הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העמסה-דל פחמימה בחיטוב

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
פרטים: בן 31 שוקל 87ק"ג 1.74 , בערך 14%שומן.עושה חיטוב כמעט 4חודשים.אני עומד על כ50-70ג' פחמימה ביום והשאלה שלי נוגעת להעמסה,אני מבין שהעמסה עושים כל 7-14 יום,בד"כ אני עושה כל 7-8 ימים.האם כאשר יש תחושת היתקעות זה הזמן להעמיס ולפי מה לדעתכם נכון לקבוע את תדירות ההעמסות?

העמסות עושים כדי למלא מאגרי גליקוגן כדי שיעזור לך להמשיך באימונים הכבדים ולנסות להחזיר את חילוף החומרים שנפגע בחיטוב, לא מתי שאתה מרגיש שאתה נתקע ,
אם אתה עושה חיטוב דל פחמימה , אני ממליץ לך לעשות את זה לפי הספר ולא לעבור את 30 גר' ליום , רוב האוכלוסיה עושה העמסות שבועיות אני לדוגמא בגלל סוג האימונים שלי (אימונים עצימים עם קצת חזרות ) עושה העמסות פעם בשבועיים כדי למקסם כדי שיותר את הקטוזיס שנוצר עקב דל פחמימה .
העמסות מומלץ לעשות מיד לאחד האימון האחרון שבוא אתה אמור לפמפם את כל השרירים בגוף (משקל נמוך הרבה חזרות ) ובסיום האימון מיד להתחיל בהעמסה .

זה על קצה המזלג

• פותח/ת השרשור
אני מבין מאנשים בפורום שכל אחד בוחר מתי לעשות העמסה לפי שיקולים אישיים,ככל שמעמיקים בחיטוב לא חושב שצריך לחכות שבועיים בין העמסות.על כזו כמות פחמימה אתה לא מרגיש שזה יותר מדי זמן לחכות להעמסה?

תראה לי את אותם האנשים שעושים לפי שיקולים אישיים ? אין קשר לעומק החיטוב ,
אתה על כמות גדולה של פחמימות כדי להיחשב דל פחמימה '' אוגרינלי'' .

• פותח/ת השרשור
50-80 ג' פחמימה זו לא כמות גדולה במיוחד כשפעילים בכל יום ושוב,דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא שלפי האחוז שומן קובעים את ההעמסות ואם יש תחושה שנתקעים זה כנראה הזמן לעשות יום פחמימות.

ארז ענה לך מעולה רק לא הזכיר דבר אחד
גם בספר אומרים שאם אתה מרגיש רע עם 30 גרם ליום לנסות לחיות על 60. אבל הוא לא טעה , כי אני דיי בטוח שמה שיקרה עכשיו זה שמידה ותרד ל30 אז אחרי כמה ימים אתה תגיד "וואי איזה רע אני מרגיש לא הולך לי עם 30" כי כבר בSTATE OF MIND שלך אתה שמת את עצמך באיזור נוח של חיטוב בסביבבות ה60-70. (זאת ההרגשה שלי)

בכל אופן אחת ל7 ימים מעמיסים שנמצאים בדל פחמימה בסגנון AD ממה שאני יודע.
בכל שאר השאר זה נע בין 10-14.. גם לקולגות שלי במידה והם מכניסים את ה80-100 גרם פחמימה ביום אני אומר להם להעמיס בהתחלה אחרי 14 יום,אח"כ 12, ואח"כ 10 עד לסוף החיטוב

כל מה שתעשה זאת החלטתך ואנשים אומרים לך את דעתם בלבד..שיהיה בהצלחה

במקום לפתוח ת'רד חדש החלטתי לשאול פה אם יש תחליף שהוא לא חטיף ל100 גרם בייגלה ביום העמסת פחמימות(אני מנסה את התפריט לדוגמא במאמר שפורסם בפורטל).

השתמשתי במחשבון קלוריות ובדקתי ערכים תזונתיים של לחמנייה מחיטה מלאה ושתי כפות שוקולד למריחה(בהנחה שכף אחת=16 גרם) וזה פחות או יותר כמו 100 גרם בייגלה, או להוסיף עוד פסטה לארוחה מספר 2.

נערך לאחרונה:
במקום לפתוח ת'רד חדש החלטתי לשאול פה אם יש תחליף שהוא לא חטיף ל100 גרם בייגלה ביום העמסת פחמימות(אני מנסה את התפריט לדוגמא במאמר שפורסם בפורטל).

השתמשתי במחשבון קלוריות ובדקתי ערכים תזונתיים של לחמנייה מחיטה מלאה ושתי כפות שוקולד למריחה(בהנחה שכף אחת=16 גרם) וזה פחות או יותר כמו 100 גרם בייגלה, או להוסיף עוד פסטה לארוחה מספר 2.
תהנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית