הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צריכה של סוכרים פשוטים מול פחמימות מורכבות

kipod26

משתמש מתחיל
88
9
נק' מוניטין:
7
88
9
בתקופת מסה נניח צריך להגיע לכמות קלוריות מסויימת כדי להיות במאזן חיובי, הגיע סוף היום והמתאמן מגיע למסקנה שחסר לו 100 גרם פחמימה, לא משנה מאיפה הוא ייקח את הפחמימה, התוצאה מבחינת המסה תהיה זהה. בין אם הוא יאכל תפוח אדמה בכמות של 100 גרם פחמימה או סוכר לבן או מלטודקסטרין שקיים בגיינר. יש סיבות לא לעשות את זה אם כך במסה?

• פותח/ת השרשור
כן, יש סיבות, אבל הן לא קשורות למסה (לפחות לא באופן ישיר) אלא לבריאות.
מתאמן בריא בגילאי ה20+, איך זה בדיוק ישפיע על הבריאות? בהנחה שהוא יאכל 100 גרם סוכר לבן כל יום במשך חודשים. אני לא מדבר על עייפות או תחושת רעב כמו שאני יודע שתטען אלא על נזק בריאותי.

איך זה בדיוק ישפיע על הבריאות?
אני לא יודע איך זה בדיוק ישפיע לו על הבריאות, ואני לא בטוח אם אכילה שמוגבלת לחודשיים תשפיע לו באופן מדיד על משהו. אני כן יודע, ברמת ודאות גבוהה, שאכילה של פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה לאורך זמן מעלה את הסיכוי לחלות בסוכרת. אני גם יודע שאם אותם 100 גרם סוכר לבן יבואו במקום אוכל אחר שיש בו סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וגם חומרים מועילים אחרים, אתה לא עושה לעצמך טובה מבחינה בריאותית. אני לא יודע בדיוק איזה נזק בר קיימא ייגרם, אם בכלל, כשמדובר בתקופה קצרה.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע איך זה בדיוק ישפיע לו על הבריאות, ואני לא בטוח אם אכילה שמוגבלת לחודשיים תשפיע לו באופן מדיד על משהו. אני כן יודע, ברמת ודאות גבוהה, שאכילה של פחמימות בעלות ערך גליקמי גבוה לאורך זמן מעלה את הסיכוי לחלות בסוכרת. אני גם יודע שאם אותם 100 גרם סוכר לבן יבואו במקום אוכל אחר שיש בו סיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים וגם חומרים מועילים אחרים, אתה לא עושה לעצמך טובה מבחינה בריאותית. אני לא יודע בדיוק איזה נזק בר קיימא ייגרם, אם בכלל, כשמדובר בתקופה קצרה.
בסוכרת סוג 1, תאי T של מערכת החיסון תוקפים באופן ספציפי את תאי בטא, אך רק כאשר כמות תאי הבטא יורדת לכ-20%, רמות הסוכר עולות עקב ירידה משמעותית באינסולין. מכיוון שלא ידוע מדוע תאי T תוקפים את תאי בטא, לא ניתן למנוע את המחלה. גילוי מוקדם של הסוכרת עשוי למנוע פגיעה בכליות, במערכת הדם, בראייה ובמערכות נוספות.

שמירה על אורח חיים בריא ומשקל תקין יכולה בהחלט להקטין את הסיכויים לחלות בסוכרת סוג 2 ותורמת לאיזון רמת הסוכר בסוכרת בכלל. קיימים מחקרים המצביעים על יעילות הקינמון בהורדת הסוכר אצל אנשים בריאים ואנשים עם סוכרת סוג 2.

ספורטאי שיאכל כמה שירצה סוכר אם הוא בעל משקל תקין ושומר על אורח חיים בריא זה לא יגרום לסוכרת בקיצור, מספיק לבלבל אנשים עם שטויות.

יש 2 גורמים שעולים לי בראש למה עדיף שלא (רק במידה ואין לך אפשרות להשיג פחמימות איכותיות)
לרב בפחמימה 'איכותית' יהיו יותר מרכיבים מזינים שייתרמו לגוף שלך בהתאוששות ובגדילה
סוכרוז מתפרק לגלוקוז ופרוקטוז - הכבד בלבד יכול לאגור גלוקוז ( שלא מעלה את רמות האינסולין וכך לא תורם לגדילה)
שיכול להכיל בסביבות המאה גרם גלוקוז, אם הוא מלא והגלוקוז בדם לא מנוצל הוא מאוכסן כשומן.
בקיצור גלוקוז עדיף להמנע כמה שיותר במידה והוא לא מגיע עם המון דברים מזינים ביחד איתו (פירות- סיבים וויטמינים וכו')

ספורטאי שיאכל כמה שירצה סוכר אם הוא בעל משקל תקין ושומר על אורח חיים בריא זה לא יגרום לסוכרת
אולי אם תחזור ותגיד את זה עוד כמה פעמים זה יהפוך להיות נכון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית