חלב

• פותח/ת השרשור Neu
  • פורסם בתאריך

Neu

משתמש פעיל
404
3
נק' מוניטין:
101
404
3
שלום רב,

ביומיים האחרונים יש רעש גדול מאוד של התקשורת הטלוויזיונית והאינטרנטית (הכוונה לידיעות סיינס וכדומה).
והם טוענים שקיים מחקר חדש שבוצע ע"י חוקרים בהרווארד שטוען שחלב לא יעיל בעליל.
אשמח אם מישהו יפנה אותי למחקר, חיפשתי מעט ולא עלה בידי כלום.

תודה,

• פותח/ת השרשור
המון תודה רסמאלו...
אתה יודע איך זה ט(רח)בעונים... כל דבר שאפשר להגיד נגד החלב הם קופצים וצועקים...
אז נוצר בלבול ענק ולכן לא ידעתי כל כך במה מדובר
תודה

שלום רב,

ביומיים האחרונים יש רעש גדול מאוד של התקשורת הטלוויזיונית והאינטרנטית (הכוונה לידיעות סיינס וכדומה).
והם טוענים שקיים מחקר חדש שבוצע ע"י חוקרים בהרווארד שטוען שחלב לא יעיל בעליל.
אשמח אם מישהו יפנה אותי למחקר, חיפשתי מעט ולא עלה בידי כלום.תודה,
לא מדובר על מחקר חדש אלא על נייר עמדה של מדענים (מכובדים). מה שחולל את רוב הרעש בארץ היה כתבה שהתיימרה להציג את המאמר בעיתון "הארץ", אבל ה"עיתונאית" טל חייקין הציגה אותו בצורה שתואמת את השקפת העולם שלה, לא בדיוק את זו של החוקרים מהארווארד (הגב' חייקין היא טבעונית). החוקרים מהארוארד אמנם טענו שאין לחלב את כל הסגולות המיוחסות לו, ואמנם פקפקו בשאלה אם הוא טוב לבריאות כמו שהמפרסמים בארה"ב טוענים, אבל עיקר המאמר שלהם כוון נגד חלב דל שומן (ובמיוחד משקאות חלב ממותקים כמו שוקו) כאמצעי להתפחתת משקל, והם טוענים שאין בסיס מחקרי לכך שצריכתו עוזרת בכך (באוכלוסיה הכללית. הם לא מדברים על מתאמנים בכלל). לטענתם, חלב דל שומן לא משאיר את השותה שבע והוא ממהר לפצות את עצמו במאכלים מתוקים, מה שגורם לנזקים ידועים. קוראי המאמרים בקילוגרם ירגישו גמו בבית 😃

המאמר עולה כסף (אלא אם יש לך גישה מהאקדמיה) אבל תוכל להתרשם מההקדמה ומהדף הדף הראשון שלו

והנה העמדה הכללית של מח' התזונה בהארוארד לגבי חלב
http://www.nature.com/news/archaeology-the-milk-revolution-1.13471

מדובר על רגישות ללקטוז, לא מדובר על חלבון או סידן או טעם. אז לא ברור לי איך חלב "לא יעיל בעליל"
חושבני שמדובר על משהו אחר.

Back
למעלה תחתית