הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מבולבל וצריך סדר

שחרנ

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
1
35
0
שלום לכולם אני בן 21 שוקל 96 קילו ולפי האביזר של החדר כושר אני 22% שומן גובה מטר 80. מתאמן כבר מהצו הראשון 4 שנים אולי? בצורה לא מסודרת (פעם משקל גוף, פעם משקולות שיש בבית, ומאז שהשתחררתי לפני 4 חודשים חדר כושר) אז לקחתי מפה את התוכנית FBW מהלנקייה תוכניות אימונים לתקופת החיטוב - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
והוספתי דדליפט ושיניתי בטן לטאבטה בטן (תרגיל בטן 1 שאני עושה 20 שניות עבודה 10 שניות מנוחה) ואני עושה 20 דקות הליכון כל סוף אימון. אני בתוכנית הזו לפחות חודשיים.
א. נתקעתי במשקלים אני לא עובר את ה80 קילו סקוואט מוט חופשי ולחיצת חזה (לא כולל מוט).
ב. לפני כחצי חודש הלכתי לדייטנית בקופת חולים היא ראתה את התפריט שלי והיא טענה שהאימונים שאני עושה לא דורשים תוספת של אבקת חלבון אז הפסקתי לקחת היא טוענת שזה גם מאט את קצב השריפת אוחזי שומן שלי (הכמות חלבון שאני לוקח). כשדברתי איתה סיפרתי לה שרוב הבעיות שלי בתפריט זה סופי שבוע ומסעדות עם החברה או מאנצ'ים של אחרי פייסל והיא לא התייחסה לנפילות האלה (שתלוי סטואציה קורות הרבה או קורות פחות[אירועים וכדומה]) אני ניגש אליה ב27 לחודש ולא חושב שהשתפר משהו מצד שני גם לא מרגיש או רואה שהמאסה שכן צברתי עד כה יורדת
במקום האבקת חלבון היא טענה דווקא שאני צריך להכניס יותר פירות וירקות לתפריט שלי.
ג. בין אימון כוח לאימון כוח אני משתדל לעשות ריצה של 45 דק זה תולי במשמרות עבודה שלי לא תמיד אני מצליח.
ד. לקחתי קריאטין עד עכשיו 5 גרם ביום במשך זמן של חודשים והפסקתי כי שמעתי שאיפשר לקחת לנצח אז חשבתי לעשות הפסקה של חודש ולהמשיך מה דעתכם.

השאלות שלי זה לגבי החלבון מה דעתכם?,
אם יש דרך לייעל את הצורת אימונים הזאת לישרוף מקסימום שומן במינימום זמן (אני מוכן לשנות את כל התוכנית שלי בשביל תוכנית שתשרוף יותר שומן בפחות זמן גם אם זה טיפה יוריד לי את המסה למרות שמעדיף שלא)
ואם זה לגיטימי למישהו בגודל שלי להתקע בכאלו משקלים או שאני עושה משהו לא בסדר.
בנוסף אני חייב שתעזרו לי בטיפים נגד מאנצ'ים ונפילות כי אני מתפתה כל סופש לאכול ארוחת שישי קשוחה ובכללי בסופש יש לי מלא פיתויים אף על פי שיש שבועות שאני מצליח להמנע מהם ויש כאלה שלא.

בכללי אין לי מעקב לאחוזי שומן בצורה ברורה חוץ מלראות שאני משתפר משנה לשנה (כי פעם הייתי 116 קילו בלי שריר כמעט ועכשיו אני כן רואה שיפור אבל לדעתי בהשוואה ל4 שנים אני מקבל תוצאות איטיות מדי למרות שלא היה לי הדרכה נכונה לאורך הדרך).
מקווה שתוכלו לעזור לי אני מרגיש תקוע ונכון שאין צורת פלא לחיטוב והרזיה אבל החלום שלי זה להוריד אחוזי שומן ומעדיף לא לשלם לייעוץ הון.

א. נתקעתי במשקלים אני לא עובר את ה80 קילו סקוואט מוט חופשי ולחיצת חזה (לא כולל מוט).
זה צפוי שבחיטוב נתקעים במשקלי עבודה.
ב. לפני כחצי חודש הלכתי לדייטנית בקופת חולים היא ראתה את התפריט שלי והיא טענה שהאימונים שאני עושה לא דורשים תוספת של אבקת חלבון
מה הכוונה "האימונים שאתה עושה"? תוספת של אבקת חלבון מתאימה לכל אחד שמתקשה להגיע לערכי חלבון מאוכל בלבד, או רוצה לגוון במקורות חלבון. תשאל אותה למה אבקת חלבון לא ולמשל קוטג' או טונה כן.
היא טוענת שזה גם מאט את קצב השריפת אוחזי שומן שלי (הכמות חלבון שאני לוקח).
מציע לך להחליף דיאטנית. מה שיאיט את קצב שריפת השומן זה אם תאכל יותר מדי קלוריות.
הבעיות שלי בתפריט זה סופי שבוע ומסעדות עם החברה או מאנצ'ים של אחרי פייסל והיא לא התייחסה לנפילות האלה (שתלוי סטואציה קורות הרבה או קורות פחות[אירועים וכדומה])
ממליץ לך לעבוד על הנפילות האלה. תשים לך בתפריט ביום מסויים ארוחת צ'יט, כלומר ארוחה שלא בתפריט, ותאכל אותה במקום ארוחה גדולה באותו יום. בנוסף העמסות פחמימה זה דבר טוב גם מבחינה פיזית וגם פסיכולוגית (תקרא על זה בפורטל).
במקום האבקת חלבון היא טענה דווקא שאני צריך להכניס יותר פירות וירקות לתפריט שלי.
אין קשר בין אחד לשני. אם יש לך מספיק חלבון מאוכל בתפריט אז אין צורך באבקה באמת אבל אין שום קשר לפירות וירקות. ירקות הייתי ממליץ להכניס לתפריט, בשביל ויטמינים וסיבים, וגם יעזור בתחושת שובע כי הם ימלאו את הבטן ורוב הירקות דלים בקלוריות. בפירות זה קצת שונה כי ברוב הפירות יש כמויות לא קטנות של סוכר (פחמימה), כלומר אם אתה מוסיף פירות הייתי מחשב את הערכים שלהם ומתאים את התפריט.
ג. בין אימון כוח לאימון כוח אני משתדל לעשות ריצה של 45 דק זה תולי במשמרות עבודה שלי לא תמיד אני מצליח.
לרוץ זה אחלה פעילות אירובית אבל לא חובה בשביל חיטוב, אתה יכול להוריד עוד קלוריות ולא לרוץ אם לא מסתדר לך מבחינת הזמן.
ד. לקחתי קריאטין עד עכשיו 5 גרם ביום במשך זמן של חודשים והפסקתי כי שמעתי שאיפשר לקחת לנצח
אפשר
אם יש דרך לייעל את הצורת אימונים הזאת לישרוף מקסימום שומן במינימום זמן (אני מוכן לשנות את כל התוכנית שלי בשביל תוכנית שתשרוף יותר שומן בפחות זמן גם אם זה טיפה יוריד לי את המסה למרות שמעדיף שלא)
זה בעיקר תלוי בתפריט ולא בתכנית. האימוני כוח מה שהם עושים זה בעיקר לשמור לך על מסת השריר הקיימת בזמן חיטוב.
ואם זה לגיטימי למישהו בגודל שלי להתקע בכאלו משקלים או שאני עושה משהו לא בסדר.
לגיטימי. אגב כשאתה כותב כמה אתה מרים נהוג לכתוב את כל המשקל שאתה מרים (כולל מוט, פלטות וכו)

Back
למעלה תחתית