הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גם את אמא שלי הכנסתי לשיגעון, אז קצת עזרה בבקשה(:

Strawberry

משתמש קבוע
1,818
952
נק' מוניטין:
2,605
1,818
952
EGO
אמא שלי נרשמה איתי לאותו מכון כושר, המטרה שלה זה לרדת במשקל/חיטוב.
משקל: 68
גובה: 1.59
אחוז שומן: הדיאטנית בדקה אבל לא זוכרת. חורג.

התזונה שלה מאוד דלה, היא בקושי אוכלת (בעיקר כי יש לה מלא לחץ בעבודה ואין לה זמן לאכול, וכשהיא מגיעה הביתה היא לרוב מעולפת..).
בבוקר זה בד"כ קפה שחור עם פריכיות אורז עם כפית קוטג' מעורבבת בסיבים תזונתיים (ש"ש, פישתן וכו'). לפעמים יוגורט עם אותם סיבים, ו-FIBER 1.
בצהריים זה בד"כ ירקות עם חתיכה קטנה של חזה עוף או סלט קטן עם גבינה מלוחה. לפעמים בלחץ מהעבודה לא יוצא לה לאכול בכלל והיא מנשנשת תפוחים בין לבין.
בערב לפעמים היא מוותרת ולפעמים היא אוכלת מהסלט שאני מכינה (פלפל אדום+צהוב, בצל חתוך, מלפפון, עגבנייה וחסה, עם גבינה בולגרית) או לפעמים בא לה משהו קטן כמו סתם פריכית עם גבינה לבנה ומעט ריבה.
כל היום היא מסתובבת עם בקבוק ליטר וחצי של מים עם לימון חתוך בפנים.

התזונה שלה נורא נורא דלה וחייבת שינוי משמעותי.
היא חווה הרבה סחרחורות למיניהן וחולשות (כשזה קורה היא בד"כ אוכלת מעט שקדים).

לגבי הכושר היא הייתה עושה בעבר פילאטיס במשך שנתיים (מצטבר). היא עשתה הפסקה ממש ארוכה של כמעט שנה. התחילה עם הליכות בקצב 5 (בערך) למשך 5 ק"מ.
שכנעתי אותה לקחת את עצמה ביידים והיא נרשמה איתי לחד"כ ושם היא עושה פעמיים שלוש בשבוע עיצוב גוף, פילאטיס, יציבה ומתיחות.
גם היא וויתרה מהדיאטנית של החד"כ שגם לה אמרה שהיא אוכלת בסדר גמור.

לגבי מגבלות: יש לה שחיקת סחוס ברגל שמאל, רגל ימין גם בדרך (בד"כ כשהיא בחד"כ היא שמה גרב עם סיליקון על הברך השמאלית). יש לה בעיות בבלוטת תריס (מטופלת בכדורים).

אז אני צריכה בבקשה קצת עצות בשביל בניית תפריט תזונה ואימונים בשבילה.

תודה לעוזרים 😃

הליכה? ריצה? היא יכולה?
העבודה היא פיזית או משרדית פשוטה?

• פותח/ת השרשור
הליכה? ריצה? היא יכולה?
העבודה היא פיזית או משרדית פשוטה?

ריצה היא לא מסוגלת בגלל הברכיים. היא עושה מדי פעם הליכות של 5 ק"מ בקצב 5 פחות או יותר.
העבודה היא משרדית נטו פשוט יש להם חוסר בכ"א והיא נמצאת בלחץ אדיר כבר כמה חודשים.

טוב אז להערכה שלי ההוצאה הקלורית שלה זה 1600-1700 קלוריות ליום, ללא אימונים.
אני לא יודע כמה קלוריות אתן שורפות באימון פילאטיס/עיצוב גוף, אני מאמין שלא הרבה, אז אני לא יחשיב את זה וראי זאת כבונוס למאזן השלילי.
שתוסיף עוד הליכה בשבוע או שתעלה טיפה את הק"מ ככה שיצא לה 20 ק"מ בשבוע... כל הליכה ל-5 ק"מ זה בערך 225 קלוריות .. 900 קלוריות בשבוע.. לחלק ל-7 ימים בשבוע זה עוד 130 קלוריות פחות או יותר...
תרכיבי לה תפריט תזונה שיהיה באיזור 1230-1330 קלוריות... בעצם בגלל האימוני פילאטיס אפשר יותר לכיוון 1350-1500...תדאגי שהתפריט שלה יכיל מספיק חלבונים ושומנים... חלבונים כמובן שעדיף שיהיו מהחי ושומנים שיהיו בלתי רוויים...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טוב אז להערכה שלי ההוצאה הקלורית שלה זה 1600-1700 קלוריות ליום, ללא אימונים.
אני לא יודע כמה קלוריות אתן שורפות באימון פילאטיס/עיצוב גוף, אני מאמין שלא הרבה, אז אני לא יחשיב את זה וראי זאת כבונוס למאזן השלילי.
שתוסיף עוד הליכה בשבוע או שתעלה טיפה את הק"מ ככה שיצא לה 20 ק"מ בשבוע... כל הליכה בערך 225 קלוריות .. 900 קלוריות בשבוע.. לחלק ל-7 ימים בשבוע זה עוד 130 קלוריות פחות או יותר...
תרכיבי לה תפריט תזונה שיהיה באיזור 1230-1330 קלוריות... בעצם בגלל האימוני פילאטיס אפשר יותר לכיוון 1350-1500...תדאגי שהתפריט שלה יכיל מספיק חלבונים ושומנים... חלבונים כמובן שעדיף שיהיו מהחי ושומנים שיהיו בלתי רוויים...

אינלי מושג כל כך בהרכבת אימונים ותפריטי תזונה, לכן ביקשתי עזרה בזה..
אבל תודה על הנתונים הכללים, זה בהחלט עוזר 😃

אני ממליצה לך להכיר לה את האתר של חלי ממן http://www.heli-group.co.il/
זו קבוצה שהיא כאותו קונספט של שומרי משקל, רק שכאן הם נותנים את כל התפריטים בחינם ויש מגוון עצום של אוכל שמותר לאכול. יש להם גם המון מתכונים באתר וגם קבוצה פעילה בפייסבוק
בנוסף יש להם אפליקציה לאייפון בחינם שמזכירה לאכול כשצריך (כל 3 שעות) ויש אופציות לבחירה שזה יכול לעזור מאוד במקרה של אמא שלך
אני המלצתי לאמא שלי על האתר הזה והיא ממש נהנת ממנו 😃
בהצלחה!!!

• פותח/ת השרשור
אני ממליצה לך להכיר לה את האתר של חלי ממן http://www.heli-group.co.il/
זו קבוצה שהיא כאותו קונספט של שומרי משקל, רק שכאן הם נותנים את כל התפריטים בחינם ויש מגוון עצום של אוכל שמותר לאכול. יש להם גם המון מתכונים באתר וגם קבוצה פעילה בפייסבוק
בנוסף יש להם אפליקציה לאייפון בחינם שמזכירה לאכול כשצריך (כל 3 שעות) ויש אופציות לבחירה שזה יכול לעזור מאוד במקרה של אמא שלך
אני המלצתי לאמא שלי על האתר הזה והיא ממש נהנת ממנו 😃
בהצלחה!!!

תודה רבה 😃

• פותח/ת השרשור
לגבי הספורט, אם אמא שלך בחדר כושר והיא סוכלת מכאבים בברכיים אז שתעשה במכשיר שלא יוצר עליהן עומס כמו אליפטיקל או amt של precor
אליפטיקל ממש קשה לה משום מה. ומה זה amt?
היא לרוב עושה שיעורים בסטודיו שזה סבבה

אליפטיקל ממש קשה לה משום מה. ומה זה amt?
היא לרוב עושה שיעורים בסטודיו שזה סבבה

ATM זה מכשיר שהוא כמו האליפטיקל רק יותר דינמי יש בו יותר אפשרויות כמו סטפר, אליפטיקל, ריצה וכאלה את יכולה לבדוק בגוגל
ומה הכוונה ממש קשה לה האליפטיקל? קשה לה בגלל הברכיים או בגלל שהיא לא בכושר?
וגם שיעורים זה אחלה
2 שיעורי אירובי נחשבים לאימון אירובי אחד במכשיר הליכון או כל מכשיר אחר
כי העצימות אימון בשיעורים האלה היא בדרך כלל לא גבוהה ואם היא רוצה להוריד את אחוז השומן היא חייבת להתמקד באירובי אינטנסיבי

• פותח/ת השרשור
ATM זה מכשיר שהוא כמו האליפטיקל רק יותר דינמי יש בו יותר אפשרויות כמו סטפר, אליפטיקל, ריצה וכאלה את יכולה לבדוק בגוגל
ומה הכוונה ממש קשה לה האליפטיקל? קשה לה בגלל הברכיים או בגלל שהיא לא בכושר?
וגם שיעורים זה אחלה
2 שיעורי אירובי נחשבים לאימון אירובי אחד במכשיר הליכון או כל מכשיר אחר
כי העצימות אימון בשיעורים האלה היא בדרך כלל לא גבוהה ואם היא רוצה להוריד את אחוז השומן היא חייבת להתמקד באירובי אינטנסיבי

בעיקר בגלל הברך.
אז כמה שיעורים שהיא תעשה בשבוע? בגלל העבודה היא מצליחה להגיע ל-2, גג לשלושה

שתעשה כמה שיעורים שהיא יכולה ותתמקד באירובי
שתנסה לשלב גם הליכון ולאט לאט להעלות את המהירות בקצב שלה, אבל לא להיתקע על מהירות 5 קמש בהליכון לחודש וחצי כי זה ממש כמו ללכת במקום מבלי להתקדם בתהליך הירידה במשקל
כל אימון שתנסה להוסיף עוד קצת מהירות ועוד קצת וככה להמשיך (וכמובן לשמור על הברך)
וכמובן לא לשכוח אימון משקולות שגורם להעלאה במסת השריר ותורם ליותר שריפת "שומנים" במנוחה

• פותח/ת השרשור
שתעשה כמה שיעורים שהיא יכולה ותתמקד באירובי
שתנסה לשלב גם הליכון ולאט לאט להעלות את המהירות בקצב שלה, אבל לא להיתקע על מהירות 5 קמש בהליכון לחודש וחצי כי זה ממש כמו ללכת במקום מבלי להתקדם בתהליך הירידה במשקל
כל אימון שתנסה להוסיף עוד קצת מהירות ועוד קצת וככה להמשיך (וכמובן לשמור על הברך)
וכמובן לא לשכוח אימון משקולות שגורם להעלאה במסת השריר ותורם ליותר שריפת "שומנים" במנוחה
תודה

Back
למעלה תחתית