הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקע

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
עוד כשנולדתי היה לי בקע, בקע בטני שהפופיק יצא החוצה.
הייתי במעקב עד גיל 3 בערך וזה דיי בסדר, עכשיו לא כל הטבור בחוץ אלא פשוט חתיכה ממש קטנה.
זה לא הפריע לי במשהו, הגעתי לסקוואט של 100 ק"ג ודדליפט של 100 ק"ג והכל בסדר.
גיליתי על הבקע הזה היום, עכשיו אני בלחץ כי אמא שלי אומרת שהרופא שחרר אותי מהמעקב
אבל לא דובר שם שום דבר על הרמות ואימוני כוח אינטנסיביים כמובן, הייתי בן 3.
לא ניתחו אותי בגלל שזה נפוץ בגיל קטן וזה יכול להסתדר לבד.
הטבור לא נכנס בחזרה כמו שאצל כולם, הוא ממש בקטנה בחוץ.

מותר להתאמן בצורה איטנסיבית וכבדה? זה לא מחמיר בצורה כזאת?

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי כדי שתתייעץ עם רופא שיודע מה המצב של הבקע עד כמה הוא גדול\קטן ואם הוא יכול להחמיר במצב של לחץ תוך בטני .
תודה, אני מתכוון לקבוע תור אבל זו בעיה כרגע בגלל כל החגים, אין תורים פנויים בכמה ימים שבין ראש השנה לכיפור.
אני רוצה לדעת איך להתנהל באימונים עד הבדיקה, וגם אם למישהו יש איזה מידע שיכול לעזור אני אשמח.

תודה, אני מתכוון לקבוע תור אבל זו בעיה כרגע בגלל כל החגים, אין תורים פנויים בכמה ימים שבין ראש השנה לכיפור.
אני רוצה לדעת איך להתנהל באימונים עד הבדיקה, וגם אם למישהו יש איזה מידע שיכול לעזור אני אשמח.
מציע לך לעשות אימונים קלים מאוד או לקחת מנוחה עד שתראה רופא , אחר''כ תפעל כבר לפי דבריו.

לא הבנתי מה בדיוק זה אומר ש"גיליתי על הבקע הזה היום"? גילית עכשיו שהיה לך בקע בגיל 3? או שזה החמיר לאחרונה?

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי מה בדיוק זה אומר ש"גיליתי על הבקע הזה היום"? גילית עכשיו שהיה לך בקע בגיל 3? או שזה החמיר לאחרונה?
גיליתי על הבקע המולד לפני מספר ימים.
בגיל 3 פשוט שחררו אותי ממעקב, נולדתי עם הבקע הזה.

גיליתי על הבקע המולד לפני מספר ימים.
בגיל 3 פשוט שחררו אותי ממעקב, נולדתי עם הבקע הזה.

בגדול , זה אומר שאתה נמצא בסיכון יתר לפתח בקע משמעותי יותר. האם זה יקרה בהכרח? אף אחד לא יכול לומר לך.
עצם העובדה שהתאמנת עד היום ללא תחושת כאב (אני מניח זאת כיוון שציינת שרק היום גילית שהיה לך בקע כתינוק) מראה שככל הנראה לא הייתה החמרה גם אחרי שעבדת בצורה אינטנסיבית.

בכל אופן ,
אתה יכול להתייעץ עם הרופא , אבל במידה ואין כאב או סימפטומים אחרים , אין משהו שהוא יכול להציע לך.
הכי טוב זה לבצע מעקב ולראות האם יש החמרה של הבליטה והופעה של הכאב.
עד אז , מומלץ לבצע חיזוק של שרירי הבטן והגב , להימנע מתמרון ולסלבה ולהוציא אוויר בזמן השלב הקונצנטרי בסקוואט ובדדליפט .
הרמת משקל גבוה תוך כדי הגברת הלחץ התוך ביטני הוא ללא ספק סיכון יתר להחמרה של הרניה (כל סוג שהוא) , כך שאתה נמצא כאן בסוג של מלכודת , כאשר מצד אחד אתה רוצה להתחזק , ומצד שני עבודה קשה מדי עלולה להחמיר את הבקע. שם המשחק בשבילך הוא איזון.
במקומך לא הייתי משחק עם משקלים בטווחי RM נמוכים מ 3-4.

• פותח/ת השרשור
בגדול , זה אומר שאתה נמצא בסיכון יתר לפתח בקע משמעותי יותר. האם זה יקרה בהכרח? אף אחד לא יכול לומר לך.
עצם העובדה שהתאמנת עד היום ללא תחושת כאב (אני מניח זאת כיוון שציינת שרק היום גילית שהיה לך בקע כתינוק) מראה שככל הנראה לא הייתה החמרה גם אחרי שעבדת בצורה אינטנסיבית.

בכל אופן ,
אתה יכול להתייעץ עם הרופא , אבל במידה ואין כאב או סימפטומים אחרים , אין משהו שהוא יכול להציע לך.
הכי טוב זה לבצע מעקב ולראות האם יש החמרה של הבליטה והופעה של הכאב.
עד אז , מומלץ לבצע חיזוק של שרירי הבטן והגב , להימנע מתמרון ולסלבה ולהוציא אוויר בזמן השלב הקונצנטרי בסקוואט ובדדליפט .
הרמת משקל גבוה תוך כדי הגברת הלחץ התוך ביטני הוא ללא ספק סיכון יתר להחמרה של הרניה (כל סוג שהוא) , כך שאתה נמצא כאן בסוג של מלכודת , כאשר מצד אחד אתה רוצה להתחזק , ומצד שני עבודה קשה מדי עלולה להחמיר את הבקע. שם המשחק בשבילך הוא איזון.
במקומך לא הייתי משחק עם משקלים בטווחי RM נמוכים מ 3-4.
אני בהחלט מחזק את שרירי הבטן והגב.
איך אני יכול להימנע מולסלבה? אי אפשר לעבוד בלי זה, לא? (ולסלבה הכוונה להכניס אוויר ולהישאר מכווץ, לסיים חזרה אחת ורק אז להוציא אותו, כן?)
אני לא עובד מתחת ל-5 חזרות.

כתבתי איך להימנע מולסלבה - "להוציא אוויר בזמן השלב הקונצנטרי".
שוב , זה יבוא על חשבון היכולת שלך לייצב את עמוד השדרה וכלוב הצלעות (ובכך להגביר את היציבות הכללית בזמן ביצוע התרגיל) , אך יוריד מהלחץ התוך בטני שעלול להגביר את הבקע.

זה לא משנה אם הוא משתמש בחגורה או לא.
מה שמשנה זה כמה לחץ נוצר בתוך חלל הבטן. וזה תלוי בפעילות השרירים ודפוס הנשימה.

לחגורה יש את הפוטנציאל להעלות את הלחץ התוך בטני.
אך עיקר הלחץ התוך בטני יגיע מצורת הכיווץ השרירית של המתאמן ודפוס הנשימה שלו במהלך התרגול.
אם הוא ימנע מולסלבה אך ישתמש בחגורה זה יהיה פחות משמעותי , מאשר אם הוא יבצע ולסלבה ויהיה בלי חגורה.
שוב , הכל עניין של כמה לחץ נוצר בחלל הבטן ודוחף את האיברים הפנימיים החוצה.
אין פה תשובה של כן או לא , אלא כמה השימוש בחגורה יגדיל את הלחץ התוך בטני.

• פותח/ת השרשור
לחגורה יש את הפוטנציאל להעלות את הלחץ התוך בטני.
אך עיקר הלחץ התוך בטני יגיע מצורת הכיווץ השרירית של המתאמן ודפוס הנשימה שלו במהלך התרגול.
אם הוא ימנע מולסלבה אך ישתמש בחגורה זה יהיה פחות משמעותי , מאשר אם הוא יבצע ולסלבה ויהיה בלי חגורה.
שוב , הכל עניין של כמה לחץ נוצר בחלל הבטן ודוחף את האיברים הפנימיים החוצה.
אין פה תשובה של כן או לא , אלא כמה השימוש בחגורה יגדיל את הלחץ התוך בטני.
בשני האימונים האחרונים הופיעו לי קצת כאבים, האמת שאין לי בליטות כלשהן באיזורים שבהם יכול להיות בקע (לפי קריאה באינטרנט).
מה שכן, קורה לי לפעמים רק בזמן שאני עובד עם 90-100% של RM5 בסקוואט מופיע כאב באיזור שריר ה-PC.
זה קורה רק בזמן שאני בשלב הקונצנטרי בסקוואט עם משקלי עבודה ולא בחימום, בנוסף- לא קורה בזמן שאני עושה דדליפט
כבד, פרס או לחיצת חזה. אם זה משנה, אני עושה סקוואט LB ושובר מקביל, נשאר עם בטן מכווצת ואין בעיות בטכניקה.
יכול להיות מצב ששריר ה-PC פשוט חלש מדיי ויש לבצע תרגילים כדי לחזק אותו?

אף אחד פה לא רופא ואף אחד פה לא יגיד לך לעשות משהו שיבטיח הצלחה בבעיה שלך גם אם הוא היה רופא בלי לראות אותך, ועכשו זה נהיה "לקצת כאבים"...

אני מציע לך לנוח בחגים לנשום אוויר , תעשה ארובי יותר או תנוח , תראה רופא רציני כמו בן אדם שיבדוק אותך גם פיסי ומה שצריך , תקבל חוות דעת הכי טובה ואמינה והכי חשוב תמנע החמרה של המצב אם לשם זה יכול ללכת.

חג שמח

בשני האימונים האחרונים הופיעו לי קצת כאבים, האמת שאין לי בליטות כלשהן באיזורים שבהם יכול להיות בקע (לפי קריאה באינטרנט).
מה שכן, קורה לי לפעמים רק בזמן שאני עובד עם 90-100% של RM5 בסקוואט מופיע כאב באיזור שריר ה-PC.
זה קורה רק בזמן שאני בשלב הקונצנטרי בסקוואט עם משקלי עבודה ולא בחימום, בנוסף- לא קורה בזמן שאני עושה דדליפט
כבד, פרס או לחיצת חזה. אם זה משנה, אני עושה סקוואט LB ושובר מקביל, נשאר עם בטן מכווצת ואין בעיות בטכניקה.
יכול להיות מצב ששריר ה-PC פשוט חלש מדיי ויש לבצע תרגילים כדי לחזק אותו?

אמרת שיש לך בקע טבורי , אז איך זה בדיוק קשור ל PC? בכל אופן , סביר להניח שאין קשר בין הבקע לכאב באזור שציינת.
הרי אתה עצמך אמרת שלא היו שום כאבים עד היום , אז למה שדווקא עכשיו הבקע שקיים אצלך מגיל 0 יוביל לכאבים דווקא באזור אחר? לא כל כך סביר...

• פותח/ת השרשור
אמרת שיש לך בקע טבורי , אז איך זה בדיוק קשור ל PC? בכל אופן , סביר להניח שאין קשר בין הבקע לכאב באזור שציינת.
הרי אתה עצמך אמרת שלא היו שום כאבים עד היום , אז למה שדווקא עכשיו הבקע שקיים אצלך מגיל 0 יוביל לכאבים דווקא באזור אחר? לא כל כך סביר...
אני לא חושב שכרגע יש לי את הבקע הבטני, זה כנראה החלים, לא סתם שחררו אותי ממעקב.
בלי קשר לבקע, לפעמים כשאני עושה סקוואט כבד יש לי כאבים באיזור של ה-PC.
יכול להיות שזה שריר חלש?

?

אני לא חושב שכרגע יש לי את הבקע הבטני, זה כנראה החלים, לא סתם שחררו אותי ממעקב.
בלי קשר לבקע, לפעמים כשאני עושה סקוואט כבד יש לי כאבים באיזור של ה-PC.
יכול להיות שזה שריר חלש?

?

יכול להיות הרבה סיבות.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות הרבה סיבות.
בדיוק חזרתי מהכירורג, הוא בדק אותי ואמר שאין בקע מפשעתי, אבל בקע קטן מאוד בתבור (עוד מהלידה)
הוא אמר שאין לי כל כך מה לדאוג כי אם עד עכשיו לא קרה כלום ואני מרים כבד סביר להניח שגם לא יקרה כלום.
בנוסף, אפשר לנתח אבל כרגע הוא ממליץ לא לגעת כי זה לא נורא בכלל.

ובקשר לכאב באיזור של ה-PC, מה אפשר לעשות בקשר לזה?
שריר חלש זו האופציה הראשונה?

אתה יכול ותרגל חיזוק שרירי רצפת אגן , אבל אני לא יודע אם זה מה שיעזור לך. השרירים הללו זה לא שרירים שאפשר לחזק באותה צורה כמו שרירי שלד אחרים עקב חוסר היכולת שלך להעלות עומס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית