הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ החלפת אימונים בגלל בוחן כושר..

• פותח/ת השרשור eli100
  • פורסם בתאריך

eli100

משתמש מתחיל
129
5
נק' מוניטין:
21
129
5
גו אקטיב קרית אונו
אהלן חברה.
אני עושה
A - חזה + יד קדמית (יום שלישי)
B - גב + יד אחורית (יום חמישי)
C - רגליים + כתפיים (יום ראשון)

יש לי ביום ראשון בוחן כושר שהעיקר בו זה המקבילים והמתח שמבקרה שתיהם יוצאים יום חמישי...
האם זה בסדר שמחר ביום שלישי אני יעשה את האימון גב ויד אחרוית וביום חמישי חזה + יד קדמית?
אני פשוט מעדיף שהשרירים ינוחו יותר מיומיים למקסימום תוצאות.
תודה.

אבל ההשוואה הזאת לא כוללת בחשבון אתזה שSS דורשת מאמצים גובהים יותר מFBW מבחינה של צריכה קלורית.

אז בו נרבוץ כל היום בלי לזוז ונחסוך קלוריות! תעשה לי טובה ותפסיק להתחכם. תכיר בעובדה שההודעה שלך הייתה מיותרת.

• פותח/ת השרשור
חברה קודם כל תודה לשתיכם באמת אין צורך לריב.
האמת אני כבר לא זוכר מי משתיכם רשם שאנשים מפחדים מSS, אז הנה דוגמא חיה, אני מפחד :S
אני מכיר את המאמר לא קראתי הכל אבל ראיתי את כל הDVD. בתוכנית שלי יש בנץ', סקואט, פרס ודדליפט.
רק POWERCLEAN אין לי.
אני באמת שוקל לעבור לתוכנית הזאת לגמרי כי אני גם לא עושה את החימומים שהוא אומר :S

אין בSS תרגיל ליד קדמית למשל נכון?

חברה קודם כל תודה לשתיכם באמת אין צורך לריב.
האמת אני כבר לא זוכר מי משתיכם רשם שאנשים מפחדים מSS, אז הנה דוגמא חיה, אני מפחד :S
אני מכיר את המאמר לא קראתי הכל אבל ראיתי את כל הDVD. בתוכנית שלי יש בנץ', סקואט, פרס ודדליפט.
רק POWERCLEAN אין לי.
אני באמת שוקל לעבור לתוכנית הזאת לגמרי כי אני גם לא עושה את החימומים שהוא אומר :S

למה אתה מפחד לא הבנתי?

• פותח/ת השרשור
גם כי זה נשמע מוזר כל כך מעט תרגילים,
גם כי זה יותר מידי חימומים שרק עם הזמן אתה מבין שזה טוב
גם כי אלה תרגילים יחסית מאוד מסוכנים אם לא עושים אותם כמו שצריך והאנגלית שלי לא משהו לקח לי הרבה זמן להבין מהסרטון איך לעשות SQUAT למשל.

גם כי זה נשמע מוזר כל כך מעט תרגילים,
גם כי אלה תרגילים יחסית מאוד מסוכנים אם לא עושים אותם כמו שצריך והאנגלית שלי לא משהו לקח לי הרבה זמן להבין מהסרטון איך לעשות SQUAT למשל.

הרשה לתקן אותך, אתה לא מפחד, אתה פשוט חסר ידע. תקרא בבקשה את התגובה של ביסט.

גם כי זה נשמע מוזר כל כך מעט תרגילים
אנשים לא מבינים שהתקדמות נמדדת בהתקדמות, לא במספר הצורות שבהן אתה יכול לבצע כפיפת מרפקים. התקדמות במקרה של מוטות ופלטות = יותר משקל על המוט. נסה לדמיין מה הגוף שלך חייב לעבור בדרך להשגת סקוואט של 200 קילו.

אני לא חושב שזה מה שמפחיד אותך. ואם כן, אין לי איך לעזור.

בניגוד למאמני וינגייט ומאמנים קשקשנים אחרים, אני לא הולך לתת לך פתרונות קלים. כן, להשיג סקוואט של 200 קילו זה קשה, וטוב שכך. לא בא לי שכל פלצן ברחוב יהיה חזק כמוני. בנוסף, זה הרבה פחות מסוכן ממה שאתה חושב שזה - גם בביצוע לא נכון. אבל כן, אני אומר שצריך ללמוד את התרגילים כמו שצריך, זה לא כזה סיפור - במיוחד אם יש לך מאמן טוב.

בתוכנית שלי יש בנץ', סקואט, פרס ודדליפט.
לעשות זה נחמד וקל. להתקדם זה שונה מלעשות, וזה כן קשה. התוכנית בנויה בצורה האידיאלית להשגת התקדמות - לא עשייה.

אין בSS תרגיל ליד קדמית למשל נכון?
לא. בשלבים קצת יותר מאוחרים אפשרי להוסיף - אבל בכל מקרה מתישהו אתה תוסיף צ'ין אפס (מתח באחיזה הפוכה), שיהווה אימון לבייספס בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי הבנתי אותך תודה!
אבל משהו 1 לא הבנתי בכללי..
תמיד אמרו לי זה תרגיל לחזה תחתון זה לחזה לעליון, זה כתף עליונה זה תחתונה, ועוד לכל שריר כאילו יש לו עוד חלק שצריך לעבוד עליו
לפי מה שראיתי ברגילים האלה או שהם עובדים על הכל ביחד או שלא, או שפוט אין דברים כאלה עליון תחתון?

תמיד אמרו לי זה תרגיל לחזה תחתון זה לחזה לעליון, זה כתף עליונה זה תחתונה, ועוד לכל שריר כאילו יש לו עוד חלק שצריך לעבוד עליו
קח בעירבון מאוד מוגבל כל דבר שיוצא ל99% מהאנשים על נושא האימונים.

לפי מה שראיתי ברגילים האלה או שהם עובדים על הכל ביחד
כן, אנחנו בוחרים את התרגילים שאנחנו בוחרים בין היתר לפי כמה מסת שריר מעורבת - אנחנו רוצים תרגילים בהם המערכת עובדת כמערכת, ומסת שריר כמה שיותר גדולה לוקחת חלק בתרגיל.

אין דברים כאלה עליון תחתון?
מבחינה אנטומית יש, אבל אם אתה עושה SS אין שום שריר שאתה "מפספס".

התוכנית רעה, תקרא את המאמר על ss ותחפש את ההודעות המרתקות של ביסט אנד צ׳יט. אתה יודע מה? נעשה בשבילך את העבודה בגלל שאני חבר. המאמר: http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/ וההודעה הידועה לשמצה של מנהל פורום אימונים @Beast and cheat (סליחה אם לקחתי את הקרדיט): הגעתי, ואני הולך להפתיע: התוכנית היא לא תוכנית.

שאני אבין, כל תוכנית שהיא לא SS תושמץ כאן? זה נהיה מגוחך.
מי אתה שתקבע שהפיצול הזה לא עובד?!? אתה יכול להציע ולהמליץ, לא לפסול.
זה פורום ומתדיינים כאן, לא לקפוץ מעל הפופיק בבקשה.

שאני אבין, כל תוכנית שהיא לא SS תושמץ כאן? זה נהיה מגוחך.
מי אתה שתקבע שהפיצול הזה לא עובד?!? אתה יכול להציע ולהמליץ, לא לפסול.
זה פורום ומתדיינים כאן, לא לקפוץ מעל הפופיק בבקשה.
יש הרבה תוכניות טובות חוץ מSS שעובדות, אבל למתאמן המתחיל SS היא הפיתרון האידיאלי, ובכל מקרה תוכניות אחרות מתאימות למתאמנים שונים (מבחינת רמת המתאמן, בעיקר). אבל מה שמשותף לכל התוכניות האלה, הוא שכל התוכניות האלה - הן תוכניות. תוכניות אימונים. לא רשימת מכולת לעשיית פעילות גופנית. ההבדלים גדולים ומשמעותיים.

ממליץ לקרוא.

יש הרבה תוכניות טובות חוץ מSS שעובדות, אבל למתאמן המתחיל SS היא הפיתרון האידיאלי, ובכל מקרה תוכניות אחרות מתאימות למתאמנים שונים (מבחינת רמת המתאמן, בעיקר). אבל מה שמשותף לכל התוכניות האלה, הוא שכל התוכניות האלה - הן תוכניות. תוכניות אימונים. לא רשימת מכולת לעשיית פעילות גופנית. ההבדלים גדולים ומשמעותיים.

ממליץ לקרוא.

אני מכיר את SS על בוריה וביצעתי אותה גם מספר פעמים, גם אין לי בעיה שהפורום הזה עם זיקה לתוכנית הזו שמציעה את ההתקדמות הגדולה ביותר למתאמן המתחיל. הבעיה שלי היא הפסילה על הסף על של כל דבר מעבר, ותגובות מזלזלות עד כדי כך שאנשים נמנעים מלכתוב תגובה בסופו של דבר כי הם לא מקבלים עצה ועזרה ממשית.
זה באמת חבל כי הפורום הוא טוב והוא מאד אינפורמטיבי, פשוט המנהלים צריכים להקפיד קצת ולאפשר דיון ללא הטרלות.

אני מכיר את SS על בוריה וביצעתי אותה גם מספר פעמים, גם אין לי בעיה שהפורום הזה עם זיקה לתוכנית הזו שמציעה את ההתקדמות הגדולה ביותר למתאמן המתחיל. הבעיה שלי היא הפסילה על הסף על של כל דבר מעבר, ותגובות מזלזלות עד כדי כך שאנשים נמנעים מלכתוב תגובה בסופו של דבר כי הם לא מקבלים עצה ועזרה ממשית.
זה באמת חבל כי הפורום הוא טוב והוא מאד אינפורמטיבי, פשוט המנהלים צריכים להקפיד קצת ולאפשר דיון ללא הטרלות.
אם אתה מבקש שהמנהלים יחזיקו בדעה מסויימת זה משהו אחד, אבל להגיד שלא מתאפשרות כאן תגובות בעד ABCDE \ נגד SS, זה דבילי - כי זה קורה כל הזמן.
כשאני כותב למישהו שהתוכנית היא לא תוכנית ומצרף קישור להסבר על כך, אני לא מזלזל בו; זו באמת ובתמים דעתי המקצועית על כך. שום דבר לא נאמר בשביל להטריל אותו. אני באמת חושב שיש הבדל בין להתאמן ובין לעשות פעילות גופנית, ושזה חשוב להדגיש אותו.

וSS באה לשימוש הרבה רק כי יש יותר מתאמנים מתחילים ממתאמנים אחרים. למתאמן בינוני לא אני ולא אף מנהל אחר ממליץ על SS. יש תוכניות נהדרות נוספות - כמו שכבר כתבתי, והן מותאמות לרמת המתאמן. SS היא תוכנית למתאמן מתחיל - ולכן אתה רואה את שמה צף כאן יותר מאשר TM (Texas Method) לצורך הדוגמה, שהיא תוכנית למתאמן בינוני.

אם אתה מבקש שהמנהלים יחזיקו בדעה מסויימת זה משהו אחד, אבל להגיד שלא מתאפשרות כאן תגובות בעד ABCDE \ נגד SS, זה דבילי - כי זה קורה כל הזמן.
כשאני כותב למישהו שהתוכנית היא לא תוכנית ומצרף קישור להסבר על כך, אני לא מזלזל בו; זו באמת ובתמים דעתי המקצועית על כך. שום דבר לא נאמר בשביל להטריל אותו. אני באמת חושב שיש הבדל בין להתאמן ובין לעשות פעילות גופנית, ושזה חשוב להדגיש אותו.

וSS באה לשימוש הרבה רק כי יש יותר מתאמנים מתחילים ממתאמנים אחרים. למתאמן בינוני לא אני ולא אף מנהל אחר ממליץ על SS. יש תוכניות נהדרות נוספות - כמו שכבר כתבתי, והן מותאמות לרמת המתאמן. SS היא תוכנית למתאמן מתחיל - ולכן אתה רואה את שמה צף כאן יותר מאשר TM (Texas Method) לצורך הדוגמה, שהיא תוכנית למתאמן בינוני.

להחזיק בדעה מסויימת ולהביא הסברים שתומכים בדעה הזו זה משהו אחד וזה לגיטימי, זה מה שצריך לקרות.
מה שקורה בפועל, הוא שבניגוד אלייך, שאלות של מתאמנים מתחילים, שמהווים את הרוב פה כמו שאמרת, כן נתקלים בתגובות מזלזלות וזאת עובדה.
לא מתקיים דיון או נסיון להתמקד ביתרונות וחסרונות כדי לשכנע את הבנאדם - פשוט קוטלים אותו, ואני יכול להביא לך המון דוגמאות וציטוטים.
רוב הזמן המנהלים כן מאפשרים תגובות מהסוג הזה (לאו דווקא הם האחראים לתגובות) ולכן מה שביקשתי הוא לנסות לשמור שהמסרים יועברו דרך הסברים וביקורת בונה. אני לא מאשים אף אחד, זו נקודה כללית לשיפור בפורום.

הדיונים בפורום סטרואידים ותרופות לדוגמא, באתר הזה, נערכים ברמה מקצועית הרבה יותר גבוהה לדעתי.

להחזיק בדעה מסויימת ולהביא הסברים שתומכים בדעה הזו זה משהו אחד וזה לגיטימי, זה מה שצריך לקרות.
מה שקורה בפועל, הוא שבניגוד אלייך, שאלות של מתאמנים מתחילים, שמהווים את הרוב פה כמו שאמרת, כן נתקלים בתגובות מזלזלות וזאת עובדה.
לא מתקיים דיון או נסיון להתמקד ביתרונות וחסרונות כדי לשכנע את הבנאדם - פשוט קוטלים אותו, ואני יכול להביא לך המון דוגמאות וציטוטים.
רוב הזמן המנהלים כן מאפשרים תגובות מהסוג הזה (לאו דווקא הם האחראים לתגובות) ולכן מה שביקשתי הוא לנסות לשמור שהמסרים יועברו דרך הסברים וביקורת בונה. אני לא מאשים אף אחד, זו נקודה כללית לשיפור בפורום.

הדיונים בפורום סטרואידים ותרופות לדוגמא, באתר הזה, נערכים ברמה מקצועית הרבה יותר גבוהה לדעתי.
שמע, יש המון מידע בפורטל, בנעוצים ובפורום בכללי. רוב השאלות כבר נשאלו, והן רק חוזרות על עצמן. להסביר לכל אחד מחדש זה חסר טעם - אני באופן אישי, פשוט מפנה למקור שממנו הוא צריך לשאוב את המידע (לפחות הראשוני) ומשם להמשיך. הדברים הבסיסיים שצריך להגיד למתאמן מתחיל נכתבו כאן לא פעם ולא פעמיים, ואני לא רואה שום דבר רע בהפנייה למקורות הרלוונטיים.
מה שכן קורה, וזו בעייה בתחום האימונים (ובכללי בחיים, אבל בתחום הזה במיוחד), זה שיש אנשים שבטוחים שהם יודעים הכל, לא מסוגלים לטעות ואחרי 5 אימונים כבר באים ללמד את כל האבות כאן איך לעשות ילדים. ואז מתווכחים על שטויות. ואז באמת קוטלים אותם. אבל בכללי, מתאמנים מתחילים כמעט תמיד פשוט מופנים למקור המידע הראשוני לפנייה שלהם. זה לפחות מה שאני עושה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית