הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אפשר להגיד למצב של פציעה לכל החיים?

• פותח/ת השרשור asdb1
  • פורסם בתאריך

asdb1

משתמש פעיל
358
5
נק' מוניטין:
2
358
5
בתרגילים של סקוואט ודדליפט אפשר להגיע למצב שהגב או כל מקום אחר ייפצע לכל החיים?

אם לא עובדים נכון אז כן. אבל זה נכון לגבי כל תרגיל וכל פעולה שאתה עושה בחיים.

לכללל החיים? כאילו לא עובר?
יש דברים שכן ויש דברים שלא. אם פרצת דיסק או שברת חוליה אז כן, זה לכל החיים. אפשר בעזרת עבודה נכונה וחיזוק נכון של השרירים להקל על כאבים וכו'.. יש דברים שאי אפשר לנתח... וגם אם אפשר, הסיכון הוא עצום, וזה גם לא אומר שהמצב חוזר לקדמותו...
אבל אם מתחת שריר או רצועה אז אפשר לטפל בזה... סתם לדוגמה...

• פותח/ת השרשור
יש דברים שכן ויש דברים שלא. אם פרצת דיסק או שברת חוליה אז כן, זה לכל החיים. אפשר בעזרת עבודה נכונה וחיזוק נכון של השרירים להקל על כאבים וכו'.. יש דברים שאי אפשר לנתח... וגם אם אפשר, הסיכון הוא עצום, וזה גם לא אומר שהמצב חוזר לקדמותו...
אבל אם מתחת שריר או רצועה אז אפשר לטפל בזה... סתם לדוגמה...
רגע וזה קורה רק במשקלים גבוהים או זה רק הטכניקה?

רגע וזה קורה רק במשקלים גבוהים או זה רק הטכניקה?
זה קורה לאנשים גם מהחלקה ברחוב או התכופפות בלי שום פעולה מאומצת. אבל כמובן שהסיכון עולה ככל שהטכניקה לא טובה והמשקלים לא מתאימים ליכולת.

• פותח/ת השרשור
משקל גבוה זה עניין יחסי.... כל עוד הטכניקה נכונה אין שום בעיה.. להיפך
אבל עד כמה צריך שהטכניקה לא תיהיה נכונה כדי להיפצע?
נגיד אני עושה טכניקה לא נכונה במשך שבוע? או מספיק פעם אחת עם משקל גבוה?

הכל יכול להיות, אבל אתה מתעסק בשטויות, וזה סתם נשמע כאילו אני מנסה להפחיד אותך. אין שום סיבה שתעבוד בטכניקה לא נכונה

אחי צא מהפרנויה, צלם את עצמך תחרוש על טכניקה, אל תהיה גיבור גדול ותוסיף מלא משקל.
כשאתה סגור על טכניקה תתקדם בהדרגתיות והכל יהיה בסדר.

מנסיון : נפצעתי בבנט אובר כי עיגלתי גב בהחזרה של המשקל (וגם יותר מדי משקל- אני מודה) אז פרצתי דיסק
לא חזרתי לעשות בנט אובר מאז (דדליפט כן ולא מגזים במשקלים) אבל סקוואט חזרתי למשקלים של לפני הפריצה. אבל בקלות יכולתי לפרוץ באופן חמור יותר ולהשאר שחיף לכל החיים 😛 , אז זה גם תלוי בחומרת הפציעה , אבל בגדול פריצת דיסק זה לכל החיים הוא פשוט לא חוזר לקדמותו הנוזל ג'ל נספג בגוף (ואומרים שזה גם מקור הכאב בימים הראשונים)
אם מספיק פעם אחת? כן ולא. סחיבה של טכניקה לקויה יכולה להחליש את הדיסק ומספיק שתתכופף להרים משהו מהריצפה והדיסק יתבקע (יש חומר כמו ג'ל בפנים מעיין בולם זעזועים) אבל יש מצב שגם מפעם אחת אתה תפצע.

לסיכום - תעלה משקלים בהדרגה - טכניקה לומדים עם משקל נמוך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית