הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה שחקני כדורסל מקצועניים לא מרימים משקולות?

• פותח/ת השרשור
קירק קראווסקי ביום אחד למד את הטכניקה ביום לאחר מכן הסקביט 3 פלטות.
יש ראיון שלו עם ריפטו תחפש ביוטיוב זה מאוד מעניין.

אתה מתכוון לשעה ראיון?
תנסה לחפש בגוגל רוטינות אימון של שחקני כדורסל מובילים, אני בספק אם תמצא שם התמקדות ברגליים

מזה אתה מסיק דבר כזה? הרוב שם זה חרטא, אגב פתאום נזכרתי שקובי אמר לפני שנה שנתיים שהוא עושה הרמות אולימפיות, בטח חלש.

תקרא את המשך התגובה..אגב, עם כמה שהרוטינות באינטרנט לא אמינות, הקו המנחה המשותף מבציע על תבנית הגיונית.

• פותח/ת השרשור
נו אז מה שאתה למדת עם הכדור, חבר'ה לומדים מגיל צעיר לזרוק כדורים מדוייקים ממש ו\או לתפוס, אתה מדבר פה על משהו שהשרירים לומדים לעשות בגיל מאד צעיר ועל קורדינציה , קורדינציה צריך בכל ספורט ברמה מאד גבוהה אבל ככל שיש לך ניסיון המערכת העצבית שלך מתרגלת ויודעת בדיוק לגייס את מערכת השלד והשריר בדיוק למטרות האלו כבר בלי לחשוב יותר מידי. גם פיתוח של קשר עין עם היד זה משהו שחשוב בפוטבול וזה לוקח שנים על גבי שנים - לרביסר\קורנר בפוטבול יש יכולת להעריך כדורים שנזרקים בעוצמה מאד גבוה ולדעת בדיוק לאן הם אמורים להגיע וגם אם זה עניין של שניה לתפוס אותך ולהגיב למהלך.

הנוער שלכם חטפו בראש מהבוגרים בליגה א' כי הם לא ברמת פיזיות ואין להם את הניסיון של השחקנים בליגה א' בגלל זה אני אומר לך שגם בכדורסל כשרון נטו לא מספיק ויש עוד אספקטים(כמו כוח)
אני שיחקתי כדורסל בכל ליגה אפשרית (חוץ מליגת העל) ויש הבדל גדול (בבוגרים לפחות) בין הליגות השונות בעוד בלאומית והארצית הליגה בנויה על רמה גבוהה של כשרון ורמה פיזית(יחסית) נמוכה בליגות א וב' הפיזיות היא פקטור מאד גדול במשחק והכדורסל עצמו פחות משחק שם תפקיד (האגרסיביות הליגה הזאת הרבה יותר גבוהה)

יכול להיות שזה בגלל שהחברה מליגות א׳ וב׳ יותר שמנמנים?

אני אדם ישיר , אתה יכול לראות כמה מחמאות ומוניטינים אני מרעיף על ביסט ואינסין ובכלל המנהלים פה הם חבר׳ה רציניים ששווה להקשיב להם, ומנגד אם מגיע אדם שמגיב בנושא שאין לו מושג כמו וויטאנו, אני אישית בז לו ומסרב להבליג לו, קשה לי לשמוע שטויות ולסתום את הפה, מחלה שלי, אני אומר דברים בפרצוף. בקשר לבחור השני, אז אמרתי ליצן! מה אתה קופץ?! אני לא חבר שלך, אני מנסה לנהל כאן דיון עניני, אתה רוצה להעביר ביקורת על ההתנהלות שלי תעשה את זה בפרטי, אם אתה תגיב לי ככה בנושא שאני פתחתי וחשובה לי התשובה שלו, כן, ככה אני אענה לך.
תפסיקו לנסות לחנך כאן את כולם, כשעונים לי תגובות ענייניות, אני עונה בשיא הכבוד, אם מבלבלים לי את השכל (ואת הזמן) אני מגיב בהתאם.
אתה מצפה שאני אשלח לך פרטית? איך אמרת אני לא חבר שלך ,תפסיק כל הזמן להצתדק ופעם אחת תקבל מה שאומרים, מי ישמע מה אמרתי שאני לא אוהב את התגובות שלך ישר קפצת כאילו פגעתי לך בכבוד.

• פותח/ת השרשור
אתה מצפה שאני אשלח לך פרטית? איך אמרת אני לא חבר שלך ,תפסיק כל הזמן להצתדק ופעם אחת תקבל מה שאומרים, מי ישמע מה אמרתי שאני לא אוהב את התגובות שלך ישר קפצת כאילו פגעתי לך בכבוד.

לא קפצתי, אמרתי לך שהדעה שלך לא מעניינת אותי

יכול להיות שזה בגלל שהחברה מליגות א׳ וב׳ יותר שמנמנים?

זה וגם בגלל שהשופטים פחות מקפידים ו"נותנים" להרביץ אז יש מן לגיטימציה כזאת בליגה להיות קצת יותר אגרסיבים

• פותח/ת השרשור
זה וגם בגלל שהשופטים פחות מקפידים ו"נותנים" להרביץ אז יש מן לגיטימציה כזאת בליגה להיות קצת יותר אגרסיבים

אגב, יש לך מושג אולי איפה מותר לי לשחק בצבא מבלי לפסול את עצמי למכללות?

ויש עוד קריטריונים? אתה יודע מישהו שאפשר לשאול אותו על זה? חשבתי לשאול את מילינאק בטור שלו בידיעות ברביעי..

בעיקרון החוק היבש אומר שאם שיחקת בליגה מקצוענית (העל/לאומית) או שקיבלת כסף מכדורסל (משמע אתה מקצוען כבר) אסור לך לשחק במכללות אבל אני מכיר חבר'ה שכם היו רשומים לקבוצות בליגת העל ושיחקו במכללות וגפ חבר שהיה איתי בקבוצה בלאומית שיחק במכללות אז אפשר לעקוף את זה הבעיה שהם שיחקו כולם בדויזן 3 שם לא כל כך שמים לא לזה גם בd2 לא ישימו לב אבל אם אתה מכוון לd1 אז לא כדי שתשחק מעל לליגה ארצית

• פותח/ת השרשור
בעיקרון החוק היבש אומר שאם שיחקת בליגה מקצוענית (העל/לאומית) או שקיבלת כסף מכדורסל (משמע אתה מקצוען כבר) אסור לך לשחק במכללות אבל אני מכיר חבר'ה שכם היו רשומים לקבוצות בליגת העל ושיחקו במכללות וגפ חבר שהיה איתי בקבוצה בלאומית שיחק במכללות אז אפשר לעקוף את זה הבעיה שהם שיחקו כולם בדויזן 3 שם לא כל כך שמים לא לזה גם בd2 לא ישימו לב אבל אם אתה מכוון לd1 אז לא כדי שתשחק מעל לליגה ארצית

כן, זה מה שקראתי אבל אני חושב שיש עוד כל מיני חוקים מבחינת בירוקרטיה, וכן, אני מכוון לd1 חד משמעית

כן, זה מה שקראתי אבל אני חושב שיש עוד כל מיני חוקים מבחינת בירוקרטיה, וכן, אני מכוון לd1 חד משמעית

תשמע זה אפשרי אבל צריך לתת את הנשמה ולעבוד קשה! השיטה היא לצלם את עצמך ולעשות היילייטס שלך ממשחקים! (עדיף ליגת בוגרים חצי מקצוענית) ואז לשלוח את זה למליון מכללות ואל תשכח שאתה צריך לעשותSAT שזה פסיכומטרי באנגלית וכו'... גם אני רציתי לעשות את הסיפור הזה פעם והפציעה דפקה לי הכל בכל מקרה בהצלחה.
רק שתבין האמריקאים הכדורסלנים ברמות הגבוהות של רמת אתלטיות ופיזיות שאתה לא מכיר ולא מודע אליה בכלל ככה שאם אתה חושב שבגיל 20-21 אתה לא יכול לשחק בליגת העל אל תחשוב על מכללה דויזן1.(סתם דוגמא בגיל 16 הייתי במכביה היהודית בארהב שיחקנו נגד קבוצה ממיאמי היה לה בחור 1.80 יהודי לבן שהטביע בין הרגליים)

• פותח/ת השרשור
תשמע זה אפשרי אבל צריך לתת את הנשמה ולעבוד קשה! השיטה היא לצלם את עצמך ולעשות היילייטס שלך ממשחקים! (עדיף ליגת בוגרים חצי מקצוענית) ואז לשלוח את זה למליון מכללות ואל תשכח שאתה צריך לעשותSAT שזה פסיכומטרי באנגלית וכו'... גם אני רציתי לעשות את הסיפור הזה פעם והפציעה דפקה לי הכל בכל מקרה בהצלחה.
רק שתבין האמריקאים הכדורסלנים ברמות הגבוהות של רמת אתלטיות ופיזיות שאתה לא מכיר ולא מודע אליה בכלל ככה שאם אתה חושב שבגיל 20-21 אתה לא יכול לשחק בליגת העל אל תחשוב על מכללה דויזן1.(סתם דוגמא בגיל 16 הייתי במכביה היהודית בארהב שיחקנו נגד קבוצה ממיאמי היה לה בחור 1.80 יהודי לבן שהטביע בין הרגליים)

כן אני יודע, אני גם מאוד מתחבר לכדורסל האמריקאי וגם אם אני אתלט בינוני מטבעי אני עושה הכל בשביל להתקרב לרמות האלו.

כן אני יודע, אני גם מאוד מתחבר לכדורסל האמריקאי וגם אם אני אתלט בינוני מטבעי אני עושה הכל בשביל להתקרב לרמות האלו.

אם אין לך יכולת ממש גבוהה במשהו עדיף שתכוון קצת יותר נמוך(קליעה מדהימה/אתה ממש גבוה) בדויזן1 כל הקבוצת כדורסל מקבלת מלגת לימודים מלאה/ביגוד והנעלה/אוכל ותוספים וכו'...תחשוב שלא על כל אחד מבזבזים הקצאה כזאת

צריך להסביר כמה דברים. כוח זה דבר סופר חשוב בכדורסל - ככל שאתה יותר גדול וחזק יותר קל לך לדחוף אחרים, להם יותר קשה לדחוף אותך, אתה יותר דומיננטי וכו'.
זו הסיבה שהנבחרת של כתה ג' אף פעם לא מנצחת את הנבחרת של כתה ו'. ואם תשאלו אותם למה הם יגידו לכם "הם יותר גדולים וחזקים מאיתנו".
וזו הסיבה שנבחרת הבנות בכדורסל לא מנצחת את נבחרת הבנים.

יש המון מאמני Strength & Conditioning שעושים את העבודה שלהם גרוע, והספורטאים שלהם חזקים פשוט כי הם מקבלים pre selected athletes שחלקם גם השתמש \ משתמש \ ישתמש בחומרים אסורים שעושים אותך יותר חזק (סטרואידים).

הרמה כיום בספורט היא אמנם גבוהה, אבל לא כזו גבוהה שבלי חכמת אימונים מושלמת לא תהיה בטופ. אם יש לך את הגנים, כוח הרצון, האינטיליגנציה הבסיסית והנחישות - אתה יכול להיות בטופ. וזה המצב כיום ברוב ענפי הספורט. הספורט עוד לא הגיע לרמה שבשביל להגיע לטופ גנטיקה פסיכית בלבד (בשילוב שאר המאפיינים שכתבתי) לא תספיק.
אז קודם כל תפסיקו לחפש אחרי ה"שלמות" בחכמת האימונים של המקצוענים, כי אתם לא תמצאו אותה אצל רובם המוחלט. ובכל מקרה למעט מקרים חריגים, הם לא המאמנים של עצמם - אלא כל מיני "מומחים" ב"sport science", ששכנעו אותם ש"זה מדעי!" ושלא יתכן שהם מאמנים אותם בצורה מטומטמת, כי זה הרי מדעי...

אם אתם ממש רוצים לדעת למה sport science זה דבר שרובו זה קשקוש אחד גדול, למה מה שה"מומחים" אומרים לא רלוונטי, למה ה"מחקרים" הוצאו מהקשרם, ולמעשה למה לא ראיתם מישהו שמתאמן ע"פ העקרונות של הACSM (בארץ וינגייט) עם סקוואט כבד (מוציא מהמשוואה מוזרקים), ועוד דברים בדיוק בנושא הכוח בענפי ספורט:
https://soundcloud.com/startingstrength/13-09-02-starting-strength

ממליץ גם על פרק 4. וגם על כל השאר. 5 מדבר על ריפטו VS פיזיוטרפיסטים, מי שמתעניין זה פודקאסט מצויין.

דעתך כנראה שגויה בנושא הזה... הבן אדם שוקל 110-120 קילו, מנתר לגובה שלא יבייש שום קופץ באולימפיאדה, איך בדיוק נראה לך שהוא עושה את זה?
השאלה לא טובה,
העובדה שהוא אתלט מטורף, גדול ושרירי באמת מחייבת אותו להיות חזק. אבל הדרך בה צריך ללכת בשביל להיות חזק, לא חייבת להיות סקוואט. סקוואט זו אמנם הדרך האידיאלית, אבל לא היחידה. אם יש לך גנים כמו של, נגיד, לברון ג'יימס, וחומרים כמו של, נגיד, מקצוען בNBA - אתה יכול להיות חזק רק מלשחק כדורסל ולאכול.

לברון מסקוויט לדעתך? כי לדעתי לא
לדעתי הוא כן, אבל סביר להניח שלא שובר מקביל וכאלה, כי בקרב כדורסלנים יש דעה דבילית שטוענת שהם לא צריכים לייצר כוח מתחת למקביל, אז הם עושים חצי סקוואט כי זה כאילו ניתור. הם לא ממש מבינים איך הדברים עובדים.

אתם לא יודעים מזה פריק גנטי כנראה, יש לי ילד בכתה שבערך בפעם הראשונה ששמו לו מוט על הגב הוא הסקוויט איזה 120 קילו לחמישייה. נכון, היה לו עבר בטריאתלון (אלוף הארץ פעמיים) אבל עדיין. הבן אדם הזה מספר לי איך הוא מתאמן (ליצן), אני לא מבין איך הוא ניראה ככה והוא איזה 6 אחוז שומן שזה בכלל מטורף. לברון הוא עצום, מבלי לגעת במוט הוא מסקויט כמו אחד שסיים ss בגאווה. מההכרות שלי איתו (אתרים וכתבות) הוא לא מסקוויט. מה שכן דווין וויד מסקוויט (אולי בגלל זה יש לו בעיות ברכיים). לברון הוא פשוט מכונה גנטית.
99% שהילד שיקר לך \ עשה סקוואט לא מלא \ הפלטות הן פאונד ולא קילו אז הוא טעה.
טריאתלטים לא ממש יודעים משהו באימוני כוח, ואני מכיר ספורטאי סיבולת שהגיעו יותר רחוק ממנו בענפים שדורשים יותר כוח משלו (למשל אופניים) והם לא היו קרובים לרמה הזו בפעם הראשונה שהם נגעו במוט.

אני אנסה לחפש, רק למען הסר ספק ביררתי ולא רק שמאמני הכושר אוסרים עליהם סקווט במהלך העונה אלא לא נותנים להם להתאמן על פלג גוף תחתון מחשש לעומס (82 משחקים בסדירה). במהלך הימים שמתאפשר נותנים להם להתאמן על פלג הגוף העליון.
כן, הרבה מה"מומחים" לא עושים את העבודה שלהם טוב. ידוע.

קירק קראווסקי ביום אחד למד את הטכניקה ביום לאחר מכן הסקביט 3 פלטות.
יש ראיון שלו עם ריפטו תחפש ביוטיוב זה מאוד מעניין.
לא נראה לי שזה נכון,
כי ראיתי אותו מדבר על זה שהוא התחיל להתאמן כשהוא היה קטן נראה לי בן איזה 12 והליפטרים שם סתם שמו עליו משקלים לא קשורים בשביל שיפסיק להציק להם... ולא נראה לי שבגיל 12 הוא עשה סקוואט 3 פלטות ואם כן אז זה לא ממש מסתדר עם זה שהליפטרים רצו להפטר ממנו, כי כשיש לך ילד בן 12 שבפעם השנייה שעושה סקוואט עושה 140 קילו, אתה לא מחפש להפטר ממנו.

צריך להסביר כמה דברים. כוח זה דבר סופר חשוב בכדורסל - ככל שאתה יותר גדול וחזק יותר קל לך לדחוף אחרים, להם יותר קשה לדחוף אותך, אתה יותר דומיננטי וכו'.
זו הסיבה שהנבחרת של כתה ג' אף פעם לא מנצחת את הנבחרת של כתה ו'. ואם תשאלו אותם למה הם יגידו לכם "הם יותר גדולים וחזקים מאיתנו".

יש המון מאמני Strength & Conditioning שעושים את העבודה שלהם גרוע, והספורטאים שלהם חזקים פשוט כי הם מקבלים pre selected athletes שחלקם גם השתמש \ משתמש \ ישתמש בחומרים אסורים שעושים אותך יותר חזק (סטרואידים).

הרמה כיום בספורט היא אמנם גבוהה, אבל לא כזו גבוהה שבלי חכמת אימונים מושלמת לא תהיה בטופ. אם יש לך את הגנים, כוח הרצון, האינטיליגנציה הבסיסית והנחישות - אתה יכול להיות בטופ. וזה המצב כיום ברוב ענפי הספורט. הספורט עוד לא הגיע לרמה שבשביל להגיע לטופ גנטיקה פסיכית בלבד (בשילוב שאר המאפיינים שכתבתי) לא תספיק.
אז קודם כל תפסיקו לחפש אחרי ה"שלמות" בחכמת האימונים של המקצוענים, כי אתם לא תמצאו אותה אצל רובם המוחלט. ובכל מקרה למעט מקרים חריגים, הם לא המאמנים של עצמם - אלא כל מיני "מומחים" ב"sport science", ששכנעו אותם ש"זה מדעי!" ושלא יתכן שהם מאמנים אותם בצורה מטומטמת, כי זה הרי מדעי...

אם אתם ממש רוצים לדעת למה sport science זה דבר שרובו זה קשקוש אחד גדול, למה מה שה"מומחים" אומרים לא רלוונטי, למה ה"מחקרים" הוצאו מהקשרם, ולמעשה למה לא ראיתם מישהו שמתאמן ע"פ העקרונות של הACSM (בארץ וינגייט) עם סקוואט כבד (מוציא מהמשוואה מוזרקים), ועוד דברים בדיוק בנושא הכוח בענפי ספורט:
https://soundcloud.com/startingstrength/13-09-02-starting-strength

ממליץ גם על פרק 4. וגם על כל השאר. 5 מדבר על ריפטו VS פיזיוטרפיסטים, מי שמתעניין זה פודקאסט מצויין.

השאלה לא טובה,
העובדה שהוא אתלט מטורף, גדול ושרירי באמת מחייבת אותו להיות חזק. אבל הדרך בה צריך ללכת בשביל להיות חזק, לא חייבת להיות סקוואט. סקוואט זו אמנם הדרך האידיאלית, אבל לא היחידה. אם יש לך גנים כמו של, נגיד, לברון ג'יימס, וחומרים כמו של, נגיד, מקצוען בNBA - אתה יכול להיות חזק רק מלשחק כדורסל ולאכול.

לדעתי הוא כן, אבל סביר להניח שלא שובר מקביל וכאלה, כי בקרב כדורסלנים יש דעה דבילית שטוענת שהם לא צריכים לייצר כוח מתחת למקביל, אז הם עושים חצי סקוואט כי זה כאילו ניתור. הם לא ממש מבינים איך הדברים עובדים.

99% שהילד שיקר לך \ עשה סקוואט לא מלא \ הפלטות הן פאונד ולא קילו אז הוא טעה.
טריאתלטים לא ממש יודעים משהו באימוני כוח, ואני מכיר ספורטאי סיבולת שהגיעו יותר רחוק ממנו בענפים שדורשים יותר כוח משלו (למשל אופניים) והם לא היו קרובים לרמה הזו בפעם הראשונה שהם נגעו במוט.

כן, הרבה מה"מומחים" לא עושים את העבודה שלהם טוב. ידוע.

לא נראה לי שזה נכון,
כי ראיתי אותו מדבר על זה שהוא התחיל להתאמן כשהוא היה קטן נראה לי בן איזה 12 והליפטרים שם סתם שמו עליו משקלים לא קשורים בשביל שיפסיק להציק להם... ולא נראה לי שבגיל 12 הוא עשה סקוואט 3 פלטות ואם כן אז זה לא ממש מסתדר עם זה שהליפטרים רצו להפטר ממנו, כי כשיש לך ילד בן 12 שבפעם השנייה שעושה סקוואט עושה 140 קילו, אתה לא מחפש להפטר ממנו.

נדמה לי שבגיל 12 קנו לו ערכה של ה-100 פאונד משקולות מחימר (מסתבר שבזמנו זה היה צעצוע לילד קטן :eek: )
כשהוא נכנס למכון של בית הספר (חטיבה) בשביל לעשות אימון כוח לימדו אותו את הטכניקה והוא ניסה 140 ונכשל
יום לאחר מכן הוא בא וניסה 140 שוב והצליח.
טוב נו לא 140 אלא 300 פאונד .....
ראיתי את זה מזמן זה ביוטיוב ואז ריפטו נתן לו איזה הערה סרקסטית כמו "אה אז בעצם הכוח שלך זה גנטיקה" או משהו בסגנון.

יכול להיות שאני טועה אם אתה רוצה תראה את הראיון זה אמור להיות ב-20 דקות הראשונות.

• פותח/ת השרשור

כל כך נכון, עצוב כמה שזה נכון, מסכים עם כל מילה, נעזוב רגע את הילד מהכתה שלי, איך אתה חושב שאני צריך להתאמן בשביל להגיע אחרי צבא (אני ביב'), עוד 4 שנים, לרמה אתלטית של דיוויז'ן 1 במכללות? יודע מה, בוא אני אנסח את זה אחרת, מה אני צריך לעשות כדי להגיע בעוד 4 שנים לרמה האתלטית הכי גבוהה שאני יכול בפרק זמן זה?

נערך לאחרונה:
רמה אתלטית של דיוויז'ן 1 במכללות
קודם כל צריך להבין שאתלטיות זה למעשה כוח מתפרץ עם משקל גוף. שזה דבר מאוד גנטי. ככה שאם יש לך את הגנטיקה האיכותית הזו, ותתאמן על זה הרבה - אולי תוכל להגיע לרמה הזו.

עם אחוז שומן פחות מ10%
זו טעות נפוצה. כמובן שזה תלוי בתפקיד שלך, אבל השאיפה הזו לאחוז שומן חד ספרתי היא טעות. קודם כל כי זה מצב קיצון שבו אתה חלש. באיזה אחוז שומן אתה הכי חזק זה אינדיוידואלי, והאתלטים הכי מוכשרים בד"כ יהיו אלה שהאידיאל בשבילם הוא נמוך, אבל זה לא אומר שכמה שיותר נמוך יותר טוב. זה מצב שבו אתה לא ממש אנאבולי, אתה דיי חלש ובכל מקרה אתה שוקל פחות ממה שאתה יכול לשקול. אנשים גדולים, חזקים ומאסיביים שהם גם ברמת ELITE בענף ספורט מסויים (זה למעשה אומר כולם חוץ מבילדרים) - מגיעים לשם על אחוזי שומן יותר גבוהים מ10%, כי אין באמת סיבה להיות מתחת לזה אם אתה לא בילדר. אתה רוצה להיות שחקן אתלט, חזק ואגרסיבי שאף אחד לא יכול להזיז, וזה לא מה שקורה כשאתה על אחוז שומן חד ספרתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית