היי בנות!!

• פותח/ת השרשור almaOX
  • פורסם בתאריך

almaOX

משתמש מתחיל
99
43
נק' מוניטין:
43
99
43
מאחר וזה פורום נשים...אני אשאל:

האם יש כאן בנות שמתאמנות powerlifting/barbell training/weightlifting/מרימות כבד באופן כללי?
אם כן- כמה אתן מרימות? (דדליפט,סקוואט,בנצ'?)

סתם מעניין אותי
ואשמח ללמוד ממנוסות ממני:)
עלמה.

מה זה barbell training ?
בכל אופן, אני מרימה בסקוואט משקלים כבדים - השיא שלי עם מוט 90 ק"ג.
עכשיו אני עושה עד 20 ק"ג בכל צד בסקוואט מכל מני סיבות.
בדדליפט אני עושה גם כן - עד 15 ק"ג בכל צד - נובע מבעיות גמישות שיש לי..

הסקוואט שלי היה 80 ק״ג, אבל אז התחלתי לצפות בסירטונים כאן באתר והבנתי שהוא לא עמוק מספיק... (לא שובר מקביל).
אז ירדתי ל 50 ק״ג ועכשיו אני עושה בסדר, אם כי צריך להקפיד יותר על הבירכיים....(שיצאו יותר החוצה).
דדליפט רק התחלתי לעשות, כי האמנתי לכל המדריכי כושר הטיפשים שאמרו שזה דופק את הגב!
לחיצת חזה גם התחלתי רק לעשות, כי האמנתי למיתוסים המטופשים בחדר הכושר (שזה תרגיל רק לגברים ושבכלל כל האזור של המשקולות הוא לגברים בלבד).
צריך לצאת מהחשיבה המקובעת הזו...

מה זה barbell training ?
עבוהד עם מוט חופשי, בד״כ באזור המשקולות בחד״כ.

ד״א, הרבה בנות עושות סקוואט בסמית משין (מכשיר שאי אפשר להוציא ממנו את המוט החוצה והוא מקובע). זה גרוע לכל הדעות ולא חכמה להרים שם משקלים גבוהים!

הסקוואט שלי היה 80 ק״ג, אבל אז התחלתי לצפות בסירטונים כאן באתר והבנתי שהוא לא עמוק מספיק... (לא שובר מקביל).
אז ירדתי ל 50 ק״ג ועכשיו אני עושה בסדר, אם כי צריך להקפיד יותר על הבירכיים....(שיצאו יותר החוצה).
דדליפט רק התחלתי לעשות, כי האמנתי לכל המדריכי כושר הטיפשים שאמרו שזה דופק את הגב!
לחיצת חזה גם התחלתי רק לעשות, כי האמנתי למיתוסים המטופשים בחדר הכושר (שזה תרגיל רק לגברים ושבכלל כל האזור של המשקולות הוא לגברים בלבד).
צריך לצאת מהחשיבה המקובעת הזו...

עבוהד עם מוט חופשי, בד״כ באזור המשקולות בחד״כ.

ד״א, הרבה בנות עושות סקוואט בסמית משין (מכשיר שאי אפשר להוציא ממנו את המוט החוצה והוא מקובע). זה גרוע לכל הדעות ולא חכמה להרים שם משקלים גבוהים!

אמנם אני עושה סקוואט חופשי, אבל אני לא מסכימה לגבי הסמית משין ..
עבודה בסמית משין על סקוואט ועבודה עם מוט חופשי בסקווט זה שני תרגילים שונים לגמרי !
ברור שתמיד עדיף עבודה חופשית ולא במכשירים, עם זאת ישנו מספר לא מבוטל של מפתחי גוף שמשתמשים בסמית משין בסקוואט..
אגב, בתור אחד שהיו לה בעיות גמישות, אני ממליצה ללמוד את הטכניקה קודם בסמית משין ורק לאחר מכן ללכת על סקוואט חופשי.
כמובן שאפשר גם ללמוד טכניקה עם מוט חופשי. אבל צריך להבין טוב טוב את עקרונות הסקוואט לפני שמבצעים אותם ולפעמים קל יותר לראות את זה בסמית משין

עם זאת ישנו מספר לא מבוטל של מפתחי גוף שמשתמשים בסמית משין בסקוואט..
זה לא הופך את זה לנכון.

אגב, בתור אחד שהיו לה בעיות גמישות, אני ממליצה ללמוד את הטכניקה קודם בסמית משין ורק לאחר מכן ללכת על סקוואט חופשי.
הבעיה שהסמית משין מפעיל פחות שרירים מאשר עבודה במוט חופשי, לכן התרגילים אפילו לא דומים אם מחשבים את כל הפרמטרים שתלויים בכך. בעיות גמישות פותרים ע״י כלים רבים ואין צורך לפנות לסמית משין כדי לפתור את בעיית הגמישות בסקוואט חופשי (יש מתיחות ואפשר גם לעשות Pause Squat כדוגמה לכלי שכזה).

העקרונות של הסקוואט החופשי שונים מהעקרונות של סקוואט בסמית משין, לכן ההמלצה היא להתחיל תמיד ישר מהסקוואט החופשי.
סמית משין בעיקרון אמור להיות מתלה למגבות ותו לא בחדר הכושר (אם כי יש לו שימושים מאוד ממוקדים, לאוכלוסיות מאוד ממוקדות - בעיקר שיקום וגם יש מחלוקות).

זה לא הופך את זה לנכון.

הבעיה שהסמית משין מפעיל פחות שרירים מאשר עבודה במוט חופשי, לכן התרגילים אפילו לא דומים אם מחשבים את כל הפרמטרים שתלויים בכך. בעיות גמישות פותרים ע״י כלים רבים ואין צורך לפנות לסמית משין כדי לפתור את בעיית הגמישות בסקוואט חופשי (יש מתיחות ואפשר גם לעשות Pause Squat כדוגמה לכלי שכזה).

העקרונות של הסקוואט החופשי שונים מהעקרונות של סקוואט בסמית משין, לכן ההמלצה היא להתחיל תמיד ישר מהסקוואט החופשי.
סמית משין בעיקרון אמור להיות מתלה למגבות ותו לא בחדר הכושר (אם כי יש לו שימושים מאוד ממוקדים, לאוכלוסיות מאוד ממוקדות - בעיקר שיקום וגם יש מחלוקות).

אתה צודק לגמרי.. ברור שתמיד עדיף לקפוץ למים העמוקים.
אגב, אם כבר עסקנו בבעיות גמישות - יש המלצות כיצד לשפר גמישות בדדליפט? *ולא רק לעבוד על טכניקה עם מוט בלי משקל*

קשה עד בלתי אפשרי להמליץ על משהו ספציפי מבלי לראות אותת מבצעת את התרגיל. סירטון יעזור.

Back
למעלה תחתית