הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אימוני משקולות מנפחות נשים?

• פותח/ת השרשור Ziva
  • פורסם בתאריך

Ziva

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
היי,

אני רואה תמיד שבקבוצה בפייסבוק אתם מפרסמים שצריך לעשות אימוני משקולות, גם לנשים.

רציתי לדעת איך אני אהיה בטוחה שזה לא מנפח אותי/יעלה אותי במסת שריר? האם יש הגיון מסויים מאחורי הטענה שאנחנו ״צריכות לעשות אימוני משקולות״?

תודה!

זה כן יעזור לך לצבור מאסת שריר כלשהי, אך זה לא הולך "לנפח" אותך למימדים של הנשים שרואים בטלוויזיה על הבמה בתחרויות בודיבילדינג, גם אם מתישהו מאוד מאוד תרצי בכך, רק חומרים אנאבולים.
בכל התמונות שמפרסמים נשים בנויות וחטובות, אלה שהגברים מזילים עליהן ריר, הנשים בתמונות האלה אחרי עליה במאסת שריר וחיטוב וזה בעצם הגורמים העיקריים במשוואת הגוף ה"מושלם" הזה.
לסיכום, ללכת ולשרוף שעות על חוגי אירובי וסדנאות בטן, מבלי לגעת במשקולות(לא, לא הורודות) בד"כ לא יביא בחורה לאותו ה"אידיאל", אלא רק לירידה במשקל במקרה הטוב.
בישביל גוף שכזה צריך לעבוד קשה גם באירובי, גם במשקולות, וגם במטבח. 😃

ממליץ בחום לקרוא, זה הולך לסדר לך כמה דברים בראש.

http://www.kilogram.co.il/1092/

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה כן יעזור לך לצבור מאסת שריר כלשהי, אך זה לא הולך "לנפח" אותך למימדים של הנשים שרואים בטלוויזיה על הבמה בתחרויות בודיבילדינג, גם אם מתישהו מאוד מאוד תרצי בכך, רק חומרים אנאבולים.
בכל התמונות שמפרסמים נשים בנויות וחטובות, אלה שהגברים מזילים עליהן ריר, הנשים בתמונות האלה אחרי עליה במאסת שריר וחיטוב וזה בעצם הגורמים העיקריים במשוואת הגוף ה"מושלם" הזה.
לסיכום, ללכת ולשרוף שעות על חוגי אירובי וסדנאות בטן, מבלי לגעת במשקולות(לא, לא הורודות) בד"כ לא יביא בחורה לאותו ה"אידיאל", אלא רק לירידה במשקל במקרה הטוב.
בישביל גוף שכזה צריך לעבוד קשה גם באירובי, גם במשקולות, וגם במטבח. 😃

ממליץ בחום לקרוא, זה הולך לסדר לך כמה דברים בראש.

http://www.kilogram.co.il/1092/
אז אם אני יורדת עכשיו במשקל (חיטוב) ולא עשיתי אף פעם העלאה במסת השריר, למה לי לעשות אימוני משקולות ולא להתרכז רק באירובי?

אז אם אני יורדת עכשיו במשקל (חיטוב) ולא עשיתי אף פעם העלאה במסת השריר, למה לי לעשות אימוני משקולות ולא להתרכז רק באירובי?
כי מה שאת עושה זה ירידה במשקל ולא חיטוב.
חיטוב זה כשיש מה לחטב(מאסת שריר).

למה לי לעשות אימוני משקולות

אם את מחפשת נימוק משכנע אז העלאת מסת שריר משפרת את חילוף החומרים, מה שיאפשר לך בסופו של דבר לאכול יותר (או לרזות יותר..)
אימון כוח גם שורף יותר קלוריות לטווח ארוך.

כתבתי את זה בזמנו בפורום:

מה שאמרת. היא יורדת לסוף דעתך, פשוט יש דברים בסיסים שלא ניתן לעשות והם אלו שאת מדברת עליהם.

אני אנסה לעשות את זה הכי עמוק ומדוייק שאפשר כדי שאולי זה גם יתרום לאנשים אחרים כאן.

הגוף שלך מורכב משומן, שריר, מים, איברים ועצמות (למדייקים גם גידים, סחוס ורצועות, אבל זה לא חשוב כרגע).
יש 3 דברים דינאמים במשקל שלך: מים, שומן ושריר - כאשר הסדר שכתבתי אותם חשוב והוא מהדינאמי ביותר לזה שפחות.

ברגע שאת מורידה במשקל, ובעצם "מחטבת" את גופך, את יורדת ב-% השומן. אחוז השומן בגופך הוא בעצם כמה ק"ג מתוך כל המשקל של גופך הוא שומן. אם את שוקלת 60 ק"ג ויש לך 20% שומן בגופך, משמע יש לך 12 ק"ג שומן בגופך. מכיוון שלא ניתן להיות עם 0 ק"ג שומן בגופינו אחרת נמות, אנחנו חייבים לשמור על רמות תקינות של שומן בגופינו, שאותם מחשבים בד"כ באחוזים ולא בק"ג, כי זה ביחס למסה הכללית של הגוף.

למה אני כותב את כל זה? הסיבה פשוטה. רוב האנשים כאן מחפשים לרדת ב-% השומן בגופם וירידה באחוז השומן יכולה להתחלק ל-2:
1. לעלות את מסת השריר בגופך, תוך כדי שמסת השומן בק"ג (לא באחוזים!) נשארת זהה (או שאת עולה יותר שריר ביחס לשומן). לדוגמה, את 60 ק"ג על 20% שומן, משמע 12 ק"ג שומן בגופך, עלית ל-65 ק"ג (5 ק"ג שריר) ונשארו לך 12 ק"ג שומן בגופך. כרגע % השומן בגופך הוא 18.46%. זאת אומרת שעלית 5 ק"ג שריר וירדת 1.54% שומן בו זמנית.

2. היית 60 ק"ג, על 20% שומן = 12 ק"ג שומן וירדת ל-55 ק"ג משקל, משמע ירדת 5 ק"ג שומן וזה מביא אותך למצב שאת מחזיקה 7 ק"ג שומן על גופך שבאחוזים זה 12.72% (נמוך מאוד לאישה).

כיצד אדם נראה "חטוב"? ע"י אחת מהאופציות הנ"ל, כאשר אופציה מס' 1 דוגלת במאזן קלורי חיובי (לאכול יותר קלוריות ממה שגופך דורש) ואופציה מס' 2 דוגלת במאזן קלורי שלילי (לאכול פחות קלוריות ממה שגופך דורש).

כעת, נסקור מגבלות במצב 1 ו-2 שכתבתי עליו לפני כן:

1. בדרך כלל, לא ניתן לעלות במסת השריר ללא עלייה במסת השומן, כי ברגע שאת אוכלת במאזן קלורי חיובי, משמע מכניסה יותר קלוריות ממה שגופך דורש (נניח 2000 קלוריות ביום [כמצב התחלתי] לאישה במשקל 60-65 ק"ג), את תעלי בשומן וגם במסת השריר, מכיוון שהגוף לא ינתב את כל הקלוריות הללו לבניית מסת שריר; אין לו צורך בכל הקלוריות הללו ולכן יאגור את חלקן כשומן. בלתי אפשרי לדעת כמה קלוריות נדרש לאכול במדוייק כדי שהגוף יבנה 100% מסת שריר ולכן עלייה בשומן היא בדרך כלל משהו שהוא בלתי נמנע. האידאל יהיה לעלות ביחס של 2:1 או 3:1 לטובת השריר, אבל זה כבר תלוי בגנטיקה ומשתנים רבים אחרים.

2. לא ניתן לעלות במסת השריר, במיוחד לאישה (עקב מאזן הורמונלי), בזמן ירידה במשקל ובעצם אותו חיטוב שהסברתי עליו לפני כן. ברגע שאת מנסה לרדת במשקל, לגוף שלך אין את המוטיבציה והרצון לנתב קלוריות למען בניית ריקמת מסת שריר שעולה לגוף ביותר אנרגיה מכל ריקמה אחרת (כמעט, ריקמה עיצבית עולה לגוף הכי הרבה אנרגיה אבל אותה כמעט בלתי אפשרי לבנות לאחר גיל 6).

אי לכך, תרגילים בחדר הכושר יעשו כמה דברים עיקריים, אך לא אלו שאת מדברת עליהם:
1. ישמרו לך על מסת העצם
2. יעזרו לך לבנות מסת שריר, במידה ואך רק במידה ואת במאזן קלורי חיובי (יש פה קטגוריות יוצאות מין הכלל שאני לא רוצה להתייחס אליהן כרגע כי כמעט אף אחד כאן לא נמצא בהן)
3. ישמרו לך את מסת השריר הקיימת, רק ואך ורק אם את במאזן קלורי שלילי (או נטראלי - אכילה של כמות כזו של קלוריות שלא תעלי או תרדי בה במשקל). זיכרי, לגוף אין שום אינטרס לקחת קלוריות במאזן קלורי שלילי, אלו שאת חסכת ממנו לשם תיפקודו התקין, לשם בניית מסת שריר שגוזלת אנרגיה יקרה מאוד, ותביא את הגוף לגירעון קלורי עוד יותר גדול אם לא היה בונה את מסת השריר הזו; לכן, הגוף לא יבנה מסה זו מלכתחילה אלא בתנאי שיהיה לו עודף קלורי.

לסיכום, תרגיל כזה או אחר בחדר הכושר לא יכול לחטב את גופך. את יכולה לעשות 500 כפיפות בטן והשומן בבטן לא ירד וזה כי את לא במאזן קלורי שלילי. גם אם את במאזן קלורי שלילי, את תשמרי את מסת השריר באזור בלבד (וגם זה רק ע"י אימוני התנגדות עם משקל ולא חזרות מרובות. ההמלצה שלי תהיה 5-8 חזרות, 2-3 סטים, עם מקסימום משקל שניתן להרים באותו התרגיל [בהנחה שמאומנים בו וזו לא פעם ראשונה שניגשים לתרגיל הזה]).

בנוסף ובעיקר, הגנטיקה שלך היא זו שתקבע מאיפה ירד השומן ראשון. זה שתעשי תרגיל לידיים, חומצות השומן שנמצאות בתאי השומן בידיים לא יחליטו לברוח פתאום מאותה היד כי עשית כמה תנועות עם היד (גם אם הפעלת עומס). השומן הזה יחליט לצאת מתי שהורמונים, יחד עם גנים רבים ומשונים יעשו הוקוס פוקוס (כי עולם המדע לא יודע איך הגוף מחליט מאיפה השומן ירד ראשון, אז נקרא לזה כרגע "הוקוס פוקוס") ואז השומן יצא לו מהתא וישומש כאנרגיה לגוף ורק אז היקף היד יקטן (או הבטן, או הירכיים וכן הלאה). ברגע שחומצות השומן יצאו מתא השומן לספק אנרגיה לגוף, הגוף בעצם משלים את האנרגיה (קלוריות) הללו שחסכת ממנו ע"י פעילות גופנית ו/או תפריט תזונה ומגיע למצבו התקין של X קלוריות ביום, אותו ה-X שהגוף זקוק לו בשביל לשרוד. ברגע שאנו נמצאים זמן רב במספר שהוא נמוך מה-X הזה, נאבד יותר שומן (אם כי יש לזה גבול מסויים, אבל זה כבר להודעה אחרת ואת זה גם ניתן לקרוא במאמר שהופנת אליו).

חשוב לאישה לעבוד משקולות ! זה מוסיף את הכתר לדעתי לדיאטה .
הרבה גברים (כן תתפלאו נשים) לא סובלים תבנות שנראות כמו מקל סנוקר בחדר כושר , אלו שקורעות תתחת יום יום על האליפטיקל שיחד עם השומן יורד החזה ....והם נראות חולות בתת משקל (מראיה אוביקטיבית)

חשוב משקולות ! חשוב בטן עם סימני קוביות וידיים וכתפיים חטובות , ככה אישה צריכה להראות , וככה נראות כול הפיטנס מודול המובילות בעולם!

אתם לא תראו כמו מפתחי שרירים עקב טסט נמוך אצלכם , גג קצת קצת במפרון קטן ביד 😆

Back
למעלה תחתית