הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חילוף חומרים וחילוק ארוחות

אלי לוי1

משתמש מתחיל
78
4
נק' מוניטין:
7
78
4
פעם הייתי אוכל 3 ארוחות גדולות ביום ונכנס רק פעם אחת לשירותים וזה בדרך כלל היה בבוקר
לפני כמה זמן שיניתי את החילוק של הארוחות לשש ארוחות קטנות ושמתי לב שאני הולך לשירותים הרבה יותר משהו כמו 2/3 אפילו 4 לפעמים האם יש קשר לחילוק של הארוחות ? לחילוף חומרים ?

אין קשר בין כמות ה"יציאות" לבין חילוף חומרים. האם יש השפעה של חילוק הארוחות על כמות היציאות? תשובה ודאית תקבל אם תנסה לחלק את התפריט אחרת

אין קשר בין כמות ה"יציאות" לבין חילוף חומרים.
אמת
בתור אחד שגם השתנו לו היציאות אחרי שינוי בתזונה אני יודע שזה אכן קורה. למה אולי @kotzer ידע לענות
בכל מקרה 4 ביום נשמע לי קצת תמוה ואולי קשור לסוגי מזון שאתה אוכל או משהו אחר

פעם הייתי אוכל 3 ארוחות גדולות ביום ונכנס רק פעם אחת לשירותים וזה בדרך כלל היה בבוקר
לפני כמה זמן שיניתי את החילוק של הארוחות לשש ארוחות קטנות ושמתי לב שאני הולך לשירותים הרבה יותר משהו כמו 2/3 אפילו 4 לפעמים האם יש קשר לחילוק של הארוחות ? לחילוף חומרים ?

כשאני הייתי בשיא המסה שלי הייתי מגיע גם 5 ו6 פעמים ביום לשירותים.

בשיא החיטוב שלי הייתי נכנס פעם ב3 ימים במקרה הטוב.

אכילת ארוחות קטנות ותכופות יותר אינה מגבירה את קצב חילוף החומרים, זהו מיתוס.
אמנם עיכול ארוחה מעלה מעט את חילוף החומרים כי זו ההשפעה התרמית של המזון, אך כמות המזון שנצרכת במשך היום היא זו שקובעת.

אתה כרגע אוכל יותר? אוכל מאכלים שונים? היציאות רכות?
בעיקרון אם אתה אוכל יותר הגיוני שיש יותר יציאות, אבל אם היציאות גם רכות ואפילו מאוד יכול להיות שזה קשור להרכב המזון, למשל יותר מדי שומנים או שאתה אוכל משהו שאתה רגיש אליו

• פותח/ת השרשור
אתה כרגע אוכל יותר? אוכל מאכלים שונים? היציאות רכות?
בעיקרון אם אתה אוכל יותר הגיוני שיש יותר יציאות, אבל אם היציאות גם רכות ואפילו מאוד יכול להיות שזה קשור להרכב המזון, למשל יותר מדי שומנים או שאתה אוכל משהו שאתה רגיש אליו

אוכל את אותו האוכל פשוט פעם הייתי אוכל 3 ארוחות גדולות והיום אני מחלק אותם לארוחות קטנות אבל אותם מאכלים כמו פעם אולי קצת יותר חלבון

יכול להיות שיש יותר יציאות רק בגלל הפיזור של האוכל, הוא פחות מתאגד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית