הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבולבל

יאיר

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
0
14
0
היי,
יש לי כמה נושאים שמבלבלים אותי ואיני יודע כיצד לפעול, אשמח לעזרה
1. אני אדם שיש לו נטייה להשמין , ויש לי גם רעב גדול מאוד! (בשיא שלי אני מסוגל להכניס לבטן שני מגשי פיצה או שני לאפות בשווארמה , כבר עשיתי את זה כמה פעמים ועוד אני רעב לאחר שעתיים )
2. עברתי תקופת חיטוב, כמעט לא אכלתי כלום הייתי על מאזן קלורי שלילי של 1000 קלוריות (כן אני יודע טעות..) וירדתי 7 קילו תוך חודש וחצי וכעת אני מעוניין לעבור למסה כי אין לי כמעט שרירים והידיים שלי רזות (30 ס"מ ואפילו פחות)
3. הבעיה שיש לי פחד נורא ,אפשר לקרוא לזה טראומה אפילו (שמן מאוד לשעבר) משומן ,מאוד היה קשה לי גם נפשית עם החיטוב
4. היום היה היום הראשון שהחלטתי להפסיק את החיטוב והתחלתי לאכול...ודי טחנתי (4 בגטים ,200 גרם חזה עוף , 3 שניצלים, 2 טוסטים , 4 כוסות חלב והיום עוד לא נגמר) ואני מרגיש נורא...כאילו כל החיטוב שעשיתי הלך לעזאזל
5. יש לי נטייה להשמנה דווקא בפלג הגוף התחתון ביחס לעליון , יודע את זה מהעליות והירידות שלי בעבר ... שאלה קטנה : הבנתי שאם אני במאזן קלורי חיובי אני גדל באיזורים שאני מתאמן בהם , יש לי רגליים גדולות אני לא רוצה שהם יגדלו ,האם אני צריך להפסיק להתאמן רגליים אם אני לא רוצה שהם יגדלו? כי הרי הם לוקחים לי את הקלוריות שאני מעדיף שילכו לפלג הגוף העליון (זה נשמע טיפשי אבל אני לא מבין ולכן אני שואל..)
6. קשה לי מאוד לספור קלוריות וגם יש מאכלים שאין לי מושג מה תכולתן הקלוריות המדויקת , הבנתי שאני צריך להיות במאזן קלורי חיובי של בערך 500 קלוריות כדי להעלות במינימום שומן , מה אני עושה ? אוכל כמה שבא לי? זה קשה לי פסיכולוגית
7. הגוף שאני רוצה הוא לא של בודי בילדר , אני רוצה להיות עם היקף ידיים גדול יחסית (38 נגיד) וגוף מוצק ואתלטי ...ממצבי הנוכחי שאני רוצה להעלות בערך 5-10 קילו שריר ...כמה זמן זה עלול לקחת? במידה ואני טוחן כמו מטורף (או אצלי ברגיל) חודש ומתאמן קשה כמה בערך אעלה?
זהו לבינתיים
אשמח לתשובות
תודה

1. משמעת, תאכל פחות - לא תשמין.
2. בהצלחה.
3. אתה מפחד להשמין? תהיה בפלוס קלורי קטן (+500 נניח), ותחליט שכרגע מה שמעניין אותך זה מסת שריר ומשקלי עבודה, ולא השומנים שעוטפים אותך...
4. אל תאכל כמו בהמה. תאכל מסודר. חלבונים, שומנים ופחמימות. תדע כמה קלוריות אתה צורך מכל מרכיב, מהחי, מהצומח וכו'... בקיצור תדע מה אתה מכניס לפה
5. אי אפשר להחליט איפה להוסיף או להוריד שומן, זה גנטי, וצריך ללמוד לחיות עם זה. בשביל להגדיל את הרגליים במסת שריר עובדים על הרגליים, אותו דבר פלג גוף עליון. ואם לא עובדים - מסת שריר יורדת. פשוט מאוד..
6. תתחיל לבדוק... ממש כל דבר שאתה מכניס לפה, לך לאינטרנט, יש מחשבוני קלוריות, תבדוק כמה קלוריות, כמה פחמימה/שומן/חלבון, עד שתדע את כל זה בעל פה...
7. אי אפשר לענות על כמה זה יקח התהליך... בעיקרון עלייה נכונה נהיה סביב החצי ק"ג לשבוע... (ב+500)

• פותח/ת השרשור
1. משמעת, תאכל פחות - לא תשמין.
2. בהצלחה.
3. אתה מפחד להשמין? תהיה בפלוס קלורי קטן (+500 נניח), ותחליט שכרגע מה שמעניין אותך זה מסת שריר ומשקלי עבודה, ולא השומנים שעוטפים אותך...
4. אל תאכל כמו בהמה. תאכל מסודר. חלבונים, שומנים ופחמימות. תדע כמה קלוריות אתה צורך מכל מרכיב, מהחי, מהצומח וכו'... בקיצור תדע מה אתה מכניס לפה
5. אי אפשר להחליט איפה להוסיף או להוריד שומן, זה גנטי, וצריך ללמוד לחיות עם זה. בשביל להגדיל את הרגליים במסת שריר עובדים על הרגליים, אותו דבר פלג גוף עליון. ואם לא עובדים - מסת שריר יורדת. פשוט מאוד..
6. תתחיל לבדוק... ממש כל דבר שאתה מכניס לפה, לך לאינטרנט, יש מחשבוני קלוריות, תבדוק כמה קלוריות, כמה פחמימה/שומן/חלבון, עד שתדע את כל זה בעל פה...
7. אי אפשר לענות על כמה זה יקח התהליך... בעיקרון עלייה נכונה נהיה סביב החצי ק"ג לשבוע... (ב+500)

תודה רבה על התגובה! עזרת לי מאוד

shahar18 לגבי 7.
אם נשווה רגע שני אנשים אחד בעל נטייה להשמנה (חילוף חומרים איטי) ואדם בלי נטייה(חילוף חומרים מהיר) כמה אתה חושב יהיה ההבדל בינהם מבחינה קלורית בשאלה של חיטוב/עלייה במסה?
האם אדם בעל נטייה להשמנה יכול לאכול מאזן ניטרלי ובכל זאת לעלות במשקל הגוף?
האם אדם רזה צריך לאכול 1000+ מעל הניטרלי בשביל עלייה במשקל ובדרך גם עלייה במסת השריר?(הרי ללא עלייה במשקל אין עלייה במסת שריר)
כנ"ל לגבי חיטוב . האם אנשים בעליי נטייה להשמנה שאוכלים בגירעון קלורי של 300-500 צריך לאכול בגירעון של 750 בשביל להתחיל ליראות תוצאות? .
אני מניח שאם זה היה כל כך פשוט של לאכול במאזן קלורי חיובי ולעלות במסת שריר או לאכול במאזן קלורי שלילי ולהרזות לא היו לומדים 4 שנים דיאטן או תזונאי/תזונאי ספורט.

שני לאפות בשווארמה
הרבה דברים כבר ראיתי בחיים, אבל לאפה בשוארמה זה חדש בשבילי.

אה, כן, ואתה חייב ללמוד להמנע מהקצוות המטורפים האלה, בהם או שאתה מכרסם 1000 קלוריות ביום או שאתה טורף 1000 קלוריות בכל שעה.

אם נשווה רגע שני אנשים אחד בעל נטייה להשמנה (חילוף חומרים איטי) ואדם בלי נטייה(חילוף חומרים מהיר) כמה אתה חושב יהיה ההבדל בינהם מבחינה קלורית בשאלה של חיטוב/עלייה במסה?
אני לא יכול להגיד לך מה יהיה ההבדל. כנראה שהאיש עם החילוף חומרים האיטי יצטרך לאכול פחות מהאיש עם החילוף חומרים המהיר... בשביל זה עושים מדידה כל שבוע, רואים מה השתנה, ולפי זה גורעים או מוסיפים קלוריות.

האם אדם בעל נטייה להשמנה יכול לאכול מאזן ניטרלי ובכל זאת לעלות במשקל הגוף?
זה נגד ההיגיון, סביר להניח שזה לא יקרה. אבל אלה לא מדעים מדויקים, והכל יכול להיות.

האם אדם רזה צריך לאכול 1000+ מעל הניטרלי בשביל עלייה במשקל ובדרך גם עלייה במסת השריר?
עוד פעם, עובדים "לפי הספר" , +500-700, אחרי שבוע בודקים מה השתנה, משנים לפי הצורך וכך הלאה... כל שבוע...

אני מניח שאם זה היה כל כך פשוט של לאכול במאזן קלורי חיובי ולעלות במסת שריר או לאכול במאזן קלורי שלילי ולהרזות לא היו לומדים 4 שנים דיאטן או תזונאי/תזונאי ספורט.
לומדים בתואר כזה הרבה דברים מעבר לעלייה וירידה במשקל... ותתפלא אבל דווקא בזה רובם כושלים (פחמימות שם זה קודש... שיהיה להם בכיף)

יהושע זה ברור ,אבל אני פשוט מכיר שמנים שאוכלים במאזן ניטרלי ואפילו שלילי ועדיין עולים במשקל ככה שהעניין הזה לא כל כך מדויק.

אבל אני פשוט מכיר שמנים שאוכלים במאזן ניטרלי ואפילו שלילי ועדיין עולים במשקל
זה אבסורד.
אתה בטח מנסה להגיד שאתה מכיר אנשים שאוכלים מה שלפי הטבלאות הוא מאזן נייטרלי ואפילו שלילי, ועדיין עולים במשקל. זה, כמובן, יכול להיות כי הטבלאות הן עבור האדם הממוצע, ויש שונות מסוימת בין האנשים. למרות האמור לעיל, הרבה פעמים מתברר שמה שבאמת התרחש בפועל היה שהאנשים האלה לא דיווחו נכון על האוכל שלהם (מדובר ברמאות עצמית, לא במשהו מכוון) - ברגע שהם מתחילים לנהל יומן אכילה מסודר ורושמים כל פרור שנכנס לפה, מתברר ש"חילוף החומרים האיטי" נעלם...

זה אבסורד.
אתה בטח מנסה להגיד שאתה מכיר אנשים שאוכלים מה שלפי הטבלאות הוא מאזן נייטרלי ואפילו שלילי, ועדיין עולים במשקל. זה, כמובן, יכול להיות כי הטבלאות הן עבור האדם הממוצע, ויש שונות מסוימת בין האנשים. למרות האמור לעיל, הרבה פעמים מתברר שמה שבאמת התרחש בפועל היה שהאנשים האלה לא דיווחו נכון על האוכל שלהם (מדובר ברמאות עצמית, לא במשהו מכוון) - ברגע שהם מתחילים לנהל יומן אכילה מסודר ורושמים כל פרור שנכנס לפה, מתברר ש"חילוף החומרים האיטי" נעלם...
מעבר לכך היכולת להעריך כמה קלוריות אוכלים בפועל היא מאוד מוגבלת לא משנה כמה אובססיבי תהיה עם האוכל. לא זוכר איפה קראתי את זה, אבל סטייה של 20% ממה שמופיע על האריזה נחשב לתקין

Back
למעלה תחתית