הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אמא חופרת, סבתא חופרת,פרופ' רפי קרסו-אבקות חלבון

• פותח/ת השרשור lidors
  • פורסם בתאריך

lidors

משתמש פעיל
396
0
נק' מוניטין:
2,001
396
0
כפר המכביה
לאחרונה קניתי אבקת חלבון בפעם הראשונה כדי לתת איזשהו פוש ליכולת ההתאוששות שלי, אך ניתקלתי במחסום עיקש-
אימי וסבתי מרבות להאזין לתכנית של פרופסור רפי קרסו בה הוא מייעץ לאנשים רבים על בעיות רפואיות שונות.
בחלק לא קטן מהמקרים עולים הורים "מודאגים" מכך שילדיהם לוקחים אבקת חלבון, וכמובן שאותו פרופסור מייד מדאיג אותם יותר ומציין שלדעתו אבקות החלבון מסוכנות.

היום נתקלתי בטענה של רפי קרסו שעוד לא נתקלתי בה עד היום ואשמח לדעת איך להפריכה לאמא שלי
http://www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=FLGDFG&c41t4nzVQ=FF

כמו כן יש עוד קטעים רבים שבהם הוא טוען כל מיני דברים שנשמעים לי בכלל כדעה לא מבוססת של איש שלא בדק את הנושא מקרוב, למעוניינים הנה לינק לכמה שיחות עם אותם הורים מודאגים
http://www.103.fm/archive/ArchiveMedia.aspx?c41t4nzVQ=FF

קראתי את המאמר בקילוגרם על אבקות החלבון, אך זה הוא מאמר שיותר עוסק בסתירת דעות של "אנשי מפתח" בתחום ופחות מאמר אינפורמטיבי כך שקשה לי להשתמש בו על מנת לשבור את המיתוס בעיני אימי וסבתי

אשמח לאיזשהי תגובה מפורטת, כמעט הורגים אותי פה

• פותח/ת השרשור
תודה על ההיענות חברה, דבר ראשון אני רק אציין שאני לא גר עם סבתא שלי היא רק הוקפצה במיוחד לתגבור שמירות על אחותי לשבועיים הקרובים.
דבר נוסף אני לוקח את האבקה רק בגלל הנוחות ובגלל שלפעמים מרגע שאני מסיים את האימון עד רגע ההגעה הביתה לוקח לי זמן בגלל שאני משחק כדורסל קצת וכו ככה שאני פשוט שותה בזריזות את השייק ואז מגיע הביתה לארוחה טובה.
יש לי גם בעיה של תיאבון לא גדול (עובד על זה)ובעיית לוז צפוף בעקבות העבודה שיש לי 8 שעות ביום שאני לא אוכל בהן כך שאני מרגיש שהתוסף הזה באמת עוזר לי ביום יום.
אם מישהו מכיר גם מאמרים באנגלית בנושא אשמח לקבלם

הוא זעזע אותי
'20 גרם חלבון זה הרבה'
והיא חוזרת אחריו
'יש שם 20-21 גרם זה הרבה כן...'

אנשים מעריצים אדם רק בגלל שלפני שמו ישנו תואר פרופסור.
הבנאדם בדיחה וצריך להפיל אותו.

תפתח את המקרר תוציא את כל היוגורטים את כל הקוטגים תעשה לאמא שלך סיור במפעל שמיצר אותם והיא תופתע לגלות שגם היא אוכלת אבקת חלבון מי גבינה בדיוק כמוך .

לא הייתי אומר את זה ככה.

אם זה ממש חשוב לו הוא יקנה Iso100 או אבקה אחרת כמו iso100 שאפשר להשיג ב BB בלי פחמימות בלי שומנים,

חוץ מזה שיש ברוב הדברים שאנשים אוכלים שומנים ופחמימות

התוכנית שלו ביום שישי, נכון? אני מקווה שיהיה לי זמן, ואם כן אני אעלה מולו לשידור, וישתיק אותו כמו שצריך.

הוא זעזע אותי
'20 גרם חלבון זה הרבה'
והיא חוזרת אחריו
'יש שם 20-21 גרם זה הרבה כן...'

אנשים מעריצים אדם רק בגלל שלפני שמו ישנו תואר פרופסור.
הבנאדם בדיחה וצריך להפיל אותו.

תגיד לי אתה שומע מה אתה אומר? מעריצים אותו כי הוא רופא עם קבלות. שמעתי את 2 התוכניות עם החלבון גם את זאתי עם האמא וגם את השניה שהוא הגיב על זה שאמרו לו שהוא טועה והוא אמר שסה"כ(אחרי שיצאו עליו בפייסבוק כנראה והביאו לו מחקרים) עדיף לאכול ארוחות מלאות (חלבון+שומן+פחמימה) כי זה מקל על הכבד ובזמן שאתה שותה חלבון מי גבינה בשייק אתה "מעמיס" על הכבד שלך לפרק את החלבון ואם אתה כבר עושה את זה אז תשתה הרבה מים תוך כדי ,כדי להקל עליו. השטות היחידה שהוא אמר בסוף זה שאנחנו צעירים והכבד שלנו והמערכות בגוף חזקות בנתיים אבל צריך לחשוב לעתיד (כאילו רמז שלאורך זמן זה לא בריא)

בכל מקרה אם ממשהו אחד שהבן אדם אמר הסקת שהוא "בדיחה" למרות שהוא ניתח מליוני אנשים, כתב מאמרים בספרי רפואה עולמיים בעל 700 תארים והסמכות , אתה אידיוט.

הבעיה שאנשים לא יודעים להפריד בין שטויות לדברי חכמה וגם לא לוקחים בפרופורציות כלום.

תגיד לי אתה שומע מה אתה אומר? מעריצים אותו כי הוא רופא עם קבלות. שמעתי את 2 התכניות עם החלבון גם את זאתי עם האימא וגם את השנייה שהוא הגיב על זה שאמרו לו שהוא טועה והוא אמר שסה"כ(אחרי שיצאו עליו בפייסבוק כנראה והביאו לו מחקרים) עדיף לאכול ארוחות מלאות (חלבון+שומן+פחמימה) כי זה מקל על הכבד ובזמן שאתה שותה חלבון מי גבינה בשייק אתה "מעמיס" על הכבד שלך לפרק את החלבון ואם אתה כבר עושה את זה אז תשתה הרבה מים תוך כדי ,כדי להקל עליו. השטות היחידה שהוא אמר בסוף זה שאנחנו צעירים והכבד שלנו והמערכות בגוף חזקות בינתיים אבל צריך לחשוב לעתיד (כאילו רמז שלאורך זמן זה לא בריא)

בכל מקרה אם ממשהו אחד שהבן אדם אמר הסקת שהוא "בדיחה" למרות שהוא ניתח מליוני אנשים, כתב מאמרים בספרי רפואה עולמיים בעל 700 תארים והסמכות , אתה אידיוט.

הבעיה שאנשים לא יודעים להפריד בין שטויות לדברי חכמה וגם לא לוקחים בפרופורציות כלום.

אתה יודע מה יכול להיות שאתה צודק
אבל אני בטוח שלא מעט מהמחקרים(שנעשו שנים על גבי שנים) שקבעו שגבר צריך לצרוך X גרם ממשקל גופו ואישה צריכה לצרוך y ממשקל גופה
מבינים קצת יותר מפרופסור שאני באמת לא יודע על סמך מה הוא אמר את המשפט הזה ש"צריכה של 20 גרם חלבון" נקרא הרבה.

דבר שני שלא ממש הבנתי, ממה שאמרת הוא אמר שם שעדיף לאכול ארוחות מלאות ואני לא חולק עליו בקטע הזה, מה שכן מפריע לי שהבנאדם אומר שכשאתה אוכל ארוחה מלאה זה מקל על הכבד וכשאתה שותה שייק אתה "מעמיס" על הכבד-מה שלא נשמע הגיוני בעליל בגלל שהשייק מגיע בצורת נוזל ולגוף יותר קל ולוקח פחות זמן לפרק אותו.

אני לא תזונאי ולא ביולוג , אין לי מושג למה או איך. יכול להיות שהוא טועה גם ואפשר להוכיח לו אחרת כי גם הוא לא תזונאי אבל הוא מבין את מערכות הגוף יותר טוב מכולנו אמנם הוא לא עסק בזה אבל עדיין צריך לתת לו טיפה קרדיט הוא גם הסתייג בתוכנית השניה אחרי שיצאו עליו.
אבל להגיד שהוא בדיחה וכו? זה באמת לקחת דברים לא בפרופורציות

מה שכן מפריע לי שהבנאדם אומר שכשאתה אוכל ארוחה מלאה זה מקל על הכבד וכשאתה שותה שייק אתה "מעמיס" על הכבד-מה שלא נשמע הגיוני בעליל בגלל שהשייק מגיע בצורת נוזל ולגוף יותר קל ולוקח פחות זמן לפרק אותו.
אני לא רוצה להגן על פרופ. קרסו (שתחום התמחותו הוא ממש לא מזון ותזונה) ולא על הטענה שלו, אבל ההגיון מאחריה הוא שדוקא בגלל ש"לוקח פחות זמן לפרק אותו" יותר חלבון (ליתר דיוק: חומצות אמינו) מגיע לכבד בפרק זמן קצר.

אני לא תזונאי ולא ביולוג , אין לי מושג למה או איך. יכול להיות שהוא טועה גם ואפשר להוכיח לו אחרת כי גם הוא לא תזונאי אבל הוא מבין את מערכות הגוף יותר טוב מכולנו אמנם הוא לא עסק בזה אבל עדיין צריך לתת לו טיפה קרדיט הוא גם הסתייג בתוכנית השניה אחרי שיצאו עליו.
אבל להגיד שהוא בדיחה וכו? זה באמת לקחת דברים לא בפרופורציות
אני מאמין שזה לא נגדו ספציפית אלא העניין הוא שכל אחד שלפני השם שלו יש "דוקטור פרוספסור מומחה בלה בלה בלה" כל מילה שלו קדושה גם אם זה לא בתחום שלו וגם אם זה שטות מוחלטת...

בנתיים דוקטור ופרופסור אלו אנשים שלמדו והשקיעו המון מהחיים שלהם להבנה של התחום שלהם , במיוחד במקצוע מסובך וקשה כמו רפואה.
צריך לקחת בפרופורציות ולהבין את תחום ההתמחות של הדוקטור או הפרופסור כדי לקחת ב100 אחוז רצינות את הטיפים שהם נותנים זה נכון אבל עדיין להגיד שהוא בדיחה וצריך להפיל אותו? זה ילדותי מטופש ואדיוטי במיוחד שזה בא מילד בן 18 שמה עשה בחיים שלו?!
אני בטוח גם שכל אחד שיכנס איתו פה לדיון מילולי עם מחקרים ושטויות כאלו הוא ייתן לו שמות ופעולות פיזיולוגיות מפה עד הודעה חדשה והסברים ומי שייצא נגדו יגמגם בשידור וחבל , אולי משה וEMZ ואולי עוד כמה כן יוכלו להתדיין איתו בצורה רצינית וגם הם לא בטוח יירצו להכנס לזה בכלל.

בנתיים דוקטור ופרופסור אלו אנשים שלמדו והשקיעו המון מהחיים שלהם להבנה של התחום שלהם , במיוחד במקצוע מסובך וקשה כמו רפואה.
צריך לקחת בפרופורציות ולהבין את תחום ההתמחות של הדוקטור או הפרופסור כדי לקחת ב100 אחוז רצינות את הטיפים שהם נותנים זה נכון אבל עדיין להגיד שהוא בדיחה וצריך להפיל אותו? זה ילדותי מטופש ואדיוטי במיוחד שזה בא מילד בן 18 שמה עשה בחיים שלו?!
אני בטוח גם שכל אחד שיכנס איתו פה לדיון מילולי עם מחקרים ושטויות כאלו הוא ייתן לו שמות ופעולות פיזיולוגיות מפה עד הודעה חדשה והסברים ומי שייצא נגדו יגמגם בשידור וחבל , אולי משה וEMZ ואולי עוד כמה כן יוכלו להתדיין איתו בצורה רצינית וגם הם לא בטוח יירצו להכנס לזה בכלל.
אם הוא לא מבין בנושא, אז למה להטעות לעזאזל? היום לחצי מהמותגים הנבחרים יש אישור של NSF וGMP, אתה תיכח מוצר מהסופר ויש לו פחות אישורים המאבקות האלה.
יושבים שם אנשים הרבה יותר ריאליים, והרבה יותר רציניים מאדון הפרופסור. כל אחד כמוהו יגיד גם שאמא שלו זונה בשביל זמן שידור.

במה הוא הטעה בדיוק? ומה אתה מדבר שטויות הוא צריך זמן שידור? משלמים לו כסף כדי שיעשה את התוכנית לא להיפך

במה הוא הטעה בדיוק? ומה אתה מדבר שטויות הוא צריך זמן שידור? משלמים לו כסף כדי שיעשה את התוכנית לא להיפך
אתה לא חכם במיוחד, אה?
פרופסורים, ודוקטורים שעולים לתוכניות האלה, הם 90% חרטא, אבל כמובן, שתמיד יש את האנשים הקצת פחות חכמים, הקצת יותר תמימים,
כמוך. שאוכלים הכל.
אל תגיד לי שאין לי כבוד לפרופסורים, כי אבא שלי פרופסור באונברסיטת תל אביב, וראש החוג בבית ספר לרפואה..
והוא בעצמו לא יכול להסביר לי מה כל כך רע באבקות חלבון.
בסופו של דבר זה תלוי באיכות החומרים ובחברה המייצרת, בארה"ב זה על המדפים בסופר כמו כל מוצר מין המניין וגם ככה זה צריך להיות אצלנו.
צריך להתחיל לנפץ מיתוסים כמה שיותר מהר, אין פלא שאנחנו תמיד מאחורי כל העולם.

אתה לא חכם במיוחד, אה?
פרופסורים, ודוקטורים שעולים לתוכניות האלה, הם 90% חרטא, אבל כמובן, שתמיד יש את האנשים הקצת פחות חכמים, הקצת יותר תמימים,
כמוך. שאוכלים הכל.
אל תגיד לי שאין לי כבוד לפרופסורים, כי אבא שלי פרופסור באונברסיטת תל אביב, וראש החוג בבית ספר לרפואה..
והוא בעצמו לא יכול להסביר לי מה כל כך רע באבקות חלבון.
בסופו של דבר זה תלוי באיכות החומרים ובחברה המייצרת, בארה"ב זה על המדפים בסופר כמו כל מוצר מין המניין וגם ככה זה צריך להיות אצלנו.
צריך להתחיל לנפץ מיתוסים כמה שיותר מהר, אין פלא שאנחנו תמיד מאחורי כל העולם.

כל הכבוד לאבא שלך זה א. - אני בטוח שהוא מסביר לך ואתה לא מצליח להבין בכלל מה הוא מדבר (בהנחה שאתה לא סטודנט לרפואה, ביולוגיה או תזונה ב. לא דיברתי על "התוכניות האלו" דיברתי על פרופסור קרסו נקודתית - ולא אמרתי שכל מה שהוא אומר נכון אמרתי בדיוק מה שהוא אמר לגביי החלבון, לא הצטדקתי או טענתי שהוא טועה כי אני לא מבין מספיק כדי לבקר אותו.
אבל להגיד שהכל חרטא והוא פרופסור אבל לא מבין כלום בשום דבר זה מפגר, ציפיתי מהבן של ראש החוג בבית הספר לרפואה בת"א להיות טיפה יותר חכם,

אגב איך קוראים לאבא שלך?

כל הכבוד לאבא שלך זה א. - אני בטוח שהוא מסביר לך ואתה לא מצליח להבין בכלל מה הוא מדבר (בהנחה שאתה לא סטודנט לרפואה, ביולוגיה או תזונה ב. לא דיברתי על "התוכניות האלו" דיברתי על פרופסור קרסו נקודתית - ולא אמרתי שכל מה שהוא אומר נכון אמרתי בדיוק מה שהוא אמר לגביי החלבון, לא הצטדקתי או טענתי שהוא טועה כי אני לא מבין מספיק כדי לבקר אותו.
אבל להגיד שהכל חרטא והוא פרופסור אבל לא מבין כלום בשום דבר זה מפגר, ציפיתי מהבן של ראש החוג בבית הספר לרפואה בת"א להיות טיפה יותר חכם,

אגב איך קוראים לאבא שלך?
זה שאבא שלי פרופסור זה דבר אחד, (שד"א אין לי שום רצון להמשיך בדרכו) אם הזמן לומדים שהתואר פרופסור בארץ ניזון מהמון מיתוסים ושטויות.
לא אמרתי שהוא מפגר, חס וחלילה. כבודו במקומו עומד.
אבל אם תשים לב בתגובה שלו לאמא הדואגת, הוא בכלל לא בטוח בעמדה שלו, הכל זה דברים שהוא לא בטוח בהם.
כל הכתבה הוא לא אמר את המשפט "אבקת חלבון מזיקה", ניסה מאד להתחמק מהמשפט, ולא היה בטוח בדעה שלו בכל אורך השיחה.
הפרופסור לא מתעסק בתזונה, כבודו במקומו עומד בנושאים בהם הוא מבין ויכול לתת בהם ייעוץ.
חח קצת מצחיק שאתה לא מאמין וסקפטי לגבי אבא שלי, בכ"מ לאבא שלי קוראים דניאל חננשווילי. אתה מוזמן לבדוק את העניין באינטרנט.
עד אז, כל אחד ייתן ייעוץ, רק בנושא אותו הוא למד ומבין. כמובן בתקווה שהוא לא למד לפני 20 שנה דברים שהיום שללו מיזמן.
ככל הנראה, אין בעיה בשתיית אבקת חלבון, מי שרוצה ללכת על בטוח יכול לקנות מותגים במחיר יקר יותר כדי לקבל חותמת בדיקה של NSF, או GMP,
שנמצאות הרבה מעל משרד הבריאות הישראלי.
מאחל לך רק בריאות.

זה שאבא שלי פרופסור זה דבר אחד, (שד"א אין לי שום רצון להמשיך בדרכו) אם הזמן לומדים שהתואר פרופסור בארץ ניזון מהמון מיתוסים ושטויות.
לא אמרתי שהוא מפגר, חס וחלילה. כבודו במקומו עומד.
אבל אם תשים לב בתגובה שלו לאמא הדואגת, הוא בכלל לא בטוח בעמדה שלו, הכל זה דברים שהוא לא בטוח בהם.
כל הכתבה הוא לא אמר את המשפט "אבקת חלבון מזיקה", ניסה מאד להתחמק מהמשפט, ולא היה בטוח בדעה שלו בכל אורך השיחה.
הפרופסור לא מתעסק בתזונה, כבודו במקומו עומד בנושאים בהם הוא מבין ויכול לתת בהם ייעוץ.
חח קצת מצחיק שאתה לא מאמין וסקפטי לגבי אבא שלי, בכ"מ לאבא שלי קוראים דניאל חננשווילי. אתה מוזמן לבדוק את העניין באינטרנט.
עד אז, כל אחד ייתן ייעוץ, רק בנושא אותו הוא למד ומבין. כמובן בתקווה שהוא לא למד לפני 20 שנה דברים שהיום שללו מיזמן.
ככל הנראה, אין בעיה בשתיית אבקת חלבון, מי שרוצה ללכת על בטוח יכול לקנות מותגים במחיר יקר יותר כדי לקבל חותמת בדיקה של NSF, או GMP,
שנמצאות הרבה מעל משרד הבריאות הישראלי.
מאחל לך רק בריאות.

אני מסכים איתך לגביי חוסר הביטחון שלו , אבל כנראה לא שמעת את תוכנית ההמשך בה הוא בערך מסתייג ממה שאמר לאם
בתוכנית המשך אמר שאפשר למצוא מחקרים לכאן ולכאן ומי שרוצה לשתות אבקת חלבון שהיא רק חלבון שהיא יישתה איתה מים כדי לא להעמיס על הכבד שבטווח הארוך אולי ייפגע בך משהו כזה (זה כנראה אחרי שהביאו לו מליון מחקרים בפייסבוק כנראה) לא אמרתי להקשיב לו וללכת באופן עיוור אחרי הדברים שלו אמרתי לדעת לקחת דברים בפרופורציה ולסנן ולדעת איפה צריך להקשיב לפרופסור ואיפה לא.

אבל לכתוב עליו שהוא מפגר, לא מבין מהחיים שלו נראה לי קצת הזוי

אני מסכים איתך לגביי חוסר הביטחון שלו , אבל כנראה לא שמעת את תוכנית ההמשך בה הוא בערך מסתייג ממה שאמר לאם
בתוכנית המשך אמר שאפשר למצוא מחקרים לכאן ולכאן ומי שרוצה לשתות אבקת חלבון שהיא רק חלבון שהיא יישתה איתה מים כדי לא להעמיס על הכבד שבטווח הארוך אולי ייפגע בך משהו כזה (זה כנראה אחרי שהביאו לו מליון מחקרים בפייסבוק כנראה) לא אמרתי להקשיב לו וללכת באופן עיוור אחרי הדברים שלו אמרתי לדעת לקחת דברים בפרופורציה ולסנן ולדעת איפה צריך להקשיב לפרופסור ואיפה לא.

אבל לכתוב עליו שהוא מפגר, לא מבין מהחיים שלו נראה לי קצת הזוי
אין היום כמעט אבקות חלבון שהם רק חלבון. כולם עם פחמימות, שומנים, וויטמינים.
אפשר קישור לתוכנית ההמשך?
תודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית