עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עמוק.אין שום סיבה לנהוג בכבוד לדת שמעודדת סקילת הומואים ומחללי שבת, שנאת נשים ומעודדת התנהגות אליהן כאילו הן חפץ שלהם.
אבל אלוהים הוא אל טוב ורחוםאין שום סיבה לנהוג בכבוד לדת שמעודדת סקילת הומואים ומחללי שבת, שנאת נשים ומעודדת התנהגות אליהן כאילו הן חפץ שלהם.
'אני צם כי זה בריא'מה הטעם בלצום בלי להאמין
מצד שני אתה יכול לקחת את הדברים היפים שיש ביהדות .אין שום סיבה לנהוג בכבוד לדת שמעודדת סקילת הומואים ומחללי שבת, שנאת נשים ומעודדת התנהגות אליהן כאילו הן חפץ שלהם.
למה אתה צם אם אתה אוכל לא כשר?אני לא מבין את כל התגובות הציניות האלו לגביי הדת, בן אדם רוצה לצום חשוב לו לשמור מסורת או חשוב לו לכבד את המשפחה שלו כל הבדיחות הקטנות האלו על חשבון הדת לא מוסיפות לכבוד של אף אחד וזה גם לא מצחיק שזה בא בגישה כזאת מתנשאת. ד"א אני אוכל חזיר , פירות ים וגם צם בכיפור
בכל מקרה יש לך כמה שעות טובות עד הצום תנסה לאכול כמה שצריך עד אז ואל תצא מגדרך כדי לצום אם התחלת ושברת בסופו של דבר , לא נורא לפחות ניסית...
כדי לחפר על אכילת הלא כשר 🤡למה אתה צם אם אתה אוכל לא כשר?
מה הטעם בלצום בלי להאמין
לא כולם צמים בגלל אמונה בדת. אני צם בגלל כבוד למסורת המשפחתית...למה אתה צם אם אתה אוכל לא כשר?
''כִּי יִקַּח אִישׁ אִשָּׁה וּבְעָלָהּ וְהָיָה אִם לֹא תִמְצָא חֵן בְּעֵינָיו כִּי מָצָא בָהּ עֶרְוַת דָּבָר וְכָתַב לָהּ סֵפֶר כְּרִיתֻת וְנָתַן בְּיָדָהּ וְשִׁלְּחָהּ מִבֵּיתוֹ."
אני אתרגם לך - אם בעל מוצא פגם באישתו, הוא רשאי לגרש אותה בכפייה
זכות נוספת של האב, היא להשיא את הבת (עד גיל 12 וחצי) למי שירצה ("אֶת-בִּתִּי, נָתַתִּי לָאִישׁ הַזֶּה לְאִשָּׁה" דברים כ"ב ט"ז).
יפהפה 3>
אני לא מאמין שיש איזה יצור קסום בשמים שיסלח לי על החטאים שלי. אבל זו מסורת משפחתית
שאני נהנה לקיים. אם משהו לא יראה לי, אני לא יעשה אותו ולא יעביר אותו לילדים שלי.
בגלל זה אני מסורתי ולא דתי..
אבל למה אתה כזה ממורמר?אז אתה בוחר במה להאמין ובמה לא? לא לא חבוב.. זה הכל כלול..
ואם אתה מאמין בשביל הארוחות המשפחתיות, תיפגשו בלי חסות הדת. לא חושב שזו סיבה להאמין.
אחלה תשובה אחיאבל למה אתה כזה ממורמר?
בשביל לצום אתה צריך לשמור כל השנה, ולתת מעצמך את המקסימום.לא כולם צמים בגלל אמונה בדת. אני צם בגלל כבוד למסורת המשפחתית...
זה שאתה צם לא מחייב אותך לאכול כשר..
חחחחח מה נסגר איתכם אנשים,מי שרוצה לצום שיצום ומי שלא רוצה שלא יצום,למה להפוך את זה לאשכול על אם יש אלוהים או לא?למי אכפת?
זה לא התפקיד של אף אחד פה להמיר אף אחד אחר,מה גם שדיברו פה על "הסיבה לריבים זה דתיים" בינתיים כל החילונים פה הם אלה שמתסיסים(ואני אומר את זה בתור אטאיסט)חלאס,שכל אחד יחיה איך שבא לו,זה לא צריך להיגרר למעבר לזה.
ולא אני לא צם
חחחחח מה נסגר איתכם אנשים,מי שרוצה לצום שיצום ומי שלא רוצה שלא יצום,למה להפוך את זה לאשכול על אם יש אלוהים או לא?למי אכפת?
זה לא התפקיד של אף אחד פה להמיר אף אחד אחר,מה גם שדיברו פה על "הסיבה לריבים זה דתיים" בינתיים כל החילונים פה הם אלה שמתסיסים(ואני אומר את זה בתור אטאיסט)חלאס,שכל אחד יחיה איך שבא לו,זה לא צריך להיגרר למעבר לזה.
ולא אני לא צם
אין לי כוח לצטט את כולם, בכלליות הדת לא פוגעת באף אחד בעצם שום דת לא פוגעת באף אחד אלו האנשים שפוגעים אחד בשני יש בכל דת כל כך הרבה זרמים ופרשנויות שזה כבר לא משנה, אם הבן אדם טוב ומכבד אותי לא אכפת לי מאיזה דת מין גזע או מוצא ואם בן אדם לא מכבד אותי במסווה של "אמונה" במשהו אז הוא בן זונה גדול בכלליות ולא משנה אם זה במסווה של דתי או ערבי או (השלם פה מה שבא לך).
בקשר ללמה אני צם, כי זה מנהג בתרבות היהודית שאני מתחבר אליו , אגב אני מקיים את המנהג כי זה נחמד בעיניי הרעיון של האפשרות פעם בשנה לבקש סליחה בעלת משמעות מאנשים שחשובים לך (לא מאלוהים, אני לא צם כי אני חושב שזה ינקה את כל חטאיי)