הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חוות דעת על 2 תכניות אימונים

• פותח/ת השרשור idan.e
  • פורסם בתאריך

idan.e

משתמש מתחיל
35
1
נק' מוניטין:
1
35
1
שלום לכולם!

בתקופה האחרונה מטרת העל שלי היא עיצוב וחיטוב. סה"כ ימים בשבוע שאני מקדיש לספורט : 5-6.

בהתאם למטרת העל הנ"ל, אני מעוניין לקבל חוות דעת על 2 תכניות אימונים - אחת שהשתמשתי בה במהלך החודשיים האחרונים (בערך) ואחת שאני שוקל לעבור אליה עכשיו.

(1) התכנית שעשיתי בחודשיים האחרונים :

אירובי : 3/4 אימונים בשבוע - ריצות/ סקי.

כוח : שני אימונים בשבוע של A, כלומר כל הגוף. הבחירה שלי בזה הייתה מהשיקול שאני לא רוצה להתנפח, אני רוצה להתעצב (הורדת עודפי שומן) ואני רוצה גם שאימוני הכוח יעזרו לתהליך ההרזיה, אך מצד שני שלא "יבזבזו" לי יותר מדי ימים של אירובי. כלומר, 2 אימונים מסוג A נראה לי כמו פתרון טוב מאחר וכל קבוצת שריר מקבלת 2 אימונים בשבוע וגם נשארו לי מספיק ימים לאירובי.

פירוט אימוני הכוח : אימון של "סופר סטים", כלומר הייתי עושה כל פעם 2 תרגילים במכה עם הפסקה של כדקה בין 2 סטים. למשל : הייתי מתלבש על 2 מכונות לרגליים, עושה סט במכונה 1 וישר אחרי זה סט במכונה 2 ואז נח דקה. ככה 3 סטים כפולים ועובר לצמד התרגילים הבא.

התרגילים שהייתי עושה :

רגליים + רגליים
רגליים + רגליים
יד קדמית + חזה
יד קדמית + חזה
גב + יד אחורית
גב + יד אחורית

(סה"כ 4 תרגילי רגליים ו-2 תרגילים בכל קבוצת שריר אחרת)

יש לציין שדילגתי על כתפיים מאחר ויש לי רגישות שם ומאחר שאני גם ככה מרגיש אותם עובדים בשאר התרגילים.

(2) התכנית שאני שוקל לעבור אליה :

אירובי : ללא שינוי

כוח : 2/3 אימונים בשבוע של A/B, ללא סופר סטים. 3 קבוצות שריר בכל אימון ו-3 תרגילים לכל קבוצת שריר (כולל כתפיים הפעם).

החסרונות של תכנית זו :

א. תכנית זו יעילה כאשר עושים לפחות 3 אימונים בשבוע, אך זה אומר שיום אחד של אירובי הולך לי.
ב. נראה לי שהיא יותר מתאימה לכאלו שמחפשים "להתנפח" ופחות למי שרוצה להוריד במשקל, להוריד עודפי שומן ולהתעצב.

אז מה דעתכם, מה יותר משרת את מטרת העל שלי? ובלי קשר למטרת העל מה דעתכם על התכניות?

תודה!!

אני בעד מורכבים בעצימות גבוהה בחיטוב, סופרסטים לא ממש מאפשרים לך לעבוד בעצימות הרצויה ויש לי הרגשה שבתוכנית ב' אין מורכבים.
אני גם לא ממש מסמפט פיצולים בחיטוב, אבל על טעם ועל ריח..
בקיצור, לא זה ולא זה.

• פותח/ת השרשור
אני בעד מורכבים בעצימות גבוהה בחיטוב, סופרסטים לא ממש מאפשרים לך לעבוד בעצימות הרצויה ויש לי הרגשה שבתוכנית ב' אין מורכבים.
אני גם לא ממש מסמפט פיצולים בחיטוב, אבל על טעם ועל ריח..
בקיצור, לא זה ולא זה.

א' : מה זה אומר "מורכבים"?

ב' : מה הכוונה בפיצולים, A/B?

ג' : אם לא זה ולא זה - מה כן?

תודה

א' : מה זה אומר "מורכבים"?

ב' : מה הכוונה בפיצולים, A/B?

ג' : אם לא זה ולא זה - מה כן?

תודה

א' - מורכבים - תרגילים שמערבים יותר ממפרק אחד, אני אישית התכוונתי לתרגילי הבסיס - סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מקבילים, מתח, חתירה.
ב' - כן, AB. אני מעדיף שלא לפצל בחיטוב, אבל אני לא אלחם על זה.
ג' - תוכנית שתורכב מהתרגילים של סעיף א' בעצימות יחסית גבוהה בשביל לשמור מסת שריר. יש לך בפורטל דוגמאות.

• פותח/ת השרשור
א' - מורכבים - תרגילים שמערבים יותר ממפרק אחד, אני אישית התכוונתי לתרגילי הבסיס - סקוואט, בנץ', דדליפט, פרס, מקבילים, מתח, חתירה.
ב' - כן, AB. אני מעדיף שלא לפצל בחיטוב, אבל אני לא אלחם על זה.
ג' - תוכנית שתורכב מהתרגילים של סעיף א' בעצימות יחסית גבוהה בשביל לשמור מסת שריר. יש לך בפורטל דוגמאות.

אוקיי, אז אתה אומר שעדיף A מאשר AB (שזו הייתה האינטואיציה הראשונית שלי) רק בלי סופר סטים וגם לשאוף לשלב תרגילים מורכבים.

ניסיתי לחפש בפורטל דוגמאות ספציפיות לחיטוב וגם לפי מה שאתה אומר ולא מצאתי, אפשר הנחייה ממך לאן לגשת או לינק ספציפי?

תודה!

• פותח/ת השרשור
תודה, אשמח להמלצות על תכניות נוספות אם יש..

נ.ב - בתכנית של רק A, זה בסדר שיש רק תרגיל אחד לכל קבוצת שריר? זה לא מעט מדי?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית