הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי.. משנה איזה?

TomerDR

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום לכולם,
אני מתחיל חיטוב, וכמו שאתם יודעים אי אפשר לוותר על אירובי..
חשוב לציין שאני בן 17 ובחיים לא היו לי בעיות כלשהן.
עליתי על ההליכון והתחלתי עם הליכה מהירה, לאחר כ-5 דקות עברתי לריצה קלה (8 קמ"ש)
אחרי כמה דקות התחילו לי כאבים בברך ימין, חשבתי שיעבור... לא עבר.
האטתי ולאחר כמה דקות חזרתי לריצה אך הכאבים נשארו..
אני לא רוצה לגרום לנזק כלשהו אז פשוט חשבתי לעבור לרכיבה על אופניים..

השאלה שלי היא, האם זה משנה אם אני עושה חצי שעה ריצה (8-10 קמ"ש) לבין רכיבה על אופניים חצי שעה במהירות ממוצעת? נגיד 20-25 קמ"ש?

תודה, וסליחה על הבורות.

לא, לא משנה - הכל לפי הנוחות שלך - יש כאלה שרצים, יש כאלה ששוחים, ויש שמדוושים 🚴
בסופו של דבר מה שמשנה הוא המאמץ שאתה משקיע וכמות הקלוריות שאתה מוציא בפעילות הנבחרת (ניתנת לחישוב בקלות..).

• פותח/ת השרשור
לא, לא משנה - הכל לפי הנוחות שלך - יש כאלה שרצים, יש כאלה ששוחים, ויש שמדוושים 🚴
בסופו של דבר מה שמשנה הוא המאמץ שאתה משקיע וכמות הקלוריות שאתה מוציא בפעילות הנבחרת (ניתנת לחישוב בקלות..).

אוקי, אחפש עכשיו איך ניתן לחשב קלוריות. תודה.

אפשר אבל קשה יותר?

אני מעדיף הליכה מהירה.. או אליפטי
זה לא חשוב העיקר הדופק
סבבה, תודה.

תנסה ריצה לסרוגין ועם הזמן תעלה את משך הריצה.
אני התחלתי בריצה של 30 שניות והליכה של 2 דק ולאט לאט הארכתי את משך הריצה עד לריצה רציפה. בכל מקרה לדעתי מבחינת שריפת קלוריות זה יעיל יותר מהליכה או ריצה שכן הגוף לא נכנס ל"אזור הנוחות" שלו.
דבר נוסף שעזר לי זה ריצה בשיפוע. לא יודעת להסביר למה אבל ריצה בעליה פחות מעמיסה אצלי על הברכיים.

תנסה ריצה לסרוגין ועם הזמן תעלה את משך הריצה.
אני התחלתי בריצה של 30 שניות והליכה של 2 דק ולאט לאט הארכתי את משך הריצה עד לריצה רציפה. בכל מקרה לדעתי מבחינת שריפת קלוריות זה יעיל יותר מהליכה או ריצה שכן הגוף לא נכנס ל"אזור הנוחות" שלו.
דבר נוסף שעזר לי זה ריצה בשיפוע. לא יודעת להסביר למה אבל ריצה בעליה פחות מעמיסה אצלי על הברכיים.
המטרה באירובי זה לא שריפת הקלוריות דווקא.
ריצה נוראית בשביל מערכת השלד ובשביל שריפת שומן, בקלות מגיעים לדופק מעבר לדופק המטרה ונשרף יותר שריר ומסת גוף רזה מאשר שומן .
הליכה תמיד תהיה עדיפה גם אם זה בא על חשבון עוד 200 קלוריות.

ריצה נוראית בשביל מערכת השלד ובשביל שריפת שומן, בקלות מגיעים לדופק מעבר לדופק המטרה ונשרף יותר שריר ומסת גוף רזה מאשר שומן .

אז מה המטרה באירובי (בחיטוב) אם לא שריפת קלוריות?

מי שהמטרה שלו זה חיטוב, אז המטרה היחידה באירובי זה לשרוף קלוריות.

ריצה היא לא נוראית למערכת השלד, זה מיתוס. דופק מטרה זה נכון למישהו שהמטרה שלו היא יכולות אירוביות, מי שהמטרה שלו היא ירידה באחוזי שומן, אין חשיבות לדופק, צריך לשרוף כמה שיותר קלוריות בפרק זמן נתון.

