המטרה חיטוב - האם עדיין צריך ארוחת חלבונים ופחמימות אחרי אימון כוח?

• פותח/ת השרשור idan.e
  • פורסם בתאריך

idan.e

משתמש מתחיל
35
1
נק' מוניטין:
1
35
1
שלום לנוכחים...

אז ככה - המטרה שלי כרגע היא לא ניפוח אלא חיטוב, כלומר כן להוריד מעט אחוזי שומן + לפתח או להבליט שרירים, ובקיצור לשפר את הגזרה קצת, אך לא במטרה לגדול ממש ולהתנפח. אני עושה זאת כרגע באמצעות 3 אימוני אירובי בשבוע + 2 אימוני משקולות.

כידוע לי, לאחר אימון משקולות יש צורך בארוחה טובה שמכילה חלבונים ופחמימות, אך השאלה היא - במידה ואני רוצה להוריד אחוזי שומן ולהתחטב (שזו קצת מטרה הפוכה מלגדול ולהתנפח) האם יש צורך בארוחה הזאת? האם האימון לא אפקטיבי בלי הארוחה הזאת או שהוא לא אפקטיבי רק מבחינת ניפוח אם לא אוכלים אותה? כי יוצא לפעמים שאני אוכל את הארוחה הזאת למרות שאני ממש לא רעב ואז אני תוהה לעצמי האם אני לא הולך בניגוד למטרה?

בנוסף, חשבתי לעבור לאימוני משקולות / כוח בשילוב עם אימוני האירובי באותו האימון (מה שכרגע אני עושה בנפרד) כך שייצא לי לפעמים אימוני כוח גם יום אחרי יום, כאשר גם כאן ידוע לי שכאשר המטרה היא ניפוח זה לא הכי טוב יום אחרי יום, מצד שני ידוע לי על אנשים שעשו אימוני חיטוב והיו עושים שכיבות שמיכה, מקבילים, קצת משקולות וכד' אפילו במתכונת יום יומית.

אז מהן התשובות הנכונות ל-2 השאלות הנ"ל (אם בכלל יש כאן נכון וצודק)?

תודה,
עידן.

אתה צריך להבין שהמשמעות של חיטוב וניפוח מבחינת אימוני כוח היא לא קריטית לך בשלב הזה.
חיטוב = מאזן קלורי שלילי
מסה/ניפוח = מאזן קלורי חיובי
זאת אומרת, הכל מתחיל ונגמר בתזונה. המטרה של האימוני כוח זה לשמר/להגדיל את מסת השריר שלך. המטרה של האימונים אירוביים מעבר ליתרונות של מערכת אירובית טובה, זה הוספה של הגירעון הקלורי.
בקשר לארוחה, אין חשיבות גדולה לארוחה הזאת שלאחר אימון כוח, מה שחשוב זה שאתה צורך את הכמות פחמימות/שומנים/חלבונים שאתה צריך ביממה.
אימוני כוח עדיף שלא יהיו יום אחרי יום. (זה מתקשר לדבר הראשון שכתבתי לך, אל תעשה הבדלה בין חיטוב לניפוח באימוני כוח)

• פותח/ת השרשור
כן, אבל אם יש לי תפריט של להגדיל מסת שריר ולהתנפח זה אומר לדחוף הרבה חלבונים + פחמימות + שומנים במהלך היום (ובקיצור - לאכול הרבה), בעוד שאם אני רוצה להוריד אחוזי שומן ולהתחטב זה לא אומר בשורה התחתונה לאכול הרבה פחות במהלך היום?

נו זה בדיוק מה שאמרתי. ההבדל הוא בתזונה ולא באימונים (בשלב הזה)

• פותח/ת השרשור
אז אם אני רוצה חיטוב אני צריך לשנות את כל התזונה שלי בעצם? ואז גם הארוחה שאחרי האימון לא רלוונטית?

אז אם אני רוצה חיטוב אני צריך לשנות את כל התזונה שלי בעצם? ואז גם הארוחה שאחרי האימון לא רלוונטית?
קודם כל ארוחה זה ארוחה בין אם זה חיטוב או בין עם במסה,
בחיטוב הארוחות שונות לגמרי כמובן, המטרה זה לשמור על מקסימום שריר ולשרוף מקסימום שומן.

בחיטוב לרוב אתה תרצה לקחת חלבון כפול 2 ממשקל גוף.
עכשיו פה נכנס השאלה כמה אתה רציני לגבי החיטוב , כי חיטוב טוב יכול גם להיות קשה למי שלא מוכן לזה נפשית.

יש לך דיאטת keto שזאת הדיאטה ששורפת הכי הרבה שומן , הרעיון שלה זה שימוש במערכת הקטוזיס של הגוף, היא דורשת ממך כמעט ולא לאכול פחמימות (עד 50 גרם), ולקחת את האנרגיה משומנים.
ברמת העקרון זה החיטוב המושלם מבחינת המערכות של הגוף, מהסיבה שכל פחמימה שתוסיף בחיטוב תעלה לך רמות אינסולין ברמה מסוימת ויקשה עליך בשריפת שומן, אם במהלך היום או אם במהלך האירובי.

אבל כמו שאמרתי דיאטות ברמה כזאת דורשת מידה גבוהה של רצינות והתמדה, בסופו של דבר אתה צריך מאזן קלורי שלילי אבל יש חשיבות גבוהה מאיזה ערכים הרכבת את המאזן השלילי, כי לא כל דיאטה תניב את אותם תוצאות גם אם אתה עם מאזן שלילי זהה.

הייתי מציע לך לקרוא קצת מדריכים(יש בנעוצים) וקצת להבין מה קורה מבחינה פיזיולוגית בחיטוב ואיך בדיוק זה קורה ומה צריך לאכול ואיך, לפני שאתה נכנס לזה , כי חשוב שתדע מה אתה עושה כי כרגע אין לך ידע מינמלי בזה, אם רק תקח איזשהו תפריט כזה או אחר זה מתכון לטעויות.

גבר, כנס לקילוגרם ותתחיל לקרוא, אתה לא מבין יותר מדי דברים בתחום הזה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה לכם על התגובות, אתחיל לקרוא על זה.... יש אולי לינקים מומלצים עבורי אם אני רוצה לבנות תוכנית אימונים של חיטוב + תזונה נכונה עבור חיטוב?

יש לך בפורטל תוכניות לחיטוב ומאמר על חיטוב שמסביר מה זה חיטוב ואיך לעשות אותו נכון

Back
למעלה תחתית