עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אחי, תעצור, תפסיק להיכנע כל כך מהר, אתה לא מוותר על SS כל כך בקלות, קצת סבלנות, תחפש לך מישהו שיהיה צמוד אליך, איפה אתה גר?
אם אין לו את הרצון בעצמו להצליח ולנסות ללמוד את הטכניקה, אז אל תנסה לשכנע אותו, זה צריך לבוא ממנו הקטע של הלמידה ולא משכנוע של אחרים. לא בקטע שהוא אמר לי "ככה וככה" אז אני יעשה "ככה וככה". תניח לו לנפשו.
אתה כל כך טועה, המהות של האתר הזה זה החיזוקים שהמשתמשים פה נותנים אחד לשני שמאפשרים לכולנו להגיע לתוצאות יותר טובות. חוץ מזה אם משהו לא ריאלי, אז צריך לוותר עליו? איזה גישה תבוסתנית. שיבוא ויוכיח לכולנו שזה אפשרי. הבחור יכול לעשות SS. נכון, הוא צעיר ויהיה לו מאוד קשה אבל הוא יכול ותפסיק לתת לו תירוצים למה לוותר לעצמו. זה אף פעם לא רעיון טוב לוותר לעצמך.
אין רצון? אתה יודע כמה עבדתי על הטכניקה?אם אין לו את הרצון בעצמו להצליח ולנסות ללמוד את הטכניקה, אז אל תנסה לשכנע אותו, זה צריך לבוא ממנו הקטע של הלמידה ולא משכנוע של אחרים.
לא בקטע שהוא אמר לי "ככה וככה" אז אני יעשה "ככה וככה".
תניח לו לנפשו.
אין רצון? אתה יודע כמה עבדתי על הטכניקה? אל סתם תזרוק דברים לאוויר
לעניין: התוכנית נראת טובה (כמובן זאת תוכנית מהפורטל).
רק שאני הייתי מחליף את הפולי עליון למתח הרבה יותר עדיף !
זה כל העיניין של העומסים הכבדים בגיל הזה
אני מפחד מכל העיניין הזה,שהתחלתי בסקוואט אני זוכר שממש ממש היה לי קשה עם ה50 ק''ג עבר חודש ובום 80 ק''ג לחמישיות,לך תוכיח שזה לא פוגע. (תכנית בעומס מטורף והטכניקה לא הכי טובה אבל סבירה)מה זאת אומרת?
אני מפחד מכל העיניין הזה,שהתחלתי בסקוואט אני זוכר שממש ממש היה לי קשה עם ה50 ק''ג עבר חודש ובום 80 ק''ג לחמישיות,לך תוכיח שזה לא פוגע. (תכנית בעומס מטורף והטכניקה לא הכי טובה אבל סבירה)
גדילהפוגע במה?
גדילה
אני זוכר שיום אחד הלכתי ובום נפלתי על המדרכה.. לך תוכיח שאין איזה לובסטר ענק בלתי נראה שדחף אותיאני מפחד מכל העיניין הזה,שהתחלתי בסקוואט אני זוכר שממש ממש היה לי קשה עם ה50 ק''ג עבר חודש ובום 80 ק''ג לחמישיות,לך תוכיח שזה לא פוגע. (תכנית בעומס מטורף והטכניקה לא הכי טובה אבל סבירה)
אתה כל כך טועה, המהות של האתר הזה זה החיזוקים שהמשתמשים פה נותנים אחד לשני שמאפשרים לכולנו להגיע לתוצאות יותר טובות. חוץ מזה אם משהו לא ריאלי, אז צריך לוותר עליו? איזה גישה תבוסתנית. שיבוא ויוכיח לכולנו שזה אפשרי. הבחור יכול לעשות SS. נכון, הוא צעיר ויהיה לו מאוד קשה אבל הוא יכול ותפסיק לתת לו תירוצים למה לוותר לעצמו. זה אף פעם לא רעיון טוב לוותר לעצמך.
אני מפחד מכל העיניין הזה,שהתחלתי בסקוואט אני זוכר שממש ממש היה לי קשה עם ה50 ק''ג עבר חודש ובום 80 ק''ג לחמישיות,לך תוכיח שזה לא פוגע. (תכנית בעומס מטורף והטכניקה לא הכי טובה אבל סבירה)
לפחות באותה מידה שחשוב ללמוד טכניקה בגיל צעיר, חשוב ללמוד גם דרכי היקש; הנסיון הפרטי שלך לא מוכיח שום דבר, חוץ מאשר את שלילת הטענה (שאף אחד לא טוען) שסקוואט פוגע בגדילה של 100% מהמתאמנים.הוכחה שסקוואט לא פוגע בגדילה
וואו,תודה רבה בנאדםלפחות באותה מידה שחשוב ללמוד טכניקה בגיל צעיר, חשוב ללמוד גם דרכי היקש; הנסיון הפרטי שלך לא מוכיח שום דבר, חוץ מאשר את שלילת הטענה (שאף אחד לא טוען) שסקוואט פוגע בגדילה של 100% מהמתאמנים.
ככל הידוע אימון התנגדות באמת אינו פוגע בגדילה, אבל אני לא בטוח שנעשו הרבה מחקרים לגבי אימון תובעני כמו SS עם הלחץ המתמיד לעלות במשקלי עבודה. הניסויים המעטים שאני מכיר מדברים על התנגדויות קלות יחסית.
מתוך נייר עמדה של ISSA :
The AAP’s concern that children wait until this stage to perform maximal lifts is that the epiphyses, commonly called “growth plates”, are still very vulnerable to injury before this developmental stage. It is repeated injury to these growth plates that may hinder growth. For this same reason, two of the leading researchers in the field of youth fitness, Fleck and Kraemer, agree that maximal lifts should be avoided. (2) However, Fleck, Kraemer and the AAP agree that a strength training program that doesn’t include maximal lifting is beneficial for prepubescent and pubescent youth.
באור:
AAP- American Academy of Pediatrics
this stage : the level in which visible secondary sex characteristics have been developed (שהוא גם סוף עידן הגדילה המואצת - יהושע60)
(2) : Fleck, S.J., Kraemer, W. J. Strength Training for Young Athletes. Champaign, IL: Human Kinetics, 1993. (מודה: לא קראתי)
תרגום מקורב לעברית:
החשש בגללו AAP ממליץ שילדים יחכו עד "השלב הזה" לפני שהם מרימים במאמץ מירבי הוא שלוחיות הגדילה מאד רגישות לפציעות לפניו, ופציעות חוזרות שלהן באמת עלולות לפגוע בצמיחה. מסיבה זאת שני חוקרים מובילים בתחום של כושר לצעירים, פלק וקראמר, מסכימים שיש להמנע מהרמות במאמץ מכסימלי. מכל מקום, אותם חוקרים ו AAP מסכימים שתוכנית כוח שאינה כוללת מאמץ מכסימלי מביאה תועלת לצעירים בגיל ההתבגרות ולפניו.
כל השאר, גומא, לשיקולך. אל תטעה לחשוב שהסובבים אותך הם בהכרח טפשים יותר מהיועצים באינטרנט. הם, אולי, חוששים קצת יותר מדי אבל האימרה "better safe than sorry" אינה משוללת הגיון פנימי 😃
בכיף, אח שלי 😃וואו,תודה רבה בנאדם