הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה - דד ליפט ופרס

James Devlin

משתמש מתחיל
140
3
נק' מוניטין:
281
140
3
גוף ראשון
היי,

אשמח לקבל ביקורת על הטכניקה שלי בדד-ליפט ובפרס, אני לגמרי לא סגור שהכל בסדר.

דד ליפט (142.5 ק"ג):

פרס (60 ק"ג):

תודה מראש!!

הדדליפט חמור מאוד,
אתה עושה over extension בנעילה, ולא מעט. זו הפוזיצייה הכי מסוכנת שבה אתה יכול להעמיד את עמוד השדרה שלך בתרגילי הכוח, במיוחד כשמדובר על משקל של דדליפט (משקל תחת רוטציה יותר מסוכן, אבל זה לא מתקיים באף תרגיל).
קח הרבה אוויר לפני כל חזרה, תוציא אותו רק כשהמוט מונח שוב על הריצפה (לא למעלה!), תכווץ חזק את הבטן ואל תעשה את הover extension שאתה עושה בכוונה. כשאתה מגיע למעלה פשוט תעמוד עם מוט בידיים.

זה לפני הכל, שום דבר לא מעניין כל עוד אתה מסיים ככה כל חזרה.

• פותח/ת השרשור
הדדליפט חמור מאוד,
אתה עושה over extension בנעילה, ולא מעט. זו הפוזיצייה הכי מסוכנת שבה אתה יכול להעמיד את עמוד השדרה שלך בתרגילי הכוח, במיוחד כשמדובר על משקל של דדליפט (משקל תחת רוטציה יותר מסוכן, אבל זה לא מתקיים באף תרגיל).
קח הרבה אוויר לפני כל חזרה, תוציא אותו רק כשהמוט מונח שוב על הריצפה (לא למעלה!), תכווץ חזק את הבטן ואל תעשה את הover extension שאתה עושה בכוונה. כשאתה מגיע למעלה פשוט תעמוד עם מוט בידיים.

תודה על התגובה. הכוונה בover extension היא לאיך שאני לוקח את הגב אחורה אחרי שאני נועל?

עריכה:
אגב, הפרס בסדר לפחות?

נערך לאחרונה:
הדדליפט חמור מאוד,

אני לא ממש קשור, אבל לא ממש הבנתי את העניין של הoverextension. מדובר על הקימור של הגב תחתון בנעילה?

תודה על התגובה. הכוונה בover extension היא לאיך שאני לוקח את הגב אחורה אחרי שאני נועל?

עריכה:
אגב, הפרס בסדר לפחות?
עכשיו ראיתי אותו, ולא, אתה עושה בו אותו דבר - אתה לא מכווץ את הבטן
תראה את הסרטון הבא לגביי איך לעשות פרס:

• פותח/ת השרשור
עכשיו ראיתי אותו, ולא, אתה עושה בו אותו דבר - אתה לא מכווץ את הבטן
תראה את הסרטון הבא לגביי איך לעשות פרס:
תודה על הסרטון, אני מקווה שאני אוכל להעלות השבוע ביצוע יותר נכון

תודה על הסרטון, אני מקווה שאני אוכל להעלות השבוע ביצוע יותר נכון
הדדליפט מוקשת כמו שכבר הבנת ולא נעול, המשיכה עצמה בסדר גמור.
הפרס נראה סה"כ לא רע בכלל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אז ניסיתי לשפר את הטכניקה לפי הסרטון שBeast and cheat פירסם. הנה סרטון מהאימון אתמול:

ואם אנחנו כבר פה, אז אשמח לקבל פידבק על הסקוואט שלי:

המדריכה הכריחה אותי לשים נעליים.. סיוט, כמו לעמוד על מיטת מים..

תודה מראש!

בפרס אתה לא נועל את כל החזרות (כולל shrug של הכתפיים עם הטרפזים), אתה לא מכווץ בטן מספיק חזק.
שני הדברים האלה הם נושאים בטיחותיים, נושאי טכניקה אחרים חסרי משמעות לפני ששניהם מתוקנים במלואם.

בסקוואט כמו שאתה כבר יודע הנעליים הורסות המון, אבל בכל מקרה אתה לא שובר מקביל - שגם זה נושא בטיחותי (מבחינת הברכיים), במיוחד בHB שבו זווית פלג הגוף העליון יותר אנכית ולכן ירידה עמוקה יותר מקבלת חשיבות גדולה יותר.

מי לימד אותך את התרגילים?
התקדמת בהם הרבה יחסית למי שלא יודע אותם...

בסקוואט ממליץ לך לעבור לLB הרבה יותר קל לדעתי .
תחליף לסולייה שטוחה ותשאיר את העקבים בריצפה הייתה לך חזרה שהעקבים ממש עלו

• פותח/ת השרשור
בפרס אתה לא נועל את כל החזרות (כולל shrug של הכתפיים עם הטרפזים), אתה לא מכווץ בטן מספיק חזק.
שני הדברים האלה הם נושאים בטיחותיים, נושאי טכניקה אחרים חסרי משמעות לפני ששניהם מתוקנים במלואם.

בסקוואט כמו שאתה כבר יודע הנעליים הורסות המון, אבל בכל מקרה אתה לא שובר מקביל - שגם זה נושא בטיחותי (מבחינת הברכיים), במיוחד בHB שבו זווית פלג הגוף העליון יותר אנכית ולכן ירידה עמוקה יותר מקבלת חשיבות גדולה יותר.

מי לימד אותך את התרגילים?
התקדמת בהם הרבה יחסית למי שלא יודע אותם...

תודה על הפידבק, אני אתקן ואעלה סרטונים חדשים (מקווה שאני לא מציף..). אגב, כיוונתי לLB דווקא (או לפחות, לגרסה שריפטו מלמד בDVD), לא לHB. בשביל לשנות לLB אני פשוט מניח את המוט נמוך יותר והגוף כבר ישנה את היציבה בהתאם?

לגבי מה ששאלת, האמת שחזרתי להתאמן רק לפני כמה חודשים. בזמנו (לפני כשנתיים בערך) צפיתי בDVD של SS ומשם למדתי. אפילו העלתי כמה סרטונים לפורום והביצוע היה יותר טוב לפי התגובות שקיבלתי, כנראה שהחלדתי עם הזמן.

בסקוואט ממליץ לך לעבור לLB הרבה יותר קל לדעתי .
תחליף לסולייה שטוחה ותשאיר את העקבים בריצפה הייתה לך חזרה שהעקבים ממש עלו

אז זהו, שבגדול אני מתאמן יחף ואז אין בעיות של סוליה. הפעם, המדריכה הכריחה אותי לעבוד עם נעליים, בגדול זה לא קורה. תודה על ההערה לגבי עקבים, אני אנסה להקפיד וכמו שכתבתי למעלה, כיוונתי בכלל לLB...

• פותח/ת השרשור
טוב, סרטונים נוספים לביקורת, מקווה שזו הפעם האחרונה ושהכל בסדר:)

סקוואט עם 112.5 ק"ג:

אח"כ הרגשתי שהביצוע לא מושלם, אז הורדתי ל100 ק"ג:

בנץ' עם 97.5 ק"ג, אני יודע שיש הקשתה די רצינית, זה כי אני יחסית גמיש. לא הרגשתי שאני מפעיל עומס רציני על הגב או משהו כזה:

ואחרון, דד ליפט עם 150 ק"ג. ממש ניסיתי שלא יהיה Over extension, בגלל זה גם לא הוצאתי ממש את החזה:

תודה מראש למי שיוכל לתת פידבק!

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית