ייעוץ אירובי בSS

omer1234

משתמש קבוע
1,039
74
נק' מוניטין:
1,111
1,039
74
של קמצנים
רציתי לדעת מה הדרך הכי אופטימילית לשלב אירובי בSS
חשבתי על 20 דקות אחרי אימון אבל אני לא יודע באיזה קצב/ועל איזה מכשיר כדאי(הליכון/אופניים/אליפטי/סקי/)
תודה לעוזרים

אתה יכול לשלב אחרי אימון כמו שאני עושה, אך בשום פנים ואופן לא בתחילת אימון כי זה יעייף אותך. אירובי בסוף אימון זה להיט, אך מאחר ו SS זאת תוכנית גדילה הייתי ממליץ להמעיט באירובי. אולי פעם בשבוע.

בSS משאירים את האירובי והקוביות לאחר כך, אחרי שיש בסיס של כוח ומסת שריר. יש סיבה מיוחדת שבגללה אתה צריך להיות בכושר אירובי בזמן התוכנית?
אם כן, מהי?
רק ככה אפשר להגיד מה הצורה האידיאלית להשיג את המטרה.

בSS משאירים את האירובי והקוביות לאחר כך, אחרי שיש בסיס של כוח ומסת שריר. יש סיבה מיוחדת שבגללה אתה צריך להיות בכושר אירובי בזמן התוכנית?
אם כן, מהי?

על איזו תוכנית אימונים אתה ממליץ אחרי ss, למטרות בילדינג?

מספיק לקשקש שטויות אנשים , חשוב לשמור על כושר ארובי כמו שחשוב לשמור על כול דבר שהשגת בחיים.
להגיד שטות שאתה ב SS למה אתה צריך כושר ארובי זה בורות.
לבנות כושר ארובי לוקח זמן רב , ואם בנית אותו (בהנחה כן) אתה רוצה להפסיק אותו לגמרי בגלל תוכנית SS או כול תוכנית אחרת , בידיעה שתצטרך לבנות הכול שוב מאפס?

מנסיון אישי שלי אתה לא תרצה להתחיל להתנשף אחרי 5 דקות ריצה בו בזמן שאתה התקדמת והתפתחת ל 45 דקות ריצה כמו ענק !

מספיק לקשקש שטויות אנשים , חשוב לשמור על כושר ארובי כמו שחשוב לשמור על כול דבר שהשגת בחיים.
להגיד שטות שאתה ב SS למה אתה צריך כושר ארובי זה בורות.
לבנות כושר ארובי לוקח זמן רב , ואם בנית אותו (בהנחה כן) אתה רוצה להפסיק אותו לגמרי בגלל תוכנית SS או כול תוכנית אחרת , בידיעה שתצטרך לבנות הכול שוב מאפס?

מנסיון אישי שלי אתה לא תרצה להתחיל להתנשף אחרי 5 דקות ריצה בו בזמן שאתה התקדמת והתפתחת ל 45 דקות ריצה כמו ענק !
הכל תלוי במטרות
אם המטרה של מתאמן היא לעלות במסת שריר אז לרוץ יעשה את הפעולה ההפוכה (התאוששות נפגעת אם האימון עצים, עוד קלוריות שנשרפות)
אם המטרה היא בריאות אז ברור שהמתאמן צריך לשלב אימוני אירובי
אם המתאמן רוצה לשלב בין השניים אז זה אפשרי אבל הוא צריך לדעת שזה לא אידאלי לעלייה במסת שריר... עוד פעם, זה לא שאי אפשר, אפשר, אבל זה לא אידאלי.

הכל תלוי במטרות
אם המטרה של מתאמן היא לעלות במסת שריר אז לרוץ יעשה את הפעולה ההפוכה (התאוששות נפגעת אם האימון עצים, עוד קלוריות שנשרפות)
אם המטרה היא בריאות אז ברור שהמתאמן צריך לשלב אימוני אירובי
אם המתאמן רוצה לשלב בין השניים אז זה אפשרי אבל הוא צריך לדעת שזה לא אידאלי לעלייה במסת שריר... עוד פעם, זה לא שאי אפשר, אפשר, אבל זה לא אידאלי.

כול מה שאמרת אני יודע.
צריך לזכור מה שהושג בזיעה אסור שיאבד אחרת יושג שוב בזיעה (ביזבוז זמן).

• פותח/ת השרשור
אם כן, מהי?
קוביות לא מעניינות אותי עכשיו כי אני לא ילד בן 12 ואני יודע שבכלל אני לא יכול לחשוב עליהם בזמן מסה
אני פשוט רוצה קצת אירובי כדי לנסות קצת פחות לעלות באחוז שומן כי אנדמורף(מקווה שאמרתי את זה נכון) קלאסי וממש קל לי לעלות באחוז שומן ואני לא רוצה עכשיו באמצע התוכנית שאני מתקדם ממש טוב להפסיק לפני שאני מגיע למשקלים מכובדים(אני בערך איזה 16-17 אחוז שומן עכשיו לדעתי) ראיתי שpsycho עשה אירובי בSS לאחר אימון ואמר שזה עוזר לו להתאוששות וגם אושר(powerlifting) כתב דבר דומה

הליכה מהיר על הליכון (קצב 6-5 קמ''ש) 15-20 דקות יעשו את העבודה .
מה שכתבת נכון להתאוששות (אני גם עושה)
אבל לשפר את היכולת האירובית (שזה מה שהכותב מתכוון אני חושב), ממש לא, זה ישפר אולי כושר של קשיש.
קוביות לא מעניינות אותי עכשיו כי אני לא ילד בן 12 ואני יודע שבכלל אני לא יכול לחשוב עליהם בזמן מסה
אני פשוט רוצה קצת אירובי כדי לנסות קצת פחות לעלות באחוז שומן כי אנדמורף(מקווה שאמרתי את זה נכון) קלאסי וממש קל לי לעלות באחוז שומן ואני לא רוצה עכשיו באמצע התוכנית שאני מתקדם ממש טוב להפסיק לפני שאני מגיע למשקלים מכובדים(אני בערך איזה 16-17 אחוז שומן עכשיו לדעתי) ראיתי שpsycho עשה אירובי בSS לאחר אימון ואמר שזה עוזר לו להתאוששות וגם אושר(powerlifting) כתב דבר דומה
אין קשר בין הריצה ולעלות פחות באחוזי שומן, הריצה משפיעה לך על המאזן הקלורי, באותה מידה אתה יכול לאכול פחות ולקבל את אותה תמורה.

• פותח/ת השרשור
מה שכתבת נכון להתאוששות (אני גם עושה)
אבל לשפר את היכולת האירובית (שזה מה שהכותב מתכוון אני חושב), ממש לא, זה ישפר אולי כושר של קשיש.
אין קשר בין הריצה ולעלות פחות באחוזי שומן, הריצה משפיעה לך על המאזן הקלורי, באותה מידה אתה יכול לאכול פחות ולקבל את אותה תמורה.
כן אבל אם אני יאכל פחות אני לא יצליח להתאושש טוב מאימון לאימון וזה הדבר הכי חשוב בSS

כן אבל אם אני יאכל פחות אני לא יצליח להתאושש טוב מאימון לאימון וזה הדבר הכי חשוב בSS
עוד פעם, אתה לא מסתכל על התמורה של האימון אירובי בצורה נכונה. תחשוב שאם אתה אוכל המבורגר של 500 קלוריות אז נוספות לך 500 קלוריות, אם רצת ושרפת 500 קלוריות אז בעצם עשית פעולה הפוכה ושרפת 500 קלוריות. בעצם לשרוף 500 קלוריות באירובי זה כמו להגיד שאכלת פחות 500 קלוריות...
הבנת?

פה הטעות שלך , אתה במסה לא ? אז מה פחות אחוזי שומן ? בעיקרון מה שאתה שורף בארובי אתה צריך לאכול (גרעון קלורי חיובי)
המטרה בארובי בזמן המסה מתחלקת לכמה חלקים.

1. התואששות
2. שימור הגחלת הארובית שלך.

לא הבנתי, מה?

הכוונה שלי שאתה מגיע לחיטוב תזכר שוויתרת על הארובי במסה ותתחיל מרמת ארובי של שטיח דבר שיקשה עליך לתת אימון ארובי איכותי ולקדם שריפת שומן.(וכמובן להתאושש ממנו ולהיות ולהגיע לאימון משקולות הבא מאושש וכול המשתמשע מזה..)
צריך לשמור על ההישגים הארובים גם במסה ,אחרת תתחיל מההתחלה בכושר הארובי.

ארובי לא הכרחי לצורך חיטוב. אין ספק שכושר אירובי חשוב לבריאות, אבל אין מה להתעסק איתו בתכנית דורשנית כמו SS, לא ברמה שמחפשים לשפר אותו זה בטוח. למען האמת גם למי שממשיך למדקאו או טקסס עם כוונות להתקדמות שבועית אני לא רואה איך האירובי משתלב מעבר להתאוששות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית