הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם על הפנים

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
אני בן 18, מעט שמן ואוכל תפריט שדומה מאד לאחרים פה בפורום.

serul2.jpg

io15wp.jpg

האם בדיקת הדם חריגה באופן קיצוני מהנורמה?
כמה זה משפיע טסטוסטרון נמוך למתאמן כח?
האם יש איזה שהיא דרך שבא אוכל לשפר את הכולסטרול והטסטוסטרון באמצעות תזונה בלבד? (באופן משמעותי כמובן, אני אוכל כבר מספיק המבוגרים)

אילו תוספי תזונה אתה לוקח?
האם אתה צורך תוספים ״לא חוקיים״? אם כן אלו?
הטסט יחסית נמוך ולא בנורמה בכלל לגילך. ערכי הכבד יחסית גבוהים ודורשים התייחסות מרופא.
ממליץ לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור.

• פותח/ת השרשור
אילו תוספי תזונה אתה לוקח?
האם אתה צורך תוספים ״לא חוקיים״? אם כן אלו? לוקח רק ויטמנים למינהם.
הטסט יחסית נמוך ולא בנורמה בכלל לגילך. ערכי הכבד יחסית גבוהים ודורשים התייחסות מרופא.
ממליץ לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור.

הייתי היום אצל הרופא שאלתי אותו על טיפול תרופתי הוא אמר שאין מה לעשות כי אני עדיין בגבול.
הוא זימן אותי לבדיקות דם נוספות בעוד שבוע-שבועיים ואסר עליי להתאמן באותה תקופה (בגלל רמות הקראטין).
הבעיה היא שהוא חושב שאני לוקח חומרים לא חוקיים למינהם, למרות שאין לי מושג לגבי הדברים האלה.
האם כדאי לי להחליף רופא? יש לו דעה קדומה כלפי, מה גם שהוא רופא ילדים ולא בטוח שרופא כללי .

האם כדאי לחזור להתאמן? כבר כמה חודשים שאני תקוע במשקלים (130 ק"ג סקוואט, 102.5 בנצ') ואני יודע שזה לא בגלל שאני לא אוכל מספיק. אם האימונים לא יקדמו אותי הלאה אני לא רואה טעם להתאמן...

אשמח לשמוע איך אני נלחם ברופאים האלה כדי לקבל את הבריאות שמגיעה לי.

הבעיה היא שהוא חושב שאני לוקח חומרים לא חוקיים למינהם,
אני לא רופא, אבל אני חייב לציין שהערכים בדם שלך באמת רומזים חזק לכיוון של נטילת חומרים, כך שהחשד של הרופא שלך מובן לי. אם בעוד שבועיים (בלי אימונים) הערכים ישארו חריגים אתה צריך לדבר עם אנדוקרינולוג. אין צורך להבהל, אבל יש צורך לברר ברור יסודי מה קורה שם.

אני לא רופא, אבל אני חייב לציין שהערכים בדם שלך באמת רומזים חזק לכיוון של נטילת חומרים, כך שהחשד של הרופא שלך מובן לי. אם בעוד שבועיים (בלי אימונים) הערכים ישארו חריגים אתה צריך לדבר עם אנדוקרינולוג. אין צורך להבהל, אבל יש צורך לברר ברור יסודי מה קורה שם.
מה מצביע שם על לקיחת חומרים? ולמה ? (סתם מעניין אותי אין לי מושג)

השילוב של טסטוסטרון נמוך (לבחור בן 18) עם תפקודי כבד בעייתיים. אני חוזר ומזכיר שאני לא רופא, אבל זה פרופיל דם שהייתי מצפה לראות אצל מי שלא מזמן הפסיק לקחת כל מיני "תוספים" (בהעדר מינוח טוב יותר) מסוכנים.

למה יש שתי בדיקות דם?
כי אני רואה לדוגמא פעמיים CPK עם הפרשים גדולים.

למה יש שתי בדיקות דם?
כי אני רואה לדוגמא פעמיים CPK עם הפרשים גדולים.
הCpk קופץ לאחר אימון עצים במיוחד או לאחר אנגאובר רציני.
לי לאחר תאונת דרכים זה קפץ ל3000. כדאי תמיד לחזור על הבדיקות לוודא אם מדובר בטעות.

• פותח/ת השרשור
@יהושע60 היי יהושע עשיתי בדיקות נוספות שהתבצעו 4 ימים מהאימון האחרון.
אשמח אם תוכל לכוון אותי אם יש משהו שאני צריך לדאוג

ד"א לא מעשן או שותה אלכוהול בטח ובטח שלא לוקח "חומרים".

24qlgme.jpg

28cn59s.jpg

2v2xdet.jpg

2saywlu.jpg

m94ke9.jpg

znwl8z.jpg

מהבדיקת דם האחרונה נראה שיש לך צהבת/דלקת בכבד. קיבלת חיסון צהבת לאחרונה?
יכול מאוד להיות שאני טועה, אבל אני ממליץ לפנות לרופא במהירות האפשרית כי עם צהבת לא משחקים.

תקרא פה http://www.hepb.org/patients/hepatitis_b_blood_tests.htm

בקשר לתוצאה החיובית, זה כנראה עקב קבלת חיסון ו'החלמה'
הנתון שמראה על צהבת מסוג B - HBsAg הוא שלילי, אז ככה"נ אתה בסדר,
אבל תמשיך בבירור אצל הרופא לגבי התוצאה כדי להיות בטוח ב100%.

אשמח אם תוכל לכוון אותי
הכיוון הנכון הוא למשרדו של הרופא, אם כי לדעתי אין סיבה ממשית לדאגה. כמו ארנולד גם אני חושב שאין לך צהבת פעילה, ומה שמצאו שם זה עדות לחיסון שקיבלת או למחלה שהיתה לך בעבר אבל החלמת ממנה ובעקבותיה נשארו לך נוגדנים בדם (שזה דבר טוב, כמובן). נראה גם שהיתה לך פעם מחלת הנשיקה (אפשטיין-בר), אני מקוה שנהנית כשחטפת אותה 😃

אבל אני לא רופא, אל תסמוך עלי. אני יודע שאתה לא מתייעץ כאן במקום ללכת לרופא אלא כדי לקבל קצת הכוונה בינתיים, לכן אני לא אחזור על העצה מקודם. כדאי, אולי, להרים טלפון למרפאה ולשאול אם כדאי לחכות עד שכל הבדיקות "בעבודה" האלה יסתיימו לפני שאתה חוזר אליו. אם הוא יראה משהו מדאיג הוא יגיד לך לא לחכות... אגב, אולי הוא ישלח אותך לעשות US דרכי המרה, יכול להיות שזה מהמקור של חלק מהחריגות שרואים.

מקומך לא בפורום. לך לרופא (עדיף ראומטולוג או אימונולוג). אין לך צהבת ולא מחלת הנשיקה. מה שמדאיג פה זה האנטי DNA.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם על העזרה.
צהבת - לא ידוע לי על סימפטומים מסוימים של צהבת וגם לא קיבלתי חיסון מגיל 14.

מחלת הנשיקה - אני יודע שיש לי הרפס בשפתיים (הרפס סימפלקס מס' 1), לא זכור לי שהיה לי תסמינים של מחלת הנשיקה (הרפס סימפלקס מס' 4).
בכללי, אני מתאמן בערך שנתיים וחצי ולא הייתה פעם אחת שנאלצתי להפסיד אימון/לימודים בגלל הרגשה לא טובה.

אנטי דנ"א - הבנתי שיש סיכוי גדול מאד שזה false positive אבל אני אבדוק את זה.

יש לי רק שאלה אחרונה, ערכי TSH וT3 יחסית גבוהים אין כאן איזה שהיא סתירה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית