הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר המספרים לא מסתדרים

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,125
7,906
2,086
שלום,

לאחר ירידה מ70 קילו עם 28% שומן למשקל של 63 קילו עם 12.5% שומן עליתי במשקל (רציתי לעלות) והגעתי ל66 קילו, את העלייה ביצעתי ע"י הוספת חלבון ופחמימה לתפריט, הבעיה היא שאחוז השומן עלה דרסטית ל15.6%.

מה שאני לא מצליח להבין זה קודם כל למה בכלל אני עולה, הייתי אוכל בסביבות ה 1400 קלוריות ליום (ה - RMR שלי הוא 1900) והוספתי לא הרבה מאוד, בנוסף לכך, אני עושה 6 אימונים בשבוע, כאשר מתוכם 3 אינטנסיבים מאוד 1 בינוני ועוד 2 של משקולות (דופק לא גבוה - ממוצע של 95 - הדופק מנוחה שלי הוא 45).

אז איך לעזעזל עליתי בשלושה חודשים 3 קילו, שמתוכם הרוב שומן?!

בוא נתחיל מהשאלה למה אני בכלל עולה? אני עושה המון אירובי, מגוון (שחייה, ריצה, אופניים, קרוס) עושה משקולות פעמיים בשבוע, ומתאמן בקרב מגע פעם בשבוע.

ונמשיך מהשאלה, נגיד וכבר עליתי..למה אני עולה שומן??

התזונה שלי הייתה מורכבת מבערך 220~ פחמימה, 200~ חלבון ו 20~ שומן.

בשבוע האחרון התחלתי לנסות תזונה שונה קצת (לאחר שראיתי שהעלאת הפחמימות והחלבון תוך הורדת השומן מעט לא עזרה ואף הרסה) אשר מתבססת על 120~ פחמימה 150-160~ חלבון ו 50-60~ שומן.

מה אני לא עושה נכון??
אני כבר משתגע, אני קורע תתחת במכון ובאימוני שחייה (אני בקבוצה כבר 12 שנה) הכושר הגופני עלה בטירוף, אני מרגיש הרבה יותר טוב, ותאמת נראה הרבה יותר טוב מבעבר, אבל בכל זאת כל המכשירים מצביעים על עלייה במשקל ועלייה באחוזי השומן ככה שנראה שאני עולה בעיקר שומן וקצת מאוד בשריר. ואני בכלל מנסה לרדת.. :\

• פותח/ת השרשור
באיזה מכשירים בדקת את אחוז השומן שלך?

אני כבר שנה וחצי אצל דיאטנית והמספרים הם מהמשקל שלה שמודד גם אחוז שומן - כדי לאמת אותו אני נשקל גם בחד"כ, שם הוא קצת יותר מפנק אותי וטוען שיש לי 13.4-14 א"ש אבל זה עדיין עלייה לאחר שהייתי 12.5..

בחישוב שלי יצא ככה, התחזוקה שלי היא 1900, ביום עם אימון ממוצע אני שורף 500-600 קלוריות, זה אומר 2400 קלוריות. כדי לעלות קילו שומן לפי המאמרים באתר צריך לצרוך 7000 קלוריות מעל זה, ואם עליתי 3 קילו זה אומר 21,000 קלוריות מעל ה2400 ביום..אם נחלק את זה לשלושה חודשים (התקופה בה עליתי) יוצא שהייתי צריך לאכול כל יום במשך שלושה חודשים 2650 קלוריות וגם אז למה לעזעזעל אני עולה שומן ולא שריר כשאני עושה כל כך הרבה אימונים?? וזה כשאני מתעלם מהעובדה שאני חשבתי שאני אוכל בסביבות ה1400-1600 ביום (עד לא מזמן עבדתי עם משקל ושקלתי כל דבר על הגרם ווידאתי את זה..) אז.....מה קורה פה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית