הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין נס קפה לקפה שחור?

RoniNinja636

משתמש מתחיל
265
78
נק' מוניטין:
115
265
78
הכוונה בערכים התזונתיים. מה יותר בריא ולמה? ואיפה נכנסים בכל הסיפור הזה האספרסו והקפוצ'ינויים למינהם?
בוקר ושבוע טוב

שאלה מוזרה,
תלוי בכמה חלב ואיזה חלב מבחינת ערכים, וכמה סוכר אתה מוסיף.
בקפה עצמו אין ערכים תזונתיים.

ומה הכוונה או יותר נכון ההשוואה בין ערכים תזונתיים לבריאות?!

הכוונה בערכים התזונתיים. מה יותר בריא ולמה? ואיפה נכנסים בכל הסיפור הזה האספרסו והקפוצ'ינויים למינהם?
בוקר ושבוע טוב
נתחיל מזה שקפה שחור זה רק מים.
נס קפה ביתי זה בד"כ עם 50-100 מ"ל חלב.
קפוצינו זה על בסיס חלב, לכן בקטן יש אני חושב 200-250 מ"ל, ובגדול יש 300-350 מ"ל חלב.

מה ההבדל בין האבקות עצמן אני לא סגור...

אני למשל בחיטוב ואני שותה 3 כוסות נס קפה(300 מ"ל חלב רק על הקפה), זה יוצא קצת יותר מ 150 קלוריות רק מחלב. השאלה היא איך אתה מכניס את זה לתפריט שלך.

• פותח/ת השרשור
כי הדעה הרווחת זה שהשחור יותר בריא ואילו הקפה עם החלב מזיק. חיפשתי בנושא בגוגל ולא מצאתי משהו חוץ מהתייחסות כללית למילה "קפה". על בסיס מה מחשיבים את הקפה השחור ליותר בריא מהקפה עם החלב? ואני לא עורך השוואה בין ערכים תזונתיים לבריאות אבל בגדול זה הולך ביחד

כי הדעה הרווחת זה שהשחור יותר בריא ואילו הקפה עם החלב מזיק. חיפשתי בנושא בגוגל ולא מצאתי משהו חוץ מהתייחסות כללית למילה "קפה". על בסיס מה מחשיבים את הקפה השחור ליותר בריא מהקפה עם החלב? ואני לא עורך השוואה בין ערכים תזונתיים לבריאות אבל בגדול זה הולך ביחד
מי מחשיב את זה יותר בריא?

אין כזה דבר בריא

בקפה שחור יש יותר קפאין ו-0 קלוריות, בנס קפה הקלוריות באות מהחלב והמינון של הקפאין נמוך יותר. כל שאר סוגי הקפה זה פשוט משחקים עם הכמות של המים\קפה\חלב.

אני שותה קפה שחור עם חלב קוקוס - זה כיף , אני ממליץ

לא הייתי אומר יותר בריא, אבל מה שכן נס קפה היא הגרסה היותר מעובדת. בנוסף יש בה פחות קפאין והטעם רע.

תעדיף קפה שחור או אספרסו.

• פותח/ת השרשור
אבל עדיין מסתתר פה משהו אולי בארץ מרגישים את זה פחות אבל חברים שיש באיטליה כשהם היו בארץ הם נמנעו מנס קפה כאילו היה זה רעל וגם קרובי משפחה ברומניה. אין לי מושג למה זה ככה ואולי פשוט ככה זה השתרש בתרבויות מסוימות אבל עדיין אם הייתי יכול הייתי עושה מחקר על זה. אם אם אם.... בכל מקרה זה מעניין

אבל עדיין מסתתר פה משהו אולי בארץ מרגישים את זה פחות אבל חברים שיש באיטליה כשהם היו בארץ הם נמנעו מנס קפה כאילו היה זה רעל וגם קרובי משפחה ברומניה. אין לי מושג למה זה ככה ואולי פשוט ככה זה השתרש בתרבויות מסוימות אבל עדיין אם הייתי יכול הייתי עושה מחקר על זה. אם אם אם.... בכל מקרה זה מעניין

זה בדיוק סוג האנשים שאומרים:
"אל תאכל יותר מביצה אחת זה לא בריא!"
"למה?"

"-___________________-"

והסינים לא אוכלי מוצרי חלב, אז מה?

כי זה פשוט מגעיל. באיטליה יש תרבות קפה של מאות שנים אל תשכח.

ד"א יש נושאים יותר שמישים למחקר, חברי הפורום יכולים לכתוב לך וואחד רשימה;)

אתה רוצה להגיד לי שמעכשיו תפסיק לשתות נס קפה רק כי זה פחות "בריא"???

למה להתעסק בשטויות?!

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה להגיד לי שמעכשיו תפסיק לשתות נס קפה רק כי זה פחות "בריא"???

למה להתעסק בשטויות?!
לא אני תמיד אשתה ואמשיך לשתות רציתי רק להבין מה עומד מאחורי הטענה הרווחת שקפה שחור יותר בריא מנס עם חלב. אני לא תומך בזה אבל יכול להיות מאוד שאם תהיה הוכחה כזאת או אחרת זה ישפיע על העדיפויות שלי בנוגע ל"קפה". דוגמא למשל, לא מזמן פורסם מחקר שמוכיח ששתיית קפה שחור אחרי ארוחה עם בשר אדומה מפחיתה את התסמינים שמובילים ללחץ דם ומחלות לב וכאילו מבטל ומנטרל את ההשפעות המזיקות שמביא איתו הבשר האדום. סתם למחשבה...

Back
למעלה תחתית