המאגרי שומן נשרפים לאחר הפעילות ולא בזמן הפעילות, ככה שמה שחשוב זה הגירעון הקלורי שהגוף נמצא בו לאחר הריצה...לא חשוב אם 50% או 80% בא משומנים או מפחמימות במהלך הריצה

מי שהמטרה שלו זה חיטוב, אז המטרה היחידה באירובי זה לשרוף קלוריות.

ריצה היא לא נוראית למערכת השלד, זה מיתוס. דופק מטרה זה נכון למישהו שהמטרה שלו היא יכולות אירוביות, מי שהמטרה שלו היא ירידה באחוזי שומן, אין חשיבות לדופק, צריך לשרוף כמה שיותר קלוריות בפרק זמן נתון.

המאגרי שומן נשרפים לאחר הפעילות ולא בזמן הפעילות, ככה שמה שחשוב זה הגירעון הקלורי שהגוף נמצא בו לאחר הריצה...לא חשוב אם 50% או 80% בא משומנים או מפחמימות במהלך הריצה
אז איך מחשבים למשל קרוסטריינר?
מה עדיף קרוסטריינר או ריצה?
איך אין חשיבות לדופק?

איך אין חשיבות לדופק?
הדופק חשוב רק מהבחינה שהוא מאפשר לך לגמור את האימון בזמן סביר, אבל אם לא איכפת לעשות אימון ארוך בדופק איטי זה ישיג אותה תוצאה (מבחינת שריפת קלוריות) כמו אימון קצר ועצים יותר. דה.

אז איך מחשבים למשל קרוסטריינר?
מה עדיף קרוסטריינר או ריצה?
איך אין חשיבות לדופק?
יש מחשבוני קלוריות לכל דבר (אליפטי, ריצה, הליכה, שחייה מה שבא לך), תחפש בגוגל
עדיף לרוץ
אין חשיבות לדופק כי מה שקובע כמה קלוריות אתה שורף זה כמה מרחק עברת והמשקל שלך. המרחק זה הדבר היחיד שמשתנה... דופק משנה אם המטרה שלך זה יכולות אירוביות/אנאירוביות... בהנחה שהמטרה היא שריפת קלוריות זה לא חשוב...

אין חשיבות לדופק כי מה שקובע כמה קלוריות אתה שורף זה כמה מרחק עברת והמשקל שלך.
הדופק הוא מדד טוב לעצימות האימון האירובי, ורק בעזרתו אתה יכול להשוות ריצה לשחיה, לאופניים, לאליפטיקל או לסקי. זה הרבה יותר נכון להתחשב בו מאשר באותן טבלאות באינטרנט שמבוססות על איזה ממוצע מעורפל של נתונים לא ברורים. אם רצתי במשך שעה בדופק ממוצע 150 שרפתי אותה כמות קלוריות ששרפתי כששחיתי במעלה הניאגרה באותו דופק, או כשהלכתי על הקרוסטריינר (שזה מה שמעניין את השואל) באותו דופק.

הדופק הוא מדד טוב לעצימות האימון האירובי, ורק בעזרתו אתה יכול להשוות ריצה לשחיה, לאופניים, לאליפטיקל או לסקי. זה הרבה יותר נכון להתחשב בו מאשר באותן טבלאות באינטרנט שמבוססות על איזה ממוצע מעורפל של נתונים לא ברורים. אם רצתי במשך שעה בדופק ממוצע 150 שרפתי אותה כמות קלוריות ששרפתי כששחיתי במעלה הניאגרה באותו דופק, או כשהלכתי על הקרוסטריינר (שזה מה שמעניין את השואל) באותו דופק.
זה לא ממש נכון, כי דופק מושפע לא רק מעצימות האימון, אלא מעוד המון גורמים (למשל-לחץ, כאילו אתה לא באמת חושב שבמבחן פסיכומטרי שאתה מגיע עם דופק 160-170 אתה גם שורף קלוריות כאילו רצת בדופק הזה..), ויש עוד גורמים כמו חום וקור, וכו'...
עשיתי פעם סתם בדיקה של דופק ממוצע (עם חגורת דופק) באימון כוח, ובמשך שעה הדופק הממוצע היה 130. באימון הזה ששרפתי ככל הנראה 150-200 קלוריות... מה שקרה זה שאחרי ביצוע תרגיל הדופק היה מאוד גבוה ולוקח זמן עוד שהוא יורד... בדופק 130 בריצה במשך שעה, אני מאמין שאני ירוץ לפחות 7 או 8 ק"מ, תסכים איתי שאני ישרוף פה באיזור ה500-600 קלוריות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית