי ויסביר לך המון דברים

תודה, אכן שימושי.
אך בנוסף לירידה במשקל אני רוצה להתחטב ולבנות שריר - נראה לי בעייתי להיות במצב הזה במאזן שלילי, לא?

תודה, אכן שימושי.
אך בנוסף לירידה במשקל אני רוצה להתחטב ולבנות שריר - נראה לי בעייתי להיות במצב הזה במאזן שלילי, לא?

אני בטוח שגם לזה יש הסבר / במאמר אחר ואני מאוד ממליץ לקרוא עוד בפורטל

בכ"מ, אם אין כמעט שריר אז נכון אין הרבה טעם לחטב וכדי לעלות במסת השריר צריך להתחיל מסה ואז לחזור לחיטוב
השאלה היא אם את מוכנה לעלות במשקל (וגם באחוזי שומן), וגם כדאי שתבדקי מה האחוז שומן שלך נכון להיום

תכתבי פה את הגיל/גובה/משקל וכמה קלוריות יש בתפריט שהדיאטנית רשמה לך

• פותח/ת השרשור
אני בטוח שגם לזה יש הסבר / במאמר אחר ואני מאוד ממליץ לקרוא עוד בפורטל

בכ"מ, אם אין כמעט שריר אז נכון אין הרבה טעם לחטב וכדי לעלות במסת השריר צריך להתחיל מסה ואז לחזור לחיטוב
השאלה היא אם את מוכנה לעלות במשקל (וגם באחוזי שומן), וגם כדאי שתבדקי מה האחוז שומן שלך נכון להיום

תכתבי פה את הגיל/גובה/משקל וכמה קלוריות יש בתפריט שהדיאטנית רשמה לך
לגבי קלוריות אני לא יודעת מכיוון שהיא לא בנתה לי תפריט, היא טענה שהאורך תזונה שלי מעולה ואין טעם לבנות תפריט / לשנות (אבל בפגישה הבאה בהחלט אבקש ממנה קלוריות - עשיתי לפני כמה חודשים מעקב והייתי בין 1200-1400 קלוריות.. התזונה שלי לא השתנתה).
אני יודעת שיש לי 24% שומן, 5% שומן פנימי והBMI תקין..

אוקיי אז את לא במשקל עודף, אחוז שומן לא כ"כ גבוהה יחסית לבחורה
אז בשביל להגיע למטרה שלך כן תצטרכי להכנס למסה ובמסה אוכלים בפלוס קלורי, זה אומר שעולים בשומן ובשריר (בשילוב עם האימונים)
הRMR שלך הוא 2,000 קלוריות לפי הנתונים שהבאת פה, ז"א שתצטרכי תפריט בעל 2300 קלוריות בתור התחלה, תגידי את זה לדיאטנית ושימי לב לערכים (חלבון, פחמימה, שומן - המספרים המומלצים לכל בן אדם רשומים במאמר שקראת)

IF YOU KNOW WHAT I MEAN - את רוצה יותר מסה בתחת וברגליים, כמובן כמו כל בחורה.
דבר כזה לא תבני ע"י מכשירים או ספינינג, תצטרכי לבצע תרגילי כח מורכבים , סקוואט, דדליפט, לאנג'ים וכו',
כמובן שלא עוזר לנו לשמוע על ה'תזונה הנהדרת' שלך אם את לא מפרטת לנו עליה, בד"כ מבחינת תזונאים לאכול ברנפלקס לארוחת בוקר עם חלב זה תקין, מבחינתי זה השקר התזונתי הכי גדול שיש, ויש עוד דברים בעייתיים, בקיצור, פשוט תפרטי לנו מה את אוכלת ונוכל לעזור יותר.

דבר כזה לא תבני ע"י מכשירים או ספינינג, תצטרכי לבצע תרגילי כח מורכבים , סקוואט, דדליפט, לאנג'ים וכו',
כמובן שלא עוזר לנו לשמוע על ה'תזונה הנהדרת' שלך אם את לא מפרטת לנו עליה, בד"כ מבחינת תזונאים לאכול ברנפלקס לארוחת בוקר עם חלב זה תקין, מבחינתי זה השקר התזונתי הכי גדול שיש, ויש עוד דברים בעייתיים, בקיצור, פשוט תפרטי לנו מה את אוכלת ונוכל לעזור יותר.
הוא צודק מכל בחינה
מה שגם אם נבדקת במכונה אחוז שומן אז רוב הסיכויים שזה לא נכון + BMI לא אומר כלום ולא יאמר...

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז את לא במשקל עודף, אחוז שומן לא כ"כ גבוהה יחסית לבחורה
אז בשביל להגיע למטרה שלך כן תצטרכי להכנס למסה ובמסה אוכלים בפלוס קלורי, זה אומר שעולים בשומן ובשריר (בשילוב עם האימונים)
הRMR שלך הוא 2,000 קלוריות לפי הנתונים שהבאת פה, ז"א שתצטרכי תפריט בעל 2300 קלוריות בתור התחלה, תגידי את זה לדיאטנית ושימי לב לערכים (חלבון, פחמימה, שומן - המספרים המומלצים לכל בן אדם רשומים במאמר שקראת)

2300 קלוריות?! אעאע אין סיכוי..
תראה אני לא אוכלת הרבה (הצבא דיי דפק לי את התזונה אבל מסתבר שהדיאטנית אומרת שאני אוכלת מצויין).
בבוקר זה הנס קפה שלי עם לחמית וכפית גבינה לבנה 5% (נורא קשה לי לאכול על הבוקר וגם זה מוגזם לי חח), בסביבות 10 לפעמים זה סתם חטיף energy או פרי או ירקות, ארוחת צהריים (13:00-14:00 בערך) זה חתיכת בשר כלשהיא ו-3 כפות של פחמימות וירקות, והארוחת ערב שלי היא רק ב20:00-21:00 בערך (סלט עם גבינה בעיקר, לפעמים ביצה עם פרוסת לחם) ולפעמים גם עלייה אני מוותרת כי יוצא שאני לא רעבה.
נורא קשה לי להכניס יותר אוכל ממה שכתוב פה (שוב, העניין של הצבא..) וגם לצערי התנסתי בעניין הזה כשהיה לי את הליקובקטר בבטן ונאלצתי לאכול כמעט כל הזמן והרגשתי נורא עם טונות של בחילות ומה לא..
בחמישי יש לי פגישה עם הדיאטנית ואעלה איתה את הנושא הזה בהחלט..

אני יודעת שדברים כאלה לא נבנים בספינינג ואני עושה סקוואט עם מוט 7 ק"ג ודדליפט עם 12 ק"ג *אני יודעת שזה לא הרבה בכלל אבל היי, רק התחלתי!* כמובן שלאט לאט ובטוח עולה עם המשקל..
כתבתי בתגובה למטה את התזונה שלי, אשמח שתקרא ותעזור

Back
למעלה תחתית