הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון Dead Lift 160x5 - ביקורת.

avivchoen

משתמש משקיע
2,166
570
נק' מוניטין:
2,491
2,166
570
מחופש"ש סוף סוף, ויכול לחזור להתאמן על דדליפט כמו שצריך.
*סט לפני המנהל של המכון בא ואמר לי לא לזרוק את המשקולות ולא לצעוק.
*אחרי הסט השני היה שם רופף, עצרתי כדי לסדר את זה
*הכפפות זה של עובדי בניין, דקות מאוד, ורק כדי שהמוט לא יחליק, יש לי אחלה שלפוחיות בידיים גם בלי הכפפות.

זהו סיימתי לתרץ דברים, איך הסט?

אתה לא נועל את הברכיים. אתה עוזב את המוט בין החזרות, כך שמבחינה "טכנית" זה לא סט, אלא סינגלים. בחלק מהחזרות גם הכניסה לסטאפ גרועה.

החל מהחזרה השלישית כבר נכנסת לסטאפ עם גב "עגלגל", אני מניח שזה כי רצית לסיים את הסט כמה שיותר מהר. יש עוד משהו - שאתה דוחף את המוט קדימה בחזרות הראשונות, אבל זו לא בהכרח בעיה - יש הרבה ליפטרים שדווקא ככה מרימים יותר משקל, גם אם המוט בפועל מתחיל לעזוב את הרצפה רק כשהוא חוזר קצת אחורה. אני חושב אבל שאתה לא עושה את זה בצורה מודעת, אלא כי פשוט "ככה יצא".

הנה שתי תמונות, אחת ממש כשאתה מתחיל למשוך (0:22) ושניה כשהמוט מתחיל להתרומם מהרצפה (0:23):
setup1.jpg

setup2.jpg

בתמונה הראשונה:
שים לב שההמסטרינגס לא מתוחים, הידיים מכופפות והשכמות לא מעל המוט.

בתמונה השניה העקבים שלך מתרוממים, מה שאומר שאתה לא דוחף את הרצפה חזק עם העקבים ומרכז המסה של המערכת נוטה קדימה.
אם אפשר להפנות את עצמות הישיבה כלפי מעלה ולשמור על חזה מורם (תחשוב "חזה גדול") זה יעשה לך רק טוב.

עושה רושם גם שאין נעילה למעלה ואולי יש קצת פשיטת יתר בגב, קשה לראות.

לא טוב בכלל.
כמו ש-incin אמר, אתה תולש את המוט מהרצפה. אתה מתכופף עם מרפקים לא נעולים ופשוט תולש אותו מהרצפה עם הידיים, במקום עם הרגליים. המרפקים חייבים להיות נעולים לפני ההרמה, וההרמה מתבצעת אך ורק דרך הרגליים, הידיים שם רק כדי להחזיק את המוט ולא יותר מזה.
עוד דבר - אתה פשוט משחרר את החזה כשאתה מתחיל את ההרמה, ואז כל הסט-אפ הולך לעזאזל.
עוד דבר #2 - אתה לא נועל ברכיים.
עוד דבר #3 - תעיף את הכפפות.
דבר אחרון - לא קמים להתעסק עם פלטות באמצע סט.

יפה על המשקל, אבל לא טוב.
לא נעלת אף חזרה, התחלת חלק מהחזרות עם כתפיים יותר מידי אחורה ככה שכל מה שקרה לפני שהמוט עזב את הריצפה זה שהן התמקמו במקומן לפני ורק אז המוט התנתק מהריצפה (אתה מנסה לעשות סקוואט עם מוט בידיים - וזה לא סקוואט אלא דדליפט), מנח הגב בtop position לפעמים בover extension שזה מסוכן מאוד לגב, יותר מלהרים עם גב עגול (שגם זה קרה באותו סט), הסטאפ ממש לא טוב - אתה לא באמת מבצע אותו, סתם תופס את המוט ומושך, המרפקים לא נעולים כשאתה מתחיל למשוך - מה שגם מאוד לא יעיל וגם לא בטיחותי, אתה גם עם כפפות (תשתמש במגנזיום אם צריך)

עשה טובה לעצמך - קרא את הפרק על הדדליפט בSS.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית