הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יותר תרגילים או יותר משקל?

ORI2811

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום אנשים מה קורה?
קודם כל קצת נתונים התחלתיים(למקרה שצריך):
גובה:171
משקל:72
אני עכשיו בתקופת מסה(כבר חודש וחצי) אני עושה אימוני היפרטרופיה (8 חזרות בכל סט) והמטרה שלי היא להגדיל את מסת השריר שלי
אז ככה.. אני במכון כושר כבר כחודשיים. אני עושה המון תרגילים גם במכשירים וגם במשקולות חופשיות. משך האימון שלי הוא כשעה וחצי כולל מנוחה זה בערך חצי שעה מתקנים ,משקולות+תרגילי בטן עוד שעה זה בסדר או יותר/פחות מדי להתאמן?
השאלה שלי היא אם אני פתאום יוסיף יותר משקל לדוגמא כרגע אני עושה לחיצת חזה עם משקולות שבכל יד אני מחזיק 20 קילו (ביחד 40 קילו).
האם כדאי להפחית בכמות התרגילים והעלות ל24 קילו בכל יד או להישאר עם כמות התרגילים הגדולה ולעלות לאט לאט במשקלים(התחלתי בתרגיל הזה ממשקל של 10 קילו בכל יד).
אני פשוט מפחד שהשרירים כבר רגילים לנפח(הרבה) גדול של תרגילים וברגע שאגדיל את המשקל אך ארד בכמות התרגילים השרירים לא יגדלו/ירדו.

תודה לכל מי שעונה 😃😃

אוקיי נתחיל מי זה שכל עוד אתה מתאמן מתחיל(ואתה כזה)
אין שום סיבה לגעת במכונות. אתה צריך תוכנית שמתבססת על תרגילי היסוד(סקוואט, בנץ פרס דדליפט, פרס, פאוורקלין\חתירה\מתח, גם מקבילים זורם) ומשתמשים בה במוט(עדיף אולימפי) ולא בדאמבלים/מכונות/קטלבלס ואנערף.
אני יכול להמליץ לך לקרוא בקילוגרם מאמרים, וגם על תוכנית SS שהיא מתאימה למתאמן כמוך. בכל מקרה אם אתה בוחר שלא לעשות את התוכנית(ולא נוכל לחייב אותך, בחירה שלך בסה"כ) חשוב מאוד שתעבוד בטווח חזרות נמוך, תעבוד עם מוט בתרגילי היסוד(מפורט למעלה), מעט תרגילי עזר(כי אין צורך!) תאכל טוב, תישן טוב, והכי חשוב, תהנה מהדרך כי בלי זה זה לא שווה כלום 😃 בהצלחה רבה!

עריכה: אם אחוז השומן שלך מעל 20% שומן, הייתי חושב על חיטוב בתוכנית SS(או משהו בסגנון) תוכל לרדת באחוזי שומן וגם לצבור מסת שריר ולהתחזק.

• פותח/ת השרשור
אוקיי נתחיל מי זה שכל עוד אתה מתאמן מתחיל(ואתה כזה)
אין שום סיבה לגעת במכונות. אתה צריך תוכנית שמתבססת על תרגילי היסוד(סקוואט, בנץ פרס דדליפט, פרס, פאוורקלין\חתירה\מתח, גם מקבילים זורם) ומשתמשים בה במוט(עדיף אולימפי) ולא בדאמבלים/מכונות/קטלבלס ואנערף.
אני יכול להמליץ לך לקרוא בקילוגרם מאמרים, וגם על תוכנית SS שהיא מתאימה למתאמן כמוך. בכל מקרה אם אתה בוחר שלא לעשות את התוכנית(ולא נוכל לחייב אותך, בחירה שלך בסה"כ) חשוב מאוד שתעבוד בטווח חזרות נמוך, תעבוד עם מוט בתרגילי היסוד(מפורט למעלה), מעט תרגילי עזר(כי אין צורך!) תאכל טוב, תישן טוב, והכי חשוב, תהנה מהדרך כי בלי זה זה לא שווה כלום 😃 בהצלחה רבה!

עריכה: אם אחוז השומן שלך מעל 20% שומן, הייתי חושב על חיטוב בתוכנית SS(או משהו בסגנון) תוכל לרדת באחוזי שומן וגם לצבור מסת שריר ולהתחזק.
קודם כל תודה רבה.
אני לא חושב שאני מתאמן חדש כי לפני 8 חודשים ככה הייתי במכון כושר אך מאז פרקתי את הברך והיה תהליך של שיקום חצי שנה
דבר שני בגלל שעברתי פריקת ברך ונקרעה לי רצועה אני נמנע מתרגילים כמו דדליפט וסקווט ובמתח אני לא משו חחחח אז במקום זה מה שאני עושה במכונות(ללא קשר למשקולות חופשיות) זה פולי עליון ותרגיל ליד אחורית ועוד 2 מכונות של חזה ללא קשר לתרגילי חזה שאני עושה עם משקולות חופשיות כמו בנץ פרס,פרס עם מוט וכו'

נפצעת בגלל הדדליפט והסקוואט? אילו תרגילים מעולים שיחזקו לך את הרגל גם מפציעות.

1. מתאמן מתחיל = משקלי עבודה נמוכים, התאוששות מהירה, אפשרות להוספת משקל על המוט מאימון לאימון.
2. יותר משקל על המוט = יותר מסת שריר.
3. יותר משקל על מוט = פחות חזרות, לא צריך 8 חזרות, 5 חזרות זה מצויין.
4. תעזוב מכונות תעבור למוט חופשי רק תלמד נכון לבצע את הטכניקה ורק תתחזק.
5. ועל מתח לא מוותרים. נקודה.

ישר שולחים אותו ל SS ... וואלה אתם כוכבים אתם , בשביל לעשות SS כמו שצריך אתה חייב לידך בן אדם שכבר עשה SS והוא ברמה גבוהה ומבין את הטכניקה ויכול להגיד לך מה אתה עושה טוב לא טוב !

על מי הוא יסתמך ? על המדריכים החסרי מוח שבחדר כושר?? הכי הרבה שישמע מהם אל תעשה סקוואט זה ידפוק לך תגב וכנ"ל לגבי דדליפט.

אני לא אומר ש SS זה תוכנית רעה , רק שרוב האנשים לא יכולים לבצע אותה לבד רק מלהסתכל בפורום פה ולראות סרטוני ביו טיוב.
צריך לידך לפחות באימונים הראשונים אדם מיומן שעשה אותה ומבין עיניין.

לפותח הפוסט , אתה יכול להשאר בתכונת הנוכחית , לא רק משקל הוא פאקטור לגדילת שריר . יש גם טכניקה , קצב , וזמני מנוחות קצרים.

ישר שולחים אותו ל SS ... וואלה אתם כוכבים אתם , בשביל לעשות SS כמו שצריך אתה חייב לידך בן אדם שכבר עשה SS והוא ברמה גבוהה ומבין את הטכניקה ויכול להגיד לך מה אתה עושה טוב לא טוב !

על מי הוא יסתמך ? על המדריכים החסרי מוח שבחדר כושר?? הכי הרבה שישמע מהם אל תעשה סקוואט זה ידפוק לך תגב וכנ"ל לגבי דדליפט.

אני לא אומר ש SS זה תוכנית רעה , רק שרוב האנשים לא יכולים לבצע אותה לבד רק מלהסתכל בפורום פה ולראות סרטוני ביו טיוב.
צריך לידך לפחות באימונים הראשונים אדם מיומן שעשה אותה ומבין עיניין.

לפותח הפוסט , אתה יכול להשאר בתכונת הנוכחית , לא רק משקל הוא פאקטור לגדילת שריר . יש גם טכניקה , קצב , וזמני מנוחות קצרים.

כמעט לאף אחד פה אין פרטנר שיודע SS.
אתה מצלם את עצמך ומעלה לפורום לחוו"ד על הטכניקה.

כמעט לאף אחד פה אין פרטנר שיודע SS.
אתה מצלם את עצמך ומעלה לפורום לחוו"ד על הטכניקה.

ופה קבור הכלב וחזק קבור... אתה רוצה לנהל אימון טכני על גבי פלטפורמה של אנטרנט ?? זה נראה לך רציני \ מיקצועי \ בטוח בריאותית?

התשובה היא לא !

ופה קבור הכלב וחזק קבור... אתה רוצה לנהל אימון טכני על גבי פלטפורמה של אנטרנט ?? זה נראה לך רציני \ מיקצועי \ בטוח בריאותית?

התשובה היא לא !

עובד לי מצויין,אז אני יכול להעיד שהתשובה היא כן.

התשובה היא לא !

מי שרוצה מחפש דרכים , מי שלא רוצה מחפש סיבות

קודם כל תודה רבה.
אני לא חושב שאני מתאמן חדש כי לפני 8 חודשים ככה הייתי במכון כושר אך מאז פרקתי את הברך והיה תהליך של שיקום חצי שנה
דבר שני בגלל שעברתי פריקת ברך ונקרעה לי רצועה אני נמנע מתרגילים כמו דדליפט וסקווט ובמתח אני לא משו חחחח אז במקום זה מה שאני עושה במכונות(ללא קשר למשקולות חופשיות) זה פולי עליון ותרגיל ליד אחורית ועוד 2 מכונות של חזה ללא קשר לתרגילי חזה שאני עושה עם משקולות חופשיות כמו בנץ פרס,פרס עם מוט וכו'

עברתי ניתוח שחזור צולבת + תפירה של 2 המיניסקוסים , להלן קצת סרטונים שלי:

המלצה שלי, אם אתה רוצה לחזק את הברך תעשה את התרגילים האלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית