הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שילוב אומנויות לחימה עם בניית שריר

תמיר_קונג_פו_וקרב_מגע

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אני מתעסק באומנויות לחימה מאז שאני זוכר את עצמי, כיום אני מתאמן בקונג פו משולב עם קרב מגע.
הדבר הכי מתסכל באומנויות הלחימה האלה, זה שלא בונים מהם שרירים מרשימים במיוחד (לפחות לא במועדון שאני מתאמן בו).
אז אחרי שנתיים של חיפושים (שבהם ניסיתי את תוכנית הSS לכמעט שנה) אני חושב שהגעתי למסקנה בנוגע איך לשלב אומנויות לחימה עם בניית שרירים:

מכיוון שבאימונים של אומנויות הלחימה אני מאמץ את השרירים שאני רוצה לפתח, אין אפשרות לבצע אימון כוח יום אחרי אימון קונג פו (או להפך), ומכיוון שאני מתאמן 3 אימונים בשבוע קונג פו - אין מספיק זמן לשרירים "לנוח" אם אני אתאמן עליהם כל יום.

עשיתי את זה כדיון כי אני רוצה את החוות דעת שלכם:

החלטתי להתאמן על כוח (bodyweight workout כגון טיפוס על חבל, תרגילים עם טבעות) כמה שעות לפני האימון שלי באולם של הקונג פו (שיש לי גישה אליו כי אני מדריך), לאחר מכן יש כ3 שעות עד שהאימון שלי מתחיל - אומנם האימונים של הקונג פו יהיו קשים יותר אבל לפחות יהיה לי 24-48 שעות מנוחה בין אימון לאימון.

מה דעתכם? איך אתם הייתם משלבים את האימונים?

כדי לבנות מסת שריר ראויה אתה תהיה חיב להוסיף משקל מתישהו. תרגילים על משקל גוף יפסיקו לעזור לך בשלב מסוים.

אתה יכול לנסות לעבוד על תוכנית שהעלייה בה היא שבועית כמו לינארית/AB וכו( אני מניח שיש לך ציוד כי התאמנת ss בעבר)

• פותח/ת השרשור
כדי לבנות מסת שריר ראויה אתה תהיה חייב להוסיף משקל מתישהו. תרגילים על משקל גוף יפסיקו לעזור לך בשלב מסוים.
אני יכול להוסיף משקל (משקולות קשירה/תיק גב כבד) עד ל12 קילו נוספים, לדעתך זה יוביל לשינוי? כי אני לא רוצה לחזור לSS או לFBW בגלל שזה מפריע לאימונים שלי בקונג פו

אני יכול להוסיף משקל (משקולות קשירה/תיק גב כבד) עד ל12 קילו נוספים, לדעתך זה יוביל לשינוי? כי אני לא רוצה לחזור לSS או לFBW בגלל שזה מפריע לאימונים שלי בקונג פו
12 קילו לא מספיק להרבה זמן, שבועות בודדים וזה יהיה חסר תועלת

SS וFBW אלה תוכניות עם התקדמות מאימון לאימון, בגלל זה הצעתי לך תוכניות על התקדמות שבועית( פעם בשלושה אימונים)
אם זה בא רק כתוספת לאימון קונג פו וקרב מגע, והאומנויות לחימה זה מה שחשוב לך - תעשה את האימון קונג פו וקרב מגע ואחריו אימון במכון כושר עם התקדמות שבועית ואולי גם לעשות שני אימונים במקום שלוש, לדעתי זה הפתרון הסביר

שים לב מה אתה למעשה אומר - מה שאתה אומר זה שהתוכניות האלה קשות (מידי). וזה נכון. כי זה מה שנדרש בשביל לגדול ולהתחזק - זה דורש השקעה וזה קשה.
הפיתרון שלך הוא בעצם לנסות לעשות את זה בעזרת עבודה פחות קשה. הוא יעבוד - עד שלב מסויים. בגלל זה אנחנו משתמשים במוטות ופלטות - בגלל שזה אינסופי ותמיד אפשר להוסיף משקל לתרגילים שעובדים על כל הגוף כמערכת - בניגוד לתרגילים כמו מתח (אחלה תרגיל, אבל הוא לא תרגיל עיקרי - אלא תרגיל עזר).
זה לא בלתי אפשרי להתחזק תוך כדי אימונים אחרים בתחומים אחרים, השאלה היא עד איזו רמה והאם זה משתלם לקחת כמה חודשים של "off season" נטו בשביל להתחזק ואז לנסות לשמור על זה בשאר הזמן. ברוב התחומים - זה משתלם. בתחומים כמו למשל שחייה שהם מאוד, מאוד ספציפיים ולא טבעיים לגוף האדם - זה פחות משתלם. באומנויות לחימה, אני לא יודע מה המטרה שלך, אבל בתכלס - כוח זה מרכיב מאוד חשוב. עכשיו נשאלות כל השאלות של מה כדאי, איך ומתי. אם אתה שואל אותי - עד לרמה של +-3 פלטות בתרגילים המרכזיים (סקוואט ודדליפט) לא אמורה להיות בעייה.

• פותח/ת השרשור
שים לב מה אתה למעשה אומר - מה שאתה אומר זה שהתוכניות האלה קשות (מידי). וזה נכון. כי זה מה שנדרש בשביל לגדול ולהתחזק - זה דורש השקעה וזה קשה.
הפיתרון שלך הוא בעצם לנסות לעשות את זה בעזרת עבודה פחות קשה. הוא יעבוד - עד שלב מסויים. בגלל זה אנחנו משתמשים במוטות ופלטות - בגלל שזה אינסופי ותמיד אפשר להוסיף משקל לתרגילים שעובדים על כל הגוף כמערכת - בניגוד לתרגילים כמו מתח (אחלה תרגיל, אבל הוא לא תרגיל עיקרי - אלא תרגיל עזר).
זה לא בלתי אפשרי להתחזק תוך כדי אימונים אחרים בתחומים אחרים, השאלה היא עד איזו רמה והאם זה משתלם לקחת כמה חודשים של "off season" נטו בשביל להתחזק ואז לנסות לשמור על זה בשאר הזמן. ברוב התחומים - זה משתלם. בתחומים כמו למשל שחייה שהם מאוד, מאוד ספציפיים ולא טבעיים לגוף האדם - זה פחות משתלם. באומנויות לחימה, אני לא יודע מה המטרה שלך, אבל בתכלס - כוח זה מרכיב מאוד חשוב. עכשיו נשאלות כל השאלות של מה כדאי, איך ומתי. אם אתה שואל אותי - עד לרמה של +-3 פלטות בתרגילים המרכזיים (סקוואט ודדליפט) לא אמורה להיות בעייה.
זה לא שהתוכנית קשה, היא פשוט לא מתאימה לאורח החיים שלי. ואם זה או פיתוח שרירים או אומנויות לחימה אז אני דובק באומנויות הלחימה.
תודה על העזרה בכל מקרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית