הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי מאמר "פילוסופיות בהעלאת מסת שריר"

העלאה של 1 ק״ג שריר היא לערך 2500-5000 קל׳.
ההפרש כל כך גדול כי זה תלוי בהמון משתנים, רובם הורמונלים.

נכון, אבל אם כדי להפחית קילו שומן וכדי לעלות קילו שומן מדובר באותו מספר קלוריות (7700), אפשר להניח שזה נכון, בקירוב, גם לשריר - בהנחה שהנצילות של תהליכי הבניה והפירוק לא מכניסה שגיאה גדולה מדי. אז אם צריך גרעון של 600 קלוריות כדי לרדת בפאונד אחד של שריר, צריך בערך אותו מספר כדי לעלות, ועיגלתי את זה ל 1500 (600*2.2= 1320) כדי לתקן את עניין הנצילות (פירוק החלבונים שנאכלים לחומצות אמינו וסינטזה מחודשת של חלבונים מאותן חומצות אמינו).

עכשיו אני רואה שלייל אומר במפורש שזה לא נכון: "the above numbers aren’t the same as for weight gain" ׁ(המספרים שהוא נתן עבור הפחתה במשקל) אבל לא מפרט מה כן נכון... חיפוש (די זריז) באינטרנט לא נותן תשובה ברורה לשאלה הזאת. מישהו?

Originally Posted by lylemcd
When you break down

1 lb fat you get 3500 calories
1 lb muscle you get 600 calories

storing 1 lb of fat doesn't take exactly 3500 calories surplus
storing 1 lb muscle takes way more than 600 calories. pinning down exactly how much is a real problem and I"ve seen anywhere from 1200-5000 cal/lb thrown around. this is part of why I glossed over this in the article, I didn't have a good value so I just ignored it.

So the math is still different in terms of gaining weight (you'll gain different amounts of weight gaining 100% muscle vs. 50/50 vs. 100% fat for a fixed surplus) but the numbers will be different values than the ones I gave for weight loss.

I"ve seen anywhere from 1200-5000 cal/lb
תודה.
אם כך אפשר לסכם שעל פי מה שלייל מכיר מדובר על 2600 עד 12,000 קלוריות לקילו שריר... הייתי אומר שיש מקום למחקר נוסף. אם הגבול העליון הוא הנכון הרי שלבניית שריר נדרשת כמעט פי 10 אנרגיה מאשר מתקבלת מפירוקו. בתנאים האלה הייתי מנחש שהגוף יעשה שמיניות באויר לא לפרק שריר, כך שאולי יש כאן רמז לכך שהאזהרות מ"תהליכים קטבוליים" שנשמעות על ימין ועל שמאל קצת מופרזות.

תודה.
אם כך אפשר לסכם שעל פי מה שלייל מכיר מדובר על 2600 עד 12,000 קלוריות לקילו שריר... הייתי אומר שיש מקום למחקר נוסף. אם הגבול העליון הוא הנכון הרי שלבניית שריר נדרשת כמעט פי 10 אנרגיה מאשר מתקבלת מפירוקו. בתנאים האלה הייתי מנחש שהגוף יעשה שמיניות באויר לא לפרק שריר, כך שאולי יש כאן רמז לכך שהאזהרות מ"תהליכים קטבוליים" שנשמעות על ימין ועל שמאל קצת מופרזות.
הן תמיד היו מופרזות. השריר עצמו מספק יחסית הרבה אנרגיה, הבעיה המרכזית זו האנרגיה שמתבזבזת בדרך ובמה נשאר לגוף להשתמש. רוב חומצות האמינו עוברות תהליך יחסית מאוד ארוך ובזבזני בזמן פירוקן לאנרגיה זמינה ולכן מה שנשאר זה לערך 1200 קלוריות לק״ג משקל.

רוב חומצות האמינו עוברות תהליך יחסית מאוד ארוך ובזבזני בזמן פירוקן לאנרגיה זמינה
כן, הגזירה מפירוק שריר לבניית שריר שניסיתי לעשות לפני כמה הודעות היתה לגמרי מוטעית. אני משער שבין שאר המשתנים הרלבנטיים, לשאלה כמה מחומצות האמינו מסונטזות ע"י הגוף (כמובן רק אילו שאינן חיניות) וכמה מגיעות מהמזון יש השפעה לא מבוטלת על כמות האנרגיה הנצרכת. אולי זה חלק מהסיבה לטווח התשובה האפשרית הגדולה .

אחרי כל האשכול הזה הייתי חוזר ומציע ש- 3500 קלוריות לקילו שריר היא הערכה סבירה. זה לא רחוק מאמצע הטווח שאתה נתת בהודעה קודמת, וזה גם מה שזכרתי בלי שיש לי מושג מאיפה, כך שחזרנו לנקודת ההתחלה. הידד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית