עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עבוהד עם מוט חופשי, בד״כ באזור המשקולות בחד״כ.מה זה barbell training ?
הסקוואט שלי היה 80 ק״ג, אבל אז התחלתי לצפות בסירטונים כאן באתר והבנתי שהוא לא עמוק מספיק... (לא שובר מקביל).
אז ירדתי ל 50 ק״ג ועכשיו אני עושה בסדר, אם כי צריך להקפיד יותר על הבירכיים....(שיצאו יותר החוצה).
דדליפט רק התחלתי לעשות, כי האמנתי לכל המדריכי כושר הטיפשים שאמרו שזה דופק את הגב!
לחיצת חזה גם התחלתי רק לעשות, כי האמנתי למיתוסים המטופשים בחדר הכושר (שזה תרגיל רק לגברים ושבכלל כל האזור של המשקולות הוא לגברים בלבד).
צריך לצאת מהחשיבה המקובעת הזו...
עבוהד עם מוט חופשי, בד״כ באזור המשקולות בחד״כ.
ד״א, הרבה בנות עושות סקוואט בסמית משין (מכשיר שאי אפשר להוציא ממנו את המוט החוצה והוא מקובע). זה גרוע לכל הדעות ולא חכמה להרים שם משקלים גבוהים!
זה לא הופך את זה לנכון.עם זאת ישנו מספר לא מבוטל של מפתחי גוף שמשתמשים בסמית משין בסקוואט..
הבעיה שהסמית משין מפעיל פחות שרירים מאשר עבודה במוט חופשי, לכן התרגילים אפילו לא דומים אם מחשבים את כל הפרמטרים שתלויים בכך. בעיות גמישות פותרים ע״י כלים רבים ואין צורך לפנות לסמית משין כדי לפתור את בעיית הגמישות בסקוואט חופשי (יש מתיחות ואפשר גם לעשות Pause Squat כדוגמה לכלי שכזה).אגב, בתור אחד שהיו לה בעיות גמישות, אני ממליצה ללמוד את הטכניקה קודם בסמית משין ורק לאחר מכן ללכת על סקוואט חופשי.
זה לא הופך את זה לנכון.
הבעיה שהסמית משין מפעיל פחות שרירים מאשר עבודה במוט חופשי, לכן התרגילים אפילו לא דומים אם מחשבים את כל הפרמטרים שתלויים בכך. בעיות גמישות פותרים ע״י כלים רבים ואין צורך לפנות לסמית משין כדי לפתור את בעיית הגמישות בסקוואט חופשי (יש מתיחות ואפשר גם לעשות Pause Squat כדוגמה לכלי שכזה).
העקרונות של הסקוואט החופשי שונים מהעקרונות של סקוואט בסמית משין, לכן ההמלצה היא להתחיל תמיד ישר מהסקוואט החופשי.
סמית משין בעיקרון אמור להיות מתלה למגבות ותו לא בחדר הכושר (אם כי יש לו שימושים מאוד ממוקדים, לאוכלוסיות מאוד ממוקדות - בעיקר שיקום וגם יש מחלוקות).