הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אהלן לכולם.
ברצוני לעסוק בסוגייה בסיסית אך בעייתית - ולכן אני כבר מעכשיו אבקש תשובה רק ממי שיודע בוודאות שהיא אמינה ונכונה. אני ממש מבקש - אם תרשמו את התשובה על סמך הנסיון האישי או הדעה האישית שלכם - אז בבקשה אל תשיבו על השאלות כאן, אני באמת מחפש תשובות ממאמנים מוסמכים עם ידע קונקרטי ועובדתי.

זה יהיה קצת חופר אבל זה הנושא שבו אני מתעניין: כיצד עדיף להתאמן: בעבודה בקצב נורמלי או בקצב איטי?
דוגמה: אני יכול לעשות סטים של 15 עליות מתח כפול 6 בהפרשים של דקה ביום טוב. אני יכול לעשות 100 עליות מתח בפחות מ-7:40 דקות. אני מסוגל לעשות 160 עליות מתח באימון עליות מתח בפחות מ-20 דקות (ייתכן גם פחות מ-18 דקות). יחסית אני בכושר טוב בתרגילי מתח. יחד עם זאת - העבודה שאני מבצע בתרגילים האלה היא בדרך כלל מהירה וככל שהסטים מתקדמים היא גם באופן טבעי פחות נכונה. למרות זאת - השתפרתי המון במתח בזמן האחרון וההישגים הנ"ל מגבים זאת.
למרות זאת - אני מאמין שזו אינה דרך נכונה להתאמן. אחרי שהגעתי לרמה מסוימת, הבנתי שעדיף לעבוד לאט ובצורה הנכונה ביותר האפשרית. כך אני מגלה שסט של 10 עליות מתח איטיות יכול להיות קשה כמו סט של 15 עליות מתח בקצב מהיר.

דוגמה נוספת: אני עובד עם 90-95 קילו בתרגיל לחיצה בשכיבה. אבל אני מקפיץ את המוט על החזה וככל שיותר קשה לי אני גם מרים את התחת. בקיצור - אני מרמה קצת. (סטים של 10 חזרות).

להלן שאלותיי:
אני שוקל 71 קילו (1.76 מטר גובה).
האם על מנת לחזק את הגב ואת החזה (ובכלל את כל שאר שרירי הגוף) הן מבחינת הסיבולת והן מבחינת כוח האם מוטב שאמשיך בעבודה מהירה במטרה ללחוץ כמה שיותר משקל בשרירי חזה וכמה שיותר חזרות פר-סט בעליות מתח?
או
שעדיף לי לעבוד בקצב איטי ובתנועה מלאה, לעשות רק 10-12 חזרות במתח אבל בקצב של 3-4 שניות לכל עלייה שלמה, ולעבוד על 4-6 חזרות עם 90-95 קילו בצורה נכונה ביותר האפשרית ובעבודה איטית?

(המטרה היא שיפור סיבולת וכוח גם יחד)

תודה
וסליחה על האריכות.

שחר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית