הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית עזרה בתוכנית שבניתי

• פותח/ת השרשור Eli_S
  • פורסם בתאריך

Eli_S

משתמש מתחיל
44
0
נק' מוניטין:
0
44
0
שלום.

הגובה שלי הוא 1.83 מטר והמשקל עומד על 80 (אם להיות מדויק אז 79.8). אני בן 18 עוד מעט.
חזרתי למכון לא מזמן, והתחלתי להתאמן בתוכנית AB שבניתי לעצמי (על סמך קריאת מאמרים, דעות של אנשים וכד' )
לא מזמן המאמן במכון כושר אמר שהתוכנית שלי לא אפקטיבית למטרה שלי.
אני רוצה להעלות במשקל ולצבור מסה (בערך משקל 85-87) ולהעלות במשקלי העבודה.
אני עובד בשבוע ABXABXX .

A - חזה, כתפיים ויד אחורית
B - גב, יד קדמית ורגליים.

כל התוכנית שלי רשומה פה:
http://i39.tinypic.com/2yvotn6.jpg

לגבי בטן, אני עושה 3 פעמים בשבוע.
חשוב לציין שכל אימון יוצא לי בסביבות שעה וחצי לבין שעה וארבעים וחמש דקות.

אשמח לשמוע מה דעתכם על התוכנית, אם יש הצעות לשיפור ולמה היא טובה או לא טובה.
תודה רבה וחג שמח!

מה המטרה של הסופר סטים? אתה רוצה לעלות במשקלי עבודה, לא להתיש את עצמך שלא לצורך...
בשביל מה כל כך הרבה תרגילים ליד אחורית וקדמית? מספיק תרגיל אחד לכל אחד מהם וגם זה לא חובה
בכתפיים אין טעם לעשות גם לחיצות וגם הרחקה... תתמקד בלחיצות כתפיים עם מוט אולימפי (פרס)
לא ציינת בכלל כמות חזרות..

משעמם בשיעור מתמטיקה ?
התוכנית זבל עם יותר מידי נפח ויותר מידי תרגילים קח תוכנית מהפורטל ואתה תראה תוצאות טובות יותר.

• פותח/ת השרשור
מה המטרה של הסופר סטים? אתה רוצה לעלות במשקלי עבודה, לא להתיש את עצמך שלא לצורך...
בשביל מה כל כך הרבה תרגילים ליד אחורית וקדמית? מספיק תרגיל אחד לכל אחד מהם וגם זה לא חובה
בכתפיים אין טעם לעשות גם לחיצות וגם הרחקה... תתמקד בלחיצות כתפיים עם מוט אולימפי (פרס)
לא ציינת בכלל כמות חזרות..

תודה על התגובה.
קודם כל המטרה של הסופר סטים היא לחסוך זמן. לדוגמה בכתפיים, אם אני לא יעשה סופר סט של הדלתא האחורית והטרפזים, יצא שאני אוותר על אחד מהם. מה רע בסופר סטים?
2 תרגילים ליד אחורית ויד קדמית, למה יותר מידי? תרגיל אחד זה קצת מידי כי היד קדמית שלי בפיגור ביחס לשאר הגוף.
לגבי ההרחקה, אני אוהב את התרגיל הזה ומרגיש טוב את הכתפיים. כמובן שאני נותן יותר חזק במוט, ההרחקה זה בשביל יותר דגש על הדלתא האמצעית. מה דעתך?

משעמם בשיעור מתמטיקה ?
התוכנית זבל עם יותר מידי נפח ויותר מידי תרגילים קח תוכנית מהפורטל ואתה תראה תוצאות טובות יותר.
חחחחחחחחחחחחחח דווקא לא משעמם במתמטיקה..
אם התוכנית זבל כמו שאתה אומר, אתה יכול לשלוח לי בבקשה את התוכנית שאתה מדבר עליה?

לגבי כמות חזרות, אני עושה 6-10 חזרות. לפעמים אני עושה משקל קל ל 12-15 חזרות בשביל חימום
אשמח לעוד תגובות

תודה על התגובה.
קודם כל המטרה של הסופר סטים היא לחסוך זמן. לדוגמה בכתפיים, אם אני לא יעשה סופר סט של הדלתא האחורית והטרפזים, יצא שאני אוותר על אחד מהם. מה רע בסופר סטים?
2 תרגילים ליד אחורית ויד קדמית, למה יותר מידי? תרגיל אחד זה קצת מידי כי היד קדמית שלי בפיגור ביחס לשאר הגוף.
לגבי ההרחקה, אני אוהב את התרגיל הזה ומרגיש טוב את הכתפיים. כמובן שאני נותן יותר חזק במוט, ההרחקה זה בשביל יותר דגש על הדלתא האמצעית. מה דעתך?

לגבי כמות חזרות, אני עושה 6-10 חזרות. לפעמים אני עושה משקל קל ל 12-15 חזרות בשביל חימום
אשמח לעוד תגובות
לא אמרתי שסופר סט זה רע. אבל, בתור מתאמן מתחיל (אחד שמסוגל לעלות משקל עבודה מאימון לאימון), אתה מתרכז לא בעיקר. העיקר מבחינתך כרגע צריך להיות לעלות במשקלי עבודה. שתצא מסטטוס של מתאמן מתחיל תוכל להתחיל לשלב טכניקות עבודה אחרות.
2 סטים זה יותר מדי. היד האחורית שלך עובדת בכל תרגילי החזה והכתפיים. היד הקדמית בתרגילי הגב (ואם אתה עושה מתח אז בכלל), לעבוד עליהם בנוסף זה פשוט להתעלל בהם, שלא לצורך. ככל שתעבוד עליהם יותר, אתה תפגע בהתאוששות שלהם, ותפגע בהעלאת משקלים בתרגילים הבאמת חשובים. כנ"ל לגבי הכתפיים.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שסופר סט זה רע. אבל, בתור מתאמן מתחיל (אחד שמסוגל לעלות משקל עבודה מאימון לאימון), אתה מתרכז לא בעיקר. העיקר מבחינתך כרגע צריך להיות לעלות במשקלי עבודה. שתצא מסטטוס של מתאמן מתחיל תוכל להתחיל לשלב טכניקות עבודה אחרות.
2 סטים זה יותר מדי. היד האחורית שלך עובדת בכל תרגילי החזה והכתפיים. היד הקדמית בתרגילי הגב (ואם אתה עושה מתח אז בכלל), לעבוד עליהם בנוסף זה פשוט להתעלל בהם, שלא לצורך. ככל שתעבוד עליהם יותר, אתה תפגע בהתאוששות שלהם, ותפגע בהעלאת משקלים בתרגילים הבאמת חשובים. כנ"ל לגבי הכתפיים.

אמממ.. תודה על התגובה אבל בכל זאת, בלי להשתחצן אני לא "מתחיל"
הייתי בכושר לפני שנרשמתי, וגם אני לא מרגיש שאני לא מתאושש מאימון לאימון, אתה מבין? כאילו אני לא חושב שאני במצב של overtrainig.
מה דעתך? כמובן שאם אני מרגיש שאני ביום חלש (לא אכלתי מספיק, לא ישנתי טוב וכד') אז אני מוותר על הסופר סטים, אבל עדיין עושה אימון טוב..

אמממ.. תודה על התגובה אבל בכל זאת, בלי להשתחצן אני לא "מתחיל"
הייתי בכושר לפני שנרשמתי, וגם אני לא מרגיש שאני לא מתאושש מאימון לאימון, אתה מבין? כאילו אני לא חושב שאני במצב של overtrainig.
מה דעתך? כמובן שאם אני מרגיש שאני ביום חלש (לא אכלתי מספיק, לא ישנתי טוב וכד') אז אני מוותר על הסופר סטים, אבל עדיין עושה אימון טוב..
זה שאתה לא חושב שאתה מתאמן מתחיל זה לא אומר שאתה לא כזה (בלי לזלזל)
מה המשקלי עבודה שלך במורכבים? סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס,?

• פותח/ת השרשור
זה שאתה לא חושב שאתה מתאמן מתחיל זה לא אומר שאתה לא כזה (בלי לזלזל)
מה המשקלי עבודה שלך במורכבים? סקוואט, דדליפט, בנץ' פרס,?
הכוונה ב "לא מתחיל" זה שהייתי מתאמן לפני, לא בהכרח במכון אלא עם משקל הגוף שלי, בקיצור היה לי בסיס
בבנץ' אני דוחק 70 ל 6-7 חזרות (מתכוון להעלות אימון הבא ל 75) ובסקוואט (התחלתי לא מזמן לעשות) אז 60..
חחח אני יודע שהסקוואט לא משהו.. אני אשפר בעזרת ה'
דדליפט אני לא עושה בנתיים

הכוונה ב "לא מתחיל" זה שהייתי מתאמן לפני, לא בהכרח במכון אלא עם משקל הגוף שלי, בקיצור היה לי בסיס
בבנץ' אני דוחק 70 ל 6-7 חזרות (מתכוון להעלות אימון הבא ל 75) ובסקוואט (התחלתי לא מזמן לעשות) אז 60..
אל תעלה ל-75 ק"ג בבנץ', קפיצות של 5 ק"ג יגרמו לך להתקע מוקדם.
בקשר לתוכנית, פשוט גרוע.
מה זה הנפח הזה? אתה לא תתאושש ממנו אף פעם כמו שצריך, בנוסף תשכח מהתקדמות במשקלים
ותתכונן לדלקות כתפיים.

הייתי ממליץ לך ללכת על SS, לבנות בסיס ומשם להמשיך הלאה לפיצולים.
אם אתה בכל זאת רוצה פיצולים כבר עכשיו, תקח משהו מוכן מהפורטל.

כמו שאמרתי אתה מתאמן מתחיל, וכמתאמן מתחיל הדבר היחיד שאתה צריך לחשוב עליו זה איך לעלות משקלי עבודה

@אלי

הנפח של התוכנית שלך מטורףףףףףףףףף מי בנה לך דבר כזה צריך לשבור לו רגל שמאל ויד ימין (לאיזון 😃 )...

הציעו לך SS בתור התחלה אני מציע לך FBW שזה ביסוד דומה...תבחר אחת מהם ותתחיל ברגוע , בתוכנית בעלת נפח שלא תוביל אותך לפציעה .

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אתה מתאמן מתחיל, וכמתאמן מתחיל הדבר היחיד שאתה צריך לחשוב עליו זה איך לעלות משקלי עבודה

@אלי

הנפח של התוכנית שלך מטורףףףףףףףףף מי בנה לך דבר כזה צריך לשבור לו רגל שמאל ויד ימין (לאיזון 😃 )...

הציעו לך SS בתור התחלה אני מציע לך FBW שזה ביסוד דומה...תבחר אחת מהם ותתחיל ברגוע , בתוכנית בעלת נפח שלא תוביל אותך לפציעה .

אני לא מבין, זה שיש הרבה נפח זה דבר רע?
SS אני מעדיף לא לעשות, ו FBW כבר עשיתי, החלפתי ל AB
בגדול, מה לא בסדר? איפה אני יכול לשפר? חוץ מלהוריד תרגילים שאני לא חושב שצריך להוריד, לא שמעתי עוד הצעות..

תודה שוב

לא
בגדול, מה לא בסדר? איפה אני יכול לשפר? חוץ מלהוריד תרגילים שאני לא חושב שצריך להוריד, לא שמעתי עוד הצעות..

תודה שוב

הנפח לא רק רע , שזה בלשון המעטה אמרו לך זה יוביל אותך לפציעה (דלקת בכתף זה דוגמה קלאסית).

כול התוכניות מרוכזות פה בפורטל.
http://www.kilogram.co.il/cat/תוכניות-אימונים/

אם אתה רוצה משהוא מגביל לתוכנית AB שלך כנס אז לפה .

http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

חג שמח !

תודה שוב
אם בכל מקרה אתה עושה מה שנראה לך ולא שומע לעצות שקיבלת, אז בשביל מה אתה מבקש עזרה?

• פותח/ת השרשור
לא

הנפח לא רק רע , שזה בלשון המעטה אמרו לך זה יוביל אותך לפציעה (דלקת בכתף זה דוגמה קלאסית).

כול התוכניות מרוכזות פה בפורטל.
http://www.kilogram.co.il/cat/תוכניות-אימונים/

אם אתה רוצה משהוא מגביל לתוכנית AB שלך כנס אז לפה .

http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

חג שמח !

תודה על התוכניות. בגדול, ממה שהבנתי מימך התוכנית (שבניתי) יותר מידי קשה בשבילי, זה מה שאתה אומר?

אם בכל מקרה אתה עושה מה שנראה לך ולא שומע לעצות שקיבלת, אז בשביל מה אתה מבקש עזרה?

לא לא.. לא הבנת אותי נכון
אתה נתת עצה (שאני מודה ומעריך) ואני אנסה אותה, למרות שאני לא חושב שצריך להוריד (אני בכל זאת אנסה)

בגדול, אתם אומרים שהתוכנית שלי יותר מידי קשה בשבילי? הבנתי נכון? זה עלול לגרום לפציעות לדעתכם?

תודה על התוכניות. בגדול, ממה שהבנתי מימך התוכנית (שבניתי) יותר מידי קשה בשבילי, זה מה שאתה אומר?

לא לא.. לא הבנת אותי נכון
אתה נתת עצה (שאני מודה ומעריך) ואני אנסה אותה, למרות שאני לא חושב שצריך להוריד (אני בכל זאת אנסה)

בגדול, אתם אומרים שהתוכנית שלי יותר מידי קשה בשבילי? הבנתי נכון? זה עלול לגרום לפציעות לדעתכם?
זה לא שהיא יותר מדי קשה... פשוט לא מתאימה...
במצבך כרגע אתה צריך להבין מה אתה רוצה להוציא מהאימונים שלך... אני יענה לך על זה... אתה רוצה להתקדם במשקלי עבודה בתרגילים המרכזיים בתוכנית שלך , סקוואט, מתח, בנץ' פרס, לחיצות כתפיים עם מוט (פרס), אין לך שם דדליפט וחבל אבל נגיד. ברגע שתתקדם במשקלי העבודה אתה תשיג את שני הדברים שאתה כל כך רוצה - להתנפח ולהתחזק.
כל התוספות האלה, התרגילי ידיים, העוד תרגילי כתפיים, הסופר סטים, התרגילי רגליים שאתה מוסיף, הם פשוט יפגעו בך, יפגעו ביכולת שלך להתאושש, ביכולת שלך להתקדם במשקלי עבודה. במידה מסוימת זה גם יכול להוביל לפציעה אבל זאת לא הנקודה....
מקווה שהבנת, כך את זה לאן שאתה רוצה, בהצלחה..

^ מה ששחר אמר בגדול זה התשובה שלי ^

תתרכז בעיקרבתרגילים ה "כבדים" או בשפה היותר נכונה "מורכבים"... כול התרגילים של השרירים הקטנים יד קדמית , אחורית וכדומה זה על מנת לעזור לנו להתקדם בתרגילים המורכבים ולאאא הפוך 😃..

חג שמח !

• פותח/ת השרשור
זה לא שהיא יותר מדי קשה... פשוט לא מתאימה...
במצבך כרגע אתה צריך להבין מה אתה רוצה להוציא מהאימונים שלך... אני יענה לך על זה... אתה רוצה להתקדם במשקלי עבודה בתרגילים המרכזיים בתוכנית שלך , סקוואט, מתח, בנץ' פרס, לחיצות כתפיים עם מוט (פרס), אין לך שם דדליפט וחבל אבל נגיד. ברגע שתתקדם במשקלי העבודה אתה תשיג את שני הדברים שאתה כל כך רוצה - להתנפח ולהתחזק.
כל התוספות האלה, התרגילי ידיים, העוד תרגילי כתפיים, הסופר סטים, התרגילי רגליים שאתה מוסיף, הם פשוט יפגעו בך, יפגעו ביכולת שלך להתאושש, ביכולת שלך להתקדם במשקלי עבודה. במידה מסוימת זה גם יכול להוביל לפציעה אבל זאת לא הנקודה....
מקווה שהבנת, כך את זה לאן שאתה רוצה, בהצלחה..

^ מה ששחר אמר בגדול זה התשובה שלי ^

תתרכז בעיקרבתרגילים ה "כבדים" או בשפה היותר נכונה "מורכבים"... כול התרגילים של השרירים הקטנים יד קדמית , אחורית וכדומה זה על מנת לעזור לנו להתקדם בתרגילים המורכבים ולאאא הפוך 😃..

חג שמח !

הבנתי אתכם, תודה רבה אני אנסה באימון הבא
אגב, כמה זמן בערך צריך לצאת אימון כזה? (כמו בפורטל)

הבנתי אתכם, תודה רבה אני אנסה באימון הבא
אגב, כמה זמן בערך צריך לצאת אימון כזה? (כמו בפורטל)

קשה להעריך במדוייק , זה תלוי בהפסקות שלך בין סט לסט ובין תרגיל לתרגיל וזה אפילו תלוי בעומס במכון כושר ואם אתה חברותי מידי גם 😃...

אימון FBW לוקח בסביבות שעה עד שעה ורבע נטו אם מה שרשמתי למעלה מתקצר למינימום.
לגבי SS זה בערך 45 דקות ... אבל ממש בערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית