הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך מגדירים אדם שרירי?

yonizarkh

מנהל פורום פציעות
1,671
696
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
2,640
1,671
696
בעקבות הצעת מחקר שאני צריך לכתוב , אני נתקל בשאלה פשוטה לכאורה , אבל אני לא מכיר מדדים רלוונטיים , ואשמח אם מישהו ( אולי מתחום פיתוח הגוף) יוכל לנדב עצה.

השאלה היא פשוטה : האם יש מדד מקובל להגדרה של אדם כשרירי?

בכדי להגדיר אדם שמן/רזה נהוג להשתמש ב BMI (מדד לא רלוונטי כמובן כשמדובר באדם עם מסת שריר גבוהה) או אחוזי שומן להם יש טבלאות ידועות שמחלקות את הקטגוריות של רזה מאוד/רזה/ממוצע/עודף משקל/עודף משקל גבוה וכו'.

לצורך העניין , יש מדד של (LBM ( Lean body mass אבל הוא נותן בסופו של דבר רק מספר. האם קיים מדד שמתחשב ביחס שבין אחוז השומן ל LBM ומגדיר מתי אדם נחשב שרירי/שרירי מאוד וכו'?

יש מחשבון שבו לוקחים את המסת גוף רזה של אדם(במקום משקל גוף) ואיתה מחשבים את "bmi".
יש מחשבון כזה שתמצא בחיפוש קצר בגוגל.
ושם כתוב אם אתה "שרירי" ובאיזו רמה.

אין לי הגדרה עבורך, אני יודע שיש טבלאות אחוזי שומן שונות בין ספורטאים לשאר האוכלוסייה.
אני מניח כי אחוזי שומן נמוכים במקביל לחריגה מה bmi, יעידו על אדם שרירי.
אבל גם בהגדרה הזאת יש בעיה באוכלוסיות חריגות כמו רצי מרתון מצד אחד והודפי כדור ברזל מצד שני

• פותח/ת השרשור
יש מחשבון שבו לוקחים את המסת גוף רזה של אדם(במקום משקל גוף) ואיתה מחשבים את "bmi".
יש מחשבון כזה שתמצא בחיפוש קצר בגוגל.
ושם כתוב אם אתה "שרירי" ובאיזו רמה.

לא הבנתי , למה לקחת מסת גוף רזה בשביל לחשב BMI? ו BMI , להבנתי , לא רלוונטי לצורך ההגדרה של אדם שרירי.

אין הגדרה פורמלית לאדם שרירי מאחר וזה לא מהווה סיכון בריאותי ולא ניתן למדידה (בניגוד ל BMI).

קשה להגדיר כי זה עניין יחסי, כולם יסכימו שאדם ששוקל 85 קילו על 8% שומן הוא אדם מאוד שרירי, אבל אם תשווה אותו לאדם ששוקל 120 קילו על 5% שומן, הוא כלום.

אני כן מסכים עם הטענה שמסת גוף רזה היא סוג של קובעת... כשצריך להתייחס איכשהו לאחוז שומן...
למשל מסת גוף רזה של אדם ששוקל 100 קילו עם 22% שומן , היא 78 קילו.
מסת גוף רזה של אדם ששוקל 85 קילו עם 8% שומן, 78 קילו.
עכשיו לכאורה שני האנשים עם מסת גוף רזה זהה, אבל זה שוקל 85 קילו הרבה יותר "שרירי".
בקיצור, מסת גוף רזה זה כן מדד טוב לקבוע אם אדם הוא שרירי או לא, אבל צריך למצוא דרך לשכלל בזה גם את האחוז שומן...
למשל - שהאחוז שומן יהיה עד אחוז מסוים מהמשקל גוף (למשל 15% ממשקל גוף, מה שיצריך אדם ששוקל 100 קילו להיות על 15% שומן)...

• פותח/ת השרשור
קשה להגדיר כי זה עניין יחסי, כולם יסכימו שאדם ששוקל 85 קילו על 8% שומן הוא אדם מאוד שרירי, אבל אם תשווה אותו לאדם ששוקל 120 קילו על 5% שומן, הוא כלום.

אני כן מסכים עם הטענה שמסת גוף רזה היא סוג של קובעת... כשצריך להתייחס איכשהו לאחוז שומן...
למשל מסת גוף רזה של אדם ששוקל 100 קילו עם 22% שומן , היא 78 קילו.
מסת גוף רזה של אדם ששוקל 85 קילו עם 8% שומן, 78 קילו.
עכשיו לכאורה שני האנשים עם מסת גוף רזה זהה, אבל זה שוקל 85 קילו הרבה יותר "שרירי".
בקיצור, מסת גוף רזה זה כן מדד טוב לקבוע אם אדם הוא שרירי או לא, אבל צריך למצוא דרך לשכלל בזה גם את האחוז שומן...
למשל - שהאחוז שומן יהיה עד אחוז מסוים מהמשקל גוף (למשל 15% ממשקל גוף, מה שיצריך אדם ששוקל 100 קילו להיות על 15% שומן)...

זה בדיוק מה שאני מחפש.
כלומר , אם אני רוצה שמשתתפי המחקר שלי יהיו "שריריים" , אני צריך להגדיר מה זה אומר שריריים. אם היה מדד שאומר שאם נקח את ה LBM ונחלק ב Body fat mass ( לצורך העניין בדוגמה שנתת 85 קילו על 8% שומן , LBM = 85-6.8 = 78.2 , מחלקים את זה במסת השומן (6.8) ומקבלים את המספר 11.5 , וכשמשווים לבחור של ה 120 ק"ג מקבלים 19 , ואז קל לומר ש 19>11.5 , ולכן הבחור ששוקל 120 ק"ג "שרירי" יותר.

אבל אתם אומרים שאין מדד כזה. באסה.

זה בדיוק מה שאני מחפש.
כלומר , אם אני רוצה שמשתתפי המחקר שלי יהיו "שריריים" , אני צריך להגדיר מה זה אומר שריריים. אם היה מדד שאומר שאם נקח את ה LBM ונחלק ב Body fat mass ( לצורך העניין בדוגמה שנתת 85 קילו על 8% שומן , LBM = 85-6.8 = 78.2 , מחלקים את זה במסת השומן (6.8) ומקבלים את המספר 11.5 , וכשמשווים לבחור של ה 120 ק"ג מקבלים 19 , ואז קל לומר ש 19>11.5 , ולכן הבחור ששוקל 120 ק"ג "שרירי" יותר.

נכון שזה לא יעזור לך במחקר, אבל כן אפשר לחשוב על איזושהי נוסחה דומה למה שהצעת, שתשמש לפחות את האנשים שמתאמנים ורוצים לדעת את מצבם ...
אני מאמין שזה לא כזה מסובך, בסך הכל נוסחה עם איזושהי סקלה שיהיה אפשר להציב את התוצאה...

@Moshe

זה בדיוק מה שאני מחפש.

פשוט תשתמש במילות הקסם ״מתאמנים מנוסים״

אנשים ששוקלים 10~ קילו יותר מהגובה שלהם עם אחוז שומן יחסית נמוך-בינוי (וטבעיים)

מסת גוף רזה בריבוע חלקי משקל גוף. זה יוצא שככל שהאחוז שומן יותר נמוך, התוצאה עולה ובנוסף ככל שהמשקל גוף עולה התוצאה עולה. תנסה להציב כמה ערכים ולבנות לפי זה סקאלה.

מה זה משנה אם אתה טבעי או לא?
השאלה היא אם אתה שרירי
כי אנשים לא טבעיים לא רואים במישהו ששוקל 10 קילו מעל הגובה שרירי (לפחות חלקם).

אבל האמת שאי אפשר להדיר את זה כי יש אנשים שמחזיקים משחיפים ששוקלים 60 קילו על 1.75 "שרירים".

כי אנשים לא טבעיים לא רואים במישהו ששוקל 10 קילו מעל הגובה שרירי (לפחות חלקם).

אבל האמת שאי אפשר להדיר את זה כי יש אנשים שמחזיקים משחיפים ששוקלים 60 קילו על 1.75 "שרירים".
אדם שרירי זה אדם שרירי, בלי קשר לדרך שהוא הגיע לזה, גם אם הוא הגיע לזה בדרך לא "הוגנת" התוצאה עדיין זהה.

"שרירי" היא מילת יחס סובייקטיבית, בדיוק כמו "יפה", "מכוער", "גבוה", "שמן" וכו'.

עבור טבלאות BMI, כל מי שבין BMI 25-29 הוא במשקל עודף - בפועל, רוב האנשים שאתה רואה ברחוב הם מעל BMI 25 לדעתי,
ואתה לא מגדיר אותם בעלי משקל עודף.

במונח "שרירי" זה אף יותר חמור - אין מדד מדויק והכל זה עניין של טעם. אני מגדיר אנשים דוגמת אלון גבאי כ"מאוד שריריים". ייתכן בהחלט שאנשים כמו ג'יי קאטלר ורוני קולמן יראו תמונות של אלון גבאי וישאלו את עצמם "זה שרירי זה? מי זה השחיפון הזה?"
הכל בעיני המתבונן.

לאחרונה קראתי איזו ביקורת על X FACTOR ודיברו על השופטים, והכתבה ציינה כי עברי לידר "שרירי וחתיך". אני לא אכנס לשאלה האם הוא חתיך או לא, כי זה טעמה האישי של כותבת הכתבה, אבל שרירי? כמו שכתבתי - מדובר בטעם סובייקטיבי לחלוטין.

"שרירי" היא מילת יחס סובייקטיבית, בדיוק כמו "יפה", "מכוער", "גבוה", "שמן" וכו'.
כן, אבל אם עבור "שמן" יש הגדרה מקובלת (אמנם לא הגדרה מוצלחת מאד, אבל מקובלת מדעית) אפשר היה לצפות שגם עבור "שרירי" יוגדר איזה אינדקס. כמו שהציעו כאן, מן הסתם הוא צריך להתחשב במסת הגוף הרזה יחסית לגובה כמו שה BMI מתחשב במסה הכללית (אבל מאחר ואת מסת הגוף הרזה קשה למדוד הוא לא יהיה מאד שימושי, וזאת כנראה הסיבה לכך שלא טרחו להגדיר מדד כזה).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית