הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה שחקני כדורסל מקצועניים לא מרימים משקולות?

שמת לב שביקשתי שתכתוב דברים כאלה בפרטי? ובקשר לוויכוח עם ויבריל, קיבלתי גב ממישהו שאני סומך עליו שנגעתי לויבריל ובעצם לכל בעלי היותר אגו ממשקל על המוט כאן בנקודה רגישה. אבל זה כבר העבר הרחוק. אגב, אתה לועג לי כשאתה משתמש במילה טיפשי שלא פחותה מליצן, לטעמי (ולא רק לטעמי) הוא ממש לא היה טיפשי ותשים לב איזה תגובה מורכבת הנחש ענה לי (שוב, רק המנהלים כאן מציגים רמה גבוהה)
שמתי לב, בחרתי להתעלם
ולעומתך אני טוען שהוויכוח טיפשי(=לא במקום, מיותר, לא חשוב, לא הגיוני) ולא שאתה טיפש/ליצן/העלבה כלשהי אחרת שמתייחסת אליך ולא לפעולה שלך. יש הבדל
ואם רק המנהלים מציגים רמה גבוהה זה משהו שאני לא הולך להיכנס אליו בכלל. תבחר לראות מה שבא לך
בכל מקרה - אין לי סיבה להמשיך מעבר לזה. ערב טוב 😃

2 ענפי הספורט קרובים מאד לליבי בגלל ששיחקתי פוטבול וגם כדורסל חצי מקצועני, אתם צריכים להבין ש90% מהאתלטים בארה"ב מגיל תיכון או אולי לפני(מי ש"מיועד" להיות אתלט עושה פשוט כל ספורט אפשרי ופשוט בסוף בוחר במה הוא הכי כשרוני בנוסף לאתלטיות שלו) מסקביטים\מדדלפטים\בנץ\פרס בנוסף לזה הם עושים המון המון אימוני אתלטיקה ושטויות בלי קשר שהם מגיעים לקולג' כבר דוחפים להם חומרים.
כל ספורט דורש טכניקה, אם זאת טכניקה חשיבתית\מנטלית\פיזיולוגית - לגבי פוטבול בכל פוזיציה על המגרש חייבת להיות לך טכניקה מאד מאד גבוהה של 1001 דברים בנוסף לאתלטיות ברמה הכי גבוהה שיש (הפוטבוליסטים נחשבים לאתלטים הכי גדולים מכל ענפי הכדור היום וגם הכי אינטיליגנטים)

• פותח/ת השרשור
לגבי פוטבול בכל פוזיציה על המגרש חייבת להיות לך טכניקה מאד מאד גבוהה של 1001 דברים בנוסף לאתלטיות ברמה הכי גבוהה שיש (הפוטבוליסטים נחשבים לאתלטים הכי גדולים מכל ענפי הכדור היום וגם הכי אינטיליגנטים)

אתה צודק מאה אחוז אבל וזה מגיע מהכדורסל, כשאני אומר טכניקה אני מתכוון ליכולות עם הכדור, יכולות עם הגוף נכנסות כבר לאתלטיות, גמישות, קואורדינציה וכו'. בפוטבול אתה לא עושה הרבה עם הכדור חוץ מלזרוק אותו ולחבק אותו. בכדורסל המיומנות עם הכדור היא מדהימה ונבנת במשך שנים! וזה גם הסיבה שאי אפשר להתחיל לשחק כדורסל בגיל 20 כמו שאפשר עם פוטבול והרבה חבר'ה כאן בפורום עשו זאת.

בגלל שאתה בחור רציני אני אכנס אתך לדיון הזה:

מסכים

מסכים

אתה צודק מאה אחוז אבל וזה מגיע מהכדורסל, כשאני אומר טכניקה אני מתכוון ליכולות עם הכדור, יכולות עם הגוף נכנסות כבר לאתלטיות, גמישות, קואורדינציה וכו'. בפוטבול אתה לא עושה הרבה עם הכדור חוץ מלזרוק אותו ולחבק אותו. בכדורסל המיומנות עם הכדור היא מדהימה ונבנת במשך שנים! וזה גם הסיבה שאי אפשר להתחיל לשחק כדורסל בגיל 20 כמו שאפשר עם פוטבול והרבה חבר'ה כאן בפורום עשו זאת.

אחי, אתה יכול ללכת היום לליגה ב' ולשחק, ולא לא כל אחד יכול עכשיו לבוא ולשחק בפוטבול "יכולות עם הגוף" = גם לדעת לתקל\לחסום , לתפוס כדור (זה לא פשוט כמו שזה נראה) , לזרוק כדור (אם אתה ק.ב) גם בכדורסל אין יותר מידי חוץ מלדעת לכדרר ולדעת לקלוע כל השאר כמו שאתה אומר אלו "יכולות עם הגוף" כמו שאתה מגדיר אותם (להטביע, לעשות ג'אמפשוט גבוה, שינויי כיוון וכו...)

• פותח/ת השרשור
אחי, אתה יכול ללכת היום לליגה ב' ולשחק

תידע לך שהנוער שלנו בשנה שהם לקחו את אליפות המדינה והתיכונים חטפו בראש מהבוגרים בליגה א' בכל פעם שהיו מולם. שתבין על מה אתה מדבר. מחזור מדהים, שלושה חבר'ה שכיום בלאומית ועוד אחד שהשאיר את העתודה במו ידיו בדרג א' בקיץ האחרון ועושה חייל במכללות.

לא לא כל אחד יכול עכשיו לבוא ולשחק בפוטבול "יכולות עם הגוף"

כי זה ספורט פחות עממי (אנשים מגיעים לגיל 20 מבלי להתנסות בתחום בכלל) ופחות מפותח בארץ, אני משער שאין הרבה קבוצות והאלה שכן קיימות הן ברמה סבירה פלוס, ככה שזה לא פשוט להשתלב, אני מניח.

לתפוס כדור (זה לא פשוט כמו שזה נראה)

אני יודע, מניסיון, זה ממש לא פשוט, אני אישית לא הצלחתי מי יודע מה, אבל זה לא כמו לזרוק לסל, ממש ממש לא.

בכדורסל אין יותר מידי חוץ מלדעת לכדרר ולדעת לקלוע

מכיוון שהיה לי מאמן מדהים (הטוב בארץ לגילאים האלה להרבה דעות) בכיתות ג'-ח' ששם המון דגש על היסודות, שליטה בכדור וקליעה נכונה, אני נאלץ לבטל אותך בכל תוקף, המיומנות שהגעתי אליה עם 2 ועם 3 כדורים (אני יכול להביא לך סירטונים) בכתה ה' היא מדהימה והיא לקחה מאות אם לא אלפי שעות עבודה. כנ"ל הקליעה, אני חושב שזרקתי כמה עשרות אלפי שלשות בחיי.

במהלך האוף-סיזון הם עובדים מאוד קשה בחדר כושר. כדורסל ועוד ברמת הNBA והNCAA דורש ממך להתחזק ולהשתפר בכל אספקט אפשרי מקיץ לקיץ (תסתכל על לברון שעם נתונים פיזיים שלא היו מביישים חוסם שמאלי בפוטבול ממשיך להשתפר בלי הפסקה) אז מעבר ליכולות הספציפיות לכדורסל הם חייבים להשתפר פיזית כי אחרת הם צריכים להיות עילוי נדיר כדי להשאר ברמות הגבוהות.

• פותח/ת השרשור
במהלך האוף-סיזון הם עובדים מאוד קשה בחדר כושר. כדורסל ועוד ברמת הNBA והNCAA דורש ממך להתחזק ולהשתפר בכל אספקט אפשרי מקיץ לקיץ (תסתכל על לברון שעם נתונים פיזיים שלא היו מביישים חוסם שמאלי בפוטבול ממשיך להשתפר בלי הפסקה) אז מעבר ליכולות הספציפיות לכדורסל הם חייבים להשתפר פיזית כי אחרת הם צריכים להיות עילוי נדיר כדי להשאר ברמות הגבוהות.

לברון מסקוויט לדעתך? כי לדעתי לא

תידע לך שהנוער שלנו בשנה שהם לקחו את אליפות המדינה והתיכונים חטפו בראש מהבוגרים בליגה א' בכל פעם שהיו מולם. שתבין על מה אתה מדבר. מחזור מדהים, שלושה חבר'ה שכיום בלאומית ועוד אחד שהשאיר את העתודה במו ידיו בדרג א' בקיץ האחרון ועושה חייל במכללות.

כי זה ספורט פחות עממי (אנשים מגיעים לגיל 20 מבלי להתנסות בתחום בכלל) ופחות מפותח בארץ, אני משער שאין הרבה קבוצות והאלה שכן קיימות הן ברמה סבירה פלוס, ככה שזה לא פשוט להשתלב, אני מניח.

אני יודע, מניסיון, זה ממש לא פשוט, אני אישית לא הצלחתי מי יודע מה, אבל זה לא כמו לזרוק לסל, ממש ממש לא.

מכיוון שהיה לי מאמן מדהים (הטוב בארץ לגילאים האלה להרבה דעות) בכיתות ג'-ח' ששם המון דגש על היסודות, שליטה בכדור וקליעה נכונה, אני נאלץ לבטל אותך בכל תוקף, המיומנות שהגעתי אליה עם 2 ועם 3 כדורים (אני יכול להביא לך סירטונים) בכתה ה' היא מדהימה והיא לקחה מאות אם לא אלפי שעות עבודה. כנ"ל הקליעה, אני חושב שזרקתי כמה עשרות אלפי שלשות בחיי.

נו אז מה שאתה למדת עם הכדור, חבר'ה לומדים מגיל צעיר לזרוק כדורים מדוייקים ממש ו\או לתפוס, אתה מדבר פה על משהו שהשרירים לומדים לעשות בגיל מאד צעיר ועל קורדינציה , קורדינציה צריך בכל ספורט ברמה מאד גבוהה אבל ככל שיש לך ניסיון המערכת העצבית שלך מתרגלת ויודעת בדיוק לגייס את מערכת השלד והשריר בדיוק למטרות האלו כבר בלי לחשוב יותר מידי. גם פיתוח של קשר עין עם היד זה משהו שחשוב בפוטבול וזה לוקח שנים על גבי שנים - לרביסר\קורנר בפוטבול יש יכולת להעריך כדורים שנזרקים בעוצמה מאד גבוה ולדעת בדיוק לאן הם אמורים להגיע וגם אם זה עניין של שניה לתפוס אותך ולהגיב למהלך.

הנוער שלכם חטפו בראש מהבוגרים בליגה א' כי הם לא ברמת פיזיות ואין להם את הניסיון של השחקנים בליגה א' בגלל זה אני אומר לך שגם בכדורסל כשרון נטו לא מספיק ויש עוד אספקטים(כמו כוח)
אני שיחקתי כדורסל בכל ליגה אפשרית (חוץ מליגת העל) ויש הבדל גדול (בבוגרים לפחות) בין הליגות השונות בעוד בלאומית והארצית הליגה בנויה על רמה גבוהה של כשרון ורמה פיזית(יחסית) נמוכה בליגות א וב' הפיזיות היא פקטור מאד גדול במשחק והכדורסל עצמו פחות משחק שם תפקיד (האגרסיביות הליגה הזאת הרבה יותר גבוהה)

לברון מסקוויט לדעתך? כי לדעתי לא

אני 99.9% בטוח שכן. זה שהוא לא עושה לזה פילטר באינסטגרם ומעלה לפייסבוק ורושם "עם היפות במכון" לא אומר שהוא לא מרים. אי אפשר להגיע למימדים שלו בלי לעשות דברים כאלה. בסדרת הגמר האחרונה של הNBA הראו ניתוח על נתונים פיזיים, זמן תגובה עין-יד ובין היתר הקשת העצומה שהוא יוצר באמצעות מוטת ידיים פסיכית וניתור ענק. הכוח שיש לו ברגליים לא היה מבייש את טובי הסקווטרים בפורום.

• פותח/ת השרשור
אני 99.9% בטוח שכן. זה שהוא לא עושה לזה פילטר באינסטגרם ומעלה לפייסבוק ורושם "עם היפות במכון" לא אומר שהוא לא מרים. אי אפשר להגיע למימדים שלו בלי לעשות דברים כאלה. בסדרת הגמר האחרונה של הNBA הראו ניתוח על נתונים פיזיים, זמן תגובה עין-יד ובין היתר הקשת העצומה שהוא יוצר באמצעות מוטת ידיים פסיכית וניתור ענק. הכוח שיש לו ברגליים לא היה מבייש את טובי הסקווטרים בפורום.

כן אבל הוא מפלץ גנטית, הוא מגיל 16 מטביע כמו מטורף והוא כושי אל תשכח

אני לא יודע אם לברון מסקביט כרגע, אבל אני די בטוח שבעבר הוא הסקביט כחלק מהפיתוח כוח ראשוני אחרי זה בטח עבר להמון תרגילי אתלטיקה וניתורים אני עדיין בטוח שאם תשים לו 200 ק"ג על הגב הוא יעלה איתם כמו כלום אל תשכח שהוא 2.13 על 113 קילו עם אחוז שומן נמוך מאד וכמו שאתה אומר, הוא מקפץ לו מגיל צעיר אז אני לא חושב שיש לו בעיה כלשהי עם כוח...

באחת הכתבות על לברון קראתי שלא רק שהוא עושה סקווט, יש למיאמי משטח מיוחד לסקווטים שנקרא vibration platform שמעדני ספורט קבעו שהשיטה הספציפית הזאת נותנת בוסט רציני לכוח אם משלבים תדירות נמוכה

• פותח/ת השרשור
אתם לא יודעים מזה פריק גנטי כנראה, יש לי ילד בכתה שבערך בפעם הראשונה ששמו לו מוט על הגב הוא הסקוויט איזה 120 קילו לחמישייה. נכון, היה לו עבר בטריאתלון (אלוף הארץ פעמיים) אבל עדיין. הבן אדם הזה מספר לי איך הוא מתאמן (ליצן), אני לא מבין איך הוא ניראה ככה והוא איזה 6 אחוז שומן שזה בכלל מטורף. לברון הוא עצום, מבלי לגעת במוט הוא מסקויט כמו אחד שסיים ss בגאווה. מההכרות שלי איתו (אתרים וכתבות) הוא לא מסקוויט. מה שכן דווין וויד מסקוויט (אולי בגלל זה יש לו בעיות ברכיים). לברון הוא פשוט מכונה גנטית.

אני לא יודע אם לברון מסקביט כרגע, אבל אני די בטוח שבעבר הוא הסקביט כחלק מהפיתוח כוח ראשוני אחרי זה בטח עבר להמון תרגילי אתלטיקה וניתורים אני עדיין בטוח שאם תשים לו 200 ק"ג על הגב הוא יעלה איתם כמו כלום אל תשכח שהוא 2.13 על 113 קילו עם אחוז שומן נמוך מאד וכמו שאתה אומר, הוא מקפץ לו מגיל צעיר אז אני לא חושב שיש לו בעיה כלשהי עם כוח...
2.03 התכוונת

• פותח/ת השרשור
באחת הכתבות על לברון קראתי שלא רק שהוא עושה סקווט, יש למיאמי משטח מיוחד לסקווטים שנקרא vibration platform שמעדני ספורט קבעו שהשיטה הספציפית הזאת נותנת בוסט רציני לכוח אם משלבים תדירות נמוכה

תנסה להביא לינק

תנסה להביא לינק
אני אנסה לחפש, רק למען הסר ספק ביררתי ולא רק שמאמני הכושר אוסרים עליהם סקווט במהלך העונה אלא לא נותנים להם להתאמן על פלג גוף תחתון מחשש לעומס (82 משחקים בסדירה). במהלך הימים שמתאפשר נותנים להם להתאמן על פלג הגוף העליון.

• פותח/ת השרשור
אני אנסה לחפש, רק למען הסר ספק ביררתי ולא רק שמאמני הכושר אוסרים עליהם סקווט במהלך העונה אלא לא נותנים להם להתאמן על פלג גוף תחתון מחשש לעומס (82 משחקים בסדירה). במהלך הימים שמתאפשר נותנים להם להתאמן על פלג הגוף העליון.

וואלה מעניין, מאיפה?

אתם לא יודעים מזה פריק גנטי כנראה, יש לי ילד בכתה שבערך בפעם הראשונה ששמו לו מוט על הגב הוא הסקוויט איזה 120 קילו לחמישייה. נכון, היה לו עבר בטריאתלון (אלוף הארץ פעמיים) אבל עדיין. הבן אדם הזה מספר לי איך הוא מתאמן (ליצן), אני לא מבין איך הוא ניראה ככה והוא איזה 6 אחוז שומן שזה בכלל מטורף. לברון הוא עצום, מבלי לגעת במוט הוא מסקויט כמו אחד שסיים ss בגאווה. מההכרות שלי איתו (אתרים וכתבות) הוא לא מסקוויט. מה שכן דווין וויד מסקוויט (אולי בגלל זה יש לו בעיות ברכיים). לברון הוא פשוט מכונה גנטית.
קירק קראווסקי ביום אחד למד את הטכניקה ביום לאחר מכן הסקביט 3 פלטות.
יש ראיון שלו עם ריפטו תחפש ביוטיוב זה מאוד מעניין.

וואלה מעניין, מאיפה?
תנסה לחפש בגוגל רוטינות אימון של שחקני כדורסל מובילים, אני בספק אם תמצא שם התמקדות ברגליים. הקטע של איסור אימוני רגליים הוא יחסית מובן מאליו אבל אפשר למצוא גם את זה בחיפוש בגוגל (אני בכל אופן שמעתי על זה במשחקי NBA)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית