הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התחלתי דיאטה ואני כל הזמן רעב

אימרי

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
היי,

משקל: 73 קילו
גובה 1.78
אחוז שומן: 30% (לפי המכשיר בחדר כושר)

התחלתי לאכול באופן מאוד שמור, כלומר בלי המבורגרים, בלי צ'יפסים, בלי חטיפים ובלי ממתקים. בקיצור, כל מה שטעים הפסקתי לאכול.

התחלתי לשתות אבקת חלבון כל בוקר, לשתות המון מים, להוסיף יוגורטים וגרנולה לדיאטה שלי, לשתות חלב שקדים ומוצרי חלב למיניהם, הכל עם אחוז שומן מאוד נמוך (בין 5% ל-1% ובדרך כלל זה נע יותר לכיוון ה-1%)

בכל זאת אני לא רואה שינוי מאוד גדול בירידה שלי באחוזי השומן, יכול להיות שבגלל שכל יום אני מסתכל במראה ועוקב אחרי השינויים אני לא יכול לראות את זה יותר מדי. אבל בכל זאת, עבר חודש מאז שנגעתי בשטויות ואני לא מרגיש כאילו אני יורד.

בנוסף, אני כל הזמן רעב, אני מגיע לשובע אחרי כל ארוחה אבל אחרי שעתיים הבטן שלי כבר מקרקרת.

השאלות שלי:
1. האם כדאי לי לעקוב אחרי תפריט מסודר במקום פשוט להמשיך לאכול רק דברים בסגנון? ראיתי שיש תפריטים שהם מאוד ספציפיים ושיום אחד מעמיסים פחממות וביום השני מורידים אותם. האם זאת דרך יותר טובה להוריד באחוזי שומן ממה שאני עושה?

2. מה לעשות כשאני רעב? האם הגוף שלי אומר לי בעצם שאני לא מכניס מספיק אוכל? או שהתזונה שלי לקויה? האם אני מכניס את הגוף שלי למצב של רעב (starvation mode) אם אני לא אוכל כשאני ממש רעב?

3. אם אני רעב לפני השינה, עדיף לי לאכול או להשאר רעב? ואם לאכול, אז מה כדאי לי לאכול?

4. מבחינת אימונים, אני מתאמן 4 פעמים בשבוע אימוני משקולות. האם כדאי לי להחליף חלק מהאימונים באימוני אירובי?
מה לגבי סוגי אימוני המשקולות? רצוי לעשות כמה שיותר חזרות במשקל יותר נמוך או כמה שפחות חזרות במשקל יותר גבוהה והאם זה משנה?

יש לי עוד הרבה שאלות ואני כל הזמן קורא בנושאים האלה אבל אני אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שניסו שיטות שונות שהצליחו להם.

תודה רבה על כל עזרה!

קבצים מצורפים

• photo.JPG
    photo.JPG
    KB 7.6 · צפיות: 445
אתה יותר 15% מאשר 30%

היי,

משקל: 73 קילו
גובה 1.78
אחוז שומן: 30% (לפי המכשיר בחדר כושר)

התחלתי לאכול באופן מאוד שמור, כלומר בלי המבורגרים, בלי צ'יפסים, בלי חטיפים ובלי ממתקים. בקיצור, כל מה שטעים הפסקתי לאכול.

התחלתי לשתות אבקת חלבון כל בוקר, לשתות המון מים, להוסיף יוגורטים וגרנולה לדיאטה שלי, לשתות חלב שקדים ומוצרי חלב למיניהם, הכל עם אחוז שומן מאוד נמוך (בין 5% ל-1% ובדרך כלל זה נע יותר לכיוון ה-1%)

בכל זאת אני לא רואה שינוי מאוד גדול בירידה שלי באחוזי השומן, יכול להיות שבגלל שכל יום אני מסתכל במראה ועוקב אחרי השינויים אני לא יכול לראות את זה יותר מדי. אבל בכל זאת, עבר חודש מאז שנגעתי בשטויות ואני לא מרגיש כאילו אני יורד.

בנוסף, אני כל הזמן רעב, אני מגיע לשובע אחרי כל ארוחה אבל אחרי שעתיים הבטן שלי כבר מקרקרת.

השאלות שלי:
1. האם כדאי לי לעקוב אחרי תפריט מסודר במקום פשוט להמשיך לאכול רק דברים בסגנון? ראיתי שיש תפריטים שהם מאוד ספציפיים ושיום אחד מעמיסים פחממות וביום השני מורידים אותם. האם זאת דרך יותר טובה להוריד באחוזי שומן ממה שאני עושה?

2. מה לעשות כשאני רעב? האם הגוף שלי אומר לי בעצם שאני לא מכניס מספיק אוכל? או שהתזונה שלי לקויה? האם אני מכניס את הגוף שלי למצב של רעב (starvation mode) אם אני לא אוכל כשאני ממש רעב?

3. אם אני רעב לפני השינה, עדיף לי לאכול או להשאר רעב? ואם לאכול, אז מה כדאי לי לאכול?

4. מבחינת אימונים, אני מתאמן 4 פעמים בשבוע אימוני משקולות. האם כדאי לי להחליף חלק מהאימונים באימוני אירובי?
מה לגבי סוגי אימוני המשקולות? רצוי לעשות כמה שיותר חזרות במשקל יותר נמוך או כמה שפחות חזרות במשקל יותר גבוהה והאם זה משנה?

יש לי עוד הרבה שאלות ואני כל הזמן קורא בנושאים האלה אבל אני אשמח לקבל חוות דעת מאנשים שניסו שיטות שונות שהצליחו להם.

תודה רבה על כל עזרה!
אני לא חושב שאתה צריך להוריד במשקל לפי התמונה שפרסמתה 30% אתה בטוח לא
1: כדאי לעקוב אחרי תפריט מסודר לפחות בהתחלה עד שכבר תדע להעריך כמה קלוריות יש בכול אחד
2: רק על בסיס ניסיון אישי זה מה שעובד אצלי
תשלב שני סלטים בתפריט שלך אחד לדוגמה סלט ירקות רגיל בלי שמן שיהיה גדול בירקות יש מספר זניח של קלוריות ועוד סלט אחד לדוגמה סלט עגבניות שרי אם זיתים ושמן זית כדי לשלב שומנים טובים בתפריט שלך וזה גם יחסית דל קלוריות
שאתה ממש רעב ואתה מרגיש שאתה נשבר אתה תמיד יכול לנסות לגמור בקבוק מים של 1.5 ב10 דקות תאמין לי שלא תרצה לאכול אחר כך לשעה וחצי לפחות ומים רק יעזרו לך להישאר יבש יותר
3: החלטה שלך אם אתה רוצה לשלב ארוחה אחרי השנה רק תשאר צמוד לתפריט ושהתפריט יכולול מספר קלוריות חלבונים שומנים מסוים שהוגדר מראש
4: אני הייתי מוריד ל3 אימוני משקולות בשבוע ולשלב אירובי יכול לעלות את קצב הירידה לדוגמה ללכת למקומות שהייתה נוסע אליהם בשילוב של שני אימוני אירובי עצימים
בחיטוב הייתי ממליץ לך לשלב אימוני כוח בנפח נמוך ותנסה שתיהיה התקדמות במשקלים תנסה את הלינארית לדוגמה

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שאתה צריך להוריד במשקל לפי התמונה שפרסמתה 30% אתה בטוח לא

צריך להוריד אני לא, אבל אני רוצה להוריד.

לא במשקל אלא באחוזי השומן, אני רוצה להבליט את השרירים כמה שיותר.

צריך להוריד אני לא, אבל אני רוצה להוריד.

לא במשקל אלא באחוזי השומן, אני רוצה להבליט את השרירים כמה שיותר.
אין אליך הרבה מסה אני הייתי יורד ל 12-13 ואז חוזר למסה ואחר כך תוכל לרדת לאחוז שומן יותר נמוך ולהיראות טוב

30 א"ש? איפה מדדת את זה? איך זה הגיוני שאדם חי שהיה עד למדידה ולא חשד?
בכל מקרה אתה יותר בסביבות ה13%. והאדם שמדד אותך אני לא יודע מה לאחל לו..

אתה כבר בא"ש די נמוך, אם תרצה להמשיך לרדת תצטרך מאזן שלילי, סביר להניח דל פחמימה ושילוב אירובי.
ברור שאתה מורעב, יום אחד החלטת שאתה לא אוכל יותר כשיום לפני אכלת כמו בחור שמתאמן. לא עושים את זה ככה, יורדים בהדרגה- עושים שבועיים ניטרלי, נכנסים למאזן שלילי ומשם ממשיכים להוריד קלוריות.

בקיצור, תעשה לעצמך טובה ותמשיך עם המסה. ותחזור לאכול.

• פותח/ת השרשור
טוב, לפי רוב התגובות שלכם אני מבין שמשהו פה לא בסדר.

אני חשבתי פשוט להוריד את האחוזי שומן לכמות מינמלית שיראו כמה שיותר את השרירים והריבועים ואז להתחיל עם תוכנית ניפוח בכל הכוח.

לא עדיף להוריד עוד איזה 5% שומן לפני שאני מתחיל את הניפוח?

ואגב, אני לפי דעתי במאזן שלילי. אני רץ המון ואני אוכל בסביבות ה 1500 קלוריות ביום בלי שומן ועם לא הרבה פחממות. עדיין אני לא רואה ירידה משמעותית באחוזי השומן.

שמע, נראה לי שאין לך מושג מה אתה עושה.

www.kilogram.co.il

תתחיל לקרוא, תקצר לעצמך את תקופת הטעויות.

Back
למעלה תחתית