הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כתפיים נפולות

SalmTAK

משתמש מתחיל
14
0
נק' מוניטין:
3
14
0
הכתפיים שלי לא בדיוק חלשות , אבל עדיין המראה שלהם הוא נפול כזה , זה משדר כביכול מראה של חוסר ביטחון
למרות שאני מקפיד ללכת עם גב ישר הכתפיים עדיין רוקנות קדימה וזה ממש מציק לי מבחינת האסטתיקה של הגוף .
איזה תרגלים / מתיחות אני יכול לעשות כדי לתקן את זה ?

ככל הנראה זה כבר משהו מבני (שלד) שאי אפשר לשנות, אבל אפשר קצת לעזור..
מתיחות זה כל המתיחות שאתה מותח את היד בצורה אופקית אחורה, או לקחת למשל מקל של מטאטא ולעשות איתו כל מיני מתיחות מאחורי הגב...
השרירים שאתה צריך לחזק זה בעיקר את הטרפזים,הרומבוידס, פוסטריור דלטויד...
תרגיל מעולה בשבילך זה הרחקה אופקית בשכיבה על הבטן (עם דאמבלים).. לי זה עשה פלאים, עובד מעולה על שלושת השרירים שאמרתי קודם..

אתה מוזמן לחקור את הנושא לעומק...😃
וסתם כדרך אגב, אני גם סבלתי פעם מהבעיה הזאת

אם הכתפיים נפולות, צריך להגדיל את החזה שידחוף אותן אחורה. אני מכיר מישהו שעשה הרבה מתח בחייו בלי לתת דגש לחזה ויש לו מעיין גיבנת כזו וכתפיים נפולות.

ולהבא, אל תספר לי למה אתה יודע, תספר לי מה אתה יודע!

נערך לאחרונה:
אם הכתפיים נפולות, צריך להגדיל את החזה שידחוף אותן אחורה. אני מכיר מישהו שעשה הרבה מתח בחייו בלי לתת דגש לחזה ויש לו מעיין גיבנת כזו וכתפיים נפולות.

ולהבא, אל תספר לי למה אתה יודע, תספר לי מה אתה יודע!
אם הכתפיים נפולות, צריך לחזק את השרירים שאחראים על ההגבהה שלהן (טרפז עליון) וההרחקה אופקית שלהם (טרפזים ורומבוידס בעיקר), לא יודע מה יש פה להסביר. זה יותר מדי הגיוני. החזה עושה קירוב אופקי אז מן הסתם חיזוק שלא לא יגרום להרחקה אופקית. מתיחה שלו יכולה לעזור.

אם הכתפיים נפולות, צריך לחזק את השרירים שאחראים על ההגבהה שלהן (טרפז עליון) וההרחקה אופקית שלהם (טרפזים ורומבוידס בעיקר), לא יודע מה יש פה להסביר. זה יותר מדי הגיוני. החזה עושה קירוב אופקי אז מן הסתם חיזוק שלא לא יגרום להרחקה אופקית. מתיחה שלו יכולה לעזור.

יש הרבה הגיון במה שאתה אומר, כנראה שהאמת היא שילוב של שני האלמנטים אבל כשאתה מכניס אוויר לריאות ומוציא חזה הכתפיים אוטומטית מסתובבות אחורה לכן סביר להניח כי הגדלת הנפח של החזה תעשה את אותה הפעולה. מסכים?

יש הרבה הגיון במה שאתה אומר, כנראה שהאמת היא שילוב של שני האלמנטים אבל כשאתה מכניס אוויר לריאות ומוציא חזה הכתפיים אוטומטית מסתובבות אחורה לכן סביר להניח כי הגדלת הנפח של החזה תעשה את אותה הפעולה. מסכים?
כשאתה מכניס אוויר אתה מגדיל את נפח בית החזה, זה שונה לגמרי מלהגדיל את החזה עצמו (שריר).
לגבי החבר שלך שעושה מתח ויש לו גיבנת כמו שאמרתי, סביר להניח שיש לו בעיה מבנית עוד מגיל צעיר... ובמתח אומנם יש עבודה קטנה של הטרפזים והרומבוידס בסיבוב של השכמה אבל זה עדיין לא בעצימות כזאת שתעשה איזשהו שינוי...

כשאתה מכניס אוויר אתה מגדיל את נפח בית החזה, זה שונה לגמרי מלהגדיל את החזה עצמו (שריר).
לגבי החבר שלך שעושה מתח ויש לו גיבנת כמו שאמרתי, סביר להניח שיש לו בעיה מבנית עוד מגיל צעיר... ובמתח אומנם יש עבודה קטנה של הטרפזים והרומבוידס בסיבוב של השכמה אבל זה עדיין לא בעצימות כזאת שתעשה איזשהו שינוי...
מה זה הרחקה אופקית באנגלית? לא מכיר את התרגיל הזה בעברית

מחזק את שחר בתור אחד שעדיין סובל מהבעיה הזאת ,לשרירי החזה בכלל אין קשר . לתופעה הזאת קוראים קיפוזיס ובדרך כלל אתה תראה את רוב הסוסים במכוני הכושר עם התופעה הזאת בגלל שהם עובדים על שרירי החזה ומזניחים את שרירי הגב. תרגילים במכון פחות יעזרו לך לשפר את זה , מה שאתה צריך לעשות זה מתיחות 5-10 דקות 3 פעמים בשבוע בלינק הבא יש לך תרגילים טובים

הפוך. דווקא דגש על החזה יכול להיות אחד הגורמים לכתפיים נפולות.
הרבה פעמים שרירי החזה מתחזקים ומתקצרים, וחוסר האיזון אל מול שרירי הגב גורם למשיכה קדימה ולעיגול הכתפיים.
הפתרון, כמו כל דבר בחיים, הוא איזון - חייבים לעבוד על החזה והגב באותה מידה.
בנוסף, מתיחות לחזה ועבודה על הכתפיים שהומלצו כאן יעזרו בהחלט.

תלמד לעמוד נכון ,וזה יותר מלמשוך כתפיים אחורה.

ממליץ לבדוק שאין לך קיפוזיס(סוג של עקמת) כי אז זו בעיה פלסטית(משמע לא מתקנים אותה באימוני משקולות על פי רוב ולא ניתן לתקן אותה מגיל מסויים/כששלב ההתפתחות בגוף לקראת סיום)

כשלי היה קיפוזיס(נראה ככתפיים שמוטות וגב עליון נפול) האורטופד שלח אותי לשחיה, אחרי 3 שנים הגב התיישר(בגיל 12)

Back
למעלה תחתית