הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מחפש מאמר - בגרות שריר

David10381S

משתמש מתחיל
194
8
נק' מוניטין:
225
194
8
שלום לכולם,
אני מחפש מאמר העוסק בבגרות שריר עם העלייה בגיל הביולוגי.
עשיתי חיפוש ולא מצאתי.
עדיפות לעברית אך גם אנגלית זה טוב.
תודה לעוזרים.

המאמר הזה הוא נקודת פתיחה טובה, בזכות הרפרנס המרובים שבסופו (אם כי חלקם הגדול מאפשרים לקהל הרחב רק קריאה של האבסטרקט. אם יש לך גישה ממוסד אקדמי אולי תוכל לקרוא אותם בשלמותם).

כבר בהקדמה הוא מביא לידיעת הקוראים את הבשורות הטובות:
...
the aging process is associated with loss of skeletal muscle mass and increase in intramuscular fat, the latter also defined as muscle attenuation. Decline in muscle mass is caused by a general loss of muscle fibers and reduction in cross-sectional area of the surviving fibers, with the fast-twitch fibers showing accelerated muscle atrophy, especially at advanced age. Additionally, qualitative changes occur in the old muscle: specific tension (force normalized to cross-sectional area) of whole muscle and of both type I and type II muscle fibers is lower compared to a younger muscle and maximal shortening velocity is reduced.

הדגשתי כמה מלים כדי להביע את מחאתי החריפה נגד הטבע. בושה וחרפה להתייחס ככה לזקנים.

אם אתה ממש משקיען, יש גם ספר שהומלץ לי ע"י משה שחר מוינגייט, אבל טרם הספיקותי...

בעברית המצאי דל עד בלתי קיים, לפחות עלפי מה שידוע לי. יש מאמר של אדי קוגן שגם בו תמצא הפניות למחקרים, רק שהוא שכח לצרף את הביביליוגרפיה בסוף כך שהחיפוש לא קל. המאמר עצמו רק משיק למה שאתה מחפש, כלומר הוא דן בהשלכות של חולשת השרירים ובתגובה שלהם לאימון יותר מאשר בתהליך הניווני הרגיל שלהם שרק מוזכר בהקדמה. אולי גם במאמר הזה של ד"ר איתי זיו תמצא קצת חומר מתאים.

באופן כללי די מפתיע שיש מעט מאד מקורות טובים: עם העליה בגיל האוכלוסיה הייתי מצפה שיותר משאבים מחקריים יופנו לכיוון הזה (שלא לדבר על כך שחדרי הכושר לא עושים מאמצים שיווקיים לגילאים המתקדמים. התדמית שחדרי כושר מיועדים לכל מיני שוורצנגרים שבולעים סטרואידים והורגים כל מה שזז מרחיקה את פלח האוכלוסיה הזה, וחבל. אני מדבר כאן מנסיון אישי).

אם תתמחה בתחום אני חושב שתמצא נישה לא מנוצלת דיה. אשמח אם בתגובה תספק את הממצאים שלך.

שלום לכולם,
בינתיים נתקלתי במאמר הזה (זהירות, pdf ארוך ועושה בעיות בטעינה) שאינו נושא תאריך אבל לפי הסימוכין שהוא מביא הוא כנראה משנות השמונים (נחש של איזו מאה). השאיר אותי די מבולבל ואני בספק אם יועיל לך, אבל כאמור יש בו הרבה הפניות למאמרים (ישנים) אחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית