הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יודע למי להאמין

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
מצד אחד בכל המאמרים שלכם טוענים שבתקופה של חיטוב אני צריך לאכול 0.8-1 גרם שומן על קילוגרם גוף, מבחינתי זה אומר להגיע ל65 גרם שומן.

עד היום הייתי צורך 15-20 גרם שומן ביום וזה במידה והייתי אוכל עוף בצהריים לעומת חזה עוף ואז הייתי מגיע להרבה פחות, המנות שומן שלי היו 8 שקדים + 2 כפיות זרעי צ'יה כאשר כל שאר השומן הגיע מהגבינות (קוטג' 3% וכאלה) ומהעוף בארוחת צהריים.

בגלל שכבר תקופה שאני תקוע על 13% שומן וזה מתחיל לעצבן אותי החלטתי "לזנוח" קצת את התפריט של הדיאטנית שלי (שד"א עשה לי פלאים עד כה, ירדתי מ28% שומן ל13% ואני על אותו משקל) אבל אני מגיע למצב שאני אוכל המון המון שומן לדעתי, בגלל שאני לא יודע איך לצרוך אותו..כי שמן זית\אבוקדו אני לא אוהב ולא נהנה מזה..אני מוסיף חלווה טבעית משומשום מלא (ללא סוכר) וחמאת בוטנית אורגנית ללא תוספות וממרח שקדים..העיניין הוא שלדוגמא חמאת בוטנים מתקשרת לי מאוד עם עלייה במסה, וגם בהרבה מתכונים של מסה יש חמאת בוטנים וכל אלה..ברור שזה עיניין קלורי, ואת כמות הפחמימות קיצצתי מאוד (100~ , לעומת ה 240~ שהייתי).

אני עושה את זה כבר כמעט שבוע, מבחינת המראה וגם המשקל הכול פיקס ואני יורד ונראה טוב יותר, ואפילו מרגיש הרבה הרבה יותר טוב (חזר לי המצב רוח אחרי הרבה מאוד זמן שלא היה לי בכלל). אבל אני חייב להבין איך זה שהדיאטנית (שהיא תזונאית ספורט מצטיינת) טוענת שעלי לאכול כ 15 גרם שומן 220 פחמימה ו200 חלבון וכאן באתר בכל כך הרבה מאמרים שנראים אמינים מאוד טוענים שעלי לאכול 65 גרם שומן 200 חלבון ו100 פחמימה, אשמח להסבר.

כמו כן, אשמח לדעת כמה חמאת בוטנים + חלווה + ממרח שקדים אני יכול לאכול ביום (בתקופה של חיטוב) אני מאוד נהנה מזה כי אני ממש אוהב חלווה 😃 אבל נראה לי מוגזם ההפרש בין שתי הגישות ולכן אשמח להסבר על כך

אין קשר בין שומן באוכל לשומן בגוף,במקרה נתנו לשניהם את אותו השם,אבל ההבדל הוא מהותי.
שומן באוכל זה דבר בריא,אחראי הרבה הורמונים בגוף,ואם תמעיט בו כמו שהמצטיינת אמרה,יידפקו לך כל ההורמונים.
בקיצור כן,עדיף יותר שומן מאשר יותר פחממות.

• פותח/ת השרשור
ומה לגבי שומן רווי?

למשל שמתי לב שבחמאת בוטנים ברכיבים (בעברית, באנגלית זה לא כתוב משום מה) כתוב בוטנים קלויים, מה שאני יודע זה שכאשר קולים את הבוטנים\אגוזים\שקדים השומן בהם 'מתקלקל', בנוסף זה מכיל משהו כמו 10% שומן רווי..האם גם עם זה אין בעיה?

אני ממש אשמח להסבר מפורט עם תמיכה מאיזה מאמר

אני ממש אשמח להסבר מפורט עם תמיכה מאיזה מאמר
הבעיה היא לא עם מחסור במאמרים אלא עם עודף בהם. ליתר דיוק: עם אי-ההסכמה בשטח. שאלת כמות הפחמימות הרצויה/חיונית, כמות החלבונים, ובהתאם לשתי אלה, כמות השומנים היא שאלה שיש עליה מספר תשובות כמספר האנשים שהתעסקו איתה פלוס אחד (תזונאי אחד היה סנילי ופרסם שתי עמדות שונות).

כלל אצבע שלי (אזהרה: אני לא דייאטן, לא רופא, ובאופן כללי לא יודע מהחיים שלי): אם אתה מגיב טוב לדיאטה מיעוטת פחמימות, נראה לי שכדאי ללכת לכיוון הזה, אבל לא ברמה של "חצי גרם פחמימות ליום".

• פותח/ת השרשור
הבעיה היא לא עם מחסור במאמרים אלא עם עודף בהם. ליתר דיוק: עם אי-ההסכמה בשטח. שאלת כמות הפחמימות הרצויה/חיונית, כמות החלבונים, ובהתאם לשתי אלה, כמות השומנים היא שאלה שיש עליה מספר תשובות כמספר האנשים שהתעסקו איתה פלוס אחד (תזונאי אחד היה סנילי ופרסם שתי עמדות שונות).
כלל אצבע שלי (אזהרה: אני לא דייאטן, לא רופא, ובאופן כללי לא יודע מהחיים שלי): אם אתה מגיב טוב לדיאטה מיעוטת פחמימות, נראה לי שכדאי ללכת לכיוון הזה, אבל לא ברמה של "חצי גרם פחמימות ליום".

אני בכלל לא בקטנה של חצי גרם פחמימה ליום, אני מגיע לסביבות ה-100-120 וזה מבחינתי ירידה עצומה לעומת ה 220-250 שהייתי אוכל ביום.
כמו שאמרתי העלתי את השומן מ15 לסביבות ה45-55 (אני שוקל 65)
אבל עדיין מוזר לי מאוד השוני בעמדות לגבי כמות השומן שיש לצרוך ליום

השוני בעמדות לגבי כמות השומן
כמות השומן עוד מתגמדת לעומת השוני בעמדה לגבי שומן רווי. מי שלומד רק מהמאמרים באתר חושב שאין דבר בריא יותר ממנו, בעוד בעולם הרחב הדיעה הרווחת היא שהוא אויב הציבור מס' 1.

שים לב שאתה הולך לתזונאית ולא קומיקאיות, רובם כל כך מצחיקות שהם מטרילות קליינטים.

• פותח/ת השרשור
כמות השומן עוד מתגמדת לעומת השוני בעמדה לגבי שומן רווי. מי שלומד רק מהמאמרים באתר חושב שאין דבר בריא יותר ממנו, בעוד בעולם הרחב הדיעה הרווחת היא שהוא אויב הציבור מס' 1.

אוקיי...אז מה ההחלטה הסופית? אם יש כזו...
אשמח גם לתגובה מאחראים באתר בעלי ידע מקצועי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית