ייעוץ האם יש תחליף טוב לטונה?

Tomer_x8

משתמש מתחיל
65
2
נק' מוניטין:
2
65
2
שאפשר לאכול אחרי אימון, במהלך היום, חלבון שמתעכל מהר ודל בקלוריות ובפחמימה ובשומן.
כלומר סרדינים וכל סוגי הדגי שימורים- פחות..

• פותח/ת השרשור
זה ממש לא מדויק.
חלבון ביצים ובשר לא נספג במהירות שחלבון טונה נספג.
לדוגמא חלבון ביצה נספג במהירות של 1.2 גר' לשעה בעוד חלבון טונה נספג במהירות של בערך 10 גר' לשעה

זה ממש לא מדויק.
חלבון ביצים ובשר לא נספג במהירות שחלבון טונה נספג.
לדוגמא חלבון ביצה נספג במהירות של 1.2 גר' לשעה בעוד חלבון טונה נספג במהירות של בערך 10 גר' לשעה
ובוא תסביר למה זה חשוב כמה זמן לוקח לחלבון להיספג? (נגיד שהנתונים שהבאת נכונים)

קצב ספיגת חלבון זה משהו שאפשר לנצל אותו לטובתך.
לדוגמא, לפני השינה עדיף חלבון עם ספיגה איטית יותר, ובבוקר חלבון עם ספיגה מהירה.

אל תקבע עובדות בלי לבסס אותן... תסביר את הטענות שלך
צא מנקודת הנחה שאני לא ידפוק סטייק 300 גרם שעה לפני אימון אם לשם אתה חותר

סימוכין?

אל תקבע עובדות בלי לבסס אותן... תסביר את הטענות שלך
צא מנקודת הנחה שאני לא ידפוק סטייק 300 גרם שעה לפני אימון אם לשם אתה חותר

כשאתה ישן, אתה לא אוכל=אתה לא מכניס חלבון למערכת. כלומר במשך 8 שעות אין לך אפשרות לצרוך חלבון.
אם לפי השינה תכניס חלבון עם פירוק איטי אז במשך כל הלילה הגוף שלך סופג חלבון, אך עם חלבון עם ספיגה מהירה, הוא ייספג מהר ואז למעשה הגוף לא מקבל חלבון במשך חלק מהשינה.
אמנם זה לא "מאסט" אבל זה כן עוזר כדי למנוע פירוק שריר.

כשאתה ישן, אתה לא אוכל=אתה לא מכניס חלבון למערכת. כלומר במשך 8 שעות אין לך אפשרות לצרוך חלבון.
אם לפי השינה תכניס חלבון עם פירוק איטי אז במשך כל הלילה הגוף שלך סופג חלבון, אך עם חלבון עם ספיגה מהירה, הוא ייספג מהר ואז למעשה הגוף לא מקבל חלבון במשך חלק מהשינה.
אמנם זה לא "מאסט" אבל זה כן עוזר כדי למנוע פירוק שריר.
מה שחשוב זה כמות החלבון שאכלת בסוף יום. זה לא חשוב אם לא אכלת חלבון במשך כמה שעות...

מה שחשוב זה כמות החלבון שאכלת בסוף יום. זה לא חשוב אם לא אכלת חלבון במשך כמה שעות...
זה ויכוח נצחי לדעתי.... תמיד יהיו גישות לכיוון ה״העיקר תאכל x חלבון בסוף יום גם אם זה בארוחה אחת״
ומאידך את אלו שישאירו בגישה המיושנת שאפשר לאכול רק 30 גר חלבון ב3שעות וכו׳...

זה ויכוח נצחי לדעתי.... תמיד יהיו גישות לכיוון ה״העיקר תאכל x חלבון בסוף יום גם אם זה בארוחה אחת״
זה דווקא לא ויכוח ניצחי.. עובדות מכריעות "ויכוחים" ועניין הספיגה של ה30 גר' בזמן מסויים הופרך כבר מזמן..
אמר פעם איזה ליפטר שהוא עושה דיאטת מספיק חלבון.. אוכל מה שהוא רוצה העיקר שתמיד יש מספיק חלבון.. נראה לי כמו אחלה דרך..

אין פה בכלל ויכוח. אין בעיה לאכול יותר מ-30 גרם חלבון בארוחה. מי שלא יודע את זה פשוט לא מעודכן, גם בוינגייט כבר מלמדים שאין בעיה לאכול הרבה חלבון בארוחה ואין דבר כזה חלון הזדמנויות...

זה דווקא לא ויכוח ניצחי.. עובדות מכריעות "ויכוחים" ועניין הספיגה של ה30 גר' בזמן מסויים הופרך כבר מזמן..
אמר פעם איזה ליפטר שהוא עושה דיאטת מספיק חלבון.. אוכל מה שהוא רוצה העיקר שתמיד יש מספיק חלבון.. נראה לי כמו אחלה דרך..
אין פה בכלל ויכוח. אין בעיה לאכול יותר מ-30 גרם חלבון בארוחה. מי שלא יודע את זה פשוט לא מעודכן, גם בוינגייט כבר מלמדים שאין בעיה לאכול הרבה חלבון בארוחה ואין דבר כזה חלון הזדמנויות...
נכון , לא נקטתי עמדה... פשוט אמרתי שתמיד יהיו אנשים שונים עם גישות שונות ושכל אחד יבחר את דרכו

• פותח/ת השרשור
זה נכון אבל זה לא אותו דבר. אני מדבר על מטרות במהלך היום, לא מטרה של כמות חלבון כללית
כמו שאתה בעצמך אמרת אתה לא תאכל סטייק לפני אימון אתה תאכל למשל טונה או יוגורט כדי שהחלבון יתפרק ביעילות במהלך האימון ובנוסף רק יתרום למאמץ. ואותו דבר אחרי אימון. לצורך העניין אנשים שלוקחים חלבון יקחו סקופ חלבון אחרי אימון ולא יאכלו חזה עוף כדי שהחלבון ייספק כמה שיותר מהר.
עוד דוגמא- למה אנשים לוקחים חלבון עם מים ולא עם חלב ישר אחרי האימון? זה הרי פי 3 יותר טעים, אבל צריך שייספג יותר מהר. אותם אנשים יקחו עם חלב לפני השינה כדי שיתפרק לאט, או יאכלו קוטג'
ואפשר גם להבדיל בין סוגי החלבון. חלבון קזאין לדוגמא מתפרק ממש לאט, אנשים לא לוקחים אותו לפני או אחרי אימון. אלא בתחילת יום או בסוף יום

אף פעם לא טענתי שאפשר לאכול X חלבון בX זמן.
ושחר, הגוף שלך סופג ומפרק חלבון 24 שעות ביממה נכון?
נניח ותכניס בבוקר 36 גרם חלבון (דוגמא) בעלי כושר ספיגה גבוהה, הם ייספגו נניח תוך שעה (עדיין דוגמא, לא מדעי), עד 2 בצהריים לא תאכל חלבון.
מהשעה לאחר הבוקר ועד 2 בצהריים הגוף שלך לא סופג חלבון. הוא ממציא חלבון מאיפשהו?

זה נכון אבל זה לא אותו דבר. אני מדבר על מטרות במהלך היום, לא מטרה של כמות חלבון כללית
כמו שאתה בעצמך אמרת אתה לא תאכל סטייק לפני אימון אתה תאכל למשל טונה או יוגורט כדי שהחלבון יתפרק ביעילות במהלך האימון ובנוסף רק יתרום למאמץ. ואותו דבר אחרי אימון. לצורך העניין אנשים שלוקחים חלבון יקחו סקופ חלבון אחרי אימון ולא יאכלו חזה עוף כדי שהחלבון ייספק כמה שיותר מהר.
עוד דוגמא- למה אנשים לוקחים חלבון עם מים ולא עם חלב ישר אחרי האימון? זה הרי פי 3 יותר טעים, אבל צריך שייספג יותר מהר. אותם אנשים יקחו עם חלב לפני השינה כדי שיתפרק לאט, או יאכלו קוטג'
ואפשר גם להבדיל בין סוגי החלבון. חלבון קזאין לדוגמא מתפרק ממש לאט, אנשים לא לוקחים אותו לפני או אחרי אימון. אלא בתחילת יום או בסוף יום
לא! אני לא יאכל סטייק לפני האימון כי סטייק מכביד על מערכת העיכול והאימון שלי יהיה פחות טוב.
זה ממש לא אומר שאחרי אימון אי אפשר לאכול סטייק מטענה שהוא נספג לאט, כי פה בדיוק נכנס העניין של לא חשוב מתי אוכלים את החלבון , העיקר להגיע בסוף היום לערכים שצריך. ואם עם זה אתה לא מסכים, אז חביבי אתה צריך להתעדכן.
ואנשים ששותים חלבון עם מים עושים את זה בשביל לחסוך בקלוריות, ואם הם עושים את זה מסיבות אחרות הם טועים.
אף פעם לא טענתי שאפשר לאכול X חלבון בX זמן.
ושחר, הגוף שלך סופג ומפרק חלבון 24 שעות ביממה נכון?
נניח ותכניס בבוקר 36 גרם חלבון (דוגמא) בעלי כושר ספיגה גבוהה, הם ייספגו נניח תוך שעה (עדיין דוגמא, לא מדעי), עד 2 בצהריים לא תאכל חלבון.
מהשעה לאחר הבוקר ועד 2 בצהריים הגוף שלך לא סופג חלבון. הוא ממציא חלבון מאיפשהו?
למה שהוא ימציא חלבון? יותר נכון למה שהוא יאבד חלבון?
אתה טוען שזה לא תקין שהגוף לא סופג חלבון כמה שעות, למה? אמרתי כבר כמה פעמים בדיון הזה שמה שחשוב זה הערכים הסופיים שאתה מגיע אליהם בסוף היום.

למה שהוא ימציא חלבון? יותר נכון למה שהוא יאבד חלבון?
אתה טוען שזה לא תקין שהגוף לא סופג חלבון כמה שעות, למה? אמרתי כבר כמה פעמים בדיון הזה שמה שחשוב זה הערכים הסופיים שאתה מגיע אליהם בסוף היום.

פה זה כבר עניין של דעה.
בוא תגיד לי אתה,יהיה הבדל בין מתאמן שיצרוך את כל החלבון שלו על הבוקר, ומתאמן שיחלק אותו במשך היום?

פה זה כבר עניין של דעה.
בוא תגיד לי אתה,יהיה הבדל בין מתאמן שיצרוך את כל החלבון שלו על הבוקר, ומתאמן שיחלק אותו במשך היום?
זה לא עניין של דעה, יש עובדות ומחקרים ואתה לא יכול להתכחש אליהם. כמו שאמרתי גם בוינגייט לומדים את זה.

בתיאוריה לא יהיה הבדל, באופן מעשי מתאמן לא יוכל לאכול את כל החלבון שהוא צריך בארוחה אחת וגם אם כן הוא יהיה רעב לשאר היום. ואם הוא יהיה רעב אז כן, האימון שלו יהיה פחות יעיל.
ונחזור לדוגמאות שלא תלושות מהמציאות - מתאמן שלא יאכל כמה שעות חלבון ולא יגרום לעצמו להיות רעב, לא יהיה שום הבדל בינו למתאמן אחר.

• פותח/ת השרשור
לא! אני לא יאכל סטייק לפני האימון כי סטייק מכביד על מערכת העיכול והאימון שלי יהיה פחות טוב.
זה ממש לא אומר שאחרי אימון אי אפשר לאכול סטייק מטענה שהוא נספג לאט, כי פה בדיוק נכנס העניין של לא חשוב מתי אוכלים את החלבון , העיקר להגיע בסוף היום לערכים שצריך. ואם עם זה אתה לא מסכים, אז חביבי אתה צריך להתעדכן.
ואנשים ששותים חלבון עם מים עושים את זה בשביל לחסוך בקלוריות, ואם הם עושים את זה מסיבות אחרות הם טועים.
חביבי, אתה בורח מהנושא. למה אנשים שותים סקופ חלבון מיד לפני אימון? לא כדי שלא יהיה להם כבד במערכת העיכול (זה גם, אבל זו לא הנקודה שלי), אלא כדי שהחלבון יתפרק תוך כדי האימון וכך יעשה את האימון יותר אפקטיבי.
ואם אתה חושב שאני לא מסכים עם מה שאתה חושב שאני לא מסכים, בקשה תקרא שוב את המשפט הראשון של ההודעה הקודמת שלי. תודה.

בנוסף, למרות שזה נכון שאתה יכול לאכול את כל ה200 גר' חלבון שאתה צריך בארוחה אחת (אני כן מסכים עם זה!! מהתחלה!! בקשה להתרכז), זה לא רצוי. עדיף למערכת העיכול לקבל מנות קצובות כל כמה שעות. (לא רק של חלבון, בכלל, של מזון)

למה אנשים שותים סקופ חלבון מיד לפני אימון? לא כדי שלא יהיה להם כבד במערכת העיכול (זה גם, אבל זו לא הנקודה שלי), אלא כדי שהחלבון יתפרק תוך כדי האימון וכך יעשה את האימון יותר אפקטיבי.
קודם כל מי זה האנשים שאתה מדבר עליהם?
לא מעניין אותי מה אנשים עושים או לא עושים, מעניין אותי עובדות ומחקרים. וסלח לי, אבל מה שאמרת פה זה קשקוש.
אני כן שומע הטרלות על שאנשים שותים שייק חלבון ישר אחרי האימון בטענה שיש חלון הזדמנויות, אבל את הקשקוש שהבאת פה זה פעם ראשונה אני שומע...

בנוסף, למרות שזה נכון שאתה יכול לאכול את כל ה200 גר' חלבון שאתה צריך בארוחה אחת (אני כן מסכים עם זה!! מהתחלה!! בקשה להתרכז), זה לא רצוי. עדיף למערכת העיכול לקבל מנות קצובות כל כמה שעות. (לא רק של חלבון, בכלל, של מזון)
בוא עכשיו אתה תתרכז, ותענה לי מתי המלצתי לאכול 200 גרם חלבון בארוחה אחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית