הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם ניתן לרזות כמעט ללא ארובי ?

• פותח/ת השרשור ולד
  • פורסם בתאריך

ולד

משתמש מתחיל
15
1
נק' מוניטין:
7
15
1
בבית בפארק
שלום,

בגלל מצבי הבריאותי ,אני לא מסוגל לעשות פעילות אירובית אינטנסיבית יעילה.
לרוץ אני לא יכל, בעצם אני לא יכל לבצע כל סוג של פעילות אירובית ללא תמיכה (קפיצה בדלגית למשל או סקווטים)

מה שכן, אני יכל לשחות אבל די לאט .
יש לי אופני כושר בבית, לדעתי הם מהווים את הפעילות האירובית הטובה ביותר ,גם בזכות חוסר עומס יחסי על הברכיים.

האם בעזרת אימוני כח ותזונה נכונה אוכל לרזות ?

במידה והתשובה חיובית, אשמח לקבל המלצה לתפריט או עקרונות עלפיהם ניתן לבנות תפריט נכון עבורי

תודה רבה

שלום,

בגלל מצבי הבריאותי ,אני לא מסוגל לעשות פעילות אירובית אינטנסיבית יעילה.
לרוץ אני לא יכל, בעצם אני לא יכל לבצע כל סוג של פעילות אירובית ללא תמיכה (קפיצה בדלגית למשל או סקווטים)

מה שכן, אני יכל לשחות אבל די לאט .
יש לי אופני כושר בבית, לדעתי הם מהווים את הפעילות האירובית הטובה ביותר ,גם בזכות חוסר עומס יחסי על הברכיים.

במידה והתשובה חיובית, אשמח לקבל המלצה לתפריט או עקרונות עלפיהם ניתן לבנות תפריט נכון עבורי

תודה רבה

אפשר בהחלט לרדת לאחוז שומן נמוך יחסית כלל ללא אירובי(יהיה קצת יותר קשה אבל אפשר)
רוב מוחלט מחברי הפורום מחכים לסוף החיטוב בדר"כ כשזה הופך לממש קשה, ומשלבים שם אירובי.

אתה צריך כיוון, קרא את המאמר הבא:
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

תקרא,תפנים אותו טוב טוב(אפילו תקרא פעמיים עם צריך)
וצא לדרך.

*אפשר לשאול מה המגבלה הפיזית שלך?
- אם אתה צריך עוד עזרה תהיה חופשי לשאול(צטט אותי), או בהודעה פרטית.
בהצלחה.

אפשר לרזות גם בלי שום אימון, פשוט ע"י שמירה על מאזן קלוריות שלילי, דהיינו לאכול פחות קלוריות ממה ששורפים. אימון אירובי עוזר להשיג את המטרה הזאת כי הוא מגדיל את כמות הקלוריות שנשרפות, בתנאי שלא "מפצים" עליו בהגדלת הכמות הנאכלת (יש אנשים שתחושת הרעב שלהם מתגברת אחרי אימון). אימוני כוח כמעט לא עוזרים לירידה במשקל כי כמות האנרגיה שמוציאים באימונים כאלה אינה גדולה. לעומת זאת אימוני כוח יגרמו לכך שהירידה במשקל תהיה קצת יותר על חשבון השומן וקצת פחות על חשבון השרירים, וזה, כמובן, משהו טוב.

אני חושב שבמצבך כדאי לך להתייעץ עם מומחה שמכיר את הבעיות שלך מקרוב ויוכל להתאים לך תוכנית אימונים.לגבי התזונה אני מניח שאין הבדל ממשי בינך לבין אנשים "רגילים" (סליחה על המילה הלא-מתאימה, לא עולה בדעתי משהו טוב יותר) מלבד האפשרות שאתה פחות מתנועע בדרך כלל, כך שאתה שורף פחות קלוריות ממה שמופיע בטבלאות ובמחשבונים למיניהם, כך שכל דיאטיקנית תוכל לעזור לך. לגבי התרגילים ושיטות האימון לדעתי כדאי לך להסתייע בפיזיותרפיסט שמתמחה באנשים עם מוגבלויות, לפחות לכמה פגישות. אני מכיר מישהו טוב (מאזור במרכז) ואם אתה מעוניין שלח לי מסר פרטי.

• פותח/ת השרשור
אפשר בהחלט לרדת לאחוז שומן נמוך יחסית כלל ללא אירובי(יהיה קצת יותר קשה אבל אפשר)
רוב מוחלט מחברי הפורום מחכים לסוף החיטוב בדר"כ כשזה הופך לממש קשה, ומשלבים שם אירובי.

וצא לדרך.

*אפשר לשאול מה המגבלה הפיזית שלך?
- אם אתה צריך עוד עזרה תהיה חופשי לשאול(צטט אותי), או בהודעה פרטית.
בהצלחה.

תודה רבה על תגובתך.

אני סובל מ CP (שיתוק מוחין) מולד. אני נעזר במקל הליכה על מנת לשמור על יציבות . אני מניח שחוסר היציבות מונע ממני את היכולות לתהעמלות אירובית מקיפה ומועילה.

אקרא את המאמר עליו המלצת , מקווה שאוכל ללמוד את הנושא לעומק .

במידה ויהיו לי שאלות, אודה למענה מצדך.

תודה רבה על תגובתך.

אני סובל מ CP (שיתוק מוחין) מולד. אני נעזר במקל הליכה על מנת לשמור על יציבות . אני מניח שחוסר היציבות מונע ממני את היכולות לתהעמלות אירובית מקיפה ומועילה.

אקרא את המאמר עליו המלצת , מקווה שאוכל ללמוד את הנושא לעומק .

במידה ויהיו לי שאלות, אודה למענה מצדך.

תרגיש חופשי לשאול כמה שבא לך ומתי שבא לך, אני פה לעזור 😃.
בעניין הבעיה שיש לך אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא לפני כל דבר שאתה עושה מתחום התזונה והאימונים(או שאתה יודע מה מותר ומה אסור)
שוב בהצלחה,תרגיש חופשי לשאול.

אני מאמן מישהו עם CP כבר שנתיים בערך, הוא עושה אירובי בשחייה או אלפטיקל, לא יותר מ10-15 דקות כל פעם, והוא מצליח לשמור על המשקל ללא קשיים.
אתה צריך להצמד למאמן טוב שיודע לאלתר ומכיר ארסנל רחב של תרגילים, רוב הסיכויים שבעזרתו תוכל להחליף את כל התרגילים "הסטנדרטיים" שאתה לא יכול לעשות.
(אני עובד במרכז שיקומי ומאמן אנשים אחרי תאונות, לפעמים ללא יד או רגל, כך שאני די משופשף בקומבינות האלו)
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תודה על העידוד

אני יכל לעשות אליפטיקל, הליכה על מכשיר ריצה (כי יש אפשרות לתמיכה).

המכשיר הכי טוב לדעתי (יכל להיות שאני טועה ויש טובים יותר) הוא מכשיר חתירה, בו זמנית יש עבודה על הגב, על הבטן (אם מכניסים אותה פנימה ושומרים לאורך התרגיל) , יכל להיות שמכשיר החתירה עובד גם על הקרדיו (אנא תקנו אותי אם אני טועה).

הבעיה שברוב המכונים בהם הייתי (מאז גיל 14 ON\OFF ) אין מכשיר טוב לחתירה, יש את החתירה במכונה אבל זה תרגיל שונה , לדעתי .

אני מתכוון לחתירה כזו

אני מתכוון לחתירה כזו
בחדר הכושר אשר במרכז הספורט בבי"ח מאיר יש להם מכשיר כזה. זה מכשיר טוב לקרדיו אם אתה מפעיל אותו על התנגדות נמוכה ועושה מספר חזרות גדול - בדומה לחתירה אמיתית בסירה.

• פותח/ת השרשור
האם מכשיר זה מהווה חלופה כלשהי למכשיר עליו מתקיים הדיון ?

העניין הוא שאני מתגורר בראשל"צ, מצאתי שני פארקים צמודים בהם יש את כל מה שאני צריך (למיטב הבנתי) על מנת לשמור על כושר.
אני מצליח לעבוד על 99% מן המתקנים בזכות התמיכה שישנה.

מחירי המנוי לחדר כושר, עלו משמעותית בזמן האחרון, אם ניתן למצוא חלופה חינמית ,לא יהיה מאושר ממני .

על מנת שתוכלו להתרשם מן המגוון ,אעלה תמונות בקרוב (מחר) .

לא ניתן לשנות התנגדות
בדקתי באתר היצרן ונראה שהמוצר הזה מיועד לפעילות אנארובית קצרה (ממליצים שם על שני סטים של 10 חזרות) כך שכנראה ההתנגדות גדולה יחסית ולא תוכל להשתמש בו בצורה שאתה רוצה. אבל בניגוד אלי אתה מכיר אותו לא רק מתמונה, כך שדי טפשי מצידי לנסות לתת לך עצות בעניין הזה. אם אתה מצליח לבצע עליו פעילות אירובית, ואם הפעילות הזאת מוצאת חן בעיניך, קדימה! כל פעילות אירובית שמעלה את הדופק שלך ושאתה מסוגל להתמיד בה תשיג את המטרה.

• פותח/ת השרשור

וצא לדרך.

התחלתי לקרוא את המאמר וכבר בתחילת הדרך צצו לי מספר שאלות ובקשות לגבי השומן.

1.האם אפשרי לאכול אגוזי מלך בלבד על מנת לצרוך אומגה 3+6 או שכדאי לגוון ?

מבחינת טעם אני חושב שאסתדר רק עם אגוזי מלך .

ישנו כאן גם הפאן הכלכלי (הוא יהווה גורם מרכזי מבחינתי) , אם ניתן לצרוך אומגה 3+6 במוצר אחד, יותר משתלם כלכלית לרכוש מוצר זה בלבד
כמובן שאם הדבר מזיק לבריאות , אגוון במוצרים בהם ישנה אומגה 3 או אומגה 6 בלבד.

אם ישנם מוצרים נוספים בהם ישנה אומגה 3+6 , אשמח לדעת מהם ?

2.כפי שהבנתי מן המאמר, בבשר+חלב יש חלבון הנחוץ לתהליך ירידה במשקל מכאן נובע ששני מוצרים אלה חשוב מאוד לצרוך אבל בשר+חלב מכילים שומן רווי (בו ישנן 9 קלוריות שזה יותר מפי 2 מאשר בפחמימות בהן יש להמעיט או לוותר עליהן כלל והרי המטרה היא גרעון קלורי)
אני מניח שניתן להמיר חלק כלשהו של בשר+חלב במוצרים אחרים, הייתי רוצה לדעת מהם ? (רשימה מורחבת תעזור עד מאוד).

3.אשמח לקבל רשימה מורחבת של מוצרים המכילים אומגה 9

תודה רבה

התחלתי לקרוא את המאמר וכבר בתחילת הדרך צצו לי מספר שאלות ובקשות לגבי השומן.

1.האם אפשרי לאכול אגוזי מלך בלבד על מנת לצרוך אומגה 3+6 או שכדאי לגוון ?

מבחינת טעם אני חושב שאסתדר רק עם אגוזי מלך .

ישנו כאן גם הפאן הכלכלי (הוא יהווה גורם מרכזי מבחינתי) , אם ניתן לצרוך אומגה 3+6 במוצר אחד, יותר משתלם כלכלית לרכוש מוצר זה בלבד
כמובן שאם הדבר מזיק לבריאות , אגוון במוצרים בהם ישנה אומגה 3 או אומגה 6 בלבד.

אם ישנם מוצרים נוספים בהם ישנה אומגה 3+6 , אשמח לדעת מהם ?

2.כפי שהבנתי מן המאמר, בבשר+חלב יש חלבון הנחוץ לתהליך ירידה במשקל מכאן נובע ששני מוצרים אלה חשוב מאוד לצרוך אבל בשר+חלב מכילים שומן רווי (בו ישנן 9 קלוריות שזה יותר מפי 2 מאשר בפחמימות בהן יש להמעיט או לוותר עליהן כלל והרי המטרה היא גרעון קלורי)
אני מניח שניתן להמיר חלק כלשהו של בשר+חלב במוצרים אחרים, הייתי רוצה לדעת מהם ? (רשימה מורחבת תעזור עד מאוד).

3.אשמח לקבל רשימה מורחבת של מוצרים המכילים אומגה 9

תודה רבה

1)*כן זה לא באמת משנה(אני אגיד לך תאמת, לרוב האנשים פה פחות אכפת מויטמינים, יותר מערכים תזונתיים שומן-חלבון-פחמימה)
*תשלב, תתעסק יותר בכמה שומן כמה פחמימה כמה חלבון.

2)כל שומן הוא 9 קלוריות לגרם, אבל יש לך היום מגוון של מוצרים דלי-שומן(בבשר יש חזה עוף וחזה הודו), ובגבינות פשוט גבינות רצות (1-3% וכו')
אין משהו ספציפי שיעזור, אבל באתר הבא אתה יכול לראות פירוט ערכים בקירוב:

http://www.foodsdictionary.co.il/calculators/calories.php
תחפש ותראה איזה בשר ואיזה מוצרי חלב הכי נוח לך להכניס לתפריט.

3)מוצרים המכילים הכי הרבה אומגה 9:

1. שמן אגוזי לוז
  2. שמן זית
  3. שמן שקדים
  4. שמן אבוקדו
  5. OiliO - קנולה אקסטרה של שופרסל
  6. שמן קנולה
  7. שמן גוגואים
  8. שומן אווז
  9. שמן עץ התה
  10. אגוזי לוז מיובשים - קלויים

לעוד שאלות תרגיש חופשי.

2. חזה עוף הוא חלבון נקי. (חלבון בין הזולים שיש, תחפש מבצעים)
אבקת חלבון זה ג"כ יחסית נקי ויוצא ברוב הפעם משתלם כלכלי.

גבנ"צ זה רק חלבון ושומן, כך שזה יכול לסגור לך פינה של שני הדברים הללו ויוצא ג"כ מאוד זול. תקנה לפי משקל.
ביצים ג"כ יחסית זול, כל ביצה ~7 גרם חלבון. (ויש בחלמון את השומן).

אלו הדברים בגדול שזולים ומשתלמים.

• פותח/ת השרשור
בתחילת השבוע נרשמתי לחד"כ
הצלחתי לעשות אירובי 50 דקות :20 אופניים+20 הליכון+אליפטי

שמתי לב השבוע שהתחלתי לאכול יותר ירקות
אתמול אפילו אכלתי גבינה לבנה בערב :sporty074:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית