הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חילוף חומרים וחיטוב

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
בן 31 שוקל 86ק"ג גובה 1.74.נמצא בחיטוב 4 חודשים וכרגע על 14-15%שומן.הדיאטה היא דלת פחמימה 50-70ג',200ג' חלבון והשאר שומנים מתפריט של 1700-1900קל'.בתקופה האחרונה הירידה איטית יותר,פחות מחצי ק"'ג בשבוע,אני מעמיס כל 8-9ימים בצורה די פרועה ועכשיו חושב להעמיס אחת לשבוע.
לפי חישוב שעשיתי ההוצאה קלורית היומית היא בסביבות 2200,השאלה היא האם ישנה יריד בחילוף החומרים ולכן יורד לאט יותר?
לא חושב שאני צריך לחתוך בקל' ואני עושה די הרבה אירובי(קצב בינוני)ו 3 אימוני כוח.
תודה.

לדעתי, במידה ונתקעת, כדאי לך כן לחתוך עוד 100-200 קלוריות ולראות את ההשפעה.
או, לחלופין, להוסיף 10 דקות לאירובי שלך, מנסיון זה עוזר מאוד.

• פותח/ת השרשור
בוקר טוב.במצטבר אני עושה כ-200דק' אירובי בשבוע ולחתוך לתפריט של 1700-1600 קל'?זה לא יותר מידי?

תנסה להעלות ל220 דקות שבועיות ולהוריד עוד 100 קלוריות. אם זה לא יעזור תצא לשבוע- שבועיים ניטרלי ותחזור לחיטוב

• פותח/ת השרשור
אוקיי.אני תוהה האם במשקל שלי(86)חילוף החומרים יכול היה כבר לרדת בצורה כזו משמעותית,ראיתי אנשים במשקל בחיטוב שנמצאים על איזור ה2000קל' מבלי לעשות יותר מדי אירובי.

תפסיק להעמיס בצורה פרועה
חוץ מזה בחיטוב ארוך אתה תצטרך לצאת לנייטרלי לשבועיים ולחזור שוב לחיטוב כדי לאושש את חילוף החומרים

• פותח/ת השרשור
כל עוד אני בכמות פחמימה 50-80ג' ואחוז שומן בערך 14,כל כמה ימים לדעתכם צריך להעמיס?

לא קראתי את התגובות אבל
אני שונא הרבה אירובי בחיטוב אבל להתחשב בעובדה שאתה כבר 4 חודשים בחיטוב יש כמה שאלות שצריך לשאול לפני

האם אתה מבצע העמסת פחמימות?
האם שקלת לצאת לנייטרלי?

• פותח/ת השרשור
אז כמו שציינתי,העמסה (די גדולה ולפעמים מופרזת-גלידה,חלב,אבטיח הרבה דגני בוקר..)כל 7-8 ימים.
נייטרלי כנראה בסוף החודש.
האם באמת כדאי לרדת ל1700 קל'?
האירובי עוזר ,אחרת איאלץ לאכול מעט.

מבחינת עניין הקלוריות יש שיטה מאוד ברורה, החישוב הגס אפשר לומר הוא שהגירעון הקלורי שלך בחיטוב צריך להיות 69*משקל השומן בגוף בקילוגרמים, זאת אומרת שבמצב שלך 86*0.15*69=890, המשקל שלך כפול אחוז השומן כפול 69, אתה צריך להגיע למצב שהגירעון הקלורי שלך הוא סביב ה-900 קלוריות, מבדיקות שעשו גילו שעד הכמות הזאת לפי הנוסחא הפירוק שריר בגוף מינימלי.
תחשב תפריט וכמות קלוריות לפי גירעון ולא לפי כמות קבועה ביום של 1700 נגיד כי זה מאוד משתנה במה עשית באותו יום.

מבחינת עניין הקלוריות יש שיטה מאוד ברורה, החישוב הגס אפשר לומר הוא שהגירעון הקלורי שלך בחיטוב צריך להיות 69*משקל השומן בגוף בקילוגרמים, זאת אומרת שבמצב שלך 86*0.15*69=890, המשקל שלך כפול אחוז השומן כפול 69, אתה צריך להגיע למצב שהגירעון הקלורי שלך הוא סביב ה-900 קלוריות, מבדיקות שעשו גילו שעד הכמות הזאת לפי הנוסחא הפירוק שריר בגוף מינימלי.
תחשב תפריט וכמות קלוריות לפי גירעון ולא לפי כמות קבועה ביום של 1700 נגיד כי זה מאוד משתנה במה עשית באותו יום.
השיטה הזו אומרת שזה הגרעון המקסימלי שאתה יכול להיות בו - זה לא אומר שאתה צריך להגיע אליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית