לוג The Original One) Starting Strength) (וכותרות ארוכות מושכות צופים)

אני עושה הייבר ולא שם את המוט ממש על הטרפז אלא טיפה טיפה מאחוריו. שם הוא נח לי בצורה הכי בטוחה בעוד על הטרפזים ממש ממש כואב לי ולא נוח לי.

העלתי לפורום סירטונים וכולם אמרו שהטכניקה שלי טובה וטובה מאוד אבל אם להיסתכל מקרוב או בלייב הברכיים גולשות, כשאני מתיישב יותר אחורה הסקוואט נהיה יותר LB במנח HB אבל אני לא גולש לפחות

יכול מאוד להיות שזו בעיה שהיא באמת הרבה פחות קשה משאתה חושב, עד כדי כך שכשרואים סרטון בכלל לא רואים את זה. בכל מקרה, תנסה להרים את האצבעות פעם הבאה שאתה עושה. יכול להיות שזה יעזור לך לשמור את המשקל על העקב.

יכול מאוד להיות שזו בעיה שהיא באמת הרבה פחות קשה משאתה חושב, עד כדי כך שכשרואים סרטון בכלל לא רואים את זה. בכל מקרה, תנסה להרים את האצבעות פעם הבאה שאתה עושה. יכול להיות שזה יעזור לך לשמור את המשקל על העקב.
אני עדיין לא מצליח להחליט אם לעשות HB או LB

אני עדיין לא מצליח להחליט אם לעשות HB או LB

קודם כל, בהחלט אפשר לקחת את התחת קצת אחורה גם ב-HB.
דבר שני, אתה תמיד יכול לעשות את שניהם לסירוגין (אימון-ימון, שבוע-שבוע, שבועיים-שבועיים), או איך שלא תרצה.

קודם כל, בהחלט אפשר לקחת את התחת קצת אחורה גם ב-HB.
דבר שני, אתה תמיד יכול לעשות את שניהם לסירוגין (אימון-ימון, שבוע-שבוע, שבועיים-שבועיים), או איך שלא תרצה.
אני חושב אני אסיים את המעט שנשאר לי בSS בLB אמצה את ההתקדמות בתרגיל כמה שאפשר ואז אעשה SS לHB למצות את ההתקדמות כמה שאפשר אני אבדוק כמה היה הקארי אובר ואני אחליט לפי זה.
מה דעתך על תיכנון כזה ?

@Beast and cheat - טל אכפת לך שאני אארגן דיון בינך לבין אלחנן ביטן (מאמן הכושר של מכבי ראשון כדורסל) לגבי איך כדורסלנים צריכים לעבוד בהיבט הגופני? יש לו תאוריה לגבי עבודה למניעת פציעות לפני צבירת הכוח שהוא טוען שלמד מהאמריקאים.
http://proathletesisrael.com/2012/08/24/אלחנן-ביטן/

אני בטוח שאוכל ללמוד המון מדיון כזה.

אני חושב אני אסיים את המעט שנשאר לי בSS בLB אמצה את ההתקדמות בתרגיל כמה שאפשר ואז אעשה SS לHB למצות את ההתקדמות כמה שאפשר אני אבדוק כמה היה הקארי אובר ואני אחליט לפי זה.
מה דעתך על תיכנון כזה ?

נשמע לי בסדר גמור.

@Beast and cheat - טל אכפת לך שאני אארגן דיון בינך לבין אלחנן ביטן (מאמן הכושר של מכבי ראשון כדורסל) לגבי איך כדורסלנים צריכים לעבוד בהיבט הגופני? יש לו תאוריה לגבי עבודה למניעת פציעות לפני צבירת הכוח שהוא טוען שלמד מהאמריקאים.

אני בטוח שאוכל ללמוד המון מדיון כזה.

הבנתי שהוא שיחק פוטבול בתל אביב- @שלד הלילה - מכיר אלחנן ביטן?

טווח תנועה זה רק חלק מהעניין. לא ראיתי אגב שום מקום שריפטו אמר שבסומו אתה אמור להרים יותר. אבל מצד שני, אני לא עוקב אחריו כמוך, אז אולי תאיר את עיניי.
אולי הוא גם טוען את זה, לא יודע. אבל זה אני טוען (שוב - כמובן עם הסתייגות לגביי אנשים גדולים, וכמובן שאנתרופומטריות ונתונים גנטיים נוספים יכולים להטות את הכף - זה לא חקוק בסלע, אלא כללי. כמו שבLB מרימים יותר, וכמובן שזה מאוד תלוי גם במה אתה מתאמן).

ריפטו והיותו של ריפטו סוס מטורף שאוהב LB הם רפרנס בדיוק באותה מידה כמו נבחרת הפאווורליפטינג של נורווגיה.
לא הסכמנו בכלל שריפטו הזריק גרם טסט כל שבוע מגיל 16 ולמרות זאת כל חייו היה חלשלוש?
וזה לא נכון, כי לריפטו יש טיעונים. להגיד שצריך לעשות כמו נבחרת נורווגיה כי הם מרימים הרבה זה טיעון מקולקל.

זה תלוי גם בנקודות החלשות שלך - אם הדדליפט שלך נתקע כי אתה לא מצליח לעבור את הס"מ הראשון, אז הארבע ראשי שלך דורש עבודה. אם הוא נתקע למעלה, אז ה-PC דורשת עבודה.
למה שזו לא תהיה חולשה של פושטי האגן לשמור על מנח הגב בזמן שהקוואדס פושטים את הברך?
הרי, בתכלס אפשר לפשוט את הברך בקלות - בלי שמירה על מנח הגב (שמתבצע ע"י הPC) המוט ישאר על הריצפה בעוד הברכיים ישרות לחלוטין.

אני שואל ברצינות, לא מטריל.
אין לי בעייה בגדול, אבל מעדיף שלא - נטו מטעמים עסקיים. אני מאמן ספורטאים גם, אני יודע שאני ככל הנראה היחיד שמתעסק בזה ומאמן באופן הזה ("הנכון", לדעתי), ואין לי אינטרס ללמד אחרים לעשות את המקצוע שלי.

שיחות עם מנהלי קבוצות \ מאמנים ענפיים אני אשמח לקיים. גם מול מאמן הכוח הנוכחי שלהם, אבל אז לו לא יהיה אינטרס לעשות את זה.

חוץ מזה, שאני יכול לחסוך לך - 99% שזה סתם יהיה דיון שלי נלחם נגד הconventional wisdom שמלמדים בתארי הsport science למיניהם.

אולי הוא גם טוען את זה, לא יודע. אבל זה אני טוען (שוב - כמובן עם הסתייגות לגביי אנשים גדולים, וכמובן שאנתרופומטריות ונתונים גנטיים נוספים יכולים להטות את הכף - זה לא חקוק בסלע, אלא כללי. כמו שבLB מרימים יותר, וכמובן שזה מאוד תלוי גם במה אתה מתאמן).

לא הסכמנו בכלל שריפטו הזריק גרם טסט כל שבוע מגיל 16 ולמרות זאת כל חייו היה חלשלוש?
וזה לא נכון, כי לריפטו יש טיעונים. להגיד שצריך לעשות כמו נבחרת נורווגיה כי הם מרימים הרבה זה טיעון מקולקל.

למה שזו לא תהיה חולשה של פושטי האגן לשמור על מנח הגב בזמן שהקוואדס פושטים את הברך?
הרי, בתכלס אפשר לפשוט את הברך בקלות - בלי שמירה על מנח הגב (שמתבצע ע"י הPC) המוט ישאר על הריצפה בעוד הברכיים ישרות לחלוטין.

אני שואל ברצינות, לא מטריל.

אין לי בעייה בגדול, אבל מעדיף שלא - נטו מטעמים עסקיים. אני מאמן ספורטאים גם, אני יודע שאני ככל הנראה היחיד שמתעסק בזה ומאמן באופן הזה ("הנכון", לדעתי), ואין לי אינטרס ללמד אחרים לעשות את המקצוע שלי.

שיחות עם מנהלי קבוצות \ מאמנים ענפיים אני אשמח לקיים. גם מול מאמן הכוח הנוכחי שלהם, אבל אז לו לא יהיה אינטרס לעשות את זה.

חוץ מזה, שאני יכול לחסוך לך - 99% שזה סתם יהיה דיון שלי נלחם נגד הconventional wisdom שמלמדים בתארי הsport science למיניהם.

לגבי סומו - גם אם אתה אמור להרים יותר (ואני בספק רב לגבי זה), הניסיון האישי שלי עם דדליפט הוא הפוך לגמרי - כשהייתה לי כרס, היא הקשתה עליי להיכנס לסטאפ. בנוסף לזה שכמובן צריך להרים גם אותה. וכשחיטבתי, הוספתי גם לדדליפט 30 ק"ג. כמובן שיש פרמטרים נוספים שהשפיעו על העלייה, כי הרי לא הורדתי 30 ק"ג שומן. אבל בכל מקרה, לא חושב שהתיאוריה שאתה יותר "דחוס" בסטאפ כתוצאה מהשומן ולכן אתה מרים יותר היא תיאוריה שתחזיק מים.

לגבי HB - גם לגביו יש מספיק טיעונים. זה לא ממש רלוונטי אם הנבחרת הנורווגית לא טענה אותם, אלא רק מבצעת, ואנשים אחרים טענו במקומם. בכל מקרה - העובדה שנבחרת שלמה שהמטרה שלה היא להרים יותר משקל (שזה לא תמיד חופף ללהתחזק) החליטה לעשות HB, וש-IPF באופן כללי עוברים לעשות HB (גם זה מתוך השרשור שבפורום של ריפטו), די מעמיד בסימן שאלה את הנחת היסוד שב-LB מרימים יותר משקל.

לגבי דדליפט - אם הברכיים נפשטו בלי שהמוט עלה זה אומר שהארבע ראשי לא היו מסוגלים לעשות את עבודתם. פושטי האגן יכולים להיכשל רק תחת עומס. בהגדרה אין עומס כשהמוט עדיין מונח על הרצפה.

לגבי דדליפט - אם הברכיים נפשטו בלי שהמוט עלה זה אומר שהארבע ראשי לא היו מסוגלים לעשות את עבודתם. פושטי האגן יכולים להיכשל רק תחת עומס. בהגדרה אין עומס כשהמוט עדיין מונח על הרצפה.

אבל, התפקיד של הקאוודס הוא לפשוט את הברך, ככה שאם הברכיים נפשטו אבל המוט עדיין על הרצפה, אי אפשר להאשים את הקוואדס אלא את הפוסטריור צ'ין, שלא הצליחו לשמור על מנח גב נכון. אם המנח גב נשאר בצורה הנכונה ואז המוט עדיין נשאר על הרצפה, רק אז אפשר להאשים את הקוואדס.

17.11.13

Bench Press 87.5kg 5x3 PR
75kg 1x8
Wide pull up beraly 15 reps in 3 sets
Tricep extension 20kg 10x2
Bicep 20kg 10x2
Sit up 21x3

19.11.13
Bench Press 90kg 5x3 PR
77.5kg 1x10
Wide pull up 10,6,3,1
Tricep extension 20kg 2x10
Bicep 20kg 2x12
Sit up 3x25
Twins 3x20

21.11.13

אימון 6 רצוף בלי מנוחה של יומיים, קור אימים עם מכנס ארוך ושתי שכבות. בודק אופציות לחדר כושר לחורף.

בנץ׳ 92.5 5,4,3 77.5 5
מתח כמה חזרות
היי באר סקוואט לראות אם המוט עקום גם בהיי באר (והוא אכן כן) 60-5x3 70x3 80x3
ותאומים

בריא

בקרוב עובר לחיטוב, לנסות להחזיר משקלים בss בחיטוב? @Beast and cheat טל אני רוצה לעבור לחיטוב. אני חוזר לעשות סקוואט דדליפט פרס ופאוורקלין אחרי שבועיים שלא נגעתי בהם. לעשות ss בחיטוב עד שאני אתקע ואז לעבור ללינארית? מכמה משקל להתחיל? הסקוואט היה 112.5 הדדליפט 115 הפרס 52.5 הפאוורקלין 55

תודה

שבתשקילה- 93.6 (ירידה של 700 גרם)

שבתשקילה- 93.2 (ירידה של 400 גרם) 23.11.13

בנץ׳ 92.5 5,4
סקוואט 80 5x3
דדליפט 90 5x1
מתח פרונציה 10,5,3,2 (20) נקי למדי
יד קידמית 30 5x2
תאומים 30x2

מסה עד החזרה ללימודים מחנוכה (שבועיים) ואז חיטוב

25.11.13
זבל של אימון. אני יישן 8 שעות בלילה ונרדם באמצע אימון. אי אפשר להתאמן בלי שנץ.
עשיתי ריסט בבנץ ונכשלתי בסט השני. מכאן כבר הייתי שבוז לחלוטין. מנוחה טוטאלית עד יום חמישי. לישון לישון לישון.

28.11.13

אחרי שבוע כמעט בלי אימונים ועם תזונה רעה, אני חוזר לעצמי.

בנץ׳ 87.5 5x3
75 8x1
מתח פרונציה רחב 8,4,2,2
יד אחורית 20 10x2
יד קידמית 20 12x2
בטן 20x3
תאומים 9000x3

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית