הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון ניפוץ מיתוסים

matanshati

משתמש מתחיל
132
10
נק' מוניטין:
3
132
10
מה קורה חברים,

יש לי כמה מיתוסים שאספתי ואני צריך שתנפצו לי אותם או שתורידו אותם מעמד מיתוס.

1. חייב לשתות מיים במהלך האימון ולא האימון לא יהיה 100% אפקטיבי - אני ספציפי מתקשה בקטע הזה מפני שכל פעם שאני שותה באמצע אימון יש לי סוכ של תחושה מציקה בבטן ולכן אני שות רק בסוף האימון.
2. אירובי עושים אך ורק אחרי אימון - מתי באמת אפשר לעשות אירובי? יש הרבה דעות לזה...
3. להתרחק ממכונות הן עושות חוסר פרופורציה בגוף
4. כפיפות בטן עם שיפוע שלילי ומשקולת (נניח 5) עושה קוביות יותר טוב מכל כפיפת בטן אחרת שתעשה - יש מצב שזה עובד כי אני ניסיתי את זה וזה ממש שיפר לי את שרירי הבטן.
5. כדי לעלות במסה חייב הרבה פחמימות - פחמימות או קלוריות? או שתיהן?
6. טוב לשתות חלבון לפני השינה.
7. לעשות סקס זה גרוע כי כל שפיכה מוציאה 150 ג' של חלבון שהכראה יתחדש באמצעות השרירים או באמצעות תזונה נכונה.
8. לח"ח יש קו תחתון גנטי שמשם הוא לא יעבור אותו.
9. שרירי כתפיים, בטן וידיים מתאוששים מהר ביחס לחזה, גב ורגליים.
10. שתיית מים מגבריה את ייצור הדם שמגביר את מהירות העברת הויטמינים וחלבונים לשרירים.
11. אין דרך להיפטר מהיבלות בידיים, הן תמיד יחזרו.
12. הטיפול בחוסר פרופורציה בגוף הוא אך ורק עם משקולות חופשיים וטכניקה נכונה.
13. גוף האדם הוא לא פרופרציונאלי מטבעו.

תודה לעונים, רק שימו לב שאתם עונים מתוך דברים נכונים ולא מיתוס על מיתוס!

מה קורה חברים,

1. חייב לשתות מיים במהלך האימון ולא האימון לא יהיה 100% אפקטיבי - אני ספציפי מתקשה בקטע הזה מפני שכל פעם שאני שותה באמצע אימון יש לי סוכ של תחושה מציקה בבטן ולכן אני שות רק בסוף האימון. אתה לא מרגיש צמא? לא הגעת לאימון מיובש? לא מדובר על אימון אירובי שנמשך יותר משעה? אתה לא חייב לשתות. לעומת זאת מומלץ לשתות אחרי האימון אפילו אם אתה לא מרגיש צמא.
2. אירובי עושים אך ורק אחרי אימון - מתי באמת אפשר לעשות אירובי? יש הרבה דעות לזה...הדיעה הרווחת שאני מכיר היא שתעשה את האימון החשוב עבורך ראשון, כי האימון השני נפגע מכך שאתה לא מתחיל אותו רענן. אישית, הגוף שלי מעדיף את האירובי קודם; אחרי המשקולות אני לא מסוגל לעשות אירובי עצים. העיצה שלי: ניסוי וטעיה.
3. להתרחק ממכונות הן עושות חוסר פרופורציה בגוף הן לא "עושות" דיספרופורציה אבל הן עלולות להחמיר מצב קיים, בשעה שמשקולות חופשיות אמורות לצמצם את חוסר הפרופורציה. במשקולות חופשיות הצד החלש באופן טבעי צריך לעבוד יותר חזק (חשוב על משקולת שנוטה טיפה לכיוון הצד החלש. חלוקת הכוח כעת היא כבר לא חצי-חצי. במכונה אתה מפסיד את האפקט הזה ויש סיכוי שהצד החזק שלך באמת יעשה את רוב המאמץ).
4. כפיפות בטן עם שיפוע שלילי ומשקולת (נניח 5) עושה קוביות יותר טוב מכל כפיפת בטן אחרת שתעשה - יש מצב שזה עובד כי אני ניסיתי את זה וזה ממש שיפר לי את שרירי הבטן. ראיתי פעם איזה מחקר שתמך במשהו דומה מבחינת אחוז ההפעלה של השריר (כפיפות בטן על פיטבול) . לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל דומני שהוא התבסס על מדידת EMG.
5. כדי לעלות במסה חייב הרבה פחמימות - פחמימות או קלוריות? או שתיהן? קלוריות.
7. לעשות סקס זה גרוע כי כל שפיכה מוציאה 150 ג' של חלבון שהכראה יתחדש באמצעות השרירים או באמצעות תזונה נכונה. נכון בהחלט, אם אתה לויתן כחול. אצל בני אדם כמות החלבון היא אפסית (חפש בפורום, הנושא כבר עלה פעם)
...
12. הטיפול בחוסר פרופורציה בגוף הוא אך ורק עם משקולות חופשיים וטכניקה נכונה. אני לא יודע לגבי "אך ורק" אבל ראה 3.
13. גוף האדם הוא לא פרופרציונאלי מטבעו. אף אחד אינו סימטרי ב 100%.

תודה לעונים, רק שימו לב שאתם עונים מתוך דברים נכונים ולא מיתוס על מיתוס! רק אל תבקש סימוכין...

מה קורה חברים,

1. חייב לשתות מיים במהלך האימון ולא האימון לא יהיה 100% אפקטיבי - אני ספציפי מתקשה בקטע הזה מפני שכל פעם שאני שותה באמצע אימון יש לי סוכ של תחושה מציקה בבטן ולכן אני שות רק בסוף האימון.
2. אירובי עושים אך ורק אחרי אימון - מתי באמת אפשר לעשות אירובי? יש הרבה דעות לזה...
4. כפיפות בטן עם שיפוע שלילי ומשקולת (נניח 5) עושה קוביות יותר טוב מכל כפיפת בטן אחרת שתעשה - יש מצב שזה עובד כי אני ניסיתי את זה וזה ממש שיפר לי את שרירי הבטן.
7. לעשות סקס זה גרוע כי כל שפיכה מוציאה 150 ג' של חלבון שהכראה יתחדש באמצעות השרירים או באמצעות תזונה נכונה.
10. שתיית מים מגבריה את ייצור הדם שמגביר את מהירות העברת הויטמינים וחלבונים לשרירים.

1. מיתוס. לא "חייב" לשתות.
2. מיתוס. אפשר לעשות מתי שבא לך.
3. מיתוס. מכונות לא "עושות" שום דבר , אתה זה שבוחר כיצד להשתמש בהם. ואין שום סיבה שתסבול מחוסר פרופורציה אם תשתמש במכונות.
4. מיתוס. כפיפות בטן לא עושות קוביות. אחוז שומן נמוך כן.
5. מיתוס. אתה צריך מאזן קלורי חיובי מבחינת קלוריות.
6. מיתוס. אפשר גם לאכול אותו.
7. "לעשות סקס זה גרוע"?! באמת כתבת את זה?
8. מה זה "ח"ח"?
9. מיתוס . הכל תלוי בעצימות.
10. מיתוס . שתיית מים יכולה להעלות רק את לחץ הדם , לא את ייצור הדם.
11. מיתוס. אם זה מטריד אותך , יש מספיק דרכים להימנע מיבלות.
12. מיתוס. הטיפול בחוסר פרופורציה הוא רק ע"י הבנה של מה גורם לאותו החוסר , ונקיטת פעולות בהתאם.
13. מיתוס. אולי התכוונת לסימטרי.

• פותח/ת השרשור
תודה לעונים.

יוני, ח"ח = חילוף חומרים
ועל 7 כן אני רציני, להוציא 150 ג חלבון שביום אני צריך לצרוך פי 2 מהמשקל שלי שזה לבד שווה ל-146 אז כן...

מה קורה חברים,

1. לא, אתה לא חייב. מומלץ לשתות הרבה מים בלי קשר, ולא משנה אם זה באימון או לא
2.כדאי לך לעשות אחרי האימון, כי לבוא לאימון משקולות אחרי אירובי זה בד''כ קשה, כי הגוף עייף. כעיקרון אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.
3.מכונות לא יעשו לך חוסר פרופורציה ולא נעליים. אתה צריך להתרחק ממכונות מסיבות אחרות.
4.זה לא ממש משנה איזה תרגיל תעשה לבטן.
5.קלוריות. יש גם הרבה פחמימות במסה כי הדרך הכי קלה להגיע להרבה קלוריות היא באמצעות פחמימות
6.לא משנה מתי תקבל חלבון, כל עוד אתה מגיע לצריכה היומית שלך
7. לא יודע אם יש בשפיכה חלבון, אבל בטוח שלא 150 גר'. תעשה סקס בלי דאגה.
8.חילוף חומרים תלוי בעיקר בגנטיקה שלך, לא הבנתי כ''כ את הטענה
9. תלוי איך תעבוד עליהם. בהנחה שבאותה עצימות, אם אני לא טועה, שרירים קטנים הם יותר סיבולתיים ולכן מתאוששים יותר מהר
10.מיתוס
11.כמו שראינו ב 3, אם יש לך חוסר פרופורציה אתה כנראה לא עושה את התרגיל בצורה מאוזנת.
13.לאף אחד אין גנטיקה של אל יווני, אנחנו סימטריים פחות או יותר

תודה לעונים.

יוני, ח"ח = חילוף חומרים
ועל 7 כן אני רציני, להוציא 150 ג חלבון שביום אני צריך לצרוך פי 2 מהמשקל שלי שזה לבד שווה ל-146 אז כן...

או קיי , קצת מספרים :
ב 100 מ"ל של זרע יש בערך 5 גרם חלבון. שפיכה ממוצעת נעה בין 0.1 ל 10 מ"ל זרע. משמע , אתה יכול "לאבד" לא יותר מחצי גרם חלבון בשפיכה אחת.
אבל אם אלו השיקולים שלך אם לעשות סקס או לא בגיל 23 , אני באמת לא יודע מה לומר.

• פותח/ת השרשור
או קיי , קצת מספרים :
ב 100 מ"ל של זרע יש בערך 5 גרם חלבון. שפיכה ממוצעת נעה בין 0.1 ל 10 מ"ל זרע. משמע , אתה יכול "לאבד" לא יותר מחצי גרם חלבון בשפיכה אחת.
אבל אם אלו השיקולים שלך אם לעשות סקס או לא בגיל 23 , אני באמת לא יודע מה לומר.

מאיפה הבאת את הנתון המעניין הזה? כי אני קראתי במקום אחר על 150 ג'...

מאיפה הבאת את הנתון המעניין הזה?

לא משנה מה קראת, לא מזיק להפעיל קצת חשיבה. 150 גרם תופסים נפח של בערך שלושת רבעי כוֹס (משום מה הרגשתי צורך לנקד כאן :embarrassed:).
כבר היה על זה דיון מרתק. תסתכל באשכול שמתחיל כאן

נערך לאחרונה:
1. אם אתה לא מתייבש אין בעיה
2. בעיקרון מתי שבא לך, אבל אם אתה תעשה אותו לפני האימון האנאירובי שלך אז זה יפגע לך באימון... אני מעדיף להיות עייף בריצה ולא עם ברזל על הגב
3. למכונות יש הרבה בעיות. הדיספרופורציה שהן יוצרות זה פשוט שאתה לא עובד על שרירים מייצבים. אז נעזוב את הפציעות שזה גורם - זה שרירים שלא יתפתחו לך
4. בולשיט
5. מאזן חיובי זה החלק החשוב, בד"כ פחמימה היא הדרך שאיתה מגיעים לזה. למשל אני מגיע ביום ל170-200 גרם חלבון ובאזור ה140-160 גרם שומן, ואני מגיע ל4000 קלוריות, אז יוצא לי פה איזה 500 גרם פחמימה ביום בד"כ.
6. אין לזה יתרון על פני לאכול חלבון
7. מאיפה לעזאזל הגעת ל150 גרם חלבון? השפיך שלך לא שוקל חמישית מזה.... עלק משפיכים 150 גרם חלבון. זה יותר לכיוון ה4 גרם חלבון חחחח (משהו כזה, לא זוכר את המספר המדוייק)
9. תלוי בבן אדם
10. WTF?
11. אם תשים כפפות לא יהיו לך יבלות מן הסתם...
12. לא מדוייק, אבל ברוב המקרים - כן.
13. נכון

1. אם אתה לא מתייבש אין בעיה
2. בעיקרון מתי שבא לך, אבל אם אתה תעשה אותו לפני האימון האנאירובי שלך אז זה יפגע לך באימון... אני מעדיף להיות עייף בריצה ולא עם ברזל על הגב
3. למכונות יש הרבה בעיות. הדיספרופורציה שהן יוצרות זה פשוט שאתה לא עובד על שרירים מייצבים. אז נעזוב את הפציעות שזה גורם - זה שרירים שלא יתפתחו לך
4. בולשיט
5. מאזן חיובי זה החלק החשוב, בד"כ פחמימה היא הדרך שאיתה מגיעים לזה. למשל אני מגיע ביום ל170-200 גרם חלבון ובאזור ה140-160 גרם שומן, ואני מגיע ל4000 קלוריות, אז יוצא לי פה איזה 500 גרם פחמימה ביום בד"כ.
6. אין לזה יתרון על פני לאכול חלבון
7. מאיפה לעזאזל הגעת ל150 גרם חלבון? השפיך שלך לא שוקל חמישית מזה.... עלק משפיכים 150 גרם חלבון. זה יותר לכיוון ה4 גרם חלבון חחחח (משהו כזה, לא זוכר את המספר המדוייק)
9. תלוי בבן אדם
10. WTF?
11. אם תשים כפפות לא יהיו לך יבלות מן הסתם...
12. לא מדוייק, אבל ברוב המקרים - כן.
13. נכון
יותר בכיוון של 0.04 גרם....
הרוב זה מים ויש למעלה מחקר שנעשה בנושא....

לגבי 11 כשאתה מחזיק אז תשים את המוט/דאמבל על האצבעות ולא באמצע כף היד, ככה העור לא יתקמט ולא יהיו יבלות . (הרבה לא עושים את זה מתוך הרגל למרות שמכירים את השיטה.)

יותר בכיוון של 0.04 גרם....
הרוב זה מים ויש למעלה מחקר שנעשה בנושא....

לגבי 11 כשאתה מחזיק אז תשים את המוט/דאמבל על האצבעות ולא באמצע כף היד, ככה העור לא יתקמט ולא יהיו יבלות . (הרבה לא עושים את זה מתוך הרגל למרות שמכירים את השיטה.)
אם תשים אותו על האצבעות שלך אתה רוצח את שורש כך היד שלך, אתה תעשה עליו ככה עומס מטורף, בנוסף לזה אתה תרים פחות כי המוט לא נמצא במיקום האידיאלי להעברת הכח אליו (מעל/מתחת לאמה (תלוי בתרגיל)), וחוץ מזה בכלל אני PL מי זורק זין על יבלות? D:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית