הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה- האם אני בדרך הנכונה?

מתאמנת

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
אני בת 26, 1.72 שוקלת 54, 24% שומן.

התחלתי לפני כחודש מסה.
אוכלת 1900 קלוריות, 110 גרם חלבונים, 200 גרם פחמימות, משתדלת לעמוד ביעד של 60 גרם שומן (וזה לא קל לי כל כך...).
מתאמנת בחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע, בעיקר מכשירי כוח וקצת משקולות.

בנתיים אני לא רואה שינויים לטובה.
מרגישה שהשמנתי, נהייתה לי כרס.
מצד שני, העלתי משקלים בכל התרגילים.
אני מפחדת שאמשיך להשמין ולא אראה תוצאות.

היכן אני טועה?

כמה עלית בחודש הזה? איך נראית תוכנית האימון שלך?

• פותח/ת השרשור
כמה עלית בחודש הזה? איך נראית תוכנית האימון שלך?

אני לא יודעת בדיוק, כי עוד לא נשקלתי ואני פחות מתייחסת לזה בדרכ. אני שמה לב לשינויים הכי קטנים בגוף שלי תמיד, ואני בהחלט רואה שנהיה לי כרס :| ושנוספו צמיגים.

איך ניראת התוכנית שלי?
מורכבת ממכשירים שונים, סקוואט עם סמית (העלתי משקל בתרגיל), לאנץ' עם סמית (גם העלתי משקל),
משקולות ידיים לפלג הגוף עליון, שכיבות שמיכה... בטן סטטי, טויסט רוסי עם משקולת (העלתי משקל)

אני לא יודעת בדיוק, כי עוד לא נשקלתי ואני פחות מתייחסת לזה בדרכ

כדאי לעקוב אחרי קצב העליה, עליה מהירה מידי תוביל לעליה ביותר שומן ומצד שני עליה איטית מידי לא תוביל לשום מקום.
תשאפי לעלות כ300 גרם בשבוע.

מורכבת ממכשירים שונים, סקוואט עם סמית (העלתי משקל בתרגיל), לאנץ' עם סמית (גם העלתי משקל),
משקולות ידיים לפלג הגוף עליון, שכיבות שמיכה... בטן סטטי, טויסט רוסי עם משקולת (העלתי משקל

ככה לא נראית תוכנית.
תוכנית צריכה לכלול כמות סטים, מספר חזרות, קצב התקדמות.. הייתי ממליצה לך לקרוא בפורטל על הנושאים של מסה ותוכניות אימון, לפי זה תבני תפריט ותוכנית (יש לך גם כאלה שכתובים שם) ותעלי לכאן לביקורת.
אני לא יודעת בדיוק, כי עוד לא נשקלתי ואני פחות מתייחסת לזה בדרכ

כדאי לעקוב אחרי קצב העליה, עליה מהירה מידי תוביל לעליה ביותר שומן ומצד שני עליה איטית מידי לא תוביל לשום מקום.
תשאפי לעלות כ300 גרם בשבוע.

משקולות ידיים לפלג הגוף עליון, שכיבות שמיכה... בטן סטטי, טויסט רוסי עם משקולת (העלתי משקל

ככה לא נראית תוכנית.
תוכנית צריכה לכלול כמות סטים, מספר חזרות, קצב התקדמות.. הייתי ממליצה לך לקרוא בפורטל על הנושאים של מסה ותוכניות אימון, לפי זה תבני תפריט ותוכנית (יש לך גם כאלה שכתובים שם) ותעלי לכאן לביקורת.

מסכימה עם @yaelsh לגבי תכנית האימונים שלך אבל מעבר לזה גם האינדיקציה שלך היא ערטילאית
כי עוד לא נשקלתי ואני פחות מתייחסת לזה בדרכ
את צריכה להשקל, את יכולה למדוד היקפי ירך, יד ומותן כדי לקבל אמדן מדוייק יותר לגדילה.

יחד עם זאת עבר רק חודש, שום נזק לא נגרם ואם היתה עלייה גדולה אפשר לקזז זאת.
מה שכן לאור ההתנהלות אני מאוד ממליצה לך לקחת תקופה של יעוץ אישי.

• אהבתי
Reactions: liv
  • פותח/ת השרשור
ככה לא נראית תוכנית.
תוכנית צריכה לכלול כמות סטים, מספר חזרות, קצב התקדמות.. הייתי ממליצה לך לקרוא בפורטל על הנושאים של מסה ותוכניות אימון, לפי זה תבני תפריט ותוכנית (יש לך גם כאלה שכתובים שם) ותעלי לכאן לביקורת.[/QUOTE]

פשיטת ברכיים במכשיר- משקל 23 מס' סטים 2 מס' חזרות בסט 12
סקוואט בעזרת סמית- משקל 2.5 קילו בכל צד 3 סטים מס' חזרות בסט 12
לאנץ' בעזרת סמית- משקל 2.5 קילו בכל צד 3 סטים מס' חזרות בסט 12
הרחקת ירך- משקל 30 3 סטים מס' חזרות בסט 12
קירוב ירכיים- משקל 36 3 סטים מס' חזרות בסט 12

חזה:
מכשיר פרפר- משקל התחלתי 6 3 סטים מס' חזרות בסט 12
לחיצת חזה במכונה- משקל התחלתי 12.5 3 סטים מס' חזרות בסט 12

גב- 3 מכשירים בחדר כושר, לא יודעת לתאר לכם את התרגילים כי בתוכנית כתוב רק המספר של המכשיר ואני לא זוכרת כרגע במה מדובר...

לחיצת כתפיים עם משקולת יד- משקל 3 קילו 2 סטים מס' חזרות בסט 8
הרחקת כתפיים במכשיר- משקל התחלתי9 2 סטים מס' חזרות בסט 8

יד אחורית- פולי חבל משקל התחלתי 2 סטים מס' חזרות בסט 8

בטן:
בטן סטטי 40 שניות 3 סטים
סטטי על הצד 40 שניות לכל צד
טוויסט רוסי- משקולת 5 קילו 2 סטים מס' חזרות בסט 15

שמחה לקבל מכם עצות וטיפים 😃

האמת שמה שקפץ לי זה יותר המספר קלוריות. זה יחסית הרבה לבחורה, ובטח לשלב התחלתי.

לגבי התוכנית.. קשה להתאמן בעצימות עם כל כך הרבה תרגילים, והמשקלים שלך נמוכים סך הכל. עדיף להוריד תרגילים, לעשות אימונים לכל הגוף ולעלות יותר עצימות בתרגילים.

האמת שמה שקפץ לי זה יותר המספר קלוריות. זה יחסית הרבה לבחורה, ובטח לשלב התחלתי.

1900 זה הרבה לבחורה? אני בחיטוב ואני אוכלת 1350-1400, ואני 1.56..הבחורה 1.72 והמטרה שלה זה לעלות מסת שריר, מה הרבה כזה?

כן, אבל את מתאמנת והיא לא.

זה כבר סיפור אחר...לא היה נראה שהוא רשם את זה בהקשר של התוכנית.
כמובן שצריך לשנות אותה מקצה לקצה אבל בכל אופן 1900 קלוריות לא נשמע לי משהו מטורף למטרת עלייה במסה לנתונים שלה (עם תוכנית מתאימה)

זה כבר סיפור אחר...לא היה נראה שהוא רשם את זה בהקשר של התוכנית.
כמובן שצריך לשנות אותה מקצה לקצה אבל בכל אופן 1900 קלוריות לא נשמע לי משהו מטורף למטרת עלייה במסה לנתונים שלה (עם תוכנית מתאימה)

צודקת.. אני על 2150 בגובה 164 ועולה 300 גרם בשבוע

• פותח/ת השרשור
הי חברים,
תודה רבה על כל העצות והתגובות שלכם.

התוכנית שלי ניראת ארוכה מאוד מכיוון שלא ציינתי שמדובר בAB- אימון אחד של רגליים+כתפיים+בטן, אימון הבא- חזה, יד אחורית, גב+בטן.

המשקלים שאני מרימה נמוכים כי אני פדלאה... אלה המשקלים הכי כבדים שכרגע אני יכולה להרים.

בכל מקרה, ללא ספק אני עושה משהו לא נכון.
התחלתי את התוכנית במשקל 54 עם אחוז שומן 24, היום אני שוקלת 56.1 עם אחוז שומן של 27.

זאת אומרת שבעיקר השמנתי. איפה אני טועה? אשמח אם תסבירו לי מההתחלה מה אני עושה לא נכון.
אני מאוד מקפידה על האימונים ועל אכילת חלבון איכותי, פחמימות מורכבות...

לא כ"כ הבנתי לאן את רוצה לרדת במשקל 56KG על גובה 1.72 ?

לטעמי את צריכה לעלות במשקל ובמסת השריר שלך ואז לחטב.

התחלתי את התוכנית במשקל 54 עם אחוז שומן 24, היום אני שוקלת 56.1 עם אחוז שומן של 27.
את נותנת יותר מידי אמון במדידות האלה.
תמשיכי באימונים ותקפידי על התפריט. את אמורה לעלות עד חצי קילו בשבוע.

יכול להיות שקפצת עם הקלוריות ביחס לתפריט הקודם, בכל מקרה אל תתרגשי מזה, שימי לב שאת אוכלת שומן איכותי כמו טחינה גולמית אבוקדו שקדים אגוזי מלך וכו.

Back
למעלה תחתית