הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוניברסיטה פתוחה, איך היא?

Grrr All Mighty

משתמש משקיע
2,380
127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
7,833
2,380
127
הרקולס
אני מתלבט כרגע אם להיכנס לאוניברסיטה הפתוחה, התייעצתי עם אנשים שלומדים שם או שמכירים אחרים שלומדים שם, והבנתי שזה אחלה מקום.
חשבתי על בן גוריון (אני באר שבעי), אבל אין לי כרגע בגרות מלאה והממוצע הוא 70+-, פסיכומטרי לא עשיתי ובכללי הכל נראה יותר מדי לחוץ שם, אין חיים חוץ מהלימודים.

חוץ מהקטע ה"יוקרתי", באוניברסיטה הפתוחה, איך לדעתכם היא?
אני כרגע חושב על מנהל עסקים

אני לא לומד שם אבל אני מכיר אנשים שלומדים שם, ואומרים שזה שואה. 100% פרונטלי, אתה לעצמך וזהו.
לדעתי שווה לך להשקיע קצת בפסיכומטרי וללמוד בבן גוריון, כמה פסיכומטרי כבר תצטרך בשביל מנהל עסקים?
דרך אגב אם זה מעניין אותך יש תואר משולב של וינגייט של מנהל עסקים וספורט, המנהל עסקים זה דרך רופין וספורט זה בוינגייט

• פותח/ת השרשור
תואר משולב לא ממש מעניין אותי ואני צריך הרבה בשביל להגיע למנהל עסקים בבן גוריון, עוד בלי בגרויות.
הבנתי שיש קצת קורסים פה ושם וכן יש מלא ללמוד לבד, אבל הקטע הוא שזה לא תיכנות וכדומה, יש המון חומר לקרוא ופחות חישובים והינדוסים למינייהם.

אני למדתי מנהל עסקים שנה ראשונה במכללה פרטית, אם אין לך ראש מתמטי וחישובי אל תכנס למקצוע.

אומר לך את זה בנאדם שחשב שהמקצוע הזה מאוד מעניין(ולא בגלל שכולם עושים את זה) ושאוכל להתגבר על "העקב אכילס" שלי שהוא כל הקטעים החישוביים בתואר והתבדיתי.

יותר חשוב לפני כל דבר שתשב עם עצמך ותחליט אם זה באמת מה שאתה רוצה ללמוד.

• פותח/ת השרשור
באמת יש שם הרבה חישובים? חשבתי שזה ממש משהו ברקע ולא נכנסים לזה יותר מדי
איך הלך חוץ מהקטע של החישובים?

אני למדתי מנהל עסקים שנה ראשונה במכללה פרטית, אם אין לך ראש מתמטי וחישובי אל תכנס למקצוע.

אומר לך את זה בנאדם שחשב שהמקצוע הזה מאוד מעניין(ולא בגלל שכולם עושים את זה) ושאוכל להתגבר על "העקב אכילס" שלי שהוא כל הקטעים החישוביים בתואר והתבדיתי.

יותר חשוב לפני כל דבר שתשב עם עצמך ותחליט אם זה באמת מה שאתה רוצה ללמוד.

מסקרנות- כשאתה אומר "ראש מתמטי וחישובי" למה אתה מתכוון? אתה יכול לתת דוגמאות לתחומים מתמטיים שמתעסקים בהם במהלך התואר הזה?

מסקרנות- כשאתה אומר "ראש מתמטי וחישובי" למה אתה מתכוון? אתה יכול לתת דוגמאות לתחומים מתמטיים שמתעסקים בהם במהלך התואר הזה?

קורסים של סטטיסטיקה \חדו"א\מקרו ומיקו כלכלה מימון וכו'....

"אלגברה לינארית", סטטיסטיקה, אולי קצת "הסתברות" - הכל ברמה של לזכור בעל פה. ממה שראיתי, הרמה "יותר נמוכה" ממקצועות ההנדסה לדגומה.

קורסים של סטטיסטיקה \חדו"א\מקרו ומיקו כלכלה מימון וכו'....
סטטיסטיקה זה לא קורס מתמטי, חדו"א לכלכלנים זה קורס בערך ברמה של 4 יחידות מתמטיקה בתיכון ומקרו, מיקרו ומימון הם ממש לא קורסים מתמטיים.

בשביל להתקשות בתואר בכלכלה/מנהע"ס בגלל המתמטיקה אתה צריך להיות בחור מאוד מיוחד.

בסטטיסטיקה יש עבודה עם הרבה נוסחאות ולדעת איזה נוסחה להציב.

מתמטיקה א'/חדוו"א שאני עשיתי היה לי קשה(כמו שאמרתי מתמטיקה תמיד הייתה עקב אכילס שלי מאז ומעולם)

במיקרו כלכלה יש לך יותר מצבים של תפוקה לעומת יעילות והיצע וביקוש.

חשבונאות זה אומנם לא מתמטיקה אבל זה חתיכת קורס סיוט חחחח

ויש לך קורסים שפחות מתקשרים למתמטיקה כמו משפט עסקי וייעוץ ארגוני

סטטיסטיקה זה לא קורס מתמטי, חדו"א לכלכלנים זה קורס בערך ברמה של 4 יחידות מתמטיקה בתיכון ומקרו, מיקרו ומימון הם ממש לא קורסים מתמטיים.

בשביל להתקשות בתואר בכלכלה/מנהע"ס בגלל המתמטיקה אתה צריך להיות בחור מאוד מיוחד.

כל קורס שמתעסק בחישובים/נוסחאות הוא מטמטי בעייני , אני אגב בחור מאד מיוחד ובור מוחלט במטמטיקה וגם לא למדתי את הקורסים הנל רק יודע שזה מה שנלמד בתואר הזה ושנדרשים שם חישובים יכול להיות שזה לא מטמטי ולא קשה....

להציב מספר בנוסחא זה לא מתמטיקה ואם אתה לא יודע לעשות את זה אז הבעיה שלך לא קשור למתמטיקה, היא שאתה לא יודע את החומר.

הפעולה הכי מסובכת מתמטית שאתה נדרש לעשות בתואר הזה היא באמת מקסימום לגזור ובמקרים נדירים גם מבקשים שתעשה אינטגרל. אני אומר את כל זה בתור מישהו שאף אחד לא יכול לטעות בו שהוא נהנה במיוחד ממתמטיקה.

להציב מספר בנוסחא זה לא מתמטיקה ואם אתה לא יודע לעשות את זה אז הבעיה שלך לא קשור למתמטיקה, היא שאתה לא יודע את החומר.

הפעולה הכי מסובכת מתמטית שאתה נדרש לעשות בתואר הזה היא באמת מקסימום לגזור ובמקרים נדירים גם מבקשים שתעשה אינטגרל. אני אומר את כל זה בתור מישהו שאף אחד לא יכול לטעות בו שהוא נהנה במיוחד ממתמטיקה.

אחי אתה מדבר עם משפטן אצלי 1+1 זה מטמטיקה....

משהו חשוב, באוניברסיטה הפתוחה יש אפיקי מעבר לאוניברסיטאות אחרות.
זה דבר שתפור על אנשים כמוך, אתה מתחיל את הלימודים ואם בשנה הראשונה אתה מגיע לממוצע X אתה יכול לעבור אוטומטית לאוניברסיטה אחרת.
זה בחלק מהמקצועות ולחלק מהאוניברסיטאות, אבל בהחלט שווה בדיקה..

אפיקי מעבר זה מסלול מאד קשה, חייב להחזיק ממוצע גבוה וזה בקורסים ספציפים שצריך לעשות(לא הקלים).

לא בהכרח מסכים, שווה בדיקה..זו בהחלט אופציה יותר מהירה מלהשלים בגרויות וכדומה (הכל פונקציה של זמן בסופו של דבר). במקרה הגרוע אם אתה לא עומד בממוצע אז אתה יכול לסיים את התואר בפתוחה.

• פותח/ת השרשור
1) חשבתי על אפיקי מעבר, ראיתי גם את הממוצע שבדרך כלל דרוש בשביל לעבור, אין לי בעיה עם זה לדעתי
2) לגבי מתמטיקה- אני לא אשקר ואגיד שאני לא נרתע קצת ממספרים, אבל ממה שהבנתי זה לא כל-כך נורא בתואר הזה
3) אין לי בעיה ללמוד לבד, האופציה של הארכת התואר מפצה על העיניין. אם אני רואה שאני בלחץ ולא מספיק ללמוד לקורסים, מקסימום אדחה קצת.
יותר חשוב לי ציונים מאשר לעבור יותר מהר.

The problem with OpenU is YOU and not the University. Most people wouldn't push themselves enough to complete the degree in the same time like normal university.
But for me I would much prefer to study something like business management in OpneU and not in a normal university, because it's not as complicated like IT or engineering and it is possible to understand it by yourself, and the main part why to study in OpenU - it saves you TONS of money and time.
You don't need to go to classes in OpenU (almost everything is online) and no traffic and patrol and shit like that.
My fiance did 1 year in a normal university here and she really hated the traffic, time (1-1.5 hours each way) and parking. Now she switched to something like OpenU and she loves it, and combine a job with it.

אני מתלבט כרגע אם להיכנס לאוניברסיטה הפתוחה, התייעצתי עם אנשים שלומדים שם או שמכירים אחרים שלומדים שם, והבנתי שזה אחלה מקום.
חשבתי על בן גוריון (אני באר שבעי), אבל אין לי כרגע בגרות מלאה והממוצע הוא 70+-, פסיכומטרי לא עשיתי ובכללי הכל נראה יותר מדי לחוץ שם, אין חיים חוץ מהלימודים.

חוץ מהקטע ה"יוקרתי", באוניברסיטה הפתוחה, איך לדעתכם היא?
אני כרגע חושב על מנהל עסקים

מה בדיוק אתה מתכנן לעשות עם התואר הזה אחרי שתסיים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית