הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כדאי לי לתסף בויטמין D ?

Harl3mShake

משתמש פעיל
610
8
נק' מוניטין:
24
610
8
עשיתי בדיקות דם , יצא לי 21 ng/ml בויטמין D , כשהגבול התחתון הוא 20 והגבול העליון הוא 100 .
כדאי לי לתסף בויטמין D ? מאיפה אני קונה את התוסף ואני צריך לזה מרשם ?
ועוד משהו , יצא לי Ferritin נמוך ו RBC-Red Blood Cells גבוהה מידי ו Lymphocytes % גבוהה מידי מה זה אומר ?

Rbc גבוה מידי יכול להיות שלא שתית מספיק.
הלימפוציטיס יכול להראות הרבה מחלות שבינהן נמ. פעילות יתר של בלוטת התריס ושחפת.
רמת פריטין נמוכה יכולה להצביע על אנמיה.
אל תשכח שיש יוצאים מן הכלל והנורמה שלהם שונה מהנורמה הכללית.

עשיתי בדיקות דם , יצא לי 21 ng/ml בויטמין D , כשהגבול התחתון הוא 20 והגבול העליון הוא 100 .
כדאי לי לתסף בויטמין D ? מאיפה אני קונה את התוסף ואני צריך לזה מרשם ?
אפשר לקנות את זה בכל בית מרקחת בלי מרשם וזה אמור להיות זול למדי. עם מרשם זה ממש פרוטות.

• פותח/ת השרשור
Rbc גבוה מידי יכול להיות שלא שתית מספיק.
הלימפוציטיס יכול להראות הרבה מחלות שבינהן נמ. פעילות יתר של בלוטת התריס ושחפת.
רמת פריטין נמוכה יכולה להצביע על אנמיה.
אל תשכח שיש יוצאים מן הכלל והנורמה שלהם שונה מהנורמה הכללית.
הברזל יצא סבבה , לגבי הויטמין D , מוכרים בסופר פארם ? וכדאי ללכת לרופא בשביל מרשם ? כמה זה יהיה יותר זול ? ואיך אני יודע כמה לקחת ? (איזה מינון)

הברזל יצא סבבה , לגבי הויטמין D , מוכרים בסופר פארם ? וכדאי ללכת לרופא בשביל מרשם ? כמה זה יהיה יותר זול ? ואיך אני יודע כמה לקחת ? (איזה מינון)
אין לי מושג מה המחיר של ויטמין D.
כתוב על הקופסה כמה לקחת

לא יודע כמה זה עולה, לא תהיה לך ברירה אלא לשאול בחנות. הכמות שלוקחים לתחזוקה היא 400 עד 800 יחידות (תלוי בריכוז שאתה קונה, זה שתי טיפות או ארבע. יש גם כדורים והרוקח יגיד לך מה הריכוז שם), ובהתחלה אם אתה רוצה להעלות את הרמה בדם אתה יכול לקחת 2000 יחידות. אגב, אין צורך לקחת כל יום, אפשר לרכז הכל לפעם אחת בשבוע ובית הלל אומרים אפילו לפעם אחת בחודש.

• פותח/ת השרשור
לא יודע כמה זה עולה, לא תהיה לך ברירה אלא לשאול בחנות. הכמות שלוקחים לתחזוקה היא 400 עד 800 יחידות (תלוי בריכוז שאתה קונה, זה שתי טיפות או ארבע. יש גם כדורים והרוקח יגיד לך מה הריכוז שם), ובהתחלה אם אתה רוצה להעלות את הרמה בדם אתה יכול לקחת 2000 יחידות. אגב, אין צורך לקחת כל יום, אפשר לרכז הכל לפעם אחת בשבוע ובית הלל אומרים אפילו לפעם אחת בחודש.
אני ייקח כל יום 2000 לפחות אני רוצה להעלות את זה לסביבות ה 60+

אתה רואה שמש מידי פעם?
א-פרופו חשיפה לשמש, לאחרונה קראתי שמלבד ההשפעה הטובה שלה לגבי ייצור ויטמין יש לה עוד השפעות חיוביות על הגוף, במקביל לנזק הידוע. אין לי מושג איפה נקודת שיווי המשקל, אבל ככל הנראה חשיפה של כמה דקות לשמש כל יום היא רעיון לא רע. האבסטרקט של המאמר כאן אבל צריך לדפדף ידנית למס. 1247 - משום מה אין קישור ישיר. חשוב גם לשים לב שמדובר שם על השמש בצפון אירופה, לא במזרח התיכון...

כדאי.
קח כ1000 ביום ותראה לאן זה מוביל.
קונים בכל בית מרקחת.
תתחיל לאכול ברזל ותחזור על הבדיקת לימפו עוד חודש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית