הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אינטרוולים בהעלאת מסה

matanshati

משתמש מתחיל
132
10
נק' מוניטין:
3
132
10
שלום לכולם,

כידוע אני עובד עכשיו על מסה כחלק מהתוכנית לחיטוב.

האם כדאי לי לשלב גם אינטרוולים תוך כדי העלאת המסה בשביל להוריד אחוזי שומן?

לא כדאי גם לשלב קצת שריפת שומן? משהו כמו 2-3 בשבוע לא יותר מזה...
לא כי אתה תשרוף גם שריר בנוסף לשומן וזה לא משהו שאתה רוצה... בנוסף האימונים האלה יכולים לפגוע לך בהתאוששות מאימון לאימון... תחשוב איך אתה "חוסך" בקלוריות בתקופה של המסה..

• פותח/ת השרשור
לא כי אתה תשרוף גם שריר בנוסף לשומן וזה לא משהו שאתה רוצה... בנוסף האימונים האלה יכולים לפגוע לך בהתאוששות מאימון לאימון... תחשוב איך אתה "חוסך" בקלוריות בתקופה של המסה..

אני מפחד שבמהלך העלאת מסה יהיו לי גם יותר אחוזי שומן. בגלל זה נראה לי שעדיף לעשות טיפה אירובי בשביל למגר את השומן. ואם כבר אירובי אז עדיף hiit. השאלה היא אם כדאי לי לפני או אחרי האימון?

אני מפחד שבמהלך העלאת מסה יהיו לי גם יותר אחוזי שומן. בגלל זה נראה לי שעדיף לעשות טיפה אירובי בשביל למגר את השומן. ואם כבר אירובי אז עדיף hiit. השאלה היא אם כדאי לי לפני או אחרי האימון?
אם אתה מפחד לעלות באחוזי שומן בתקופת מסה אז עדיף שלא תגדיר את זה כתקופת מסה... במסה עולים באחוזי שומן.

תלוי מה המטרה של האירובי. אם המטרה היא הורדת אחוזי שומן, ומקביל אתה רוצה לעלות במסה, אז השילוב הזה לא יעיל במיוחד, ואתה תאלץ לוותר על האירובי. אם המטרה היא סיבולת לב ריאה וכל המנגנונים האחרים שמשתפרים בפעילות אירובית, אז תשלב אימוני אירובי בעומסים שנראים לך לנכון, ותדאג להשלים את הפער הקלורי שזה יוצר לך...

בגדול השאלה היא מה הסדר עדיפויות שלך-
שיפור ביכולת אירובית או שיפור בכוח
אתה לא יכול להשתפר בשניהם באופן יעיל לאורך זמן.

לא כי אתה תשרוף גם שריר בנוסף לשומן וזה לא משהו שאתה רוצה...

שטות

הקטע באינטרוולים זה שהם יתישו אותך- וזה לא משהו שאתה רוצה , אתה רוצה להרים כבר יותר. לא יזיק אם תנסה ותראה לפני שאתה מקשיב לחוות הדעת שלנו.

לא כדאי גם לשלב קצת שריפת שומן? משהו כמו 2-3 בשבוע לא יותר מזה...

שריפת שומן לא הייתי קורא לזה, זה לא יקרה כל עוד אתה בחיובי. אפילו צריך להשלים את הקלוריות ששרפת באירובי.

אירובי זה תמיד טוב. תעשה את זה, שלא יהיה עצים מדי.
ואם אתה ממש פוחד משומן קרא על דיאטה אנאבולית

דווקא קיים מאמר מאוד נחמד ומפורט בפורטל על אינטרוואלים בזמן תקופת המסה, והדעה הרווחת מהמאמר היא שכדאי מאוד..
מציע לכולם להיכנס ולקרוא.

אני חייב לומר שה"קטע" עם האינטרוולים קצרים (10 עד 20 שניות) הוא קצת מוגזם. ביצוע אינטרוולים דומה מאוד לעבודה ב-RM1. כלומר לא מספיק שיהיה לך כוח אלא גם יכולת לגייס יחידות מוטוריות ויכולת מנטלית לתת 100% עבודה.
למי שאינו מיומן בביצוע אינטרוולים יש סיכון גדול יחסית בפציעות בעיקר במקביל לעבודה משמעותית על כוח והסיכוי להוציא אינטרוולים אפקטיביים הוא נמוך.
כאשר מדברים על אוכלוסיה של שחקני כדורגל או פוטבול שלומדים מגיל צעיר לעשות ספרינטים זה יכול להיות יעיל, אבל רוב האוכלוסיה, אינטרוולים ארוכים יותר של 2 עד 4 דקות בקצב מהיר אבל לא All Out יהיה הרבה יותר בטוח ואפקטיבי
דוגמא לאימון כזה: חימום של 10 דקות, 5 כפול 2 דקות מהיר ואח"כ 2 דקות קצב קל מאוד, 10 דקות שחרור.
מקווה לכתוב כתבה בנושא במהלך החגים, בלי נדר או חוב לראק 😃

אני חייב לומר שה"קטע" עם האינטרוולים קצרים (10 עד 20 שניות) הוא קצת מוגזם. ביצוע אינטרוולים דומה מאוד לעבודה ב-RM1. כלומר לא מספיק שיהיה לך כוח אלא גם יכולת לגייס יחידות מוטוריות ויכולת מנטלית לתת 100% עבודה.
למי שאינו מיומן בביצוע אינטרוולים יש סיכון גדול יחסית בפציעות בעיקר במקביל לעבודה משמעותית על כוח והסיכוי להוציא אינטרוולים אפקטיביים הוא נמוך.
כאשר מדברים על אוכלוסיה של שחקני כדורגל או פוטבול שלומדים מגיל צעיר לעשות ספרינטים זה יכול להיות יעיל, אבל רוב האוכלוסיה, אינטרוולים ארוכים יותר של 2 עד 4 דקות בקצב מהיר אבל לא All Out יהיה הרבה יותר בטוח ואפקטיבי
דוגמא לאימון כזה: חימום של 10 דקות, 5 כפול 2 דקות מהיר ואח"כ 2 דקות קצב קל מאוד, 10 דקות שחרור.
מקווה לכתוב כתבה בנושא במהלך החגים, בלי נדר או חוב לראק 😃
מה שאתה אומר נכון מאוד, אבל תקף למטרה של שיפור בריצה (800-1500 ומעלה בעיקר)
אבל הוא דיבר על תקופת מסה שבה הוא רוצה להעלות מסת שריר... ככה שהוא רוצה להתאושש באופן מיטבי מהריצה, מה שאומר שמן הסתם 5 הפוגות של 3 דקות = יותר נפח מ5 הפוגות של עשרים שניות
בנוסף, הוא גם ישרוף ככה פחות קלוריות

לגביי התרומה לעלייה מינימלית בשומן?
אני בספק ענק לגביי שני הרעיונות, אבל הרעיון של ההפוגות הקצרות (נניח 20 שניות) יכול לעשות עבודה בכלל לא רעה בלשמור עליו conditioned בזמן המסה תוך פגיעה קטנה יותר באימוני הכוח (ביחס להפוגות של ה2-4 דקות)

אבל בכל מקרה השאלה העיקרית היא מטרה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית