הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יום כיפור- צמים?

מצב
השרשור נעול
אין שום סיבה לנהוג בכבוד לדת שמעודדת סקילת הומואים ומחללי שבת, שנאת נשים ומעודדת התנהגות אליהן כאילו הן חפץ שלהם.
מצד שני אתה יכול לקחת את הדברים היפים שיש ביהדות .

אני לא מבין את כל התגובות הציניות האלו לגביי הדת, בן אדם רוצה לצום חשוב לו לשמור מסורת או חשוב לו לכבד את המשפחה שלו כל הבדיחות הקטנות האלו על חשבון הדת לא מוסיפות לכבוד של אף אחד וזה גם לא מצחיק שזה בא בגישה כזאת מתנשאת. ד"א אני אוכל חזיר , פירות ים וגם צם בכיפור
בכל מקרה יש לך כמה שעות טובות עד הצום תנסה לאכול כמה שצריך עד אז ואל תצא מגדרך כדי לצום אם התחלת ושברת בסופו של דבר , לא נורא לפחות ניסית...
למה אתה צם אם אתה אוכל לא כשר?

''כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ."

אני אתרגם לך - אם בעל מוצא פגם באישתו, הוא רשאי לגרש אותה בכפייה

זכות נוספת של האב, היא להשיא את הבת (עד גיל 12 וחצי) למי שירצה ("אֶת-בִּתִּי, נָתַתִּי לָאִישׁ הַזֶּה לְאִשָּׁה" דברים כ"ב ט"ז).

יפהפה 3>

1233374_10202004381294183_1792024966_n.jpg

• פותח/ת השרשור
מה הטעם בלצום בלי להאמין
למה אתה צם אם אתה אוכל לא כשר?
לא כולם צמים בגלל אמונה בדת. אני צם בגלל כבוד למסורת המשפחתית...
זה שאתה צם לא מחייב אותך לאכול כשר..

''כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ."

אני אתרגם לך - אם בעל מוצא פגם באישתו, הוא רשאי לגרש אותה בכפייה

זכות נוספת של האב, היא להשיא את הבת (עד גיל 12 וחצי) למי שירצה ("אֶת-בִּתִּי, נָתַתִּי לָאִישׁ הַזֶּה לְאִשָּׁה" דברים כ"ב ט"ז).

יפהפה 3>

איזה מגזים...
דברים יפים במסורת היהודית כמו ארוחות משפחתיות (מה שבכלל לא קורה אצל אף אחד
מהחברים החילוניים שלי), לשבת עם המשפחה ביום כיפור ולדבר (בגלל שאין יותר מידי מה לעשות),
בר/בת מצווה שכל המשפחה מתאספת..
ועוד מלא דברים.

אני לא מאמין שיש איזה יצור קסום בשמים שיסלח לי על החטאים שלי. אבל זו מסורת משפחתית
שאני נהנה לקיים. אם משהו לא יראה לי, אני לא יעשה אותו ולא יעביר אותו לילדים שלי.
בגלל זה אני מסורתי ולא דתי..

אני לא מאמין שיש איזה יצור קסום בשמים שיסלח לי על החטאים שלי. אבל זו מסורת משפחתית
שאני נהנה לקיים. אם משהו לא יראה לי, אני לא יעשה אותו ולא יעביר אותו לילדים שלי.
בגלל זה אני מסורתי ולא דתי..

אז אתה בוחר במה להאמין ובמה לא? לא לא חבוב.. זה הכל כלול..
ואם אתה מאמין בשביל הארוחות המשפחתיות, תיפגשו בלי חסות הדת. לא חושב שזו סיבה להאמין.

• פותח/ת השרשור
אז אתה בוחר במה להאמין ובמה לא? לא לא חבוב.. זה הכל כלול..
ואם אתה מאמין בשביל הארוחות המשפחתיות, תיפגשו בלי חסות הדת. לא חושב שזו סיבה להאמין.
אבל למה אתה כזה ממורמר?

חברה עזבו אותכם דתות, הן הסיבה העיקרית שאין שלום בעולם הזה, כי אחד חושב שהוא שונה ואנחנו לא מסוגלים לקבל שוני. שוני מוביל לשנאה. הדתות הן ההמצאה הרעה ביותר בהיסטוריה (הן הרוצח הגדול ביותר) וגם ההמצאה הטובה ביותר בהיסטוריה באותו זמן (הצילו הכי הרבה אנשים) אבל כיום בעולם המודרני, הויראלי, החברתי, אנחנו לא צריכים אותן, כיום הן מהוות רק נטל, אני לא יכול לחיות איפה שבא לי כי אני יהודי, הדתות פוגעות לנו בחופש. כולנו שווים, אני לא אוהב אותכם אחי היהודים יותר מאשר מאחי הסינים או מאחי הסורים.

והנקודה היא שזה שאתם צמים פוגע לי בחופש ומעודד רצח בו זמנית.

לא כולם צמים בגלל אמונה בדת. אני צם בגלל כבוד למסורת המשפחתית...
זה שאתה צם לא מחייב אותך לאכול כשר..
בשביל לצום אתה צריך לשמור כל השנה, ולתת מעצמך את המקסימום.
בן אדם שכל השנה אכל לא כשר ולא שמר מצוות אין לו מה לשמור צום כיפור.
במקום לעשות שטויות כל השנה ואז לצום בתור "סליחה", צריך להתנהג בסדר כל השנה
ואז לא לצום.

מבחינת כבוד למשפחה, אף אחד לא אמר שצריך לפתוח ארוחות שחיתות מול הצמים.

חחחחח מה נסגר איתכם אנשים,מי שרוצה לצום שיצום ומי שלא רוצה שלא יצום,למה להפוך את זה לאשכול על אם יש אלוהים או לא?למי אכפת?
זה לא התפקיד של אף אחד פה להמיר אף אחד אחר,מה גם שדיברו פה על "הסיבה לריבים זה דתיים" בינתיים כל החילונים פה הם אלה שמתסיסים(ואני אומר את זה בתור אטאיסט)חלאס,שכל אחד יחיה איך שבא לו,זה לא צריך להיגרר למעבר לזה.

ולא אני לא צם

חחחחח מה נסגר איתכם אנשים,מי שרוצה לצום שיצום ומי שלא רוצה שלא יצום,למה להפוך את זה לאשכול על אם יש אלוהים או לא?למי אכפת?
זה לא התפקיד של אף אחד פה להמיר אף אחד אחר,מה גם שדיברו פה על "הסיבה לריבים זה דתיים" בינתיים כל החילונים פה הם אלה שמתסיסים(ואני אומר את זה בתור אטאיסט)חלאס,שכל אחד יחיה איך שבא לו,זה לא צריך להיגרר למעבר לזה.

ולא אני לא צם

״צר עולמי כעולם נמלה״
אם כל אחד יחיה איך שבא לו אף אחד לא יחיה, דת צריכה להיות אסורה על פי חוק או לפחות לספוג עלבון לקיומה. אני אסתפק בלפחות.

ולא אני לא צם

מי אמר שהסיבה לריבים זה דתיים? וכשהדת פוגעת בי ובסובבים אותי, אין סיבה שאני אתעלם ולא אתערב

אין לי כוח לצטט את כולם, בכלליות הדת לא פוגעת באף אחד בעצם שום דת לא פוגעת באף אחד אלו האנשים שפוגעים אחד בשני יש בכל דת כל כך הרבה זרמים ופרשנויות שזה כבר לא משנה, אם הבן אדם טוב ומכבד אותי לא אכפת לי מאיזה דת מין גזע או מוצא ואם בן אדם לא מכבד אותי במסווה של "אמונה" במשהו אז הוא בן זונה גדול בכלליות ולא משנה אם זה במסווה של דתי או ערבי או (השלם פה מה שבא לך).

בקשר ללמה אני צם, כי זה מנהג בתרבות היהודית שאני מתחבר אליו , אגב אני מקיים את המנהג כי זה נחמד בעיניי הרעיון של האפשרות פעם בשנה לבקש סליחה בעלת משמעות מאנשים שחשובים לך (לא מאלוהים, אני לא צם כי אני חושב שזה ינקה את כל חטאיי)

אין לי כוח לצטט את כולם, בכלליות הדת לא פוגעת באף אחד בעצם שום דת לא פוגעת באף אחד אלו האנשים שפוגעים אחד בשני יש בכל דת כל כך הרבה זרמים ופרשנויות שזה כבר לא משנה, אם הבן אדם טוב ומכבד אותי לא אכפת לי מאיזה דת מין גזע או מוצא ואם בן אדם לא מכבד אותי במסווה של "אמונה" במשהו אז הוא בן זונה גדול בכלליות ולא משנה אם זה במסווה של דתי או ערבי או (השלם פה מה שבא לך).

בקשר ללמה אני צם, כי זה מנהג בתרבות היהודית שאני מתחבר אליו , אגב אני מקיים את המנהג כי זה נחמד בעיניי הרעיון של האפשרות פעם בשנה לבקש סליחה בעלת משמעות מאנשים שחשובים לך (לא מאלוהים, אני לא צם כי אני חושב שזה ינקה את כל חטאיי)

לא מדויק, אתה צודק שהאשם האמיתי הוא האדם (שהוא רע מטבעו) אך הדת מעצימה את הרוע שבתוכו. היא נותנת הצדקה למעשיו הרעים. היא מספקת לאדם דחף לרוע שהוא לא מסוגל להתמודד איתו (מעצם היותו רע מטבעו). זה כמו שתשים פדופיל בחדר לבד עם ילד קטן. הפדופיל הוא האשם אבל זה הטבע שלו, אי אפשר לשנות את זה. מה שכן אתה יכול לקחת את הילד משם ולפתור את הבעיה. אתה מבין את הנקודה?

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית