הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון BPA בפחיות שימורים

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
קראתי קצת באינטרנט על ביספינול A במוצרים שמגיעים באריזות פלסטיק ואז הגעתי
לכתבה הבאה, שבעצם אומרת שגם בפחיות שימורים יש את החומר הזה:
http://www.holistica.co.il/כימיקל-ביספינול-מזיק-קופסאות-שימורים/

בהתחלה הייתי קצת סקפטי ואז הגעתי למחקר שבוצע בהארוורד:
http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/canned-soup-bpa/

במחקר לקחו קבוצה של מתנדבים ונתנו להם מנת מרק אחת שהגיעה בקופסאת שימורים למשך 5 ימים.
לקבוצה השנייה נתנו מנה אחת של מרק טרי גם כן למשך 5 ימים.
המסקנה של המחקר היא- בקבוצה שאכלה מרק מפחית, הייתה עלייה של מעל 1000% ברמת הביספינול בשתן.

עלייה ברמות הביספינול בגוף גורמת בין היתר להפרעות במערכת האנדוקרינולוגית (הורמונים שונים)
וגורמת לתופעות אסטרגוניות ועוד. (זה פחות או יותר מה שהבנתי מהחומר שקראתי)

מה אתם אומרים? יש ממה לדאוג?
@Moshe

מה אתם אומרים? יש ממה לדאוג?
העליה ב 1000% נראית מרשימה מאד, אבל צריך לתרגם אותה למספרים אבסולוטיים כדי להבין את ההשלכה המעשית (תאר לעצמך שהכמות הרגילה היא מאד מאד מאד קרובה לאפס, מה 1000% כבר ישנו?) . מהמאמר המקורי עולה שאותם 1000% הם, אבסולוטית, עליה של 22.5 מיקרוגרם לליטר בשתן. עד כמה זה קרוב לרמות שנחשבות מזיקות? אין לי מושג. הרמות התקניות מתיחסות לכמות המותרת בדם, לא בשתן, ואני מתקשה להבין למה החוקרים לא בדקו את זה - הרי ברור שאם כמעט כל ה-BPA מופרש מיד בשתן הוא לא גורם לאותם נזקים מהם מזהירים אותנו. אגב הרמה המותרת בדם היא 1000 מ"ג (מיליגרם, לא מיקרוגרם) לליטר, אם כי בקנדה זהירים הרבה יותר וממליצים על לא יותר מ 25 מיליגרם לליטר.

מן הסתם כדאי קרוא עוד קצת על המספרים האלה ומשמעותם, אבל האמת היא שאין לי יותר מדי חשק. אולי מישהו אחר יעשה את העבודה. בכל אופן, לפני שמסיקים את המסקנה שליתר בטחון כדאי להמנע משימורים כדאי לדעת שגם האלטרנטיבות עלולות להיות מסוכנות - למשל אוכל "טרי" שאינו באמת טרי עלול להכיל עובשים מסרטנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית