הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים באמה

WillBack

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
כאשר אני עושה תרגיל ליד קדמית, או ספוטר לחבר באיזה תרגיל (לחיצת חזה וכו') האמה שלי מתחילה לכאוב ואני לא יודע ממה ואחרי שאני מסיים את הסט \ תרגיל הכאב נעלם
הייתי אצל אורתופד ואין לי כלום
עזרה?

מצטרף עם שאלה משלי
כאשר אני עושה כפיפת מרפקים עם משקולות אז בסוף התרגיל שאני משחרר את המשקולות יש לי כאבים חזקים באמות שנמשכים כמה שניות ואז עוברים
יש לציין שאני משנה את האחיזה לאחיזת ביניים(מידל פוזישן) הכאב נפסק. ממה נגרם הכאבים?

שרירי הגריפ (אחיזה של חפצים) מתחילים מאזור המרפק ועוברים דרך האמה עד לנקודות שונות בעצמות כף היד והאצבעות.
חולשה/עומס יתר של שרירים אלו יכול להוביל לכאב.
הפתרון : שינוי אחיזה בתרגילים שדורשים אחיזה של משקל גבוה וחיזוק ספציפי של השרירים הנ"ל.

לפני מה שהבנתי בכפיפת מרפקים שינוי המנח לפטישים/פרונטציה מחזקת יותר את האמה.
האם יש אפשרות לשנות את המנח הבסיסי של הסופינציה לאחד מהמנחים האלה במקום לעבוד ספציפית על שרירי האמה, ואז אחר זמן מסוים שבו שרירי האמה שלי יתחזקו לחזור למנח הסופינציה? או שבלי עבודה ספציפית על שרירי האמה אני בחיים לא אוכל לעשות כפיפת מרפקים במנח סופינציה בלי כאב?

נערך לאחרונה:
לפני מה שהבנתי בכפיפת מרפקים שינוי המנח לפטישים/פרונטציה מחזקת יותר את האמה.
האם יש אפשרות לשנות את המנח הבסיסי של הסופינציה לאחד מהמנחים האלה במקום לעבוד ספציפית על שרירי האמה, ואז אחר זמן מסוים שבו שרירי האמה שלי יתחזקו לחזור למנח הסופינציה? או שבלי עבודה ספציפית על שרירי האמה אני בחיים לא אוכל לעשות כפיפת מרפקים במנח סופינציה בלי כאב?

אמה זה לא שריר , אלא חלק גוף שהוגדר מהמרפק ועד לשורש כף היד. יש שם כ 17 שרירים , ושינוי מנח האחיזה מפעיל שרירים אחרים , ולא "מחזקים את האמה" באופן כללי כפי שציינת.
ושוב , אם תחזור לעבודה בסופינציה אחרי הרבה זמן שעבדת במיד פוזישן (בהנחה שאתה עובר לעבוד עם אותו משקל עבודה), יתכן ושוב תחווה כאבים עקב חולשה של השרירים שעובדים בסופינציה.

מה זאת אומרת 17 שרירים? אז ברכיו רדיאליס הוא רק שריר אחד מתוך השבע עשרה? כי תמיד שמעתי שרק הוא עובד בכפיפת מרפקים.
ולפי ספר שקראתי במנח סופינציה תרומת ברכיו רדיאליס מינורית , במנח מידל התרומה שלו הכי גדולה ומנח פרונטציה תרומתו בינונית.
ככל שהתרומה של השריר יותר גדולה זה אומר שהשריר יותר מתחזק לא?

מה זאת אומרת 17 שרירים? אז ברכיו רדיאליס הוא רק שריר אחד מתוך השבע עשרה? כי תמיד שמעתי שרק הוא עובד בכפיפת מרפקים.
ולפי ספר שקראתי במנח סופינציה תרומת ברכיו רדיאליס מינורית , במנח מידל התרומה שלו הכי גדולה ומנח פרונטציה תרומתו בינונית.
ככל שהתרומה של השריר יותר גדולה זה אומר שהשריר יותר מתחזק לא?

ברכיורדיאליס זה שריר שחוצה את המרפק.
יש עוד הרבה שרירים באמה שחוצים את שורש כף היד לדוגמא. שרירים שאתה משתמש בהם כשאתה אוחז משהו. כשאתה אוחז את המשקולת/כבל במיד פוזישן , שרירי האחיזה שלך משתנים גם. לא רק השרירים שחוצים את המרפק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית